Keresés

Részletes keresés

Tappancs Creative Commons License 2004.09.16 0 0 1220
"Kovács László közölte azt is, hogy kész elszámolni pártja választási ígéreteivel, a Fidesz vezetőjének viszont azt kell bizonyítania, hogy mire alapozza állításait, többek között azokat a vádakat, hogy a kormány még a nyáron megszorító csomagot terjesztene be..."
___________________________________________________________________

http://www.nol.hu/cikk/332950/

A hiány elszállt, a pénzügyminiszter marad
Jövőre a bankok magasabb kulccsal adóznak

Népszabadság ? Várkonyi Iván ? 2004. szeptember 16.

A GDP 5,1-5,3 százaléka lehet az államháztartás idei hiánya - a korábban várt 4,6 százalék helyett. A gazdasági program azonban változatlan - ezt jelzi, hogy Draskovics Tibor a Gyurcsány-kormányban is pénzügyminiszter marad.
...
A kormány tegnap úgy döntött: 43 milliárd forintot még spórol az idei költségvetésből. Ezenkívül a tavalyi maradványok elköltését is szigorították: a tárcáknak ugyanakkora maradvánnyal kell "fordulniuk" az idén, mint tavaly - azaz nem használhatnak fel egyetlen fillér megspórolt összeget sem az idei feladatok finanszírozására.
Előzmény: Probatbicol (-)
Tappancs Creative Commons License 2004.08.27 0 0 1219
KoLa nemcsak remek energetikai szakember, hanem látnok is.

"Kovács László közölte azt is, hogy kész elszámolni pártja választási ígéreteivel, a Fidesz vezetőjének viszont azt kell bizonyítania, hogy mire alapozza állításait, többek között azokat a vádakat, hogy a kormány még a nyáron megszorító csomagot terjesztene be"

Pártunk és kormányunk tényleg nem terjesztett be ezen a nyáron nagyobb megszorító csomagot - egyszerűen fogta magát és megbukott.
Tappancs Creative Commons License 2004.08.17 0 0 1218

Miért kellett volna vitázni egy állítólagos energetikai szakemberrel???

Ha a kormányban nem lett volna egy Kovács László kaliberű energetikus, akkor most legalább két paksi blokk állna, nemcsak egy a négyből  :(

geszthi Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1217
Nem lesz vita, szvsz

Ha a Fidesz nem nyer elsoproen nem lesz vita, mert az Orbannak oriasi leboges (tudod a nep akarattal szemben politizalni. Marad a bocsanatkeres, de olyan meg nem volt Orbantol)

Ha a Fidesz nyer jelentosen akkor meg miert vitazna az MSZP, hogy a bukas utan meg egy ujabb pofont is adjanak maguknak azzl, hogy utana leallnak Orbannal vitazni.

Ha dontetlen akkor megint nem lesz Orban miatt, leven mindent a gyozelemre tettek fel es akkor mar nem tudna pozolni, akkor vitazni kellene, de arra meg Orban sosem hajlando.

Előzmény: alfredoo (1216)
alfredoo Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1216
kkb

lehet hogy meegis lesz vita? izgatottan vaarom?

lehet hogy orban viktor meggondolja magaat?

Előzmény: kakukkboy (1215)
kakukkboy Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1215
Mennyivel jobb a valóság!
Mert V. orbán nem pártelnök, nem is listavezető, de a választások után leül vitázni!
Akkorra az lesz?
:o)
Szegényt tényleg mezakkantotta a bukás, hogy elgurult a koronája!
Előzmény: Törölt nick (1214)
morczogó Creative Commons License 2004.06.08 0 0 1211
persze és lássa el teljes munkaidőben...
Előzmény: eomer (1207)
endei Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1210
Mondtam, hogy hétvégén lecseng a Kovács-Orbán vita. Kovács még próbálkozott, hogy éjjel 3-kor is felhívhatja Orbán, de ez már a szekér után futás esete.;-) Sajnos a parlamenti Kovácsiádát nem láttam, a HírTV no comment-jében bízom.:-D
Előzmény: polites (1208)
Ódri Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1209
A hangzavar akkor tört ki, amikor Kovács kijelentette, hogy ők nem mondtak olyat, hogy 23 millió román fog idejönni.
Vicces volt:)) Legalábbis mi tök jól szórakoztunk a napirend előtti felszólalásokon:)
Előzmény: polites (1208)
polites Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1208
Parlamenti idill:

"Szily Katalin többször is megpróbálta lecsillapítani a kedélyeket, ám ez mindaddig, amíg Kovács mikrofonját ki nem kapcsolta, nem sikerült."

