Keresés

Részletes keresés

bakibaby Creative Commons License 2021.05.19 0 0 5850

Utolsó sort láttad? (Strandok fül, 332. sor)

Előzmény: levlistak_kukac_freestart (5849)
levlistak_kukac_freestart Creative Commons License 2021.05.19 0 0 5849

Már 330+ Sziasztok!
Pár hét múlva lassan lehet majd strandolni, fürdőzni. Létrehoztam egy szerkeszthető táblázatot, ahová mindenki beírhatja kedvenc strandját, ismert szabadstrandját, fürdőjét. Így lehetővé válhat, hogy a korlátozások ellenére is tudjunk változatos helyekre könnyen menni. Kérlek, írjátok be az általatok ismert és kedvelt helyeket, hogy az idei nyarunk is vidáman és kellemesen teljen. És osszátok meg mindenkinek! Köszönöm! https://docs.google.com/spreadsheets/d/1D5Mi01Jr3Y4RxmPQWWHCSk3poLvAE4OzRLXskHVdahw/edit?fbclid=IwAR2VBi5_GntchclFvBldX7T7uOHKiweWA4r4A5APokpz_3aIBqzoRGLkKvg#gid=0

kivi Creative Commons License 2020.03.08 0 0 5848

Az aszfaltozás (ahogy sok másik utcában, pl. a miénkben is) komoly ingatlantulajdonosi önköltséggel valósult meg. És igen, pont azért lett egyirányú, hogy a 7-es út tranzitforgalma ne a házak közötti egy autó szélességű úton menjen. 

Előzmény: Vax (5847)
Vax Creative Commons License 2020.02.14 0 0 5847

Agárd, Törökbálint utca
Tudja - valaki, hogy a Törökbálint utca Gárdonyi Géza és Petőfi utca közötti szakaszán melyik helyi kiskirály lakik? Nemrég szuperül leaszfaltozták azt a szakaszt, most meg egyirányúsították. Nagyon kisforgalmú utca egyébként, de ki lehetett kerülni a lámpás kereszteződést, ami nagyon rosszul van szervezve.
A kérdésemre, hogy milyen indokkal, az egyáltalán nem helybeli önkormányzati előadónak az volt a válasza, hogy a lakók kérték, és a testület megszavazta.

https://goo.gl/maps/6R5JLeGcKfsGrovi6

Elektrosz Creative Commons License 2019.01.22 0 0 5846

ja, az agárdi vasúti átjárónál nincs aluljáró. Nem a vasútállomással kevered? :-)

Előzmény: mpwzrt (5844)
Elektrosz Creative Commons License 2019.01.22 0 1 5845

agárdi lámpa:

Én még nem láttam működni nyáron sem, a max az a sárga villogás volt, ami ment eddig. De majd nyáron megnézem megint.

 

gárdonyi zebra:

a linkelt képen balra van a földút a strandra, amerre megy mindenki. Ha arról jössz, akkor balra csak korlátozottan látsz, mert ott kanyar van az útban. Feltételezem, hogy jártál már ott, ezért tudod. Ha nem, javaslom, hogy nézd meg.

 

politika:

Köszönöm szíves kérésedet a politikáról, meghallgattam és hidd el, hogy a helyén kezeltem :-)

 

Az egy tény, hogy

- a gárdonyi polgármester nem kíváncsi a helyiek véleményére, hiszen, ha kíváncsi lenne, akkor ez a kommunikáció hatékonyan működne. Az évi egyszeri helyi gyűlés az nem az.

- kirakott egy táblát, hogy fejlődik gárdony, pedig azt a pénzt is költhette volna valami értelmesebbre (pl járdára)

- a gárdonyi Gárdonyi Géza utca járdája egy vicc.

 

Megjegyzem még, hogy az önkormányzat az én adómból is él, tehát igazán elvárhatom, hogy megfelelő szolgáltatásokat is nyújtson a pénzért cserében.

Előzmény: mpwzrt (5844)
mpwzrt Creative Commons License 2019.01.22 0 1 5844

Az agárdi vasúti átjárónál üdülőszezonban működik a lámpa. Ez mindig is így volt, mert egyébként teljesen felesleges, nincs érdemi forgalom. Ráadásul ott van az aluljáró is.

Szerintem a belinkelt helyen sem feltétlenül kell zebra, mert jól belátható.

A politikádat meg vidd innen.

 

Előzmény: Elektrosz (5838)
Elektrosz Creative Commons License 2018.12.15 -1 0 5843

"Az én logikámat pedig ne próbáld megmagyarázni, de még értelmezni sem."

 

 

Tény, hogy elég nehéz :)

 

Akkor viszont adjunk be egy olyan javaslatot, hogy szüntessék meg a zebrákat mindenhol, mert nem elég, hogy teljesen feleslegesek még bajba is sodorják a gyalogosokat :-)

Előzmény: Egér Fogó (5842)
Egér Fogó Creative Commons License 2018.12.14 0 0 5842

Van gyerekem, meg leányom is.

