Keresés

Részletes keresés

Phoenyxi Creative Commons License 2015.08.03 0 0 116

Helló!Igaz 2012-es a hozzászólásod de próba cseresznye:)

Van még áfonyád eladó??

Előzmény: laci1990 (106)
áfonyakert Creative Commons License 2013.03.06 0 0 115

Az Áfonya Kert hazai, zalai kertészet. Áfonya tő, áfonya gyümölcs és áfonya lekvár is kapható. www.feketeafonya.hupont.hu

robkol Creative Commons License 2013.03.01 0 0 114

Helló!

Ültetni szeretnék 2 áfonya tövet. Hol lehet BP XVI kerhez közel kapni nem kis nyüzüge nyamvadt tövet? 2-3 éves bokornak örülnék.

Kösz.

soppingfüggő Creative Commons License 2013.02.28 0 0 113

Az Aldiban láttam mostanában áfonyát, dél-amerikai import.

Dundikalika Creative Commons License 2012.08.13 0 0 112

Íme egy kiborítatlan, honosítás előtti pirosribizli, lengyel dobozban.

öreg_néne_b Creative Commons License 2012.08.13 0 0 111

miért kell magyarnak kikiálltani, kiönteni a kis dobozokból műanyag tálcákra, amiből lapáttal mérik ki a műanyag kis dobozokba

Egyszerűen megszokásból csinálják. Tavasszal kezdik az eperrel...

Előzmény: soppingfüggő (110)
soppingfüggő Creative Commons License 2012.08.12 0 0 110

Mindenhol azt írják ki az árusok, hogy magyar, ugyanakkor ha az eladó mögé nézek, ott vannak egymásba tolva az eredeti lengyel kis kartondobozkák. Olyan kartonból vannak, mint nálunk a tojástartartó dobozok.

Szóval döbbenet hogy miért kell magyarnak kikiálltani, kiönteni a kis dobozokból műanyag tálcákra, amiből lapáttal mérik ki a műanyag kis dobozokba. Kis piaci nacionalizmus...

Finoman belénk súlykolják hogy a magyar élelmiszer csak az ellenőrzött és garantált minőség, ezért sokszor drágább is mint a külföldi. (Aztán mennyire meglepődünk, amikor kiderül hogy olyan vegyszereket találnak a hazai növényeken, amelyeket nyugaton már régen betiltottak.) Én is idegenkedtem pl. a lengyel élelmiszerektől is, de nemrég végre eljutottam Krakkóba, és hát kellemesen csalódtam. Ők sem kakit esznek, sőt, attól tartok hogy jobb, minőségíbb az áruik vannak mint nekünk. Az áfonya, ez a nagyszemű és friss 14 zlotytól már kapható, szóval a mi átcsomagoló zöldségeseink akár 100%-kal is drágábbak a kinti kisker árnál...

Chimney Creative Commons License 2012.07.03 0 0 109

Ma reggel Bosnyák piac: 990-1998 Ft-ig sok árusnál, rengeteg volt,

lombi1978 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 108

Feltéve ha van nektek felesleges.

Előzmény: lombi1978 (107)
lombi1978 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 107

Sziastok! nem tudna valaki küldeni postán nekem gyökeres áfonyát? Budapesti vagyok.

köszi előre is.

laci1990 Creative Commons License 2012.04.22 0 0 106

Nállam lehet rendelni frissen szedett afonyát, csakis nagy menyiségbe, 100 kg felett, 1kg=1500 ft, tovabbi reszletekért laci_bartus@yahoo.com emailre.

magyar bucó Creative Commons License 2011.11.08 0 0 105

Fagyasztva a Sparban.

Előzmény: dakferko (104)
dakferko Creative Commons License 2011.11.08 0 0 104

szóval, hol ,

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.31 0 0 103

Megnyugtattál... kb 2 hete, amikor elkezdték árulni, vettem ott egy 5 literes vödörrel 35-ért. A férjem leszidott, hogy drágán vettem, így a végén elmaradt a második adag megvétele sajnos. De ebből is lett egy jó adag áfonyadzsem. Ha vettem volna második vödörrel, készült volna ágyaspálinka is...

Előzmény: Törölt nick (102)
dakferko Creative Commons License 2011.04.12 0 0 101

Hol lehet kapni ÁFONYÁT 1000Ft.-ért, gondolom nyáron. Mondjuk én nyáron 500Ft, ért is csak 250gr.os dobozt kapok.

ReficuL Creative Commons License 2009.10.25 0 0 100

Ekkora hóban még sosem szedtem áfonyát. 1 hete készült képek a Fátrában

Moira85 Creative Commons License 2009.07.09 0 0 99
A Fény utcai Piacon 1000 Ft-tól van kilója (bár ezt csak egyszer láttam, inkább lekvárnak való), 1200-ért több helyen is, kb 1800 a max.
jack80 Creative Commons License 2009.07.08 0 0 98
Köszi, de nekem Debrecen nagyon messze van.
Előzmény: Törölt nick (97)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.06 0 0 97

Tud valaki abban segíteni, hogy lehet kapni házi áfonya lekvárt?

A debreceni piacon az egyik méztermelő árul áfonyalekvárt is. Kérdeztem, Szlovákiában szedeti az alapanyagot.

Alig várom, hogy menjünk Erdélybe és vehessek újra áfonyát - évek óta veszek és főzök áfonyalekvárt. Remélem, augusztusra az ára megfizethető lesz.

