Keresés

Részletes keresés

folkbela Creative Commons License 2018.01.09 0 0 1802

Nekem is válaszolhatna valaki, bárki a lentebbi kettős látással kapcsolatos problémámra. :)

Diofa Szelleme Creative Commons License 2018.01.09 0 0 1801

Itt egy magyar nyelvű lap a techinkáról, úgy nézem a szomszédságotokban már több helyen is csinálják.

http://www.oftum.hu/

Előzmény: shiwnouk (1797)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2018.01.09 0 0 1800

Relex Smile. Mehet egyszerre a két szem, szinte azonnal látni fogsz, de kisérő az első napokban tanácsos. A műtét maga csak pár perc.

Prága (főleg otthonról) nincs messze, szállást bérleni kell. Az ára pár éve kb fél milla volt forintban.

A klinikáról részletek itt vannak valahol ebben a topikban - én is innen indultam el, itt ajánlotta valaki, de megtalálod neten át is.

 

A tech lényege hogy nem leradirozzák meg hasonlók hanem egy viszonylag kicsi vágáson át (3-4 mm) kihúzzák a lézer által alul-felül kivágott részt anélkül hogy a felső layere  szemnek károsodna (azt a 3-4 mm-et kivéve) Emiatt később lehet sportolni, lehet kontaktot viselni, szóval bizonyos szempontból sokkal jobb mint az általam ismert többi tech.

 

Nekem talán 3-4 éve volt. Nem romlott jelentősen a szemem és nem tudom mennyi az öregség belőle amennyit mégis, ill a rossz szokások. Ha elmegyek nyaralni és távolba nézek meg viz kerül a szemembe hirtelen megint sokkal élesebben látok. (Voltak filament problémáim, lehet h most is vannak, a folyadék kiegyenliti a szem apró egyenletlenségeit). A hétköznapokban jóformán mindig csak közelre fókuszálok, monitor, szoba pár méter... szerintem egy eredendő oka a rövidlátásnak az, hogy nem tornásztatjuk  szemet.

Előzmény: shiwnouk (1795)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2018.01.09 0 0 1799

Ugyan egy kicsit késő reagálnom, de hátha mást is érint. Nekem pár éve Prágában volt műtétem (nem lett tökéletes) de alapvetően mostmár happy vagyok vele.

 

A lényeg, hogy az után a fajta műtét után (relex smile-ra keressetek, youtube-on film is van) lehet kontaktlencsét viselni ha valamiért kell. Kevésbé roncsolja szét a szemet.

 

Olyan -8 környékén voltam, már nem tudom pontosan és elég öregen mentem neki (gyógyulást befolyásolhatja), az egyik szememnél nekem is mellé ment valami (vagy bekaptam egy fertőzést rögtön műtét után vagy mindegyik - sose derült ki), két évig szendvedtem, nagyon tudott fájni, mostmár ritkán adja elő, olyan van hogy ha nagyon fáradt, keveset aludtam akkor szúr, fáj, aludnom kell.

 

Nem láttam tökéletesen (nem is igérték bár jobbat igértek mint ami van jelenleg), otthon bemérettem az egyik -1,  a másik -1.5.

Ez azt jelenti hogy simán el vagyok szemüveg nélkül, de esti vezetéshez csináltattam hogy tökéletesen lássak.

 

Ami nem változott, ha sokat nézek közelre utána egy darabig rosszul látok távolra de azt hiszem ez szimplán a korom miatt van.

Összeségében elégedett vagyok és az egyik szememmel szinte egyáltalán nem szenvedtem, talán ha két napot az elején. Ebből azt gondolom, ha nem szúrják el, akkor utána is elég laza.

 

Ennek fényében fontolja meg aki akarja.

