Valójában sok mindent elkövettem a kuplungok ellen, (245/85-ös, offroad gumik, sok nehéz vas cucc) és a használat is extrémnek mondható - részben miattam. Vadászni járok vele onnan éjszaka jövök be, ami önmagában is problémás. Tudom, hogy nem helyes, de a zárat és a felezőt eddig már csak akkor használtam ha teljesen elakadtam és ilyenkor meg türelmetlen idegbeteg leszek.
Az utolsó két esetben sajnos elkerülhettem volna a bajt, de hát haza akartam jutni. Két éve egy sziklán letörtem egy féknyerget és megszorult a kerék de még nyomtam neki álló kerékkel, most pedig az olvadáskor lecsúsztam az útról és mire kimenekültem (200 m 2 óra) már leégettem. A disco előtt 90-es defendert használtam, abban valóban jobban bírta kuplung, de ez 2-3 mázsával nehezebb.
Ezért gondoltam valami erősített, LOF HD minőségű kuplungra. (a megadott link) A Raptor is jónak tűnik, de jó lenne valami tapasztalat - aki már használt ilyet Egyelőre még azt is mérlegelem, hogy mivel a szerkezet talán még nem gyengülhetett el, csak a tárcsát cserélem kevlár betétesre, esetleg új kinyomócsapággyal. Azon is gondolkodom, hogy vajon a nyomólap és a lendkerék felülete milyen állapotban lehet? Szóval még az elején vagyok a dolognak, még nincs szétszedve.
Még egyszer köszönöm a segítségedet, majd beszámolok az eredményről.
2026. 03. 08. reggel 9:30-as kezdettel indul egy túra onnan, ahonnan szoktunk mi is indulni, az a bekötőút, ami a kompresszorállomáshoz vezet Szada mellett, a Szent Jakab keresztje mellől.
Nem LR szervezés, vegyes off-road autók, a cél Csővár.
Áztunk, fáztunk, elakadtunk, szereltünk, kereket cseréltünk, áztunk, fáztunk... összefoglalva remek túra volt, az elvárásoknak megfelelően sikerült minden momentuma. Köszönjük a szervezést
Közben az is felmerült bennem kérdésként, hogy rendel-e valaki a Paddock-ból... Ha sikerül kiderítenem, hogy milyen színezésű volt a rugany, kihez tudnék fordulni.
Cserélnék rugót a szekéren, (gyári magasság és komfort), de a nyavajás színkódokkal meggyűlt a bajom. Tudja valaki, hogy melyik szín mit jelent? Köszi.
Sziasztok! Van egy Land Rover Freelander 2.0 td4-em 2006-os évjárat és az automata váltó (TGD500540) vészüzembe kapcsol. Kit ajánlotok szerelőt aki ért hozzá és nincs elszállva. Köszi előre is!