Keresés

Részletes keresés

dol-inka Creative Commons License 2015.09.30 0 0 620

:)))

Előzmény: Szabadbatthyany Béla (619)
Szabadbatthyany Béla Creative Commons License 2013.07.22 0 0 619

 

NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL

BUDAPEST

 

 

 

 

Tisztelt Adózó Állampolgár!

 

 

Monitoring rendszerünk érzékelte, hogy Ön az utóbbi évben végrehajtott szeretkezéseinek pontosan 78,33%- át hátulról, vagyis kutyapózban végzi.

 

Ezért a 2013.- évi CCCXXVI. törvény 1.bek. 2.§. -értelmében ezen túl magas arány miatt a jövőben ebadót köteles fizetni.

 

Felhívjuk szives figyelmét arra, hogy amennyiben a jövőben ezen a szokásán változtatna, azt Hatóságunk adóelkerülési magatartásként értékeli és ez a cselekmény az adó mértékének 100%- os emelését vonja maga után.

 

 

Budapest, 2013. július 21.

 

 

 

 

Dr. Szömörcsök Bertalan

főosztvez.

nyuggernyúzó Creative Commons License 2013.03.20 0 0 618

Nem filozófálni kell, hanem leállni az adófizetéssel.

anticonstitutionelle Creative Commons License 2013.03.16 0 0 617

"fizetést kapok, amelynek 16%-a adóra megy!"

 

nem:) Te kapsz 100Forint fizetést és a munkáltatód befizet ezért 100 Ft adót és járulékot az államnak:) Ebből nekem sehogy nem jön ki a 16%:)

Előzmény: meret99 (614)
5.senki Creative Commons License 2013.03.16 0 0 616

na és az adók adója pl: telekadó (levegőadó) ? várpalotán egy üres kis telek után 76 000Ft -ot lopnak el évente!!! ez már fosztogatás!!!!

ha építkeztünk volna rá hitelből, a bank vinné az egészet! így meg az önkénykormányzat viszi! hajrá magyarok irány a semmi!!!!

defender of the clown Creative Commons License 2013.01.13 0 0 615

amikor leírtok olyanokat, hogy a magasabb adó elveszi a kedvet attól, hogy többet keress, akkor tényleg nem érzitek, hogy mekkora bohócok vagytok?

Előzmény: meret99 (614)
meret99 Creative Commons License 2013.01.13 0 0 614

A mostani adófilozófia tökéletes:))) Dolgozom, a végzettségemnek megfelelő munkámért fizetést kapok, amelynek 16%-a adóra megy!! Vannak, akik értékesebb munkát végeznek és több fizetést kapnak, azok is 16% adót fizetnek:)) Mért fizetnének többet?? Azért, hogy ösztönözzék a kevesebb munkára?? Akinek a munkája kisebb hasznosságú, az kevesebb fizetést kap és ő is 16%-ot fizet!! Mért kapjon többet, ha csak annyit ér a munkája??? Viszontag a spekulációból, sundámbundámból élők jövedelmét piszokul megvágnám!! Így buktak le a színesfémkereskedők, mert túl jól éltek, nem tudták a szerénységet elviselni:DD

seesur Creative Commons License 2010.11.12 0 0 612

Egy ÁFA csökkentés mellé éppen odaillene.

 

ÁFA = 20%  + termékdíj a vegyiáru, elekronikus, cikkek, műanyagpalackok, autók&gépek, építőanyagok mellé.

Előzmény: seesur (611)
seesur Creative Commons License 2010.11.12 0 0 611

Megismétlem. A termékdíj bevezethető okosan, hatásosan.

Lehetőleg az általánydíj felé terelve az eljárást...stb

 

Neked van egy rémképed, ami bár valós elemeket tartalmaz, nem kell szükségképpen bekövetkezen. Sőt.

 

 

Előzmény: aamen (609)
aamen Creative Commons License 2010.11.09 0 0 609

"akkor ANTSZ -re sincs szükség ?"

 

az antsz az egy egeszen kivalo pelda.

