Keresés

Részletes keresés

. kata31 Creative Commons License 2020.11.05 0 0 17898
Törölt sick Creative Commons License 2020.09.03 0 0 17897
berkes_laszlo Creative Commons License 2020.08.06 0 0 17896


berkes_laszlo Creative Commons License 2020.08.06 0 0 17895

Már működik!

Előzmény: Törölt sick (17893)
Törölt sick Creative Commons License 2020.07.22 0 0 17894
Törölt sick Creative Commons License 2020.07.11 0 0 17893

 

Forráshiány miatt megszüntette a Szemesért Kht. az egyébként két nyaralótulajdonos saját pénzéből kiépített webkamera működtetését a Vasvári Pál utcai szabadstrandon, mely kamera percenként küldött képei az idokep.hu-n voltak láthatóak. A kiépítés időpontjában az a szóbeli megállapodás született, hogy a hardvert a két magánszemély fizeti, míg az utóbbi időben havi kb. nyolcezer forint összegű díjat a wifi-ért a legnagyobb magyarországi szolgáltató felé a Kht.

. kata31 Creative Commons License 2020.07.01 0 0 17892

..a testület persze azonnal a székébe kapaszkodik "kiállásként " tituálva azt a lemondott polgi mellett.. Siralmas!

Előzmény: . kata31 (17891)
. kata31 Creative Commons License 2020.06.30 0 0 17891

Kb be is következett a felsorolásom summája. Lemondott a 8 hónapja megválasztott polgi..Szomorú

Előzmény: Kempingez (17886)
bendediver Creative Commons License 2020.04.14 0 1 17890

A régi KISZ táborban. A Kőbányai Zeneiskola szokta szervezni.

Előzmény: Adrenalin1 (17889)
Adrenalin1 Creative Commons License 2020.04.14 0 0 17889

Kedves Balatonszemesiek!

 

Tudja valaki, hogy a balatonszemesi rocktábor hol volt pontosan anno? (Számos zenekar vette fel ott első számait.)

 

Köszönöm!

oldmumus_v.2 Creative Commons License 2019.11.04 0 0 17871

Ma ettem egy szelettel.

Előzmény: Törölt sick (17870)
Törölt sick Creative Commons License 2019.11.04 0 0 17870

Kempingez Creative Commons License 2019.09.15 0 1 17886

Ennyire nem ismerem a települést sem az említett személyeket, így nem nagyon tudok ehhez hozzászólni. Magam kizárólag a Lidó kemping sorsa miatt követtem a helyi eseményeket. Gondolom ez érthető is, hiszen mint üdülővendég kötődtünk a faluhoz. A kikötői tüntetésre emlékszem, mi is ott voltunk. Véletlen pont arra a hétre esett a nyaralásunk. 

A termálfürdő valóban nem volna rossz ötlet, ugyanakkor kétélű fegyver. Tudtommal az a jellemző hogy önmagában nem nyereséges, összességében a ráépülő szolgáltatásokkal együtt lehetne az. Legalább is régebben ezt tartották. Van egyáltalán szemes alatt termálvíz?

Mi magáért a Balatonért megyünk, mivel termálfürdő az mondhatni rengeteg van a a környékünkön, ez például a mi városunkban van. 

http://www.kumania.hu/gyogy-strandfurdo

 

Előzmény: . kata31 (17884)
. kata31 Creative Commons License 2019.09.15 0 0 17885

jaa..és a zöldítés Szemesen is..besírtam. Hol van itt hőszigetes City? A szedresben meg szőlőtermő terület van,nem beépíthető,nem gyümölcsösíthető..de tudtommal tájképi védettsége is van ez ellen hatva..(amúgy én sem adnám bérbe ami ott van, hanem lovas tanya lenne rajta cseresznyéssel-barackossal, mert oda még felsétálna a turista)

Előzmény: . kata31 (17884)
. kata31 Creative Commons License 2019.09.15 0 0 17884

Na belenéztem a választásba..az sem a nyaralásból élésről szól..

