Keresés

Részletes keresés

ZSOLEV Creative Commons License 2004.12.10 0 0 19

Hello szakik!

 

A segítségeteket kérem.

Pár hete a böngészQ ablakába beírva hülyén jelenít meg betqket. ÁrvíztqrQtükörfúrógép. Hát így. Wordben írva minden oké, böngészQ címsorába írva minden oké,csak ha egy oldalra írok be.

Kipróbáltam a Firefoxot, azzal nem volt gond.

 

Mi lehet a megoldás?

(XP oprendszer, de 2 éve fut problémák nélkül)

Seven Of Nine Creative Commons License 2004.10.20 0 0 18

 

Sziasztok,

 

 1# Windows Xp Sp2 futásakor fel kell installálni az Ie6 1 és 2 javításait? Vagy ezek

 már benne leledzenek?

 

 2# Hogyan lehet beállítani úgy a rendszert,hogy ha van egy nyitott weblapom és a

 kedvencekből nyitok egy új weblapot akkor az ne az aktuális weblapomat tekerje

 el, hanem szépen nyisson meg egy új Ie-t és töltse be oda?

 

 3# Hogyan lehetne elmagyarázni egy az asztalon lévő weboldalra mutató

 ikonkának,hogy legyen olyan szíves és full képernyőben fusson? /Tulajdonságjainál

 nem lehet teljes képernyőt kérni/  

yogibear Creative Commons License 2004.07.04 0 0 17
http://www.pcworld.com/downloads/file_description/0,fid,22955,00.asp

Illetve:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9012409

#49154 (és a kapcsolódóak)
Előzmény: Az Utolsó Európai (14)
Yman- Creative Commons License 2004.07.03 0 0 16
Hello Mindenkinek. A következő problémával fordulok hozzátok, a napokba interneten csavaroktam össze-vissza másnap a IE6 elinditva nem müködött többé a forrás megtekintése opció. De még a TotalCommander szerkesztés menüje se mi lehet a hiba, és javitsam ki? Elöre is köszi a segítséget.
yogibear Creative Commons License 2004.06.22 0 0 15
A 27.ini-ről fogalmam sincs mi az, de attól még ok lehet. A többi meg szintén kellő dolgok.

A kereső kiírt egy rakat file-t, ami ugyanekkor aktivizálódott, ám ezek között én valószínűleg nem fogom megtalálni azt, ami "nem odavaló", mert ehhez kevés a tudásom.

Jó lenne, ha be tudnád őket másolni ide mind (mármint a nevüket), talán rátalálunk a kis disznóra. :O)
*.txt, *.ini *.dat egyelőre nem kell, csak a többi, főleg a *.dll és *.exe kiterjesztésűek.

Nem az mfsde.dll dátuma a lényeg.

Az is megoldás, ha kinyitod a kereső ablakát teljes méretre és "printscreen", aztán beilleszted a Paintbe és elmented *.bmp-be és pl. az Acdsee-vel (vagy bármely más képnézegetővel, ami tud ilyet) csinálsz belőle egy *.gif kiterjesztésű képet, leméretezve, de azért még olvasható legyen (hogy minél kisebb méretű legyen, mert nem szeretik itt a modik a nagyméretű képeket, mondjuk olyan max. 100 kb körüli) és azt felteszed valahová (tar.hu, prim.hu), majd belinkeled ide.
Ha több a file, mint ami a képernyőn elfér (scrollozni kell az ablakban), akkor 2 kép kell természetesen.
Aztán mazsolázunk belőle, hátha.... :)

Előzmény: Az Utolsó Európai (14)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2004.06.22 0 0 14
Megcsináltam, amit írtál, érdekes eredménye lett: az mfsde.dll visszaíródott az IE6 megnyitásakor, de a módosítás dátumára ma 01 óra 33 percet jelez. Ez képtelenség, vagyis meghamisítja a módosítás dátumát. Ez alapján nem lehet megtalálni a tettest.
Az IE6 indítása 10.30-kor történt meg. A kereső kiírt egy rakat file-t, ami ugyanekkor aktivizálódott, ám ezek között én valószínűleg nem fogom megtalálni azt, ami "nem odavaló", mert ehhez kevés a tudásom. Mindenesetre azok a talált file-ok, amik számomra ismeretlenek és épp ezért gyanúsak, a következők:

27.ini
randseed.rnd
index.dat
outcmd.dat
UpdateHistory.ini

Ezek közül lehet valamelyik, amit keresünk? Egy Xp Prof. működéséhez kellenek ezek? (Fogalmam sincs...)