 

ha az antsz-t a termekdij peldajara szerveztek volna, akkor az valahogy ugy nezne ki hogy letrehoz az antsz egy delikvensnyilvarto szakosztalyt, ami nem kommunikal se a tobbi hatosaggal se cegbirosaggal se semmivel, minden altala vizsgalt delikvenst harom azonositon tart nyilvan (vpid, gln, euc) amibol legalabb egyet egy maganceg arul penzert (!), ennek hianyaban ha valakinek megis dolga van az antsz-szel akkor az nem csinovnyikokat hanem fegyveres kommandosokat kuld ki akik a delikvenst alkaloidas tenorista modjara kezelik. minden vallalkozas szervezet es maganszemely jelentkezzen be az antsz-hez hogy az nyilvantartsa oket, aki szemelyesen erre nem kepes az a meghatalmazottja utjan aki anyagilag korlatlanul felelos a meghatalmazoja mindenfele koztisztasagi ugyeert es persze neki is fizetos gln szam dukal. a nepegeszsegugyi ugyekben mindenkinek egy naponta valtozo folyamatosan novekvo es attekinthetetlen szabalyrendszer alkalmazando, ami azonban kivalthato ha valaki befizet egy egeszseg* kht (öko*) nevu maganceghez akik valamiert joban vannak az antsz-szel tehat a kommando nagyobb esellyel fog nem kijonni.

folytassam?

 

a termekdijnak semmi koze a kornyezetvedelemhez, a maffiahoz annal inkabb....

Előzmény: seesur (608)
seesur Creative Commons License 2010.11.09 0 0 608

És akkor ANTSZ -re sincs szükség ?

 

Attól hogy valakik, valahol elk*rták, az még nem jelenti az, hogy egyszerű-ésszerű módon ne lehetne megvalósítani.

 

Előzmény: aamen (605)
aamen Creative Commons License 2010.11.09 0 0 607

van aki latott mar termekdijat es van aki benyalja a kornyezetvedo maffia hantajat.

elnezest ha tul egyszeruen fogalmaztam volna meg a velemenyem.

 

Előzmény: Törölt nick (606)
aamen Creative Commons License 2010.11.09 0 0 605

"A termékdíj bevezetésével igyekezni kell, mielőtt belefulladunk a műanyag szemétbe"

 

egy nagy budos lofaszt, tisztelettel.

a muanyag szarokat meg lehet adoztatni egy egyszeru x forint per kilogram tetellel, es az egesz ugy valosagtartalma ezzel le is van tudva.

ehelyett fenntartjuk a nehai vamosok hadat, oktatocegeket, szakkonyvkiadokat, egy a szokasos adoeljarason feluli komplett burokraciat epitunk, privat kht-k (oko x ) szedik az adot a nehai adoberlo modjara, a tortenet a parkinsoni onfejlodo magat munkaval ellato burokracia legsotetebb peldaja.

aki nem hiszi, adjon be egy KT10-est, aki nem tudja mi az az meg fogja be a pofajat.

 

Előzmény: seesur (604)
seesur Creative Commons License 2010.11.09 0 0 604

A termékdíj bevezetésével igyekezni kell, mielőtt belefulladunk a műanyag szemétbe.

 

Jelenleg semmilyen nyomás nincs a gyártókra, hogy újrafeldolgozható, lebomló vagy környezetbarátabb anyagokat használjanak fel.

Két fillérres haszonért a károsabb anyagot választják.

 

 

Előzmény: aamen (597)
nerev Creative Commons License 2010.10.18 0 0 602
ajánlom figyelmetekbe:

http://szuveren.hu/gazdasag/soralatet-helyett
aamen Creative Commons License 2010.09.27 0 0 597
a magyar adorendszer legvallalkozoellenesebb szegyenfoltja a kornyezetvedelmi termekdij, a multikon kivul nagyjabol senki nem tud es nem is akar ezzel a keptelenseggel foglalkozni, hiszen a dolog egyetlen celja a kornyezetvedelmi maffia etetese es a vpop vam hijan munkanelkul maradt csinovnyihadanak munkahellyel torteno ellatasa. eddig is voltak probalkozasok a termekdij onallo burokraciaagga torteno felfejlesztesere, most vegre kormanyzati tamogatokra is talaltak az adoemeles kormanya szemelyeben, ehh:-(
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.15 0 0 596
Egyszer már próbálkozott az a gyengeelméjű azzal, hogy rendeletet hozott arra, hogy a hajléktalanok kötelesek havi fix járulékot fizetni.
A szellemi hajléktalanok pedig azóta is ezt helyeslik.
Előzmény: Törölt nick (594)
kódorgó Creative Commons License 2009.05.26 0 0 593

A szuperbruttó szja alap adófilozófiai szempontból nem jó. Feleslegesen összeköti a vállalati tb.járulékot az szja-val.

