Az utóbbi időkben már nem szeretem, Hofit, de ő énekelte: Tanulj meg lazítani:))))))))
Semmi sem olyan véresen komoly, mint ahogy a kinéz!!! Ha nem lennének újságírók, sokkal egyszerűbb lenne az élet:)))))))))))
Van akivel lehet normálisan "vitázni", de vannak akikkel nem is érdemes, mert bekapcsolja a zimamalmot oct hajtsa-tekeri! /Sajna zömében a zOrbán fanok, ráadásúl nem is veszik észre. :-( /
Pont te mondodod ezt? :(( Az Orban elvakultak semmiben sem kulonboznek az Orban fobiasoktol.
----
Egyebkent igaza van alfinak, dehat rengeteg teruletet van meg az eletunknek, nem erre kell kihegyezni.
a forum jó a feszültség levezetésére és néha tényleg megértem a másik oldal véleményét , ők is csak emberek. :)
bár sztem az oldalakra bontás kicsit erőltetett de sokan így érzik jól magukat: "én ezekhez tartozom te meg a másikakhoz"
Az ország egyik felének kevésbé tépázta volna meg az idegrendszerét, ha a 2002-es választások másképp alakulnak.
Ha akkori vereségüknek mostanság az az ára, hogy nagyon ingerült és nyugtalan a közéletünk, akkor azt mondom: ez van, a választást követően az ellentéteket biztosan nem a baloldalról szították. Mint látjuk nyerni nem tudtak, pár nappal a választások kiderült az is, hogy veszteni sem...
A hozzászolok egy része véresen komolyan veszi az egészet, képesek lennének egymásnak esni, ha a neten keresztül lehetne.
A többség valoszinü unatkozo hivatalnokokbol áll, akik az idöt mulatják vele.
Nekem sok informáciot jelent a hazai dolgokrol. Megtudok belöle egy csomo dolgot, ami az egyéb médiákbol nem jön elö, vagy nem találom meg.
Politikai formáloeröt nem hiszem,hogy jelentene, viszont néha szorakoztato is.
Bennem, mint fuggetlen olvasoban, az alabbi erzesek tamadtak az idok folyaman (kb. 2.5 ev alatt) a polforumot olvasva: csodalkozas - bizonytalan vigyor - unalom - duh - ignore lista - ignore lista eldobasa - fasultsag.
és abból a 100-200-ból 70-80 személyesen is ismeri egymást, ha nem is 'keresztbe'
de most tényleg: valóban azt lehet gondolni, hogy a polfórumon zajló "viták" bármit-is befolyásolnak, vagy egyáltalán ezzel a szándékkal gerjesztődnek?
itt nickek mögött megbúvő országvezetők, vagy piti kis "nagytöküek" szórakoznak egymással?
néha van olyan érzésem ,hogy csak unatkozó közalkalmazottak komolyan vett "galambjai" repkednek
viszont az index-fórumai nem csak ebből állnak,ez egy szelet,igaz, az egyik legintezívebb cikkely, és még szórakoztató is, ha vkit érdekel a mai magyar politika ezen részlete
amikor azt mondom hogy egy az igazsag, akkor pont erre gondolok. hogy volt e vagy nem volt valasztasi csalas. igen vagy nem. es ez nem attol fugg hogy mit kepzelunk rola. kizarolag az az igazsag hogy volt vagy nem volt. lehet vitatkozni mertekerol, hatasarol es ennek tudataban esetleg meglevo valasztasi csalast negligalni.
de a tenykerdes az tenykerdes. es nem sok pici igazsag van hogy volt is meg nem is. vagy volt vagy nem volt.
az hogy mi melyik ervelest fogadjuk el, arra nezvest nem ad tajekoztatast hogy az az egy igazsag melyik. es ha az igazsagot fogadtuk el akkor (legalabbis tendenciajaban) okosok vagyunk ellenkezo esetben meg nem vagyunk okosok.
Alfi!
Actatat vettem écre, hugy ráadásúl túl belterjes.
Vagyunk vagy 100-200-an + a hozzájuk tartozó harci nikkek a fika nikkekkel bővítve.
Van akivel lehet normálisan "vitázni", de vannak akikkel nem is érdemes, mert bekapcsolja a zimamalmot oct hajtsa-tekeri! /Sajna zömében a zOrbán fanok, ráadásúl nem is veszik észre. :-( /
Plusz az egész 1 nagy PoliDili, PoliDidi, PoliBili, ...
;-)
wizes.
éppen most irtam valakinek egy másik oldalon:
a 10-es skálából régebben a polforum olyan 7-8 volt. azátn kb 1 év óta márcsak gyenge 3-4..
nagyon kevés az értelmes topik, a többire az jellemző, amit leirtál.
Apámnak van egy mániája: szerinte minden pártban vannak értelmes emberek, azokat ki kéne onnan emelni, és létrehozni belőlük egy parlamentet, ami szépen konstruktívan működne. Igaz nem lenne benne több egy-két tucat embernél...
Vannak dolgok, amiről fogalmunk sincs, mégis vannak, meg vannak olyanok is, amik nem léteznek, de makacsul ragaszkodunk a létükhöz. Ebből a szempontból ezt sem lehet elfogadni objektív igazságnak. SZóval inkább a sok kicsi "sajátigazság" létében hiszek.
AV azt mondja csaltak a legutóbbi választásokon.
