Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.06.24 0 0 19
Az összes politikust meg lehet téveszteni! Mit gondolsz? A hernyókat is?

A hernyó tévedhetetlen.
Mint ahogy a légy is.:-))

Előzmény: zividivi (18)
zividivi Creative Commons License 2004.06.23 0 0 18
//"...Meg egy hernyórágta narancsliget.:-))) ...."//

No, a Magyar Narancsot szerintem még a hernyók sem rágcsálnák szívesen!

(Off:
A hajdani Csehszlovákiában is volt ám pamutültetvény. Az sem termett semmit, csakúgy, mint a magyar narancsliget. Igenám, de jött látogatóba a Főelvtárs, megszemlélni a biológia csodáját. Tisztes parasztasszonyokkal napokon át kötöztették a vattát a satnya tövekre. És amikor megérkezett az autókaraván a szemlére, már virult is az egész mező, a hófehér "gyapotterméstől"

Látod! Az összes politikust meg lehet téveszteni! Mit gondolsz? A hernyókat is? Azok éhenhalnak szegények a silány menűtől, vagy átballagnak szépen a parlagfűparadicsomba jól belakmározni.)

Előzmény: Törölt nick (10)
asta Creative Commons License 2004.06.23 0 0 17
Végsősoron ugyanezt mondtam. Ha tudsz pédát arra, hogy valakit is a leírt módon büntettek volna, tedd közzé! Amit én eddig láttam az csak a fillérekért szerzés volt, ápolásra senkit sem köteleznek. Lehet, hogy van törvény, de azt épp a hatóságok nem tartják be. Az erdőtulajdonosokkal szemben el is lehetne így járni, de mi van a közterületi fákkal? És úgy gondolod, hogy a privát erdők kára nem a mi kárunk is? Kicsit furcsa hozzáállás!
Egy ilyen problémát nem lehet egyénileg megoldani. Ahogy a parlagfű problémát sem, amire mint hallottuk összesen 700 millió forint áll rendelkezésre. Röhej! Miközben évről évre nő az allergiások száma. A hernyók pedig tönkreteszik a faállományt. Az okozott kár orvoslása sokszorosan többe fog kerülni az adófizetőknek. Sőt olyan károk keletkeznek hosszútávon, amelyeket nehéz lesz helyrehozni. Rövid idő alatt biztosan nem.
Továbbra sem értem az ilyen problémákkal szemben tanusított mélységes közömbösséget.
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.23 0 0 16
Tudomásom szerint ezért szednek adót. Vagy nem?

Vagy nem.
Miért lenne állami feladat minden erdőtulajdonos támogatása?
Aki úgy vett erdőt, hogy nem számolt annak lassú megtérülésével, az szenvedjen.
Vagy adja el.
Szerintem az állami feladat az lenne, hogy a tulajdonos terhére, költségére végezzék el az irtást, majd hajtsák be a tulajon, terheljék a bortokára.
A parlagfűvel ugyanez a helyzet, törvény is van rá.
Az állam csak a közterületekről távolítsa el saját költségén a hernyót, parlagfüvet.