Előzmény: metzgerga (1789)
Vertigo1025 Creative Commons License 2018.01.09 0 0 1798

Sziasztok!

mint valaki írta korábban, én se vagyok az a fórumozgatós fajta, de én is MINDENT elolvastam a témában, mielőtt lézer alá feküdtem és tudom, hogy egy pozitív visszajelzés rengeteget számít :)

merthogy nekem szerencsére eddig teljesen pozitív az élmény. Budai szemészeti klinika, DiamondFemto  eljárás. Nem jártam máshol, egy ismerős Facebookon kiírta hogy o itt volt, én is ide jöttem először vizsgálatra. Semmi kivetnivalót nem találtam se a klinikán, se a munkatársakon, szemész pedig nem vagyok, hogy szakmai szempontok szerint döntsek. Ami nagyon pozitív, hogy a honlapjukon és a Facebookon is részletesen, videókban elmondanak mindent.

és amit a videókban elmondanak, az úgy is lett. A teljes folyamat, az érzéstelenítés, a műtőben való történések, az ’mikor mi történik erzes’, minden stimmel. Doktor úr a műtőben egyébként is folyamatosan közvetített, mi történik, meddig fog tartani, milyen érzés, stb.

reggel 10 körül műtöttek, most délután 5. Semmi, ismétlem semmi panaszom nincs. Semmi nem faj, nem feszít, nem szúr. Szemem meg olyan, mint a sasé :) már a műtét után a váróban éreztem, hogy sokkal jobb. Amikor pedig a sok szem csepp kitisztut, kb fél óra múlva, akkor aztán már egyértelmű volt a siker. Átsétáltunk a MOMba enni, aztán haza jöttem. Nem zavar a fény, most délutánra talán még jobban látok.

figyelek az előírásokrá, cseppentek, ha süt a nap majd felveszem a napszemcsit.

osszességében: pont annyira voltak kedvesek és segitőkészek, amennyire kell. Figyeltek rám, és nyilvanvaloan professzionális szinten műtöttek meg. Boldog vagyok :)

-3 és -1,25ről műtöttek

shiwnouk Creative Commons License 2018.01.09 0 0 1797

De miért van az, hogy van 3 millió komment és nekem képtelen bárki is válaszolni? EGyszerűen fingom nincs honnan informálódhatnék ezen a fórumon kívül, könyörgöm valaki monjdom már valamit, hogy mi alapján lehet választani a klinkák közül vagy amiket kérdeztem arra. KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!

shiwnouk Creative Commons License 2018.01.04 0 0 1796

Mennyire javallott egyszerre csináltatni a két szemet?  Szerintetek mik a hátrányai annak ha külön-külön, akár évet meghaladó idő telik el a két szem megműtése között?

shiwnouk Creative Commons License 2018.01.03 0 0 1795

Ez alapján a táblázat alapján ( http://protean.uw.hu/index.php ) nem tűnik úgy, hogy a PRK-nak hosszantartó a hatása míg  az Interlasiknál idővel visszaromlik a szem, még ha nem is olyan rosszra, mint eredetileg volt de ilyen 0,7 - 0,8 szintre legalább?

 

 

shiwnouk Creative Commons License 2018.01.03 0 0 1794

Szia Péter!

 

Köszi a részleres leírást én is épp erre készülök bár eddig nem ebben a klinikában gondolkodtam, de meghozztad hozzá a kedvem :)  Az voln a kérdésem, hogy a weblapjukon feltűntett ár az egy szemre vonatkozik vagy mind a kettőre? Illetve van e lehetőség csak az egyik szemet megműtettni? Én jobb szememmel rosszabbul látok távolra érezhetően ezáltal a bal szemem szét van erőltetve... ha az ár egy szemgolyóra vonatkozik, akkor én időeltolódással csináltatnám inkább a két műtétet.

 

Előre is köszi a választ!

Előzmény: SZPETER79 (1787)
folkbela Creative Commons License 2018.01.02 0 0 1793

Sziasztok!