Honnét tudja? Onnét, hogy mások mondták neki, vagy a saját szemével látta, sajét fülével halotta. De mivel mindhárom forrás emberi ermészetű, igazából nem hiteles források - mindenki látott már olyat, hogy a bűvész kettévág egy nőt, aki aztán sértetlenül előbújik a dobozból. Tehát igazából meg van győződve arról, hogy csaltak.
Rántott_csirke pedig azt állítja, hogy nem történt csalás. Jogosan állítja, hiszen az észérvek, amiket felsorakoztat eme állításának alátámasztására, logikusnak tünnek. Kinek van igaza? Csaltak vagy nem? Igazából egyiküknek sem lehetne hinni, az igazságot csak az érintettek tudhatják, vagy még ők sem.
Az én véleményem, az én logikám szerint az egész csalás dolgot még most, 2004-ben is felemlegetni hülyeség, és valószínűsithetem, hogy 2002-ben sem csaltak, csak valamivel életben kellett tartani a lángot. Ha tényleg csaltak volna, a nemzetközi sajtót eláraztotta volna az EBESZ megfigyelőinek elmarasztalása, illetve az akkori belügyminiszternek igencsak rosszul kellett volna végeznie a munkáját.
TUdom ezekre az érvekre is vannak més igazságok, de az én véleményem ez.
arra meg ne szamits hogy olyan tulsagosan lehulyezlek... valahogy nem szokasom...
A kutya ott lehet elásva, hogy egy választást sem kisért olyan aljas lejárató kampány, mint a legutóbbit. És nem csaltak annyit, vagy legalábbis nem derülődött ki. :)
viszont ha nem haragszol en specifikusan igenyelnem velemenyeid megismereset, akkor is ha ugyanaz mint az enyeem (megerositeskent) es akkor is ha tokre szembe megy az elkepzeleseimmel... (es nem mazochizmusbol...)
hiszen nem zarhato ki (bar kevesse valoszinusitheto) hogy neked legyen igazad. igy ismerni kell velemenyedet, hogy annak igazsagtartalmarol dontest kisereljen meg az ember...
arra meg ne szamits hogy olyan tulsagosan lehulyezlek... valahogy nem szokasom...
mivel az is egy ember velemenye hogy egy az igazsag, igy ezt a lehetoseget is meg kell vizsgalni...
van a dolog. azt mondod objektive van. akkor a dolog letezese objektiv igazsag. el tudjuk e fogadni objektiv igazsagnak azt ha valaki azt mondja hogy NINCS a dolog? ez a leenyegi megallapitasa a dologrol hogy nincs. ez elfogadhato az igazsag egy masik 'vetuletenek'? vagy egy az igazsag es ragaszkodunk a dolog 'LEETEEHEZ'?
A kutya ott lehet elásva, hogy egy választást követően sem volt akkora hiszti, mint a legutóbbi után, de ez azóta is tart permanente.
Nehezen és sokára kerültek fel a fiúk a csúcsra, de történelmi léptékkel mérve az is csak egy pillanatig tartott és huss...
Igazság: szerintem úgy néz ki, hogy vannak a Dolgok, melyek objektíve léteznek, és vannak emberek akik elmondják, hogy hogyan látják az adott Dolgot. És ahogy Ő látja, az tartja igazságnak. Mivel mindenki, aki véleményt nyilvánít ember, ezért aztán annyi igazság van, ahány ember. (nagyjából)
Tegnap néztem a péntügyminisztert a tv-ben, aki elmondta, hogy nagyszerű a magyar gazdaság, és hogy a növekedés is milyen jó, és hogy nem lesz semiféle megszorítás. Viszont az ellenzék azt mondja, hogy ha nem őrájuk szavazok, akkor itt lesz a világvége, amúgy meg a KSH hazudik.
Mivel nem vagyok a KSH igazgatója, fogalmam sincs hogy hazudik-e, és hogy kinek lehet hinni. B(ár ha hazudik a KSH, akkor hazudott a 98-2002 között is, csak akkor a Fidesz javára!?.... -no comment)
Sopron események: előálltottak egy embert, mert nem volt nála személyi igazolvány, azonkívűl meg úgy viselkedett, mint egy idióta. Mások úgy látják, hogy ő volt a nemzet hangja és hogy jól megmondta, meg hogy egy hős. Kinek van igaza?
akik többen vannak? vagy akik többször elmondják? vagy amit én hiszek? vagy amit nálamnál - általam okosnak tartott emberek mondanak?
Szóval nagyon is lehet valami egyszerre hazug és igaz is, még a fizikai törvények is. Tudod, mint az 1984-ben amikor Smiths nem tudta megmondani hány ujjat lát.
Általában napi politikai eseményekről olvasom el a kommentárokat. Enm ignorálok senkit, és általában nem olvasok vissza egy oldalnál többet, esetleg akkor, ha nagyon érdekes a téma. Baromi jól szórakozok közben: - ez mekkora marha, e milyne tahó, annak milyen igaza van, honnan tud ez ilyeneket, de jól értesült, satöbbi. Általában politikáról nagyon kevés emberrel bezségetek, mert - mint itt is láthatjuk - nem értelmes vita van, hanem vallási fanatizmussal felérő bolondokháza. Ritkán szólok bele, mert - mint már mondtam , úgyis olvasom a saját véleményemet más tollából, valamint kell a francnak, hogy egy ellentétes véleményű topiktárs elküldjön a halálba. Én ezt az egész fórumozást amolyan szellemi maszturbációnak tartom, és inkább a csendes őrültekhez tartozom, mint a dühöngő hisztisekhez. Ezért is van az, hogy ezeddig 18 hsz-m van, ezek közül csak egy a polfórumban. (vagyis most már 3)