Előzmény: yogibear (11)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2004.06.22 0 0 13
Ezek jó tippek, köszönet. Kipróbálom őket. A dolgot sajnos nehezíti, hogy a géphez nem csak én férek hozzá, hanem bármikor bekapcsolhatja más is, ha nem vagyok benn. Így a kezdeti időpont nem igazán meghatározható. De a többivel megpróbálkozom.
yogibear Creative Commons License 2004.06.21 0 0 12
Természetesen az időpontok a beépitett órára vonatkoznak, nem a karórádra. :O)
Előzmény: yogibear (11)
yogibear Creative Commons License 2004.06.21 0 0 11
Akkor töröld ki őket, aztán ctrl-alt-del - feladatkezelőt megnyitni, majd utána az IE-t is, hátha megjelenik a feladatkezelőben is az a fájl, ami ezeket visszairja. Elvileg, de nem biztos, csak egy tipp. Esetleg a Sysinternals ingyenes Process-explorerjével nézegetni, az többet mutat meg, mint a beépitett feladatkezelő.

Illetve egy másik ötlet (ez is csak ötlet, nem biztos, hogy műxik): IE-t leállitani, mfsde.dll-t törölni, majd várni 3-4 percet, nem nyúlni a géphez. Utána ellenőrizni, hogy az mfsde.dll még nincs jelen a system 32-ben. Aztán IE start, időpontot (óra/perc) megjegyezni, és ha az mfsde.dll megint előkerült, akkor a keresővel dátumra keresni (dátum, fájlok/legutóbbi elérés) és a talált fáljoknál megnézni, hogy melyik az, amelyiknek a legutóbbi elérési ideje (óra/perc) megegyezik az IE utolsó megnyitásával és ezeket ellenőrizni, hogy odavalók-e.
Ész nélkül semmit sem törölni, mert az végzetes lehet, előbb leellenőrizni pl. a google-val, hogy mi az!!

De ez csak egy ötlet. Mondjuk én már kerestem igy fájlt és meg is találtam. :)

Előzmény: Az Utolsó Európai (8)
yogibear Creative Commons License 2004.06.21 0 0 10
az mfsde.dll és az mshp.dll file-ok vezérlik ezt a dolgot, de ezeket hiába törlöm ki, az IE6 újraindítása után ismét megjelennek.

Pedig azt egy másik fájl irja vissza.
A registry-ben a RUN, RUNONCE, RUNONCEX kulcsokat (mindet) ellenőrizted, hogy mi az ami nem odavaló?
Mondjuk az is támpont lehetne, ha pontosan tudnád, hogy melyik napon kezdődött ez az eset, mert akkor a keresővel (keresés létrehozás dátuma szerint) lehetne keresni azokat a fájlokat, amelyek az adott napon jöttek létre, aztán leellenőrizni őket, pl. a google-val.

Előzmény: Az Utolsó Európai (9)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2004.06.21 0 0 9
Jelenleg az a helyzet, hogy a spysweeper aktív, folyamatosan figyeli az IE6 beállított home page-ét. Szörfölés közben úgy félóránként előugrik egy ablak, melyben közli, hogy észlelte: a home page megváltozott, res://mfsde.dll/index.html#10213-ra, akarom-e én ezt? Mondom neki, hogy nem, erre visszaírja az eredeti beállítást. Ám ha futtatom a scan-t, akkor nem találja meg a férget, ami folyton felülírja a home page-et, s megy tovább a móka.
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2004.06.21 0 0 8
Igazából az mshp.dll gond megoldódott, de ugyanezt produkálja az mfsde.dll is, és ezt a sweeper csak tüneti kezelésként tudja megoldani, vagyis figyeli, hogy mkor változik a browser home pagee-e, és akkor szól, hogy akarom-e a változást. Ez némileg enyhíti a gondot, de persze tartósabb megoldást szeretnék.
Úgy vettem észre, hogy a féreg akkor aktivizálja magát, ha elindítom az IE6-ot. Akkor rögtön megjelenik a system32 könyvtárban az mfsde.dll és a home page is átíródik.
Előzmény: Cocogány (7)
Cocogány Creative Commons License 2004.06.20 0 0 7
Nekem az mshp.dll-es gondot az Ad-aware 6 simán megoldotta, a Spy Sweeper pedig minden szart lebírt gyilkolni ami csak jött sorba. Egyszer mondott csődöt a Spy Sweeper, amikor feltelepítettem az MSN Messenger Plus! nevü ultra fos kiegészítőt. Néhány kifejezetten haszontalan opción kívül telenyomta a gépet mindenféle adware-val és hiába írtottam őket le, mindíg újra rakta őket. Egy darabig gondolkoztam , hogy mi a probléma, de mivel az MSN Plus! volt az utolsó telepítés a gépre először is ezt szedtem le. Ezután lefuttattam ismét a Spy Sweepert és ezuttal örökre leírtotta a kis gonoszt.
Ha tényleg semmi nem segít akkor a helyedben még elgondolkoznék, hogy melyik gagyi program lehet a forrása a problémának.
Előzmény: Az Utolsó Európai (5)
yogibear Creative Commons License 2004.06.18 0 0 6
Ja igen, rémlett valami, hogy céges..