 

Volt ilyen valakinek? Mik a várható esélyek? :)

 

12.12-én volt a PRK műtétem. A kontaktlencsét csak a 4. napon tudták leszedni, mert a jobb szememen maradt egy kis hámhiány, de a bal szememem hámosodott. Sebaj, visszamentem 4. nap is. Ekkor érdekes módon a jobb szemem hámosodott és a bal szememnél laza hámszövetet írtak. Szóval fordítva. :) Mindegy, leszedték a lencsét 11 óra körül. Indultam haza Pestről Békés megyébe, és 14 óra körül elkezdett iszonyúan fájni, szúrni a bal szemem. Nem tudtam létezni sem, nemhogy visszamenni Pestre. Az 1 hetes kontrollon azt írták a leletre, hogy a jobb szem hámosodott, a bal szemen pedig hámhiány lett (nem is láttam rá 2-3 napig). Vissza kellett mennem 10. napos kontrollra is. Akkor már jelentősen javult a bal szemem, hála az Oftaquix szemcseppnek, a Corneregélnek és a kedves doktornők tanácsainak. Ekkor a leleten a jobb szem hámosodott, a bal szem "vaskosabban" hámosodott volt írva. Ez csak a bevezető volt. :)

 

A kérdésem lényege: volt olyan valakinek, hogy az egyik szeme (nekem a jobb) a műtét másnapjától fogva tökéletes, nem is fájt meg semmi, de a másik szeme (nekem a bal) fájt (igaz már rég elmúlt), homályosabb, kicsit kettős látás van rajta (mint mondjuk a word árnyékolt betűtípusa)?

Lehet ekkora különbség két szem között?

 

Ugye már 3 hét telt el a műtét óta, de mikor fog elmúlni ez az apró kettős látás?

 

Köszönöm.

SZPETER79 Creative Commons License 2017.12.12 0 0 1792

TOBREX-ből műtét napján óránként, azután 1héten keresztül 5X, majd 5 naponként csökkenteni 4X, 3X, 2X, műkönnyből ez idő alatt óránként, ha kell, hanem.

Ma voltam 1 hónapos kontrollon 200% még mindig. 

Előzmény: pmikloss (1791)
pmikloss Creative Commons License 2017.12.11 0 0 1791

Szia! Gratulálok a szemműtétedhez és köszönöm a leírást. Engem jövőhéten műtenek VISUALMAX-al ugyanott. Arra lennék még tőled kíváncsi, hogy az első illetve a második héten miből mennyit kellett szemcseppet használnod?

Előzmény: SZPETER79 (1787)
anonimus1 Creative Commons License 2017.12.04 0 0 1790

dejo ilyet olvasni :( mostkészülök szemmütétre amugy is félek hogy nemefog jol sikerülni és ugyjárok mint te  :/

 

focusmedical-ba megyek alkalmaságira szerdán

Előzmény: metzgerga (1789)
metzgerga Creative Commons License 2017.12.04 0 0 1789

Sziasztok!

 

En a St. James-szel kapcsolatos tapasztalataimat szeretnem megosztani.

 

Kb 13-14 eves korom ota romlott a szemem, ami azt jelenti hogy bo 15 ev alatt a bal szemem -3,75-osre a jobb pedig -6.75-osre romlott. Szemuveget kb sosem hordtam, csak kontaklencset. Ennel a dioptrianal mar azt jelenti, hogy messzire majdhogynem semmit sem latni.

 

Iden juniusban 2 hetig otthon voltam, amikor a csaladom unszolasara eldontottem, hogy akkor en is megmutetem a szemem.

