Ordító csend uralkodott el a topic-on, úgyhogy megpróbálom felvenni a fonalat...
Elmentünk a hétvégén a Mammut melletti "Bor-Sajt-Pezsgő Fesztiválra", ahol sikerült cca 40 bort kóstolni. Voltak csalódások mind pozitív mind negatív értelemben, ahogy az már csak lenni szokott egy ilyen eseményen.
Összességében azt gondolom, hogy színvonalasabb kiállítókkal/borokkal találkoztam mint a Vár-beli hasonló "fesztiválon", viszont sokkal szervezetlenebb volt és természetesen jóval kisebb is.
Elragadtatásomat szeretném kifejezni az alábbiakkal kapcsolatban:
St. Andrea pincészet Pinot Noir-ja (03-as)
Gróf Buttler Pinot Blanc-ja
Pfneisl Kékfrankosai
Konyári Loliense Fehér (04-es)
Pannonhalmi Apátsági Pince Rajnai Rizlingje (szvsz nagyon szép, kerek)
és persze nem lehet megfeledkezni Mondavi Pinot Noir-járól sem és a lekóstolt chile-i cab. sauv-ok is érdemelnek dicséretet a rioja-i crianza-k mellett :)
Isten nyugosztalja , ragyogó Boorász volt . :-(((( Egy őrület ! 10 percel a híradásod elött nyitottam meg egy üveg általa jegyzett bort . Most pedig olvasom , hogy már nincs köztünk . :-(((
egy kis segítségkérés, mint mindig: keresek egy németül beszélő felszolgálót (nem baj, ha ért a borhoz is) alkalmi munkára, februárra, Ausztriába, nem messze az olasz határtól egy ****-os magyar tulajdonú hotelbe. A fizetés elég korrekt...
Kérlek Titeket, ha ismertek valakit, akinek ez érdekes lehet, küldjetek egy mailt.
Kérlek, tedd már meg, hogy újra elküldöd nekem azt az elektronikus levelet, de immáron arra a nagyképű címre, hogy: sommelier@freemail.hu, vagy arra, hogy: kolesandras@yahoo.com
Szervusz Kobaiasi!
Ez így köszönöm bőségesen elég!
Szervusz Bortárs!
Nem sajnos még nem volt szerencsém. Amennyiben nem forgalmi tétel akkor ez azt jelenti, hogy beszerezhetettlen a pincén kívül? Azért köszi.
Szervusz Hatvani Szabolcs!
Köszönöm a fáradozásod és ötleted!
Szervusz elzee!
Külön köszi a titkos átjött!:o)
Szervusz angelus domini!
Ebben esetleg teljesen igazad van!:o)
Azt hiszem már Te is látod miért kérdeztem ilyen egyszerűen!
Vissza kellet zökkenteni a régi kerékvágásba a "sarkot"!
titkos tipp :-): Dereszla Szamorodni Száraz. Egy kicsit frissebb, üdébb, mint a megszokottak, legalábbis ilyen emlékeim maradtak róla. A nemzetközi ízléshez mindenféleképpen közelebb áll, a külhoni ismerőseim szerint a legszebb szamorodni...
Szép szalmasárga színe rögtön szembetűnik, illatban nekem az édesség és a botrytis meghatározó, tényleg azt várná az ember (ill. konkrétan én), hogy szájban édes lesz. Ehhez képest nagyon kellemesen száraz, ízben a botrytis mellett számomra azonosíthatatlan gyümölcs jön, és sherrys jelleg hatja át az egészet, nagyon elegáns száraz fehérbor! 6 pont mindenképpen.”
Ezt írta róla bandika tavaly június táján. Én is ott voltam, és egyetértek vele.
Kedves Sommelier-k!
Nagyon szomorú lenne, ha egy-két abszolút dilettáns, de annál agresszívebb alaknak sikerülne szétrobbantania a topikot. Miután néhány nagyképű elüldözött Benneteket a rokon topikról a legaljasabb nem átallott ide is utánatok jönni azzal az egyetlen szándékkal, hogy kigúnyoljon és megpróbáljon megalázni Benneteket és a hivatásotokat, és a provokációnak sajnos felültetek.
Ne dőljetek be! Ha nagyon zavar töröltessétek a nickjét a moderátorral (mint a korábbi dr. Higanyt), hiszen ez az ember egyetlen fórumhoz sem tesz értéket - témába vágó hozzászólást is alig -, csak vírusként rombolja mindegyiket, ahol megjelenik.
A legokosabb azonban, ha NEM REAGÁLTOK.
A cinikus arrogancia netovábbja, hogy még mindig ő osztja itt az „igazságot”!
Az ismerőseitől azt kérném, hogy ne vegyék védelmükbe azzal, hogy élőben „tulajdonképpen” egy nagyon kedves fiú, mert ezzel legitimizálják azt a fajta verbális erőszakot, amit ez az alak képvisel, és amit minden kulturált közösség salakként kivet magából. Az ilyen jelenséggel sem on-line, sem pedig élőben nem szívesen találkozik civilizált ember.
SOMMELIER-K ÍRJATOK!
na még egyszer(hátha most sikerül az egészet betenni)
Szerintem nem gerinces dolog tévedhetetlen, kritikát nem tűrő szakmai tótumfakumként megnyilvánulni egy vagy több nick mögül.
ennek a véleményemnek adtam én itt a topicon kb 1 hónapja hangot (talán néha csípkelődve, de SOHA nem rosszindultúan). az eredmény mindenki előtt ismert (csóró gecc, köcsög és társai beszólások). ezzel a szomelijé társadalom egy része itt a fórumon önmagát (le)minősítette. most itt az idő, hogy a többiek - akik szerintem és reményeim szerint többségben vannak - megvédjék a szomelié társadalom és szakma becsületét.
hogy ki előtt? hát nem egymás hanem a FOGYASZÓK előtt. az olyanok előtt, mint a 'másik' fórum többsége! csak ez számíthat, hiszen a szomeliék belőlünk élnek vagy ha tetszik értünk dolgoznak!
ezért, amikor a hangnem tényleg elkezdett itt elfajulni javaslatot tettem, hogy legyen béke. legyen itt béke, hogy a - normálisan gondolkodó szomeliék - megvédjék a mundér becsületét!
ezért kezdeti közeledő lépésként javasoltam, hogy minnél többen gyertek el a talira (már csak azért is, hiszen MI nem tudjuk a kezdő közeledő lépést megtenni hiszen az esetek túlnyomó részében nem tudjuk kik vagytok és melyik étteremben dolgoztok).
tehát legyen béke és mindenki döntse el hogyan tovább ezek után!