Ott van Nyárádi,akinek a fia, az erdőgazdákkal szerződgetni próbált, a felmerülő költségek viselését íratva alá..A Kertalja utcában feltöltött tó telkeit vonná belterületbe..amivel szemben a műút túloldalán a másik tavat ásták víztározónak.. A szőlőhegyet leaszfaltozná,mintha azon múlna,hogy felmegy-e a turista(a megfoghatalan portalanítás címsóval)...de legalább van ott egy szép levendulása. Csak a régi rendelőt ne elbontatná,ami a felújítással fog árban vetekedni, két parkolót sem nyerve a patika átsakkozása céljából.

Aztán Farkas Péter..ismét egy panziós. Mit akar a földjeimmel,azokon nem lehet logisztika és bérbe adtam őket. Adóztatást készít? - a szolgáltató és bevásárló központba bevonná a Hunyadi park megmaradt pár tulajdonosát,akik területe körbe lett töltve elmocsarasításra szántan?(mert a műúton lenne ennek helye sok irányból elérhetően!)

Szomorú Szilárd,aki alpolgármestersége alatt játszották át a Hunyady park kárpótoltjainak földjeit a Baptistáknak...jó a falunak az intézményük,de a régi családoknak jó e a vagyonuk törvénytelen elkonfiskálása,ami ma már belterület? ..kisajátítani eladásra nem lehet..(Igaz a szerencsétlenek felajánlhatták a területet,mert "közparknak lesz kisajátítva",állt a kapott levelükben)

na meg Takács,aki alatt nem a harmadik sor 8m építménymagasságú hanem a vízpart..miközben a fidesz sorra hordja a cigánykölköket a településre nyaraltatni..Pedig Szomorú a fidesz jelöltje..aki nem vonul ki tüntizni a Lido elé,mint a kikötőnél dicsekszik el vele,hogy ne legyen a jobb móló ma sem lezárva,Takács kezdeményezte akciózás nyomán..

 

Valahogy játszóterek,sóják, a jobb móló "gyerekpancsolójának " kikotrása,homoktöltése sorra kimarad. A bevárásló és szolgáltató ház akárki üzlete,én egy nagyvárosban építeném meg, mint ilyen bérbeadásból élő..ha csak nem más üzletsorok felszámolásával fog járni. A termálkényszer meg nem is létezik már,pedig ha a befektetés felmerült, Miskolctapolcánál nem két és félhónap a szezon..

 

Valamiért nem érdekel már az egész. Büszke voltam ,mert nem párt kézen volt a falu és Győzike ingyen sem kellett, hogy legyen egy szinvonal...de akkor volt levegős központi part, gyerekeknek homokos pancsoló. Meg meg már csak építési projectekre vannak a nehéz gépek a vízbe nem engedik be őket,amiből élne a település.

Előzmény: Kempingez (17883)
Kempingez Creative Commons License 2019.09.11 0 2 17883

A kempingezők nagyobb része nem főzőcskézik, ez inkább a szezonbérletesekre jellemzőbb. A többség akik rövidebb időt áldozhatnak a nyaralásra, mi is közéjük tartozunk nem pocsékoljuk a "drága" időnket ilyesmire. Az asszonyoknak is jár egy kis kikapcsolódás, ne azt kellejen már itt is csinálniuk mint otthon. 

Működik a Hattyú kemping, de már eddig sem fértünk be. Most hogy a Vadvirág sem lesz jövőre, maradt a déli parton az a néhány közvetlen vízparti kemping, mindet beleszámolva mindösszesen 5 kemping. Lesz tumultus, eddig is volt olyan év hogy a harmadikban kaptunk helyet. 

A kempingezés az egy életforma, ezt kedveljük. Így oda megyünk, ahol még lesz lehetőség lakókocsizni, sátrazni. :) 

Balatonszemest egyébként én elég jónak tartom, legalább is sokkal jobbnak mint Szabadifürdőt, ahová mostanában járunk, az Aranypart kempingbe. A kempingtől kezdve Siófok központjáig 5 kilométer hosszan szinte egyforma emeletes házak a partmentén végig. Azt még értettem is hogy a Pesti ember lejön a balatoni telkére, kikapcsolódni a betonketrecből. Ennek viszont semmi értelmét nem látom. 