A Chernel utca egyik oldala a vasúti töltés, a másik szélén meg ott van a pár méter széles füves terület, majd a járda, kifejezetten a gyalog közlekedőknek. A töltés, és a füves sáv között csak az az aszfaltozott rész van, ami géperejű járművek gyors, egyenletes haladására lett létrehozva, hogy egyenletes sebességgel, minél gyorsabban, a lehető legkisebb környezetszennyezés mellett eltakarodjanak a még környékről is.
Az úttestre festett zebra egy olyan pont, amit csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni a kresz szerint. Ez lassítással, majd gyorsítással vihető végbe, ami felesleges környezetszennyezéssel jár. Azért felesleges, mert a zebránál megállni a gyalogosnak viszont nem kerül plusz energiába, ami így elég környezetbarát megoldás lenne. Levegő nélkül is kibírja az ember, amíg az a (2-3 kocsiból álló) végeláthatatlan? konvoj elhalad (ne vegyük figyelembe az Oldtimer találkozót, akkor talán kétszer annyian is vannak egykupacban). Nyáron, naponta 2-4 alkalommal akár 10-20 főből álló gyermekcsapatok is átkelnek a töltésen, síneken, általában felnőttkísérettel...
Egy zebra semmilyen fizikai védelmet nem nyújt, de (szerintem) sovány vigasz, hogy pár hónappal többre sittelnek le egy autóst, ha vétkes. A hab a tortán, hogy ahol átkelési lehetőség van, ott útkereszteződés is van, tehát az autónak úgyis el kell engednie a gyalogot.
Hatékonyabb megoldás az önvédelem kifejlesztése: ha autó jön, el kell engedni.
Egy gyermeket addig kell kézefogva vezetni, amíg fel nem tudja mérni, hogy mi veszélyes rá, és mi nem. Ennek semmi köze az életrevalósághoz, butasághoz. Az a buta, aki még nem tanult eleget, nem érti, nem tudja, hogy mik a határai. Az életrevalóság pedig döntéshelyzetekben nyilvánul meg. Az öregeket félreértetted, velük inkább az a gond, hogy nem tudják felmérni, mikor tud megállni egy autó, és mikor nem - függetlenül attól, hogy akar-e.
Az én logikámat pedig ne próbáld megmagyarázni, de még értelmezni sem.

Előzmény: Elektrosz (5841)
Elektrosz Creative Commons License 2018.12.12 0 0 5841

nem tudom, hogy neked van-e gyereked de ha mondjuk én egy 10 éves gyereket kézenfogva vezetnék át a vasúti átjárón, akkor az egy egészséges gyereknél csak akkor lenne lehetséges, ha butát akarnék nevelni belőle, aki még 30 évesen sem élertrevaló.

 

 

A saját gyerekeimmel biztosan nem ez a célom, inkább az, hogy megértetem velük, mi az a vonat és ha figyelmetlen, akkor a vonat nem fog megállni :)

 

Az öregekben nem kelt hamis biztonságérzetet a zebra, mert ők még abban a korban nőttek fel, amikor az autósok még kevésbé álltak meg a zebra előtt és azt gondolják, hogy micsoda szívességet tesz az autós, ha mégis megáll.

 

Visszatérve a lényegre:

- nem kérdés, hogy a Posta és a Keszeg utca sarkára kellene a zebra és más gyalogosvédő intézkedés is és az sem, hogy a járdát a Gádonyi Géza utcában nem tartja karban az önkormányzat (pl a Vörösmarty sarkánál).

 

A te logikád alapján szedjük le a zebrát a 7-es útról is, hiszen minek az, csak hamis biztonságérzetet kelt...

Előzmény: Egér Fogó (5840)
Egér Fogó Creative Commons License 2018.12.12 0 0 5840

Akkor már inkább a közvilágítást kellene javítani. A Chernel utcát keresztező (gyalogos)forgalom nagyobb, mint az ott elhaladó autóforgalom.

Gyereket vasúti sinek közelében kézenfogva kell vezetni, önállóan nem közlekedhet. Az öregekben pedig hamis biztonságérzetet kelt a zebra.

Előzmény: Elektrosz (5838)
Elektrosz Creative Commons License 2018.12.11 0 1 5839

Ha megnézi bárki az önkormányzat honlapját, nem lehet semmilyen észrevételt tenni az önkormányzat felé, mert lesz@rják, amit gondolsz.

 

Nem akarnak ők zebrát is festeni, minek? Elég szavazatot hoz nekik a migránsozó kamugyár és a migránsozó hirdetések pénzei is baráti zsebekbe mentek...

Elektrosz Creative Commons License 2018.12.11 -1 0 5838
  1. Nyáron nem két-három autó közlekedik ezeken az utakon, hanem nagyon sok
  2. Gyerekek, idősek is mennek át, akik esetleg még nem figyelnek annyira.

Teljesen egyértelmű hogy ezekre a helyekre minimum egy zebra kellene.