Jelentkeztem is a St. Jameshez(vasarnap), mar masnap felhivtak, hogy idopontot adjanak pentekre. Penteken elmentem, mindenfele vizsgalatot csinaltak, majd megallapitottak, hogy alkalmas vagyok a mutetre, amit hetfon meg is tudnanak csinalni, arra tekintetve, hogy kulfoldon lakom. Mindenki nagyon kedves volt velem es figyelmes is. A Femto Lasik mutetet valasztottam/javasoltak, mivel attol masnap mar semmi bajom nincs  a mutet utan es sokkal jobbak a javulasi eselyek is mint a PRK-nal. Hetfon el is mentem, kifizettem a majdnem felmillio forintot, amivel ugy voltam, hogy nem erdekel, mert meg van ra az eselyem, hogy soha tobbe ne kelljen kontaklencset viselnem. Hetfon megcsinaltak a mutetet. Arra tisztan emlekszem, hogy az orvos mondta a bal szememnel az asszisztesnel, hogy valamit mashogy csinaljon, mert nem lesz igy jo a lezer. Kb 1 oraig lattam homalyosan utana semmi bajom nem volt. Meg orultem is, hogy ezt valasztottam. Kedden es penteken mentem vissza kontrollra, ahol mindent normalisnak talaltak, de soha egy szoval sem emlitettek, hogy mekkora dioptria maradt a szememen. Kisse zavaro volt, hogy mindig mas vizsgalt meg. Elmondtam nekik, hogy a jobb szememmel ,ha fenybe nezek akkor korulotte a szivarvany szineit latom. Azt mondtak ez mutet utan elofordul, es hogy majd elmulik. A bal szememmel nem lattam annyira elesen, mint a jobbal, azt mondtak, hogy fel ev van ra, hogy valtozzon. De egyszer sem emlitettek, hogy mekkora rajta a dioptria, utolag rajottem, hogy miert nem. Azt mondtak, hogy egy honapos kontrollra Angliaban menjek el. Eltelt az egy honap a szemem semmit sem valtozott, annak ellenere, hogy minden forumot vegig olvastam, es sokan irtak, hogy ez valtozik majd meg. Szoval elmentem az egy honapos kontrollra Angliban, ahol elmondtak a dipotriamat is. Mindket szem -0.25-os es a bal szememmel azert latok rosszabbul, mert maradt rajta cilinder... Azt is mondtak, hogy a bal szememet NEM is szabadott volna megmutetni, mert pigmentes... Kicsit elgondolkodtato nem? Eltelt kozben 1-2-3-4-5 honap, de nem telt el ugy nap, hogy ne gondoltam volna ra, hogy vajon holnap lesz e az a nap, amikor mindket szememmel a beigert eles latasom lesz?? 

De ez nem jott el, meg mindig pedig mar csak 2 het van hatra a fel evbol. Oktoberben irtam  a ST Jamesnek a fel eves kontroll miatt. Hagy ne mondjam, hogy meg arra sem meltattak, hogy az e-mailemre valaszoljanak, pedig amikor a mutet arat kellett kifizetni akkor nagyon segitokeszek voltak... Vegul kaptam idopontot. Elmentem, kb 3 perc alatt lerendeztek, egyaltalan nem voltak kedvesek, es meg en ereztem magam szarul. A doktorno azt mondta, hogy o ezzel nem tud mit csinalni, kb ez van. Ha ugy gondolom 1 ev utan menjek vissza, de nem muszaj. A korrekcios mutetet sem ajanlotta fel es megint nem mondtak el, hogy milzen dipotria van a szememen.

 

Mindenbol annyit szurtem le, hogy addig teljesen jo voltam, ameddig kifizettem a felmilliot, majd utana kb le se szartak, annak ellenere, hogy tudom, hogy ok basztak el valamit a szememmel, mert nem hiszem el, hogy a bal szememen amin fele akkora volt a dioptria, rosszabbul sikerult a mutet, mint a jobb szememen. Tudom, hogy azert nem mondjak meg a szemed dioptriajat, mert az oket rontja, csak odamondjak, hogy hany szazalekos, ugyan mar... 

Szoval koszonom St. James, hogy elbasztad a szememet, mert ennek koszonhetoen, nem 0-as egyik szemem sem, es korral ez majd meg romolni fog, es soha tobbet kontaklencset sem hordhatok majd, mert a szemem nem fogja mar birni. Elgondolkodtam, hogy lehet ok basztak el valamit, mert a bal szememet nem is muthettek volna, raadasul a mutet alatt is valamit csinaltak a bal szememmel, gondolom ezert nem latok vele elesen az elso naptol kezdve. 

 

Udv

sangria78 Creative Commons License 2017.11.30 0 0 1788

hrekk88, trident05, Ivetts: hogy alakult a látásotok azóta? Javult valamit?

