Keresés

Részletes keresés

rali Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5
Dinoszauruszokat megszégyenítő reakcióidő....
Előzmény: halinorbi (4)
halinorbi Creative Commons License 2004.07.23 0 0 4
Nofene: http://www.autopalya.hu/sajto/?newswf2_id=51&newswf2_action=

Péntekenként módosul a forgalomkorlátozás az M3-as gödöllői szakaszán
06.24. 10:55

A péntek délutáni csúcsforgalom tapasztalatait értékelték az Állami Autopálya Kezelő Rt. vezetői. Magyarországon még újszerű módszerrel, a csúcsidőszakban változtatnak a forgalomterelés rendjén az érintett útszakaszon...

Az M3-as autópálya Polgár felé vezető oldalát az elmúlt héten zárták le Gödöllő térségében út- és hídfelújítási munkák miatt, várhatóan augusztus elejéig. A szakaszon a korábbi forgalom-felvételek azt mutatták, hogy a hét túlnyomó részében a főváros felé nagyobb a forgalom, ezért ennek az iránynak biztosítottak két szabad forgalmi sávot, míg a Polgár felé haladók számára egy sáv állt rendelkezésre (Gödöllőre külön sávon lehet behajtani). Az elmúlt pénteken azonban a hétvégi megnövekedett forgalom következtében a tereléses szakasz előtt több kilométeres torlódás alakult ki.

Az Állami Autopálya Kezelő Rt. célja, hogy a felújítás miatti forgalomkorlátozások térségében is a lehető legkisebb időveszteséggel haladhassanak az autósok. Ezért – hazánkban még újszerű módszerrel – a jövőben, péntek délutánonként 14 és 20 óra között megváltoztatjuk a forgalmi rendet, és a fővárost elhagyók számára biztosítunk két forgalmi sávot, a főváros felé pedig egy sávon haladhatnak majd az autósok. A terelés teljes szakaszán továbbra is sebességkorlátozás és előzési tilalom marad érvényben. A közlekedés biztonsága érdekében kérjük az autósokat, hogy kísérjék figyelemmel a forgalomtechnikai jelzéseket, és esetenként kollégáink és a rendőrség utasításait. Kiemelten kérjük az autósokat, hogy egy esetleges torlódás esetén se térjenek le a leállósávra, mert az azon közlekedő gépkocsik amellett, hogy balesetveszélyt jelentenek, visszatérésükkor a forgalmi áramlatot is akadályozzák. A közlekedők biztonsága érdekében a péntek délutáni csúcsidőszakban a helyszínen egy mentőkocsi is szolgálatot teljesít majd.
cs_geza Creative Commons License 2004.06.12 0 0 3
Tipikus agyarorszag-problema, en is belebuktam tavaly is, es asszem az iden tobbszor is bele fogok. :( Volt egy-ket hasonlo latvanyos "megoldasuk" a tavaly osz ota tarto M1M7 felujitas alatt is. :(((
pint Creative Commons License 2004.06.11 0 0 2
ilyen erővel a /dev/null-ba is mehetett volna
bár, talán oda is ment
Előzmény: mestska (1)
mestska Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1
átküldtem az ÁAK-soknak a hozzászólásod...
Előzmény: halinorbi (-)
eMM Creative Commons License 2004.06.11 0 0 0
nulla eszük van a hivatalnok uraknak.
Előzmény: halinorbi (-)
halinorbi Creative Commons License 2004.06.11 0 0 topiknyitó
Kedves Állami Autópálya Kezelő Rt!
Ma megint sikerült 60km-ert megtennem 2 óra alatt. Iszonyat hőségben.
Köszönöm önöknek, hogy beosztják az időmet, a benzinemet és figyelnek a higiéniámra is!
Egész emberes teljesítménytúrát kaptam egy matrica áráért!

Az idegrendszerem(és a vádlim) is megerősödött, amikor fél órás "egyes - kuplung-fék - egyes" menetelés után felértem egy hegyre amelyről látszott, hogy az elkövetkezendő egy óra is így fog eltelni.

Nem baj. Biztosan valami nyomós oka van ennek. -gondoltam
A "nyomós" okra 40perc múlva fény derült: Útfelújítás(?) miatt áttereltek minket a túloldalra. A szemből jövőknek (2-3 kósza autó) két sávot biztosítottak, nekünk meg egyet.

Ezt a "teljesítménytúrát" már tavaly is megrendezték, ugyenezekkel a feltételekkel. -kevés sikerrel. A túrafeleős(ÁAK) pedig számolgatja a részesedését a környék benzinkútjaiból? Vagy a tavalyi magas részvétel miatt rendezték meg idén is? (esetleg hagyománytiszteletből?)

Az egyenlegük: sok-sok benzinpénz(autónként 3-4Liter), -három törött autó(akik belerohantak a dugóba), -egy kisgyerek, aki rosszul lett a melegtől(ezt láttam), -autónként egy óra késés, ami példul engem elég érzékenyen érintett.
Itt pesten már megszoktuk ezt, de nem azé veszek matricát, hogy lassabban, drágábban, izzadtan és büdösen jussak el valahova egy "nagyon okos" kollégájuk miatt.

Ötlet: (bár úgysem lesz kivitelezhető hisz annyira bonyolult -önöknek)
Reggel a befelé jövőknek adnak két sávot, délután (és különösen péntek délután) a budapestről kifelé menőknek. Alkalmanként kb 20matrica ára fedezné a költségeket.
Ennyi. Erre nem képesek egy éve. Elég lenne negyed annyi terelő bólya, amit fél óra alatt át lehetne pakolni. Legalább péntek délután megtehetnék. Ma kitörtem egy párat, hogy segítsek önöknek az ötletem megvalósításában.

_______________üdvözlettel: halinorbi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!