És ez akar vitázni. :)))

eomer Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1207
"Egy pártelnöknek is van fizetése..."

Elég szomorú. Választott tisztségviselőnek nem szabadna fizetést adni, meg munkaviszonyt se. Max. tiszteletdíjat, de a tisztességesebbje azt is visszautasítja. :)

Előzmény: Ódri (1063)
Vajk Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1206
Írtam, hogy szerintem a csatlakozással hátrányba kerülő emberek segítségének nem a támogatás, a pénzosztogatás a megfelelő megoldás, hiszen ezzel visszakanyarodunk a szocializmus egyik megrontójához, a veszteséges vállalatok állami finanszírozásához.
Veszteséget nem szabad finanszírozni, szerintem. Ha nem működik, váltani kell. És pont erre nem képesek az említett emberek, csak generációs időben mérhető a változás esélye.

Legyen egy piacképes termék vagy legyen legalább szándék(modernizálás, fejlesztés) és azt talán érdemes támogatni, de azt sem mindenáron...
Ezt már írtam még régebben (asszem pont egy éve), hogy Angliában sokkal olcxsóbban állítanak elő olyan termékeket, amiknek nálunk nagy hagypomány avan, pl uborka, konzervek. Magyar ubi, magyar földből, magyar verejtékkel kb másfélszer annyi, mint az angol ubi, angol földből, sokkal drágább angol verejtékkel. Hogy a fenébe lehetséges ez?
(mondjuk tudom, de az más tészta)

Előzmény: alfredoo (1204)
Vajk Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1205
Igen, én is ezt szerettem volna leírni, csak neked egyszerűbben sikerült. Orbánék nagyon elcsesztáék ennek az egésznek a kommunikációját, vagy nagyon biztosak magukban. De látva Stumpf igyekezetét, amit a hírtvn csinált(jönnek a szocik, gyengül a fidesz), már eléggé zabszem méretű lehet az anusuk. Persze lehet Stumpf gondolatait őszinte, beismerő jellegű nyilatkozatnak is felfogni, miszerint szarban van a nemzeti oldal és jobbak a szocik, de valahogy ez az értelmezése az ott hallottaknak távol áll tőlem:)

Szóval nem csak én látom úgy ezekszerint, hogy a fidesz úgymond mindent egy lapra tesz fel...

20-ra kér még egy lapot:))

Előzmény: mibi (1203)
alfredoo Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1204
vajk

sok mindennel egyetertek. csak azt nem ertem hogy a kozospiac egyik fo celja volt a mezogazdasagi reteg kedvezmenyezese. ez mind a mai napig fennall. miert ne lehetne a magyar gazdalkodoi reteg kedvezmenyezett...

hiszen semmi mas nem kellene mint hitel. hitel vilag es stadium...

szerintem nem remenytelen a helyzet.

a mg tamogatasa volt a legnagyobb penzugyi felvevoje a kozos piacnak. a gorog es spanyol citrustermelok mennyi tamogatast vettek fel? lehet hogy ez valtozni fog de nem hinnem hogy ellenkezojebe fordulna...

a munkavallalas, a berszinvonal emelkedese meg a fiatalabb, ertelmisegibb retegeket kedvezmenyezi. a beremelkedesek ki lesznek kenyszeritve a hianyok altal... peldaul orvos, fogorvos...

Előzmény: Vajk (1198)
mibi Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1203
Az a helyzet, hogy jelen helyzet szerint az EU valasztasokon csak Orbanek bukhatnak. Az MSzP ugyanis egy esetleges nagyobb vereseg eseten is azt fogja kommunikalni, hogy ciklus kozepen ez termeszetszeru, a kormany hosszu tavra dolgozik, 2006-ig vallatuk a program teljesiteset stb. Ezek tulajdonkeppen nem is mondva csinalt ervek es mukodnek a mindaddig, amig a Fidesz 13-nal nem kap tobb mandatumot (Pl. az MSzP szamara a legrosszabb esetben: 13 Fidesz, 9 MSzP, 2 SzDSz)