SZPETER79 Creative Commons License 2017.11.22 0 0 1787

Nem gondoltam volna, hogy valaha veszem a fáradságot bármilyen fórumon is hozzászólni, de mivel a szemműtétem előtt, őrülten keresgéltem olyan bejegyzéseket, ami megerősít azon elhatározásomban, hogy igen vágjak bele és ne hezitáljak tovább, ezért eldöntöttem mindegy mi lesz a végkimenetele, megosztom Veletek hátha másoknak tudok segíteni a döntés meghozatalában.

Az elhatározásom, hogy lézer alá feküdjek az egyszerűen abból eredt, hogy bár soha semmilyen bajom nem volt a kontaktlencsétől - voltak korszakaim amikor ki sem vettem 1 hónapig, mert hogy elvileg nem kellett - mégiscsak 23 éven keresztül hordtam és úgy gondolom, hogy csak úgy, mint sok minden más az életben ez is korlátos. A szemüveg állandó viselésének pedig a gondolatától is kivert a víz.

A választásom a Focus Medical-ra esett, semmilyen tudományos körbejárás nem előzte meg, hanem egyszerűen a kolleganőm itt műtette meg januárban FEMTO eljárással a szemét és ismerve őt ezeket a köröket többszörösen lefutotta és ha neki megfelelt akkor nekem sem ezen fog múlni.

A műtéti eljárások közül a legújabb és egyben legdrágább VISUMAX mellett raktam le a voksomat egyszerűen csak olyan elvet követve, hogy az idő előrehaladtával remélhetőleg a technológia is egyre jobb lesz és nyilván mindig a legkorszerűbb technikákért kell a legtöbbet fizeti. A kezelést megelőző vizsgálaton alkalmasnak bizonyultam, amiről csak annyi hogy mindenki rettentően kedves türelmes, pedig valószínűleg aznap huszadszor válaszolták meg másoknak a feltett kérdéseimet. A doktornő nem a koromból (38), hanem a munkámból kifolyólag (egész napos monitor bámulás) a FEMTO HD vagy a VISUMAX HD-t javasolta. A HD-val nem csak a távolban fogok látni élesebben, hanem monitor távolságról is élesebb lesz a kép alkotásom. Úgyhogy a diagnózis megszületett, örültem neki és már vizionáltam, hogy akkor december közepén karácsony előtt majd nézzünk egy időpontot, mire a doktornő felajánlott egy héten belüli keddi napot, hogy valaki visszamondta és van üresedés, úgyhogy fogtam magam és elfogadtam, belevágtam.

November 14 eljött a kezelés napja, hát mit ne mondjak rendesen be voltam sz**va. Ennyi kétely még nem volt az életemben a döntésemmel kapcsolatban, amit én hülye önszántamból hoztam meg, mint most és ez köszönhető annak is, hogy a műtét előtti egész hétvégét fórumok, internet bújásával töltöttem, na ez az amit senkinek nem ajánlok. A váróban sorra jöttek a műtétre váró hasonló állapotban lévő betegek, illetve feltehetően frissen műtött kontrollra váró napszemüveges erősen könnyező emberek. Benne felgyülemlett feszültségen segített az a fél xanax, amit kezelést közvetlenül megelőző vizsgálaton kaptam.

Majd egyszer csak engem szólítottak, nem volt vissza, mentem. Szemkörnyék fertőtlenítés, érzéstelenítő szemcsepp egyszer, kétszer fogalmam sincs hányszor. Majd be a műtőbe, egyik szemem letapasztva másikra szemterpesz, hogy bátran pisloghassak és mégsem zavarjam a műtét menetét. :-) Első lépés a lebeny készítés, kb 20mpig fókuszálgat a gép, majd maximum 20mp míg "dolgozik", majd doktornő és jön a második lépés az pedig maga a lézeres korrekció, ami szintén kb 20mp fókuszálgatás és max 20mp "munka" és ismételve a másik szemen és kész. Azt hitem egy örökké valóság lesz a beavatkozás, de semmit nem lehet érezni semmiből, inkább ha valami rossz volt az maga a tudat, hogy mit csinálnak éppen. Gyakorlatilag ennél csak rosszabb vagy kellemetlenebb dolgokat tudnék felsorolni az élet során. 

