Igazad van. De ha egy társasházban laksz, akkor kötelező és ez helyes is. Mert különben végeláthatatlan viták lennének és mehetnél a bíróságra az igazadat keresni. Így úgy néz ki, hogy félpénzből meg lehet úszni.
Nem értem, hogy mit akarsz tudni. A beázás megszüntetése 2 napi 2-3 órás munkával járt. A szerelő némi saját anyagot is használt, elvitte a sittet, helyreállította födémet, szóval rendesen megcsinálta. Az egészért 80 E Ft-t kért. Az Aegon szakértője 39 E-re becsülte ezt a kárt.
Kifejtenéd ezt miért? Nekem Aegonos biztosításom van és pontosan fizetett, mikor kellett.
Azokról az esetekről mikor nem fizet a biztosító, meg van a véleményem.
Tapasztalatból mondom, hogy nem mindig a biztosítót kell ám szidni. Egyik ismerősöm is szidta, hogy nem fizette a vihar miatti kárát(kb 30000 Ft). Ja de ha kérem, beleraktak egy 50000 Ft-os önrészt, csak hogy kevesebb legyen az éves díj, akkor ezt mégis hogy képzelte??
Vagy nem volt benne a megfelelő kiegészítő biztosítás az adott kárra.
Aláírom az emberek egy része nem ért hozzá profi szinten, ezért is sok múlik az üzletkötőn(nem azon amelyik azt nézi, hogy minél nagyobb legyen a jutaléka). Nekem egyik jó barátom az üzletkötőm és mindent megkérdeztem tőle, ilyen tekintetben szerencsés vagyok.
(félreértések elkerülése végett nem dolgozok egyik biztosítónak sem)
Üdv. A társasház a Generalinál van biztosítva. A beköltözendő lakás nincs biztosítva. Egy jogász azt tanácsolta, ilyenkor jó, ha azonos biztosítónál kötik a lakásbiztosítást.
Leginkább az ING, Allianz, Generali kerülendő. Egy biztosító sem segít a gazdasági növekedésben, nem hitelez, nem javítja a gazdaság teljesítményét, sőt inkább káros a tevékenysége, mert annak a pénznek a reálgazdaságban lenne a helye. Megtakarításra is alkalmatlan minden biztosítás, a legmagasabb költségek ezeknél vannak. Ez a 3 legrosszabb biztosító, mindent megtesznek hogy ne járjon jól az ügyfél.
sziasztok! korábbi lakásbiztosításom (aliianz) az év végével megszűnt, szeretnék újat kötni helyette.
semmiképp a korábbi biztosítónál.
mik a tapasztalatok, melyek azok a biztosítók -ha ugyan van ilyen- amelyik kárrendezéskor korrektül jár el? melyek azok, akiket tanácsos kerülni? 1-2 alkusz ajánlatot már átnéztem, a tarifa alapján a köbe igen kedvező, de vajon az olcsó húsnak itt is híg a leve? hogyan tud azonos paraméterek mellett mégis 2/3-áron biztosítást ajánlani (mint az ismertebb nevű biztosítók)?
Habár már nem aktuális, az én véleményem szerint az aegon a tuti, de csak ha okosan csinálod (én a lakasbiztositasokat szoktam olvasgatni). használj ilyen online kalkulátort, ami a lakásbiztosításos oldalakon van, meg olvass utána, hogy ne tudják kifacsarni a pénzedet :D
Azért annyira nem személyre szabható. Van 3 csomag, amik többé-kevésbé fednek minden szolgáltatást, azokon felül lehet extrákat "rendelni" annak aki ugyebár megteheti és tényleg szüksége is van rá, ezek leginkább az ingó javak + értékek, vagyontárgyak védelme. Inkább azért ajánlott, mert egyszerűbb a kezelés és az ügyintézés, mint más biztosítók esetében, mivel elég felkapott és sok, általában elégedett ügyféllel rendelkező (legalábbis a tág ismerettségi körömben és személyes tapasztalatok alapján) biztosító.
Az ilyen úgymond "extrém" helyzetekre (zűrös környék) én is az allianzt ajánlanám, mivel náluk nem kell feltétlen a csomagok közül választani. Összeállíthatod igény szerint, vagy a csomogokon túl kiegészítő szolgáltatásokat is választhatsz. Függetlenül a cégtől szerintem mindenféleképp olyan helyen kössön az ember, ahol az utóbbira lehetőség van (több kiegészítő szolgáltatás választására).
Hát én az allianzot még nem láttam top 3-ban az tuti..:) Inkább átlagosnak mondanám, nem olcsónak. Amiről meg te beszélsz az a kötelező, lakásbiztosítás esetén már más a helyzet. Utóbbi esetében szerintem nem rossz az Allianz, 2 éve kötöttem náluk, zűrös környéken lakom és az "alapcsomag" fedezte eddig a betörést és a vandálkodást (utóbbi megkötése választható is akár). Összesítve igazából nem olcsó, de mebízható egy cég.
egyébként a KGFB csomagot viszonylag elég egyszrű összeállítani manapság...felmész a netrisk.hu-ra és ott csak meg kell adni az adataidat (ami egyébként megmarad a következő évre is) aztán megcsinálod az árkalkulációt ahol kidobja ár szerint növekvő sorrendbe a biztosítókat és lehet választani...egyébként tényleg nagyon sok helyen az allianz benne van a legolcsóbbak közt és éves szinten mondjuk csak pár ezerrel kell többet fizetni érte (vhol az a legolcsóbb)...és mondjuk azért érdemesebb egyetlen biztosítónál kötni az összeset mert akkor nincs annyi mizéria vele
Én egyébként havonta kapok ajánlatot "kedvező árú" lakásbiztosításra. Néha engedek az unszolásnak és általában egy 46 oldalas szerződésig jutunk. Aztán a végén kiderül , hogy nem ők az ajánlattevők hanem én és majd ők fogadják el az én ajánlatomat.
OK. ez rendben is lenne, de az nem ,hogy egy sort se írhatok a szerződésbe.