A Fidesz viszont igen komolynak tunteti fel a tetet, ami azt is jelenti, hogy gyengebb szereples az egesz Orbani Garda legitimitasat kerdojelezheti meg parton belul. Ez vegso soron a Fidesz valamifele atrendezodesehez vezet majd, bar latva, hogy az egesz vezerkar Orban csatlosa, a folyamat eltart egy darabig. Minel kisebb a kudarc annal tovabb. Minden esetre a 12 Fidesz, 11 MSzP, 1 SzDSz mar a Fidesz kismerteku kudarcanak szamit majd. A szamukra kovetkezo legkevesbe rossz viszont mar egyertelmu bukta: 11 Fidesz, 10 MSzP, 1 SzDSz, 1 MDF. Normals esetben persze ez nem lenne igy, de pont ok vittek el abba az iranyba az egeszet, hogy szamukra csak a nagyaranyu gyozelem szamit.

Megjegyzem, hogy szamomra a hangulat a 2002-es elso fordulo elottiure emlekeztet. Akkor is Fidesz vezetest josoltak, aztan a hajraban a szocialistak jottek be.

Előzmény: Vajk (1194)
mibi Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1202
"A Nemzeti Színház esetében a másik oldal épp úgy saját elképzeléseit erőltette,"

Van azert nemi kulonbseg.

1. Annak idejen ok voltak hatalmon, ezert ok kezdtek el az egeszet. Na most ez lehet, hogy nem tetszett az akkori ellenzeknek, de nem ok voltak dontesi pozicioban. Ugyanakkor az meg nem nagyon divat a modern demokraciakban, hogy egy epitkezest csak azert allitanak le, mert az elozo kormany inditotta el. Ez kb. olyan, mintha anno Hornek felszedettek volna es mas nyomtavra helyeztek volna az M0-st csak azert mert azt meg Antallek kezdtek epiteni.

2. Az eredeti Nemzeti terveit egy nemzetkozi szakmai zsuri biralta el, es a kormany elfogadta a zsuri donteset. Orbanek eseteben is osszehivtak egy szakmai zsurit, es amikor az nem a szajuk ize szerint dontott, egyszeruen negligaltak a dontest.

Szoval, ami a lenyeg, Orbanek arroganciaja es pitianersege olyan, a mas ugyekhez kepest kisebb jelentosegu esetekben is siman atjott mint a Nemzeti epitese. Egyszeruen mindenben tarolni akartak. Kb. ez az a mentalitas, amibe elobb vagy utobb totalisan bele fognak bukni. Egy ido utan ugyanis valoszinuleg a hivek is elkezdenek konszolidaltabb viszonyok utan sovarogni es rajonnek majd, hogy az Orban fele permanens harci laz sehova se vezet.

Előzmény: zsele5 (1178)
mibi Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1201
"...nem túl szerencsés az át nem adott kérvényre hivatkozva követelni a törvénymódosítást, de lásd be, ezt nem tehetik meg."

Pontosan errol van szo. Ugyanakkor egy jogilag nem tisztazott, hitelessegeben megkerdojelezheto (a tartalmat most nem minositenem) koveteleshalmaz mire jo. Egyaltalan mire jogositja fel az alairast gyujtoket. Termeszetesen mondhatjak, hogy ennyi ember biztosan mogottuk all a kovetelesek ugyeben, de ettol meg egy lepessel sem vagyunk elorebb. Ugyanis amellett, hogy a peticio torvenyhozasi szempontbol ertelmezhetetlen, a peticiora alapozott torvenyjavaslat(ok) - ha lesznek egyaltalan - tamogatottsaga se vilagos.

Egy peldat mondanek. Nyilvan az emberek donto tobbsege (akar alairta a peticiot akar nem) boldog lenne ha a gazar nem emelkedne 5 %-nal nagyobb mertekben. Ugyanakkor ha mondjuk torvenyalkotasi szinten ez ugy jelenne meg, hogy ennek biztositasahoz csokkentjuk a csaladi potlekot, vagy az agraratamogatast, vagy emeljuk az adokat stb., akkor gyanuim szerint mar a boldog mosoly az emberek arcara fagyna.

Szoval a peticio azert aljas dolog mert, olyasmit kovetel, aminek onmagaban nincs gazdasagi realitasa. Meggyozodesem egyebkent, hogy a valasztasok utan ez az egesz peticio-ugy ad acta kerul. De ha nem, akkor meg tkp. Orbanek maguk alatt vagjak a fat, ugyanis ha az emberek 2006-ban a peticioban megfogalmazott kovetelesek alapjan visszahozzak oket a hatalomba, akkor rajtuk kerik majd szamon a mostani koveteleseket. Azok meg szerintem egyszeruen teljesithetetlenek.