Végeztünk, felkelek már akkor feltűnt, hogy már nem homályosan, hanem ködösen látok - akinek rossz a szeme annak azt hiszem nem kell ezt magyarázni. korábban említették, hogy a kőd kb. 24 óra alatt kitisztul majd nem kell feleslegesen aggódni.

Napszemüveg fel és haza. Otthon egy kis tetvészkedés, majd valószínű az izgalmak és a nyugtató hatására TV előtt elalvás, annak ellenére, hogy a doktornő mondta, hogy inkább erőltessem nézelődjek. Na de ami a felkelés után jött az maga csoda volt! Kb. 2 óra leforgása alatt felszállt a kőd és cserébe tűéles látás lépett, ahogyan még soha nem láttam előtte. Csodálkozva bámultam a kanapéról a lakásomat, ami most sokkal kontrasztosabb volt, mint az legutolsó emlékemben. Azt korábban mondták, hogy jobban fogok látni mint kontaktlencsével vagy szemüveggel, de akkor azt gondoltam, hogy ez csak a marketing része - és erre kiderült, hogy valóban. Egyébként ez amiatt van hogy a műtéttel korrigálják a másodlagos fénytörési hibát is, amit szemüveggel nem lehet.

Azóta elmúlt egy hét mind távolra, mind közelre tökéletes a látásom (200%), este jobban látok mint előtte, szemüvegben nagyobb fényudvara volt a lámpáknak, mint most. Szemszárasság, idegentest érzés, bevérzés nem volt. Gyakorlatilag egy fájdalmas része van az egésznek, hogy 2 hétig nem mehetek nagyobb súlyos edzésre.:-)

Ha már egy bizonytalannak tudtam segíteni ezzel a bejegyzéssel nekem már megérte az időt, egy biztos életem legjobb döntése volt, hogy belevágtam.

 

u.i. -3,75 és -3,50 volt a szemem

cipio Creative Commons License 2017.10.23 0 0 1786

Hát akkor reméljük a legjobbakat!

Előzmény: hkk82 (1785)
hkk82 Creative Commons License 2017.10.23 -1 0 1785

közelre nem volt gondom, rövidlátó voltam világéletemben. bár mondták, hogy közellátás romlását a műtét nem befolyásolja (tehát nem rontja, de nem is javítja), számítok rá, hogy az majd romlani fog - de mint írtam, ez a korral jár, már akinek van rá hajlama. a momban másnap kell visszamenni, két hét múlva, két hónap múlva és egy év múlva. bármi gondom van, hívhatom őket az mondták. nagyon jó lesz majd, hidd el, jól döntöttél! első dolgom volt olyan napszemüveget venni, ami tetszik is, és nem azt kellett nézni, hogy melyikbe lehet tetetni dioptriát....

cipio Creative Commons License 2017.10.23 0 0 1784

Itt csak másnapi kontrol van, meg három havi. Eztán már nincs több. Állítólag 6 hét után akár boxolhatnék is. Na mindegy, csak tudja a doki mit csinált! Egyébként közelre Neked sem volt problémád kezdetben, csak távolabbra? Talán csak fényérzékenység lehet, erre is gondolok.

Előzmény: hkk82 (1783)
hkk82 Creative Commons License 2017.10.23 0 0 1783

igazán nincs mit, mint már fentebb írtam, én a mom klinikán voltam, ott nem árultak zsákba macskát...mondták, hogy a teljes gyógyulás 6 hónap kb., de nem véletlenül van az egy éves kontroll sem...

cipio Creative Commons License 2017.10.23 0 0 1782

Köszönöm a bíztatást, remélem igazad lesz! Ugye a reklámban 2 nap alatt igérik a teljes látásélesség kialakulását, na ez csak propaganada eszerint.

Mégegyszer köszi!