 

 

Több helyen is szükséges lenne zebra vagy lámpa. Gárdonyban pl a Posta és a Keszeg utca sarkán. Ide talán még az is kevés lenne, mert Pest felől még rosszul is belátható a kereszteződés a kanyar miatt:

https://www.google.com/maps/@47.2089456,18.6295379,3a,75y,52.67h,88.1t/data=!3m6!1e1!3m4!1sDFJ9StVSAd6U1MQ3CjRrTQ!2e0!7i13312!8i6656

 

Nyáron itt nagyon sokan mennek a strandra. De szerintem a gárdonyi polgármestert nem érdeklik a gárdonyiak, mert nem erőlteti meg magát. Budapesten és több másik városban is van pl a https://jarokelo.hu/, ahol egy csomó mindent meg lehet oldani. 

 

A gárdonyi polgármesternek annyira tellett, hogy kirakott egy táblát a vasútállomáshoz, hogy Gárdony mennyire fejlődik. A tábla kihelyezés költségét valami hasznos dologra kellett volna elköltenie... Pl Agárdon még most sem működik a vasúti átjárónál a közlekedési lámpa vagy Gárdonyban a Gárdonyi Géza utcán elég csak megnézni, hogy tartja karban a polgármester úr a járdát. Sehogy. Ezért jár mindenki az úttesten. A polgármester úr nem törődik ezzel sem.

 

De a rabszolgatörvényt biztosan megszavazza, mint egy bólogató János...

Előzmény: Egér Fogó (5837)
Egér Fogó Creative Commons License 2018.12.11 0 0 5837

Azért nem kéne túlzásba esni. Amikor átmegyünk egy úttesten, illik körülnézni. Annyi idő alatt meg elmegy az a két-három autó, ami arra kóvályog. Miért nem aluljárót akarsz oda?

Előzmény: doktorki (5832)
Elektrosz Creative Commons License 2018.12.11 -1 0 5836

A fideszben mindenki azt csinálja, amit Viktor parancsol, önálló gondolatoknak nincs helye, tehát meg fogja szavazni. Ne mondd, hogy ez meglep.

Előzmény: Vax (5835)
Vax Creative Commons License 2018.12.11 0 0 5835

Engem érdekelne, hogy ez a Tessely vajon megszavazza-e a "rabszolgatörvényt"?

zeiroj Creative Commons License 2018.10.13 0 0 5834

Ezen hogy lehetne változtatni?

Előzmény: kivi (5833)
kivi Creative Commons License 2018.10.12 0 0 5833

Sajnos ott nem lekopott, hanem nincs gyalogátkelőhely, tábla sincs. Mint ahogy a többi vasúti átjárónál sincs, kivéve az állomásnál lévő fénysorompót, ott zebra vezet át a Popstrandhoz. De ha végigmész a Chernelen, akkor sem a Szövetkezetek útjánál, sem a Szabadka utcánál, sem még lejjebb a horgásztelepnél, sőt még annál is lejjebb a kempingnél, sehol nincs gyalogátkelőhely. Szóval nem csak újrafesteni kéne, hanem egyáltalán létesíteni.

 

 

Előzmény: doktorki (5832)
doktorki Creative Commons License 2018.07.22 0 0 5832

Üdvözlet mindenkinek!

Ideje lenne Agárdon a gyalogátkelők "zebráit" újrafesteni. Sok helyen elkopott, az autósok nem is tudják, hogy az érintett helyeken gyalogátkelő létezik!(pl. Strand u. - Chernel kereszteződés)

Ma reggel a 7-es főút és Gárdonyi Géza kereszteződésben a lámpák még nem működtek. 

Illiberális-Polgár Creative Commons License 2018.07.18 0 0 5831
Elektrosz Creative Commons License 2018.02.12 0 0 5830

Megvan. A piac és a vasúti sín között rendőrség épül:

https://www.kozbeszerzes.hu/ertesito/2017/0/targy/portal_441/megtekint/portal_12639_2017/

 

Ezután alig marad parkoló a piacnak. :-(

Előzmény: kivi (5828)
Elektrosz Creative Commons License 2018.02.11 0 0 5829

nekem nem úgy tűnik.

Előzmény: kivi (5828)
kivi Creative Commons License 2018.02.10 0 0 5828
Előzmény: Elektrosz (5827)
Elektrosz Creative Commons License 2018.02.10 0 0 5827

Tud arról valaki, hogy a gárdonyi piac és a vasúti sín között mi épül? És azt, hogy a gárdonyi félszigeten a Keszeg utcánál?

Jankanéni Creative Commons License 2018.01.14 0 0 5826

Elsimi

Előzmény: Naiv jobboldali (5822)
Ati88 Creative Commons License 2017.10.11 0 0 5825

Kedves Agárdiak!

 

Mi ez a nagy fényesség Agárd felett?

Naiv jobboldali Creative Commons License 2017.02.17 0 0 5824
Naiv jobboldali Creative Commons License 2017.01.21 0 0 5823

Ma a csodás Velencei ügyeleten. nincs orvos,

Naiv jobboldali Creative Commons License 2016.12.07 0 0 5822
Naiv jobboldali Creative Commons License 2016.08.20 0 0 5821

Vajon ki fizeti a hozzátartozók utazásait? a testvér városokba.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!