Előzmény: Molaf (1165)
Vérpistike Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1200
Csak szeretnélek megismerni.
Ugyanis nem tudom, korábban komolyan gondoltad-e azt, amit írtál.
Előzmény: Maggie Archer (1186)
alto Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1199
Amplítúdóban, ferekvenciában, vagy fázisszögben?

Ennek a mértékegysége a Heretz? :-)

Előzmény: Törölt nick (1191)
Vajk Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1198
Lehet, nagyon piacorientált vagyok, de ha valamikor, hát most el kell döntenünk kapitalisták akarunk-e lenni vagy nem.
Ha kapitalisták akarunk lenni, akkor bizony a piacnak kell érvényesülnie, nem a hagyományoknak még akkor is, ha a kezdeti időben ezt fájó szívvel kell majd végignéznünk. Nem magam miatt fáj a szívem, hanem a vidéki emberekért, aki nagyon megszívják a csatlakozást és a kapitalizálódást. De a jóért mindig kell áldozatot hozni és baromi szívtelenül hangzik, de úgy látszik ennek a csatlakozáésnak nem a képzett, szellemileg rugalmas éretlmiségi réteg lett az áldozata hanem a nehezen változtató, nehezen megújuló, főleg tradicionális életvitelre berendezkedett vidéki mezőgazdák.
Most kell váltani, aki nem tud, azt segíteni kell. Nem azzal, hogy pénzt szórnak nekik, hanem azzal, hogy újabb irányokat mutatnak, ahol helytállhatnak.
Ez mintha elmaradt volna.

Ezt azért írtam le, mert a felvetett dilemmáidra bennem már kialakultak a fenti válaszok.

Előzmény: alfredoo (1197)
alfredoo Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1197
vajk

nagyon erdekeseket irtal. en 2006-ot a fidesznek adom vagy a nagykoalicionak...

nem is lenne baj!

Előzmény: Vajk (1194)
alfredoo Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1196
vajk

akarmit mond akarmelyik nagyon okos ember aki nem megy el szavazni az nem ment el szavazni. azok megoszlasa valoszinusithetoen PONT olyan mint azoke akik elmentek szavazni... de ha nem is ugyanolyan, tokre mindegy. HISZEN nem mentek el szavazni...

ha a miep peldaul bojkottra szolit fel, akkor sem vindikalhatja maganak a nem szavazokat...

ez hulyeseg es antidemokratikus...

Előzmény: Vajk (1194)
alfredoo Creative Commons License 2004.06.06 0 0 1195
vajk

NEKEM ez a valasztas a belpolitikarol szol. nagyon. az elejetol.

az elso gondolatom az volt hogy kimennek emberek es hulyere keresik magukat munka nelkul. hiszen tokre mindegy hogy mit csinalnak...

es egyebkent is komoly gondom van... mi legyen az allaspontom.?

legyek europai? legyek racionalis es arra koltson az unio, amire europanak kell? vagy legyek magyar es azt varjam az uniotol hogy minel tobbet koltson magyarorszagra....

mennyit koltson egy europa a mezogazdasagra? vagy hagyjuk az importot bejonni es olcsobbak, versenykepesebbek lenni?

mennyit koltson europa a felzarkoztatasra? hiszen a felzarkoztatasra koltes azt jelenti hogy a potens terueletektol elveszek es beleontom esetleg egy feneketlen kutba...

tehat ezek a kerdesek szamomra ertelmezhetetlenek es eldonthetetlenek. egyszeru lenne arra hivatkozni hogy az az erdekem hogy magyarorszag tobb penzt szerezzen. de biztos lehetek ebbe? mikortol szamitok europai polgarnak, akinek europai erdekei vannak?

a nemzeti erdekek osszessegebol nem vagyok biztos hogy egy europai erdek jon letre. a vilagtortenelem soran es soha nem kovetkezett be. voltak a megmentok es voltak a megmentettek...

ezek sokkal nehezebb dolgok mint azt eldonteni hogy belfoldon melyik partot fogadom el hitelesebbnek. persze az sem egyszeru...