Előzmény: hkk82 (1781)
hkk82 Creative Commons License 2017.10.23 0 0 1781

cipio, ne aggódj, ez még így lesz pár hétig, de utána minden ok. két hétig a monitorig alig láttam el, kérdeztem a dokit a 2 hetes kontrollon, hogy ez normális-e. azt mondta, nyugodjak meg, el fog múlni. és így is lett. akárhogy nézzük, ez egy műtét...más műtétből sem épülsz fel egyik napról a másikra.

cipio Creative Commons License 2017.10.23 0 0 1780

Üdv!

 

Múlt hét csütörtökön estem át egy Femto Lasik lézeres beavatkozáson Győrben. Másnap a kontroll vizsgálaton a szemem igen jól teljesített (120%), aztán szombat reggel észrevettem, hogy közelre még mindig szuper, ám kb egy métertől már homályosn kezdek látni. És ez már  három napja stabilan fennáll.  A régi szemüvegen +4 körüli volt, szóval távollátásom volt. Most oylan, mintha rövidlátó lennék. Kaptam egy szájbarágós leírást a gyógyulást kísérő jelenségekről, de ez nincs benne. Teljesen el vagyok keseredve. Esetleg valaki másnak tapasztalata?

Köszönöm!

Zsolt 

Csincka Creative Commons License 2017.10.16 0 0 1779

A biztonság kedvéért mindkét mailcímre kiküldtem, lehet jelentkezni.

Előzmény: Csincka (1778)
Csincka Creative Commons License 2017.10.16 0 0 1778

Melyik nikknek küldhetem a reklámlinket?

Nagyon kedvezményes áraink vannak, és utána nem kell ennyire nyakatekerten fogalmazva rejtegetni a tényleges spamtevékenységet.

BillNagith Creative Commons License 2017.10.15 0 0 1776

49 évesen 35 év szemüvegviselés után volt diamond femto kezelésem 1 hónapja a budai szemészeti központban. Ismerős ajánlotta a klinikát, valamint egy csomó fórumtárs véleményét elolvasva senki nem írt kedvezőtlen tapasztalatról. Nagyon meggyőző a honlapjukon a leírás az alacsony energiájú  lézerkezelésről. -2.75 volt mindkét szemem. Első pillanattól élesen láttam távolra (közelre természetesen nem, de ez is javult kb. fél dioptriát, most +1). A Flucon szemcseppet nem szerettem, ez egy szuszpenziós csepp, beleragad a szembe. Miután abbahagytam sokkal komfortosabb lett. A műkönnyekkel nem érdemes spórolni, nekem a hialuronsavasok váltak be. Időnként pillanatokra elhomályosodik, ezt a szemszárazságnak tudom be, de a tárgyak továbbra is élesek, csak mintha valamit rákennének a szememre, a fény is zavarja néha, főleg a neon. Napsütésben természetesen napszemüveget hordok. Nagyon meg voltam elégedve a klinikával, szakmai szempontból megitélve is profik, (gyógyszerész vagyok). Úgy gondolom, hogy szükséges még 1-2 hónap a teljes gyógyulásig. Sziasztok: Andrea

hkk82 Creative Commons License 2017.10.14 0 0 1775

sziasztok, nekem februárban volt optilasik kezelésem a budai szemészeti központban (mom klinika). összességében elégedett vagyok, de kell az 3-4 hónap, mire átáll az ember szeme-agya. 20 év szemüveg után kicsit olyan volt, mintha újra kellene a szemnek tanulni látni. messzi távolba nagyon jól látok, tűles, kb. 50 méterre van kisebb feliratú tábla, arra már koncentrálni kell. volt betegségem, amikor a takony miatt dagadt az arcom, akkor kicsit elmászott a dioptria, de aztán visszaállt normálra.

 

az, hogy itthon nincs igény az új technikákra, anyagi kérdés. nem mindenki tud rá fél milliót áldozni, de ha valakit zavar a szemüveg, egy jobb szemcsi árából már meg tudja műttetni magát. 

