most volt szerencsém megnézni a repülő cirkuszt, nagy monty imádó vagyok. de ez a szinkron a lehető leggyengébb, amit csinálhattak. a nagy filmjeiket annak ellenére, hogy mások szinkronizálják őket, baromira eltaláltak. jobban élveztem angolul... sajnálom ez nálam nem jött be, pedig baromi jó!!! nagyon sokat dob az élvezeten a jó szinkronhangok, legalábbis nálam...
"Március a trójai fanyúl hónapja" http://www.clusterone.hu/mindig-viccelunk-kategoria/980-marcius-a-trojai-fanyul-honapja (nem azért, hogy jó cikk lenne - csak a motívum miatt)
Megjelent a Cartaphilus könyvkiadónál Graham Chapman 1980-as életrajzi kötete!
A címe: Graham Chapmann - Egy hazug ember önéletrajza.
Persze, tipikus pythonos poénként a címlapon még ott áll: "VI. kötet".
Más kérdés, és nem tudom, ez a (magyar) kiadó további tréfája-e, hogy a belső címoldalon már hetedik a kötet sorszáma... Mindazonáltal az egész kiadvány, ha külsőségeit tekintve nem is, de fordítását illetően meglehetősen igényes munka.
Hogy aztán olvasni milyen... hát nem egyszerű móka. Ismerjük Chapmant!
Azok (mármint amiket a kilencvenes évek eleji magyar tévés vetítésekből ismerünk, G.M. instrukcióival) szerintem is jól jöttek a filmekhez, nélkülük hiányérzetem lenne. nem tudnám pl. kicsoda Reginald Maudling vagy Florence Nightingale!
(Nekem a "kedvenc" mindig is a 3-as epizód volt, benne az éttermi jelenet meg a kisdiákok. De később is még annyi, de annyi marha jó rész van: 'The Bishop', a pap a biztosítónál, konferanszié a bárban, papagáj, a filmproducer és az emberei, az éves mérleg a multicégnél - "1 penny a hiány!" -, a falu bolondja, a bokszbajnok Ken Légkondicionáló, az Antarktiszi Scott filmforgatás, hogy csak ami hirtelen eszembe jut, említsem)
nekem sikerült 1 torrent oldalrol letölteni az összes részt, remekm minőségben, felirat van hozzá a feliratok.hu-n.most elkezdtem sorban nezni oket, fergeteges! kedvencem eddig a macska-összezavaro kft :)
(Gyakorlatilag az, hogy a Filmmúzeumon ment, közvetlenül maga után vonja a DVD-kiadást - ahogy az az Orion űrhajó, a Meghökkentő mesék esetében történt.)
A magam részéről remélem, hogy nem valamilyen adagokban, egy-két-három lemezenként kezdik "kiszórni", hanem szépen egy csomagban (díszdobozban!), elvégre ebből az embernek vagy mind kell, vagy nem. Már régóta készülük rá, hogy kerül amibe kerül...
Azt hallottam, hogy ezek mellett hamarosan a teljes sorozat is megjelenik magyar felirattal, mind a 45 rész. Az elsõ 13 talán még az idén -- bár a naptárra nézve ezt nem nagyon hiszem.
A Monty Python csoport egyik alapító tagja, a 64 éves Terry Jones bélműtéten esett át, de orvosai szerint időben vették észre a rákos daganatot, és jó esélyt látnak a felgyógyulásra. A művésznek csak a műtét előtti nap mondták meg, hogy valószínűleg rákos elváltozás a testében talált daganat.
A művész sajtószóvivője, Jodi Shields szerint "Terry orvosai szerencsére nagyon korai stádiumban diagnosztizálták a rákot, így egy londoni magánkórházban egy egyszerű rutinműtéttel sikerült megoldani a problémát. Terry kiváló állapotban van, és nagyon boldog, amiért az orvosok még időben elkapták".
Jones épp pár nappal a Spamalot című musical bemutatója előtt tudta meg a hírt, de úgy döntött, azért részt vesz a premieren. A musical a klasszikus Monty Python-film, a Gyalog galopp alapján készült, és a bemutatón Jones mellett Michael Palin, Eric Idle és Terry Gilliam is megjelent.
Monty Python: Egyéni csúcsok - Terry Jones (Monty Python's Personal Bests) Monty Python: Egyéni csúcsok - Eric Idle (Monty Python's Personal Bests) Monty Python: Egyéni csúcsok - Graham Chapman (Monty Python's Personal Bests) Monty Python: Egyéni csúcsok - John Cleese (Monty Python's Personal Bests) Monty Python: Egyéni csúcsok - Michael Palin (Monty Python's Personal Bests) Monty Python: Egyéni csúcsok - Terry Gilliam (Monty Python's Personal Bests) Monty Python: Egyéni csúcsok-doboz (Monty Python's Personal Bests)
Gilderoy! Kösz a tippet, de nem kezdi meg aletöltést. 2 fájlt letöltött, de azt nem nyitja meg. Középhülye vagyok ezekhez, .torrent a fájl vége. Mi legyen?
Úgy tudom, valóban jön a DVD. Ezt Krasznai János mondta, akiről tudni kell, hogy Prokopp Dóra férje, tehát elég megbízható forrás. Egyébként Angliában és Amerikában 12 dvd-n jött ki a sorozat, ami nem épp helyspórolós. A Galla féle bevezetőkről nem tudok, de a kint kiadott DVD-n úgy tudom, van egy csomó extra. Dollárról átszámítva kb 40000 forint az egész, nem tudom, itthon mennyi lesz. Majd próbálok részleteket megtudni.
A teljes sorozat 5 dvd-n fér el aviban Galla előszavaival. Ha hivatalosan kiadják nem biztos, hogy rajta lesznek az előszóvak. Sőt, ahogy a magyar kiadókat ismerem extra sem valószinű. Ha mégis lenne, akkor felirat nem lesz hozzá...
Nekem megvan .aviban, 2 DVD meg 800 mega ami pont nem fér rá egy CD-re:( Szerintem élvezhető, sőt az is, persze tömörítve nem látni minden egyes fűszálat a képeken. Ha valakinek szélessávú DSLje van, ajánlom ezt: http://www.mininova.org/get/207685 http://www.mininova.org/get/223274
Ha valakinek semmi más lehetősége nem lenne, akkor keressen meg ezen a címen: tiller2004(kuk)gmail(pont)com. Bizony, akkor marad a posta és az ár...
Azt hiszem (remélem, nem valami titokról rántom le a leplet óvatlanul), hogy a filmmúzeumos vetítéssorozat egyben azt is jelenti, hogy hamarosan kijön az egész DVD-n (mint történt pár éve az Orion űrhajóval is).