 

 

 

 

 

Előzmény: . kata31 (17882)
. kata31 Creative Commons License 2019.09.11 0 0 17882

Ne aggódj, van egyéb probléma is. Egyik csoporttól sem várok jobbat.

 

Pl az egészségház építésekor megengedtem egy bevasalt fal elbontását, mert más kerítésre vágytak.(hátsó,közös kerítés) Csak annyit kértem fóliázzák le a kertemre néző ablakot. le is fóliázták a szomszéd különböző sufnijaira nézőt, nekem meg az utcáról átlát bárki be az egyik szobáig.Éjjel nappal,hiszen a világításuk non-stop megy. Nem értem miért kell komfortfokozat csökkenés miatt beperelnek őket. Igaz sejthettem volna mikor azzal a röhellyel hívtak fel,hogy a fal életveszélyes volt. (Még oszlopok is bele lettek betonozva ,nem csak a vasalt koszorú)

 

Még a homályos fóliára sem voltak hajlandók. Most falazhatom el a szoba bejáratát,belülről nyitva egy másik ajtót. naná tőlük fogom az árát elkérni,de ez mire jó? Csak a kicsi kertem akartam az eddigi elzártságában használni, a falhoz egy kemencét építve,hogy még szilárdabb lehessen.. Én sem vagyok gyengébb akaratú génekkel megvert a sokszáz éve ott élt felmenőimmel.. :D :D 

 

Le is álltam tavaly már a felújítással, nekem nem sürgős, nézegetem Fonyódot.. Szemben a vendéglős úgy is hajnali kettő felé esik haza, ha van camping, ha nincs, míg a sarkon korán nyit a krimó. Vásárolni meg kocsiba kell ülnöm, ahogy tankolni is a fűnyíróba. Azért a kb 30 ezer pénz ingatlanadóért meg a tömeg marad Pesten bejelentve,ha le is költözne, amennyiben erre várnak az apartmanlázban. Ott így nagyobb lakás után nem kell azt fizetniük, ami kiadásából majd ők is Bogláron vásárolnak majd. Viszont úgy fognak otthon főzni,mint egy normál nyaralós. A camping bezárást a helyi vállalkozások fogják megérezni. Ők többet ültek be,ha nem is minden nap fogyasztani valamit..és még parkolni sem lehet majd a központnál a vízközelben.

Előzmény: Kempingez (17881)
Kempingez Creative Commons License 2019.09.10 0 1 17881

Folyamatosan követtem a témát, a Lidó sorsa miatt. Más egyébiránt nem voltam érintett a falu mindennapjaiban. "Csak" egy évről évre visszatérő nyaralóvendég voltam, de mégis olyan volt mintha hazaérkeztem volna, a nyolcvanas évek közepétől jártunk ide. 

Igazából nem történt semmi, valójában nem voltak senkinek az útjában a kempingek, sem azok vendégei. Csak nagyon kellett a helye, építési teleknek. Túlságosan értékes volt ahhoz, hogy funkcióban maradhasson. 

Előzmény: . kata31 (17880)
. kata31 Creative Commons License 2019.09.10 0 0 17880

Perre mentek,mert eltűnt a Lido tulajdonlapjáról az elővételi joguk..Én az ügyészséghez mentem volna a törvényességi felügyeleti jogkörükben kérve a bűncselekmény megállapítását és az eredeti állapot helyreállítását!  A ellenzéküknek szokás szerint ez sem esett le. csak telehisztiztek minden felületet egy értelmes megoldásra törekvő gondolat nélkül.. de mondtam, nem igazán érdekel már anyám szülőhelye..

Előzmény: Kempingez (17879)
Kempingez Creative Commons License 2019.09.09 0 0 17879

Elvileg a az önkormányzat elő tudta volna teremteni a vételi összeget, több forrásból jött volna össze. Valami nagyobb ingatlan eladásából, talán a volt orosz tábor, és volt valamicske saját forrás, a hiányzó összeget hitelből finanszírozták volna amelyre meg is kapták az engedélyt. Bogozgatva a szálakat, nekem úgy tűnt hogy hamarabb letett az önkormányzat a vásárlási szándékáról, mint ahogyan az ítélet megszületett, amely egyébként kedvező lett volna. Ha van kedved, és időd itt lehet olvasgatni. http://www.balatonszemes.hu/?component=categories&id=71

