Sem a jegyzőkönyvben sem az újság cikkben nem esett szó arról, hogy többen kivonultak az ülésről. Létszámot kellett ellenőrizni, hogy megmaradt e a többség. Mi volt az oka a kivonulásnak? Gondolom érdekel másokat is.
Egy korábbi csatolmányodra reagáltam, hogy a küldöttgyűlésről készült anyag az, ami semmit mondó. Nincs benne érdemi infó. Ilyet szerintem felesleges felrakni a szövetségi weboldalra.
Egyesek nem bírnak magukkal. Ide hozzák a személyes problémáikat a fórumra. A moderátornak írogattak itt. Jeleztem nekik, hogy hol találják. Meg is találták, mert rendebe tette a dolgokat, törölte őket.
Ez is egy magyarázat!De mint fentebb irták ,miért nem engedték utána azonnal mindet!Azt akkor nincsen semmi gond! Miért is kellett két percet várni,ha már véletlen,bármilyen okból kinyilt egy ketrec?!Szerintem az nem okozott volna semmi problémát ha 2 percel a megadott idő előtt engedik ki a galambokat!De igy bizony "találgatások"lehetőségét felveti a dolog!
A KIREPÜLT GALAMBOK A Z.03.EGYESÜLET GALAMBJAI MELYEK A 360-AS KETREC AJTÓ ZSANÉR LESZAKADÁSA MIATT TÖRTÉNT MELYET A HELYSZÍNEN A STARTEROKKAL EGGYESZTETTÜNK. üdv. Nyitrai János V.B. TAG.
Ettől függetlenül azt gondolom,hogy annál az egyesületnél,ahol ez nem egyértelmű,ott bajok vannak.
Ami viszont már másik eset az az,ha az autóban van egy hím félbeli láda,amit esetleg a másik egyesületben egészítenek ki,ott egyértelmű,hogy csak hímekkel lehet feltölteni a ládát.
Nyilván ezért vannak a kísérők,hogy erre (is) odafigyeljenek.
Ugyanakkor az egyesületi vezetők felelőssége ez is,meg még néhány dolog,hogy rendben menjenek a dolgok.
Aki eltöltött néhány évtizedet a galambászatban összegyűlt nála sok irodalom, újság, különböző kiadványok, könyvek a sporttunkkal kapcsolatban, aminek jelenleg már nem sok hasznát veszi! Évek óta porosodnak egy polcon vagy fiókban és valószínűleg ott is maradnának az idők végezetéig azzal a biztos tudattal, hogy nem veszik kézbe soha többet!Kérésem a következő!Szedjétek össze amire már úgy gondoljátok, hogy nem lesz rá szükségetek és tegyétek hozzáférhetővé azok számára, akik még érdeklődéssel olvasnák azokat!Tőlem már jó sok évvel ezelőtt megkapta egy kezdő galambász 35 év anyagát! Én már a díjaimból is ajánlottam fel elég sokat a fiataloknak, amit persze csak Ők nyerhetnek meg, remélem örülnek is neki!Nem viszünk el semmit, itt marad minden és végül értéktelen papírhulladékként kidobásra kerülnek a féltve őrizgetett dolgaink!Hiszem, hogy néhány igazi galambászban megmozdul valami és ezzel is segíti a fiatalokat!
Szép napot!
Lev Tolsztoj Háború és béke regényét is meglehettt volna egyszóval is írnii, BÉKE!
Most a többiek megint meg fognak kövezni, de ez a fórum azért van, hogy elmondja a véleményét mindenki, így én is!Tehát nekem az a véleményem, hogy mint a bor bírálatakor, ebbe is minden illatot, ízt, zamatot bele magyaráznak, mert az olyan menő!Mindegy milyen a szem színe, az erezettsége, érdessége nem számít az eredményesség szempontjából, csak mi emberek formáljuk a MI ízlésünkre, kézbe illőségre, un. ideális formára a galambokat!Ez nagy tévedés, mert nehogy azt mondja valaki, hogy ha egy centivel hosszabb a farka vagy kissebb a szárnya, jelen esetben nem olyan a szeme mint amit mi ideálisnak elképzelünk, akkor már az selejt!Rengeteg szuper és győztes galamb van amelyik a 88 pontot nem érné el az ÁLTALUNK felállított ideális követelményeknek megfelelően és itt nem a standartra gondolok!Nincs szándékomban okosságokat mondani, de meggyőződésem, hogy a galamb nem a szemével, nem a szárnyával és nem a testi felépítésével előzi meg az összes többit és nyeri meg a versenyt!Hanem egy általunk felfoghatatlan, leírhatatlan olyan belső, emberi szem által láthatalan és kezünkkel kitapogathatalan képességével, amit nehéz meghatározni és mégnehezebb kitenyészteni!Mert ha a fent említett szervek, szem, szárny, izomzat stb. ideálisnak hitt leírásai jelentenének valamit a győzelemhez vezető úton, már mindenkinek ilyen galambokkal lenne tele a dúca!Az igaz, hogy mindenki így én is szívesebben fogja kézbe a formásabb galambokat, mint a slamposakat, de ha valaki a külső jegyek alapján selejtez az sokat tévedhet, de a tévedését nem lehet bizonyítani, mert a kiselejtezett kontrol csoportnak nincs lehetősége a bizonyításra!Jogos a kérdés, hogy akkor minek alapján selejtezzünk, de ez már másik téma!
ANNO... Ekkor még bátrak voltunk, Rostock-ba tízet küldtem, Brüsszel-be meg ötöt! Rostock-ból pénteken jött az utolsó, Brüsszel-ből meg hétfő délben! A mostohább száll… Továbbiak
ANNO... Ekkor még bátrak voltunk, Rostock-ba tízet küldtem, Brüsszel-be meg ötöt! Rostock-ból pénteken jött az utolsó, Brüsszel-ből meg hétfő délben! A mostohább szállítási körülmények ellenére azok a galambok szerettek hazajönni! Abban az időben 3 csapatot (30 db) röptettem és a 7. úton veszett el az első galambom! Azóta sok minden megváltozott!