Ha a következő évben a vállalati tb. járulék egy-két százalékos csökkentése vagy növelése célszerű, akkor ez automatikusan megváltoztatja az szja adóalapot, szja-t, nettó keresetet, fogyasztói összkeresletet stb. Természetesen vissza lehet korrigálni ezt a hatást az adókulcsok és az adójóváírás (adókedvezmény határok stb) módosításával, de egy ilyen viszonylag egyszerű - pl. anticiklikus célú - adólépés az egész személyi jövedelemadó rendszer mozgatását igényli évről évre.

Tehát az adórendszert bonyolultabbá tesszük, az adójóváírást a kiiktatás helyett megerősítjük, az egyes elemeket feleslegesen összecementezzük.

Pedig a változtatás iránya jó, csak a konkrét megoldás nem. A szuperbuttó mellett eddig egy érdemi pozítívum jött: az átverés segíti az elfogadástatást az egyszerű népek előtt, mert azt hiszik emiatt csökkent az adójuk. (Pedig ha nem statikusan, hanem dinamikusan néznék, inflációval, béremeléssel ...)

Előzmény: Bucser (554)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2009.05.23 0 0 592
Ez így nem igaz. Kb a bruttóra képzett egykulcsos adó mellett is pont ugyanannyira látható a dolog.

Egyszerűen annyit kell tennie az előírásoknak, hogy egy tételben kezelje a befizetendő pénzeket és a végén megmondja a delikvensnek, ennyi pánzt kerestél és enyit kapsz belőle. Az Apeh meg szétszortírozza erre valók a számítógépek.

A mostani rendszer eléggé olyasminek látszik, mint amikor a pecás beeteti a halakat, most (eleinte) minden softosan működik az ingatlan adóval és miegymással, hogy kommunikálni lehessen.

Ha hozzászokik a delikvens, lehet a kulcsokat tologatni, mint hangmérnök a potmétert, és nem nagyon lehet visítás ellene, mert a keretrendszer már adott.

Előzmény: Bucser (554)
marvin00 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 591
Szerintem a nemzeti bankok alapvetően felforgatták a szabad piacgazdaságot, folyik a deflációs spirál, megállítani nem lehet. A QE pedig egy agyrém, halálra van ítélve.
Előzmény: Bucser (590)
Bucser Creative Commons License 2009.05.23 0 0 590
Véleményem szerint jelenleg sem interveniál az MNB a forint érdekében. érezhetően mindig a 310-es határnál teszi azt.

Alapvetően máshogy gondolkodunk a válságról. Nem te vagy az egyetlen. Van aki szerint jön a szingularitás a válság miatt.

van aki szerint elfogy az olaj és jönnek kannibálok felzabálni minket. Szerintem meg láttunk már ekkora válságot és túléljük ezt is mint a többit.

Egyébként is nem az páratlan, hogy most válság van, hanem hogy az elmúlt 20 évben egyáltalán nem volt. (aki nézett a válság kitörése előtt árfolyamokat és eseményeket az előre látta mi következik.)
Előzmény: marvin00 (588)
marvin00 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 589
"Majd szépen még jobban vissza lesz vágva a kiadási oldalon."
Igen, remélem így lesz. Egyébként sem hiszek a nagy állami szerepvállalásban.

"Tetszik nem tetszik, kegyetlen nem kegyetlen, az egyensúly így vagy úgy be fog állni..."
Ez is igaz. De ahhoz kell 1-2 generáció.
Előzmény: Bucser (587)
marvin00 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 588
"Szerintem a lakossági eladósodás CHF-ben nagyobb problémát jelent mint az Euróban eladósodott állam. hisz Euro-t előbb utóbb MUSZÁJ bevezetnünk"
CHF vagy EUR eladósodottság az mindegy. Ha belépünk az eurózónába, akkor CHF-t is válthatunk valutaválság veszélye nélkül. Ha nem lépünk be, akkor szintén mindegy.