A nyolcméteres szabályról hallottam, elvileg nem volna szabad magasabbat építeni a partisávban? A lakókocsim a kempingben bőven ezen érték alatt volt.:)

 

 

Előzmény: . kata31 (17878)
. kata31 Creative Commons License 2019.09.09 0 0 17878

Gyakorlatilag rátapintottál az SCD-vel..kihúzták alóluk már akkor...... A szerencsétlenkedés annyiból áll a részükről.hogy a 8m-es beépítést nem a vízparton kellett volna megengedni,hanem lépcsőzetesen emelve beljebb a parttól.. (nem tudok ellenszavazatról)

Előzmény: Kempingez (17877)
Kempingez Creative Commons License 2019.09.09 0 0 17877

Megvalósul a szemesiek "álma", eltűnik végre a sokszor nem kívánatos vendégként emlegetett kempingező. Megtörténhet az áhított "minőségi vendég csere". A sok ezer vendég helyett, lesz néhány tucat.:) 

Persze tudom hogy lepusztult volt a kemping, ez sem véletlen volt. Senkinek nem állt érdekében a komolyabb felújítás. Az SCD a privatizációs pályázatát azzal nyerte meg, hogy hatalmas fejlesztéseket ígért, a valóságban már a csődszélén álltak... Később, reménykedtünk hogy a Lidó sorsa nem a megsemmisülés lesz, úgy nézett ki egy pillanatra hogy a helyi vezetés is felismerte, hogy nem szabad levágni az aranytojást tojó tyúkot. Elmaszatolták az egészet, vagy csak szerencsétlenkedtek, nem dolgom ezt megítélni nem látok a színfalak mögé. 

Ugyanakkor én vagyok könnyebb helyzetben, mert csak egy üdülővendég voltam, aki kötődött Szemeshez. Megyünk máshová. A helyiek meg egyék meg maguk amit főztek. 

 

Előzmény: . kata31 (17876)
. kata31 Creative Commons License 2019.09.08 0 0 17876
Előzmény: Kempingez (17875)
Kempingez Creative Commons License 2019.09.05 0 1 17875

Ez a Vadvirág. De gondolom beépítik a  Lidó helyét is. "Végre" Szemes is beolvad a jellegtelen többi parti település sorába. 

 

Előzmény: . kata31 (17874)
. kata31 Creative Commons License 2019.09.05 0 0 17874

A cikkben a fotó amúgy melyik Camping,mert nem a tárgyalt Lido.. vagy ez nem is a LIDO-ról szól?

Előzmény: Törölt sick (17873)
Törölt sick Creative Commons License 2019.09.05 0 0 17873

A poros kis faluból akapulkó lesz végre!

 

 

 

 

https://24.hu/belfold/2019/09/05/balaton-torveny-balatonszemes-kemping-beepites/

Kempingez Creative Commons License 2019.09.01 0 0 17872

Nem kellett azt szándékosan termelni sem, nőtt a vadkender magától is a Dózsa György úton az út mellett. :) Igaz nem mostanában láttuk, van annak talán 10 éve is.  

Előzmény: . kata31 (17871)
. kata31 Creative Commons License 2019.09.01 0 0 17871

Szerintem inkább A helyben és Pesten is aktívak közt kell tapogatózni.Szemesen még sincs drogtermelés..

Előzmény: Törölt sick (17870)
Törölt sick Creative Commons License 2019.08.30 0 0 17870

A Bagolyvár utca közepén gyakran állt a fehér Suzuki a volt iskolaigazgató háza előtt.

Ott is valaki benne volt a drogkartellben?

 

https://m.magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/ha-tudom-hogy-a-vejem-drogot-arul-magam-adom-fel-a-rendoroknek-mondta-a-narancshu-nak-a-balatonszemesi-polgarmester-120542

Kempingez Creative Commons License 2019.07.22 0 0 17869

Régebben azt a parkolót nem nagyon használták. Mi nem jártunk már arra néhány éve, és nem is valószínű hogy mostanában visszatérünk Szemesre. 

Előzmény: . kata31 (17868)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!