Más: Németországban élő lányom figyelmeztetett, hogy arrafelé már senki nem mer áfonyát, málnát erdőben szedni (gyerekkori élményem volt az áfonyaszedőpkkel teli német erdők látványa, a feladásra váró áfonyásvödrök tömege a vasútállomásokon...). Ugyanis nagyon elszaporodott valami rókák által terjesztett szalagos féreg, sokakat megbetegített. Igy aztán jobb félni, mint megijednia alapon az áfonya és a málna  mind a lekvárosfazékban végzi nálam is...

Előzmény: jack80 (91)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.06 0 0 96

A debreceni piacon az egyik méztermelő árul áfonyalekvárt is. Kérdeztem, Szlovákiában szedeti az alapanyagot.

Alig várom, hogy menjünk Erdélybe és vehessek újra áfonyát - évek óta veszek és főzök áfonyalekvárt. Remélem, augusztusra az ára megfizethető lesz.

Más: Németországban élő lányom figyelmeztetett, hogy arrafelé már senki nem mer áfonyát, málnát erdőben szedni (gyerekkori élményem volt az áfonyaszedőpkkel teli német erdők élménye, a feladásra váró áfonyásvödrök tömege a vasútállomásokon...). Ugyanis nagyon elszaporodott valami rókák által terjesztett szalagos féreg, sokakat megbetegített. Igy aztán jobb félni, mint megijednia alapon az áfonya és a málna  mind a lekvárosfazékban végzi nálam is...

Előzmény: jack80 (91)
ReficuL Creative Commons License 2009.07.02 0 0 95

Múlt héten Prága környékén készült képek, arra völgyekben is gyakori, nemcsak fenyvesben, de tölgy és nyír erdőkben is (bár arrefelé a tölgy csak elvétve fordul elő).

ReficuL Creative Commons License 2009.07.02 0 0 94

Igen, kevés helyen van vadon élő, még az ÉK-ben is előfordul elvéteve, amúgy főleg a nyugati határszélen. De nem adnak olyan nagy mennyiségű termést mint a Kárpátokban. Ami a piacon megjelenik, az termesztett, úgy tudom Bp környékén foglalkoznak vele pár helyen.

Előzmény: Boarhunter (93)
Boarhunter Creative Commons License 2009.07.02 0 0 93
Szerintem van vadonélő is. A Zselicben rémlik, a Soproni hegyvidéken meg biztos vagyok benne.
Előzmény: ReficuL (92)
ReficuL Creative Commons License 2009.07.02 0 0 92

Mo-on termesztett áfonya fordul elő, de ez szerintem biológiai értékét tekintve elmarad a természetestől. A hazai termesztéshez különböző mesterséges talaj feltételeket kell megteremteni, míg környékünkön az áfonya természetes élőhelyei lakott részekől távol eső, szennyezésmentes hegyi területeken vannak, általában 1000-1600 m közötti tszf magasságban (északabbara alacsonyabb részeken is) .

Előzmény: zsuzsa (90)
jack80 Creative Commons License 2009.07.02 0 0 91

Sziasztok,

Köszi

zsuzsa Creative Commons License 2009.06.25 0 0 90

Ezek szerint az óbudai olcsóbb, mert tegnap 1950 -ért vettem. Viszont azt mondták, ez Erdélyből jött áfonya, lesz majd olcsóbb is, ha lesz hazai. Ezek szerint nálunk is terem? Ez egyébként nagyon jó minőségü  volt, hibátla, nagy szemü

Előzmény: zita2 (89)
zita2 Creative Commons License 2009.06.25 0 0 89
A Fény utcai piacon 3000 Ft kilója.
zsuzsa Creative Commons License 2009.06.20 0 0 88

Felhozom a topicot, mert kezdődik az áfonyaszezon...szeretnék lefagyasztani és próbálom megcélozni a legjobb árat. Ezen a héten már volt az Óbudai piacon, kilója 2000 kis dobozban 500.

Biztos fog még lejjebb menni, de sajnos nem emlékszem tavaly mennyiért vettem.

fekete szeder is kéne, na azt tavaly a Nagycsarnokban vettem kilóra viszonylag olcsó, de  mostanában ritkán járok arra.  Annak jót tesz ez az esős idő, kánikulában kiégett részek vannak a szemeken

krizsi_l Creative Commons License 2008.08.10 0 0 87
Megjöttem Erdélyből, hoztam áfonyát is. A Gyilkos tó környékén vettem, 35 lej vödröstől. A buszsofőrünk segített lealkudni mivel egy szót sem tudtak magyarul. A szálláson lecukroztam (kaptam hozzá edényt). A kb 3,5 kg gyümölcs 1,5 kg kristálycukrot kapott. Egy napot állt cukorban míg elindultunk hazafelé. Széles szájú 1,5 literes üdítős flakonokban (ice tea) hoztam haza, 3 db telt meg.

Más:
Erdőben járva magam is eszegettem pár szemet. Olyan ritka és apró termésű, hogy kézzel szedni lehetetlen vállalkozás. Egy áfonya fésű nevű eszközt használnak hozzá. Ezzel fésülik át a növényeket. Ezzel elfogadható szaporasággal szüretelhető.
Előzmény: Törölt nick (86)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.28 0 0 86

Attól függ, hol szállsz meg. Én többször főztem be ott, vittem magammal mosott, lezárt üvegeket. Nem szeretek nagy üvegbe befőzni lekvárt, elunja a nép mindig ugyanazt enni:) Úgyhogy a 14 db 200-370 milliliteres vegyesen.

Bevallom, legelőször úgy csináltam, hogy ott kértem a háziasszonytól nagyobb üvegeket, itthon kitöltöttem, felfőztem újra, kisebb üvegekbe raktam és szárazdunsztba tettem.

Előzmény: krizsi_l (85)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!