"ezért csak formálisan maradt benne az X1-es jelzés."
Az X1-es jelölés az nem a szériára utal a Xantiánál, hanem a karosszéria kialakítására. (az X1 a limousine)
A forgalmidben szereplő gyártási dátum meg közel sem pontos, az ORGA szám ami számít ilyenben.
A státusza ennek a cikkszámnak már NFP, azaz biztosan nem rendelhető gyáriban. A Profi 4-et azért írtam, mert náluk az utángyártott még "érdeklődjön" státuszban van, akár az is lehet, hogy rendelhető.
Mondjuk egy ilyen cső javítását én meg szoktam oldani, még ha nem is teljes új csővel, de valamiből összerakok egy megfelelőt. Ahova vitted, ott nem akartak Legozni vele.
A bevizsgálásra 14e meg pofátlanság, köztünk szólva. Egy ilyen hiba bevizsgálásán mi kerül 14e-be ?!? Kb. ránézésre látszik, hogy mi baja a leírtak alapján.
Igen, ezt a cikkszámot adta a szerelő, ő ugyanis már nem tudja beszerezni gyárilag.
Néztem én is, hogy első szériának írja, de az 1.6-oknál 1998. 12.-éig írja, az enyém meg augusztusi, lehet ezért csak formálisan maradt benne az X1-es jelzés.
A tűzfal felőli részén a csap alatt repedt meg, beterítette a motorteret.
Elhajtottak azzal, hogy gyári nincs, pedig az M5 center szerint még rendelhető státuszban van, csak jelenleg nincs a szlovák raktárban.
Két helyen voltam, egyik helyen sem tudták megcsinálni, ellenben elkértek bevizsgálásra, 2*14000-et.
Jelenleg fűtés nélkül vagyok. Azt mondták, idős autó, de én ezt nem fogadom el, mert kitűnő állapotban van, az autó nem rohad, sokkal idősebb autókhoz is van szinte minden.
Nem fogom ilyen semmiségért eladni.
Engem az sem érdekelne, ha a fővárosba kellene elvinnem az autót, csak valaki vegye komolyan, s ne pattintson le.
Azt nem tudom, a kérdés, hogy pontosan honnan folyik ?! Ha a cső és az ülék közül, akkor nyilván az o-gyűrű csere (ami az ülék-ház és a szivattyú között van) nem fogja megoldani a szivárgást. Ez esetben lehet, hogy csőcsere szükséges.
No, végül más probléma megelőzte ezt, mert eldurrant a fűtéscsövem, s mint kiderült, gyárilag már nem kapható, utángyártottat meg nem akart beszerezni a szerelő, ezért átviszem az autóm máshová.
Ömlött az autómból a víz, annyit csinált csak, hogy ledugózta. Jelenleg így nincs fűtésem, de legalább nem folyik alóla a víz.
A másik kérdésem, hogy a kétkörös szivattyúból kijövő cső mögött szivárogni kezdett az LHM.
Köszönöm a választ! Igen, és hidd el, nem én hallucinálok, egyszerűen hallom, hogy valami kopog, ami tavaly még nem, s egyszerűen idegesít.
Akkor itt most az ér meg egy próbát, hogy a toronyszilentre ránézzenek, vagy a gömböt vizsgálják meg? (A gömb amúgy Febi)
Az biztos, hogy 2017-ben, mikor megvettem az autót, új toronyszilenteket szereltettem be a magam megnyugtatására, hála Istennek, számlával igazolhatóan márkaszervizben.
Egyszer már szívtam egy kopogás megtalálásával én is és meglepő módon a gömb kopogott. Gondolom a benne levő membránrögzítő fémkupak lehetett a ludas, bár ezt nem vágtam szét a cseréje után. Az új típusú, szürke, lapított gömböknél ez ismert hibajelenség, de a régi, zöld színű gömbökre egyáltalán nem jellemző, nem is jutott eszembe sokáig ez a dolog.
Nemrég nézettem át a Xantia futóművét két helyen is, de senki nem talált hibát, pedig kanyarban, jobb kanyarban enyhén kopog, recseg a futómű. Főleg hepe-hupán, útegyenetlenségen hallani, de a szerelők meg vannak győződve arról, hogy ők nem hallanak semmit.
A jobb oldali toronyszilentnél az öntöttvas fej és a búra találkozásánál találtam egy kis LHM-olajsarat.
Okozhatja ezt gyengélkedő toronyszilent, s akár az ezzel járó nagyon halk recsegő kopogást is?