"A bankok erre a forrásra magasabb kamatot fizetnek mint amit mi fizetünk az IMF-re mégis olcsóbb mint a piaci forrás. (ergo mindenki jól jár)"
Ha feltételezed, hogy a bankrendszer (de konkretizálhatjuk OTP-re, MFB-re) valaha vissza fogja fizetni a deviza tartozását az államnak. De ebben nem vagyok olyan biztos, inkább az állam fog egyre több pénzt beléjük pumpálni.
Szerintem abban is eltér alapvetően a véleményünk, amit a válságról gondolunk. Ez nem fog megoldódni 2010-re, ebben szinte biztos vagyok. Szép hosszú lost decade lesz belőle az egész világon. De ez egyelőre tipp kategória.

"Az sem eltapsolás csak devizakonverzió. Azaz átváltják a szabadpiacon forintra az IMF hitelből kapott Euro-kat"
Amíg nem vagyunk euró tagok, addig eltapsolás kategória számomra. Növeli a devizakockázatot, elherdáljuk az adósságot. Forintot akár nyomtathatunk is magunknak (ok infláció, de mégis, a forint a miénk, az euró/CHF nem).
Egyébként még soha egyetlen nemzeti bank sem tudta huzamosabb ideig intervencióval befolyásolni az árfolyamot. A piac erősebb.
Előzmény: Bucser (584)
Bucser Creative Commons License 2009.05.23 0 0 587
"Ha ez bekövetkezik vagy 2010 elejére ez lesz a látható tendencia, akkor az egész táblázatot ki lehet dobni a szemétbe, ugyanis minden adóbevétel jóval kevesebb lesz, mint amit ott terveznek és sokkal több szociális járulékot kell kifizetni. Na persze ez utóbbit finanszírozhatja az IMF is."

Majd szépen még jobban vissza lesz vágva a kiadási oldalon. Van bőven hely ott is visszavágni csak politikai akarat nincs hozzá.

"És azt is megtudtam tőled, hogy fröcsögés azt állítani, hogy elöregedő társadalomban a fiatalokra, keresőkre várhatóan nagyobb teher jut."

Kár, hogy nem erre mondtam, hogy fröcsögés, hanem a szinte nyavajgás szintű "tiborci panaszáradatodra"...

Amit írtál a korfával kapcsolatban abban igazad van. Visont meg lesz oldva valamilyen módon. 1 vagy a szegények között több gyerek születik 2. vagy az alacsony nyugdíj miatt több nyugdíjas kezd elhalálozni. nem beszélve a drága egészségügy visszavágásából származó hatásokról.

Tetszik nem tetszik, kegyetlen nem kegyetlen, az egyensúly így vagy úgy be fog állni...
Előzmény: marvin00 (586)
marvin00 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 586
Csak egy kiragadott példa a válaszodból:
"2011-re kb 14%-ig is felmehet."

Ha ez bekövetkezik vagy 2010 elejére ez lesz a látható tendencia, akkor az egész táblázatot ki lehet dobni a szemétbe, ugyanis minden adóbevétel jóval kevesebb lesz, mint amit ott terveznek és sokkal több szociális járulékot kell kifizetni. Na persze ez utóbbit finanszírozhatja az IMF is.

És azt is megtudtam tőled, hogy fröcsögés azt állítani, hogy elöregedő társadalomban a fiatalokra, keresőkre várhatóan nagyobb teher jut.

Előzmény: Bucser (582)
Bucser Creative Commons License 2009.05.23 0 0 585
Az államadósságot nem csak az IMF hitelből újítjuk meg. Az ÁKK folyamatosan bocsát ki az elsődleges piacra is új állampapírokat (refinanszírozási és finanszírozási céllal is (nem figyeltem mostanában, hogy mennyit)
Előzmény: marvin00 (583)
Bucser Creative Commons License 2009.05.23 0 0 584
"Ez világos, de egyrészt jut belőle pár milliárd a bankoknak is"

A bankok erre a forrásra magasabb kamatot fizetnek mint amit mi fizetünk az IMF-re mégis olcsóbb mint a piaci forrás. (ergo mindenki jól jár)

"is, gondolom az MNB is eltapsolt egy keveset a forint védelmére, másrészt ugyanazt csináljuk most országos szinten, mint korábban a bankjaink csináltak"

Az sem eltapsolás csak devizakonverzió. Azaz átváltják a szabadpiacon forintra az IMF hitelből kapott Euro-kat (és nem pedig az MNB váltja át és teszi el devizatartaléknak az átváltáskor befolyt euro-t). Ezzel szabályozva a forint árfolyamot. Ezen sem keletkezik csak minimális árfolyamveszteség (ezért kellett többet lehívni mint amit a célokra felhasználtak hisz ez növelte a valutatartalékokat)

"Persze, adósság átcsoportosítás ez, de ha nem lépünk be az eurózónába nagyon gyorsan, akkor visszafordíthatatlan következményei lesznek pár éven belül. Vagy örökké deviza adósságcsapdában vergődünk vagy valutaválság."