 

 

trident05 Creative Commons License 2017.10.14 0 0 1773

Nem hiszem, hogy 6-12 hónapot követően is képes élesedni a szem. Ezt a szem beállását úgy kell értelmezni, hogy 1 évig még romolhat. De józan ésszel belegondolva is igaz. Egy gyengébb látásélesség csak úgy nem tud magától megjavulni, de romolni nagyon is. Ezért fogom én 2 hónap után (ugye ennyire datálják a S.Szemklinikán a fénytörés beállását) is hordani a napszemcsit, ha egy kis napsütés is van. Perpillanat akkor is hordom, ha felhős az ég, mert nem akarok semmit a véletlenre bízni. Alapból pesszimista vagyok, de ez az elmúlt 5 hét eléggé demoralizáló volt. Talán a 2. hónapos kontrollvizsgálat után nem leszek ennyire hipochonder, de kár, hogy bedőltem a marketingdumának és csalódott lettem, amiért nem lett "sasszememű". A jelenlegi állapotot PRK-val is elértem volna jóval olcsóbban és akkor a lebenyleválástól minimálisan sem kellene a jövőben tartanom. 

Előzmény: sangria78 (1772)
sangria78 Creative Commons License 2017.10.14 0 0 1772

és Ivetts:

Pár hozzászólással lejjebb linkelte valaki ezt:

http://makeup.blog.hu/2014/04/21/femto_intralasik_lezeres_szemmutet_tapasztalatok

 

Eszerint még femto után is eltarthat fél-1 évig is, mire beáll a szem, csak ezt ugye a klinikákon nem nagyon promotálják, szóval nyugi.

 

Mindenesetre ez nekem is eléggé elvette a kedvemet,  és érdekelne, hogy a sima femtónál elvileg sokkal jobb diamondfemto vagy a visumax femto után mennyi idővel áll be a (tökéletes) látásélesség, azokról eddig nagyon jó véleményeket olvastam, kár hogy egyelőre nagyon kevés van, ami nem marketing.

Előzmény: trident05 (1771)
trident05 Creative Commons License 2017.10.13 -1 0 1771

Szia

Nekem is szeptember elején volt FEMTO kezelésem. Igazság szerint eddig egyszer sem láttam olyan tűélesen, mint ahogy azt a bizonyos klinika promozza. Igaz, hogy az 1. hetes és 1. hónapos kontrollon is 125%-ot mértek (utóbbi eléggé belemagyarázva, mert rutinból csak épphogy ki tudtam venni a számok körvonalait és a szemész rábökte, hogy ez "nagyjából" 125%, hát köszi), de nekem már konstans átlagos a látásom. Megkockáztatom, hogy lencsével a fáradtabb napjaimon is láttam ennyire. Az biztos, hogy már sem nekem sem pedig neked nem lesz élesebb a szemed, mert a FEMTO esetében a 3.-4. héten stabilizálódik a látás és az első két hónapban már csak kis változások jellemzőek (természetesen negatív irányba). Attól félek, hogy a következő időszakban még jobban fog romlani a szemem és ugye köztudott, hogy femto után nem lehet hordani lencsét a lebeny miatt, ami számomra katasztrofális lesz. Nekem egyébként este jobb a szemem, sőt olyankor kicsit élesen is látok (talán az éles világítás miatt), de nappal és különösen erősen felhős időben 50m-ről sem tudom leolvasni a rendszámtáblákat, ami azt hiszem nevetséges annak tudatában, hogy 250k-t fizettem a kezelésért és vadászpilótákkal (akik nem is lehetnek alkalmasak műtött szemmel de mindegy) meg Rubint Réka kaliberű celebekkel promotálják. Sajnos már bánom, hogy nem a PRK-t választottam és bedőltem a "biztonságos és mindennél hatékonyabb femto"  marketingnek. Ha egyszer lesz egy balesetem és/vagy valaki/valami megüti a szemet, akkor megsérül a lebeny és kuka az egész műtét. Ha eddig nem kezdtem el karatézni, akkor most már nem is fogok. 

Előzmény: Ivetts (1770)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!