Ha korlátozott jogok, akkor dolgozzon meg a rendszergizda a pénzéért. :)

Előzmény: Az Utolsó Európai (5)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2004.06.18 0 0 5
A Cwshredder és a Spy Sweeper sem használ. Sok mindent megtaláltak, de erre az orvosságot nem.
Sajna élelmeskedésre kevés lehetőségem van, ez egy céges gép, korlátozott jogokkal. Azért köszi a tippeket. :-)
Előzmény: yogibear (4)
yogibear Creative Commons License 2004.06.18 0 0 4
Cwshredder, HiJackTjis, Webroot spy sweeper.

pá probujtye. :)

(zárójelben jegyzem meg, tanácsként, hogy az élelmesebbek egy frissen telepitett, belőtt rendszert azonnal, még az internetre való csatlakozás előtt lementenek - Ghost, Driveimage - igy nem kell vesződni hasonló helyzetben, csak 5 perc alatt visszatenni a jólműködő rendszert. Egy-egy "jobb" spyware, trójai úgy "beeszi" magát a rendszerbe, hogy ember legyen a talpán, aki kiirtja. Meg mindez soxor több idő, mint a mentést visszaállitani. Főleg, ha a fontosabb dolgok alapból egy másik particióra vannak mentve.)

Előzmény: Az Utolsó Európai (3)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2004.06.18 0 0 3
Köszönöm a tippeket, én a leírt procedúrát végigcsináltam, sajnos mindenféle eredmény nélkül. Továbbra is fennáll a probléma.
Az Adaware 6-os futtatása sem oldott meg semmit. Ide valami atomfegyver kéne...
Előzmény: yogibear (0)
Cocogány Creative Commons License 2004.06.17 0 0 2
Ja most jut eszembe mshp.dll ezzel már én is harcoltam ide bőven elég volt az Ad-aware 6 is.
Cocogány Creative Commons License 2004.06.17 0 0 1
A te problémádra a megoldás a Spy Sweeper program, ez garantáltan kivégzi a kémprogit ami átállítja a kezdőoldalad. Enyhébb esetben megoldást jelenthet az Ad-aware 6 is ennek ingyenes változata az origo Szoftverbázisról le is tölthető, de tapasztalataim szerint ez nem minden kém és reklámprogit talál meg.

Ellenben nekem is van egy kis gondom. Mostanában olvasgattam JavaScriptes oldalakat, ahol szó esett holmi layerekről, meg mozgó layerekről. Sajnos én ezen nem ámuldozhatok, valamilyen általam nem ismert oknál fogva. Pedig java felvan telepítve, meg engedélyezve is van, sőt már próbáltam Mozillával és Operával is, de nem látom a csodát. Nos szóval mi az a triviális megoldás amit itt elkéne követnem, hogy nekem is jó legyen?

Előzmény: Az Utolsó Európai (-)
yogibear Creative Commons License 2004.06.17 0 0 0
Tévedsz, semmi köze a picipuhához, egyszerűen benyaltál egy kémprogit (avagy hijacker).
MIdezt kb 5 másodperces kereséssel a Google hathatós segitségével ki lehet deriteni:
Keresés az mshp.dll-re.
A legelső link:

http://www.pchell.com/support/lookfor.shtml

Tanulmányozd.

Ja és persze a


a Te barátod is. :O))

Előzmény: Az Utolsó Európai (-)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2004.06.17 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Nem voltam biztos benne, hogy kihez fordulhatnék a problémámmal; némi tűnődés után Rátok esett a választás...:-) Remélem, tudtok segíteni.

A probléma a következő: a gépemen lévő IE6-os egy idő óta furán viselkedik. A konkrét jelenség az, hogy képtelen megjegyezni a beállított home page-et, helyette rám erőltet egy olyan oldalt, ami az IE6 szerint "kívül van az internet határain", vagy valami hasonló, ezért ki se tudom tiltani. A webcíme a keresőben res://mfsde.dll/stb. vagy res://mshp.dll/stb.-ként jelenik meg. Annyira rájöttem, hogy a system32 könyvtárban (WinXP) az mfsde.dll és az mshp.dll file-ok vezérlik ezt a dolgot, de ezeket hiába törlöm ki, az IE6 újraindítása után ismét megjelennek. Eleinte csak a gép restartja után tértek vissza ezek a file-ok, de most már enélkül is felülírják az IE6-ban a home page-et, akkor is, ha ki se kapcsolom a programot, elég annyi, hogy egy oldalról vissza akarok navigálni a home page-emre. Ráadásul gyanúm szerint az mshp.dll-nek köze van a Microsoft-hoz, mert a felhozott keresőoldalon is az ő logo-juk szerepel.
Sajnos alacsony fokú jártasságom a témában nem elegendő arra, hogy megoldjam a rejtélyt, viszont hihetetlen mértékben felháborít, hogy erőszakkal egy általam nem kívánt oldalt erőltetnek rám home page-ként. Futtattam néhány spycleaner progit is, de eredménytelenül.
Mi lehet ennek a hátterében? Mivel a gép céges környezetben fut, nem megoldás a programok cseréje, tehát azzal kell főznöm, ami van; van olyan guru, aki meg tudna szabadítani ebből a helyzetből?

Előre is köszi
AUE

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!