Előzmény: asta (15)
asta Creative Commons License 2004.06.23 0 0 15
Nem állami csecs, hanem állami (kemény) kéz kell ilyen esetekben. Állami koncepció kellene.
Kéz mégcsak lenne, csak azt másra használják ugye. Koncepció? Akarat? Na az nincs, mert sokak érdekét sérthetné.
Miért nem írt, aki nem írt? Alapvetően két okból. Az első és tán nagyobb csoport, aki fillerekért privatizált, spekulál, nem ért hozzá és ha értene is, magasról tesz rá. A másik csoport ugyan értene hozzá, de nincs eszköze, pénze stb. Szerintem az állami szerep az első esetben a kemény büntetés, a másik esetben pedig segítségnyújtás.
Mindkét esetben viszont szükség lenne egy figyelemfelhívó kampányra, mert e két csopoton kivül is vannak kerttulajdonosok, zöldövezetben élők,stb. akik esetleg nem tudják felmérni a következményeket.
Pár hernyót mindig találsz a kertedben, azokért nem biztos, hogy levegyszerezed a kertet. Ha tudod, milyen veszély fenyeget mégis megteszed.
Most pl. az a veszély fenyeget, hogy kiterjed a fertőzés más vidékekre is. Lehet, hogy a kertekben most vadászgatják az első hernyókat, nem tudván, hogy jövöre esetleg ők sem fognak erdőben kirándulni. Ami persze a kisebb baj, de lehet, hogy még az unokáik sem fognak.
Az államnak azért vannak feladatai, mégha nem is akar "csecs" szerepet játszani. Tudomásom szerint ezért szednek adót. Vagy nem?
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.23 0 0 14
Kié az erdő?
Ő miért nem irtja a hernyókat?
Miért van az, hogy mindig mindenki az állami "csecsre" vágyik, önmaga nem tesz semmit???
Előzmény: asta (12)
asta Creative Commons License 2004.06.23 0 0 13
Ebben meg igazad van. Csak azt sajnálom, hogy őket nem szeretik a szőrösök:O)) Mert akkor lenne csak nagy sivalkodás és a fele adónkat írtásra fordítanák:O)))
Előzmény: Törölt nick (7)
asta Creative Commons License 2004.06.23 0 0 12
Lehet, hogy tudja, de nem teszi. Láttál már letarolt erdőt?? Én bizony pánikba estem tőle! Letarolt erdőt, ahol senki semmit nem tesz ez ellen.
Szóval szerinted hadd hízzanak a hernyók. És égesd fel az erdőket, akkor majd kipusztulnak. Azt hiszem nem fogtad fel miről van szó. Zarándokolj csak szépen a Balaton_Felvidékre, aztán sírhacc!! Én bizony megsirattam a kedvenc kirándulóhelyeimet, ahova most ember be nem teszi a lábát. Még a fűbe se lehet leülni, mert hemzsegnek a hernyók.
Előzmény: Törölt nick (6)
wizes Creative Commons License 2004.06.23 0 0 11
De jó lenne ha tsak annyi!
Boldog ország lennénk!
:)
wizes.
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.23 0 0 10
Három jómadár helyett három hernyó, alattuk meg szegfű helyett a parlagfű!

Meg egy hernyórágta narancsliget.:-)))

Előzmény: zividivi (4)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.23 0 0 9
Csak nehogy búbánatosak legyetek a hernyók miatt!:-)))
Előzmény: Kártékony (2)
zividivi Creative Commons License 2004.06.23 0 0 8
//"....kézenfogva ropná a táncot az ősi sámándobok hangjára, bár tőlem lehet harangzúgás is:O)))..."//

De hiszen csinálnak! Nem? Tarolnak valamennyien! Neked ez nem elég?

De minek belekeverni szegény sámánokat, meg a harangzúgást? Mi közük van az egészhez?

Te kis hamis! Csak nem a tilos rádión szocializálódtál?