Előzmény: Vajk (1194)
Vajk Creative Commons License 2004.06.06 0 0 1194
NAgyon kíváncsivagyok ezek a mai orbán mondatok milyen visszhangot keltenek az emberekben.
(Demszky nagyon jól csinálta, hogy nem engedte elbontatni a plakátokat)
Nem lepőődnék meg, ha a szocik a tendenciának megfelelően egészen addig jönnének fel, hogy egál lenne.
Na de.
Minden kormánynál a második év a legkritikusabb. A mostani választásokból én semmilyen következtetést nem tudnék levonni, fogalmam sincs mit jelent a 13/11 a 14/10 vagy a 12/12. Azt tudom, hogy a választás arról szól, kiből mennyi legyen magyarként a Nagyvárosban.
De ebből belpolitikai gondolatot csak akkor lehet levonni, ha a nép, még a másodikl évben sem szavazna másra.
Mintha bedőlnél az orbáni kommunikációnak, ami azért meglepne, de itt nem belpolitikáról van szó, hanem Eu politikáról.
CSak orbán az Eu gondolatnélküliségét úgy palástolja, hogy belpolitikává húzza le mostani választásokat. Nyilván lehet párhuzamot vonni, (a demagógiához kell is), de nagyon messzemenő belpolitikai következtetéseket szerintem csak akkor lehetne levonni, ha nagyon nyer a jobboldal.
Nem a fidesz a szocik hátrányára, hanem a jobboldal a bal ellen.
De ez nem nagyon valószínű, legalábbis én most vasárnap este ezt így látom, tehát a fidesz szerintem kiürülőben van, osztódik mdf felé, az eddigi fidesz szimpatizáns diplomások már nem a fideszt preferálják. Foszlik a cucc.
Ha ráadásul igen szoros lesz a fidesz-+szoci arány, akkor sorrendben a harmadik választást bukják orbánék - 2006-ban esélyük sem lesz ha így maradnak.
Orbán megmondta, aki nem megy el, az a szocikra szavaz.
Mondjuk elmegy 60%, ebből 25 szavaz a szocikra, 30 fideszre, 4 szadi, 1 mdf.Orbán szerint ez tök bukta nekik, hiszen 69% ellenük szavazott.

(Ilyet nem neki kellett volna mondania, hanem a szociknak, ezt nagyon elcseszte szerintem)

Előzmény: alfredoo (1188)
özv. Bitera Sándor Creative Commons License 2004.06.06 0 0 1193
"miert mi mast tud?"

Gyorsan és diszkréten temetni!

:o))

Előzmény: alfredoo (1192)
alfredoo Creative Commons License 2004.06.06 0 0 1192
obs

miert mi mast tud? modulalni es soroskriglit emelgetni. a wiski mar el sem jut az agyaig. sor. soros. soroshordo.

ja meg klubtopikolni. azt nagyon birja...

Előzmény: özv. Bitera Sándor (1190)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.06 0 0 1191
Mit akar a Wárner úr?
Modulálni?
Amplítúdóban, ferekvenciában, vagy fázisszögben?
:)))
Előzmény: özv. Bitera Sándor (1190)
özv. Bitera Sándor Creative Commons License 2004.06.06 0 0 1190
Jó fej vagy Tomahawk!
A Wárner úr meg modulálna!

:o))

Előzmény: Törölt nick (1187)
alfredoo Creative Commons License 2004.06.06 0 0 1189
vajk

ha es amennyiben a miep es/vagy a munkaspart nyer egy szavazatot hova szamoljam? melyik oldalra?

koszonom hogy reagaltal. hidd el hogy mast is erdekel hogy mit fogsz valaszolni.

Előzmény: alfredoo (1188)
alfredoo Creative Commons License 2004.06.06 0 0 1188
vajk

a fidesz gyozelmet ugy ertem hogy indokolna egy elorehozott valasztast es kormanyvaltast. ugy veszem hogy ez lenne az emberek hatarozott akarata hogy nem akarnak mszp/medgyessy kormanyt.

ne haragudj de erre egy 13/11 gyozelembol, amiben a veletlennek is nagy szerepe lehet, ERVENYES kovetkeztetest levonni.

te maskeppen latod?

egy 13/11 fidesz gyozelemre egy 50/50% valasztasi eredmeny utan mondjon le a kormany?

nem tekintem az orszag velemenyere meggyozo allasfoglalasnak a 13/11 eredmenyt. a 12/12 helyett. ahol toredekszavazatok is szamitanak.

termeszetesen RENDES valasztas eseten ilyen kulonbseget is elfogadok akarmelyik oldalra.

szerintem korrekt az allaspontom. megtisztelnel ha leirnad a TE velemenyedet!

Előzmény: Vajk (1184)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!