Nálunk elég sokan megmásszák ótóikkal nap mint nap a budai hegyeket.
Arczukon sugárzó öröm. Még mindig képviselők valamely frakcióban.
Vajh, hány hős lovag ereje kell ahhoz, hogy rendbeszedődjön az, amit közösen elbaltáztak az örömködők?
"Cseh Köztársaság belépése az Európai Unióba történelmünk egyik legvégzetesebb lépése. Aki ennek jelentőségét lekicsinyli, teljesen felelőtlen ember, akinek szégyellnie kell magát" - mondta Klaus a Pravo című cseh napilap szombati számában megjelent interjújában.
Komoly arccal sugározta a jelet
Klaus ezzel a kijelentésével arra a kérdésre válaszolt, miért mászta meg az EU-belépés április 30-ról május elsejére virradó éjszakáján a Prágától délre emelkedő, mitikus Blaník hegyet. A legenda szerint a 638 méter magas hegy belsejében lovagok szunnyadnak, akik az ország segítségére sietnek, ha a legrosszabbra fordul a sorsa. "Igen, én nem a prágai Károly-hídon ujjongva ünnepeltem EU-belépésünket, hanem a Blaník csúcsáról egészen komoly arccal sugároztam szét egy jól meghatározott jelet. Természetesen teljesen tudatosan tettem, igen, éppen ennek szellemében mentem a Blaník-lovagok legendájának színhelyére, amelyet országunkban minden kisgyermek ismer" - hangsúlyozta Klaus az interjúban.