Előzmény: asta (5)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.23 0 0 7
...ha viszont azt kérdezik tőlem, hogy hány parazitát ismerek?
Azt szoktam válaszoni, hogy névszerint nem tudom felsorolni, de az biztos, hogy 386-an vannak!!
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.23 0 0 6
Teljesen felesleges pánikot kelteni és felhívásokkal zargatni az embereket.
Akinek van földtulajdona az nagyon jól tudja, hogy hogyan védekezzen.
Amikor tavaly megjelent a Kaliforniai szövőlepke hernyója én rögtön permetezni kezdtem és idén már alig-alig volt.
Ha megátom őket, levágom az ágat és elégetem.
Osztannyi nekik.
Akinek viszont erdeje van az védekezzen nagyobb tételbe.
Előzmény: asta (-)
asta Creative Commons License 2004.06.22 0 0 5
Nem rossz ötlet:O)) Hozzátehetnénk még a Polgári körök új zászlaját is, szép szőrőshernyó sormintával diszítve, legalább lenne valami hasznos elfoglaltságuk - modjuk hernyógyűjtő akció a szeretet jegyében:O)))
Az összegyűjtött hernyókat azután máglyákra helyeznék, ahol a jómadarak, a parlagfű és a sorminta kézenfogva ropná a táncot az ősi sámándobok hangjára, bár tőlem lehet harangzúgás is:O)))
Csak csináljanak már valamit!!!!!
Előzmény: zividivi (4)
zividivi Creative Commons License 2004.06.22 0 0 4
//"...Nem túlzok: egész erdőrészek váltak csupasszá.Élő fák levél nélkül koranyáron. Messziről úgy néz ki az erdő, mint lombhullás után késő ősszel. Kisérteties!
Állítólag már tavaly megjelentek, de senki nem figyelt rájuk. Ma pedig lombtalan fák hirdetik szakértő körmányaink áldozatos munkájának dicsőségét. Az alattuk növekvő, hamarosan virágbaboruló parlagfű tömeggel együtt. ...."//

Kár, hogy nincs róla fotód!

Milyen szép logoja lehetne a "rendszerváltásnak"!

Három jómadár helyett három hernyó, alattuk meg szegfű helyett a parlagfű!

asta Creative Commons License 2004.06.22 0 0 3
Mi van, vége a meccsnek?:O)))
Előzmény: Kártékony (2)
Kártékony Creative Commons License 2004.06.22 0 0 2
Meg kártevőzni sem... ;))
Előzmény: Hófehér Holló (1)
Hófehér Holló Creative Commons License 2004.06.22 0 0 1
Nem kellene itten hollózgatni.:)
Előzmény: MrJones (0)
MrJones Creative Commons License 2004.06.22 0 0 0
A p0litikus0k a legnagy0bb kártevők.

Márpedig h0lló a h0llónak, kártevő a kártevőnek nem vájja ki a szemét.

asta Creative Commons License 2004.06.22 0 0 topiknyitó
Aki most ide betértél, csalódni fogsz:O)) Itt most valódi kártevőkről lesz szó. Ja, hogy a politikusok is...:O))) Igaz. Ezért tettem ide a politikába:O)
Miközben itt egymást marjuk, hogy melyik párt melyik embere lesz az a szerencsés, hogy kényelmesen, úrimódban gyarapíthatja a vagyonát az EU parlamentben, a hazai erdeinket szépen felzabálják a hernyók. Állítólag amerikai lepkék hernyói. Én nem értek hozzá, csak az eredményt láttam. Nem túlzok: egész erdőrészek váltak csupasszá.Élő fák levél nélkül koranyáron. Messziről úgy néz ki az erdő, mint lombhullás után késő ősszel. Kisérteties!
Állítólag már tavaly megjelentek, de senki nem figyelt rájuk. Ma pedig lombtalan fák hirdetik szakértő körmányaink áldozatos munkájának dicsőségét. Az alattuk növekvő, hamarosan virágbaboruló parlagfű tömeggel együtt.
Az emberben rögtön feltolul a kérédés: kinek a feladata lett volna ezt megakadályozni? Miért nincs naponta felhívás a védekezésre? Miért nincs semmiféle felvilágosító kampány, önkormányzati segítség. Ott, ahol jártam - konkrétan a Bakony lábánál, ennek nyomát sem láttam. Még egy nyavalyás figelemfelkeltő plakát formájában sem!(Kellett a pént az EU kampányra, erre már nem jutott szegényeknek!) Ha ez így szaporodik, hamarosan országos probléma lehet és a hozzáértők szerint, ezt az évet talán kibírják a lecsupaszított fák, de mégegyet biztosan nem. Szerintem már most is óriási a kár!
Jó lenne most már a konkrét és igazi problémákra is odafigyelni, kedves illetékesek!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!