Szerintem a lakossági eladósodás CHF-ben nagyobb problémát jelent mint az Euróban eladósodott állam. hisz Euro-t előbb utóbb MUSZÁJ bevezetnünk (kötelez rá az EU tagság)

Viszont soha nem leszünk únióban svájcal így a chf nem válik fizetőeszközzé -> az euróval szembeni ingatagsága az adósságnak ugyanolyan lesz mint a forintal szembeni (persze az euro stabilabb deviza)
Előzmény: marvin00 (581)
marvin00 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 583
Ja, kimaradt, hogy kb. 5 milliárd dollár az idei hiány. Szerintem lesz ugyanennyi a bankmentés + MNB eltapsolás, esetleg menteni kell majd pl. a MOL-t is, úgyhogy a 20 mrd fele nem adósságátcsoportosítás, hanem növelés.
Előzmény: marvin00 (581)
Bucser Creative Commons License 2009.05.23 0 0 582
válaszok a kérdésedre

"Mennyi lesz a munkanélküliség? Te tudod? Ők tudják?"

biztosra csak az tudja akinek kristálygömbje van. Viszont számolható keretek között a mostani csökkenési ütem mellett 2011-re kb 14%-ig is felmehet. 2009 év végére 9,5%-ot jósóolnak+ a rengeteg hazatérő képzetlen munkaerő aki eddig külföldön dolgozott vendégmunkásként csak most elbocsátották.

"Mennyi vállalati csőd lesz? Mennyivel esnek a vállalati adók?"

Magyarországon a vállalati csődök száma jó kérdés ugyanis akkora a felszámolt és csődeljárás alá vont cégek aránya mint sehol máshol EU-ban.

Itt a vállalkozói réteg jórésze egymás után hagyja hátra a tönkrement vagy VH alá kerülő cégeit. Ez magyar sajátosság.

"Hogyan alakul a forint árfolyama? mennyi lesz az infláció 0 vagy 15%?"

Forint árfolyam kettős nyomás alatt van. Egyrészt a növekvő külker többletünk miatt másrészt a nettó lakossági devizaadósság visszafizetések miatt. Szerintem a mostani árfolyam (290-300 Ft-al bezárólag) még tűrhető és bírható. ráadásul kedvező hatása van a külkereskedelmünkre ami csökkenti a zuhanást.

"És most mondd, hogy ebben mi a fröcsögés és mi a nem logikus"

Ez "Figyelj, te komolyan el tudod képzelni, hogy egy elöregedő társadalomban, egyre halmozódó adósság mellett, valószínűleg évekig, ha nem évtizedekig elhúzódó válságban bárkinek is huzamosabb ideig adócsökkentés jut? Nagyon naiv vagy. Eddig "jövőre" mindig jött a Kánaán. Most lehet, hogy a legszélesebb réteg kap egy kis kedvezményt (ha az IMF is úgy gondolja), mert választási év lesz, de a realitáshoz nem sok köze lesz a dolognak, ha szuperbruttósításnak hívod, ha valami másnak. Majd jön a FIDESZ és megszünteti, mert kénytelen lesz, ha nem akarunk államcsődöt."

azt hiszem minden felmerült kérdésedre válaszoltam.
Előzmény: marvin00 (580)
marvin00 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 581
"ne kerülje el a figyelmedet, hogy az IMF kölcsönt nem eltapsoljuk, hanem a már eddig is meglévő és kifutó államadósságot újítjuk meg belőle amit a piac nem vesz már meg"

Ez világos, de egyrészt jut belőle pár milliárd a bankoknak is, gondolom az MNB is eltapsolt egy keveset a forint védelmére, másrészt ugyanazt csináljuk most országos szinten, mint korábban a bankjaink csináltak. Forint helyett idegen fizetőeszközben adósodunk el. Persze, adósság átcsoportosítás ez, de ha nem lépünk be az eurózónába nagyon gyorsan, akkor visszafordíthatatlan következményei lesznek pár éven belül. Vagy örökké deviza adósságcsapdában vergődünk vagy valutaválság.
Előzmény: Bucser (577)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!