Keresés

Részletes keresés

homerx Creative Commons License 2016.11.28 0 0 268

nalunk mindig van otthon 8-10 halkonzerv. tokehalmaj, kagylo, paradicsomos es sima olajos halak. gyakorlatilag konzervet nem ettem egyetemista korom ota (80-as evek masodik fele) csak vizes herkentyuket. mondjuk otthon csak en eszem, a csalad tobbi tagja nem. boltban jarva, ha van akcios, mindig beteszek 1-2-3 darabot a kosarba.

Előzmény: gacsat4 (267)
gacsat4 Creative Commons License 2016.11.28 0 0 267

Csak konzervben gondolkodom.

Előzmény: homerx (266)
homerx Creative Commons License 2016.11.28 0 0 266

miert is? lehet kapni fagyasztva is. bosnyakon a halasnal kagylo, csiga, rak napi cucc.

Előzmény: VBL (263)
gacsat4 Creative Commons License 2016.11.23 0 0 265

A kagylók drágák. Most sprotnit vettem. Régen nem szerettem. Hátha most igen.

Előzmény: VBL (263)
gacsat4 Creative Commons License 2016.11.23 0 0 264

Ez füstölt lazac volt. A nejem nagyon szereti.

Előzmény: VBL (262)
VBL Creative Commons License 2016.11.22 0 0 263

Üdvözletem a topicnak !

 

Nagyon leült, vagy kifeküdt sajnos. Pedig vannak értékes, figyelemre méltó termékek. Bár nem vagyok tájékozott a jelenlegi piaci kínálatot illetően, a tenger gyümölcseit mindenképp ajánlok. Itt csakis konzerv formájában juthatunk hozzá. Calamares, avagy tintahal. Ezzel érdemes kezdeni. Aztán jöhetnek a kagylók ....

VBL Creative Commons License 2016.11.22 0 0 262

Üdv. !

 

Több év telt el. Meglehet, nincs ebben a formában forgalomban. Nagy-áruházakban azonban valamilyen lazackonzervet csak találsz.

Előzmény: gacsat4 (261)
gacsat4 Creative Commons License 2016.11.20 0 0 261

Most hol lehet venni?

Előzmény: fan_fan (173)
olimpiam Creative Commons License 2012.11.08 0 0 260
olimpiam Creative Commons License 2012.11.08 0 0 259
VBL Creative Commons License 2008.08.27 0 0 258
Kóstold meg, egy próbát megér. Mindenesetre elég karakteres ízvilága van, előre szólok. Nálam bejövős.
Előzmény: Törölt nick (257)
VBL Creative Commons License 2008.08.27 0 0 256
Van egy gyanúm, hogy minden fóliás lazac, márkától függetlenül füstölt, valahogy tartósítani kell. Vagy tévedek ?
Előzmény: Törölt nick (254)
VBL Creative Commons License 2008.08.27 0 0 255
Igen.
Előzmény: Törölt nick (254)
Red Eagle Creative Commons License 2008.08.27 0 0 253

Ez mind szép, de kóstoltál már fóliás vörös alaszkai lazacot ? Ha nem, feltétlen pótold !

 

Saját érdekedben. :-)))

Előzmény: Törölt nick (252)
Red Eagle Creative Commons License 2008.08.26 0 0 251

Annyira "nem nagy szám" ez a termék, hogy ennyi pízt megérne.

 

Én továbbra is a fóliás lazacot favorizálom. Az sem olcsóbb, csak több klasszissal tartalmasabb, értékesebb eledel.

Előzmény: Törölt nick (250)
wawabagus Creative Commons License 2008.08.14 0 0 249

Sziasztok!

Éljen a tőkehal máj :-))))))).

Nyamm nyamm. Az ettem ebédre, ezt  a nagyon omlós puha fajtát...Isteni finom volt.

Lengyel konzerv :-)

De egyébként én is pont azon gondolkodtam mennyire számíthat egészségesnek a konzerv hal...

Szerintetek?

 

tuutuu Creative Commons License 2008.07.11 0 0 248
Mert nem én írtam a listát...:}}}
Előzmény: Red Eagle (247)
Red Eagle Creative Commons License 2008.07.10 0 0 247

Ha sok pénzed van, fóliás lazacot egyél. Isteni. (Magyar vizeken nem terem.) Attól, hogy nem fémben van, ez is egyfajta konzerv.

 

Olvastam a legegészségesebb ételek listáját. A paradicsom, rizs, alma, kefír mellet ott vagyon, nem úgy általában a hal, hanem a lazac. (A kolbász nincs a listán.)

Előzmény: mbalazs_007 (245)
mbalazs_007 Creative Commons License 2008.07.10 0 0 246
Ja mondjuk megoldás lehet h mostanában már van befőttes hal...:)
Előzmény: mbalazs_007 (245)
mbalazs_007 Creative Commons License 2008.07.10 0 0 245
A konzervétel it speciel a konzervhal mennyire egészséges? A fém végülis szépen beleépül a konzerv tartalmába.
Ez mondjuk ebben az esetben nem érzékelhető, de ha vki evett már konzerv és igazi ananászt azon szignifikánsan érezhető a levén a fémes íz!

Jó tudom a sertéshúst még így is veri...:)

Mondják h kevés halat eszik a magyar. Én szeretem, de max így szoktam enni.
Menzán ritkán van, akkor is olcsóbbak a sima feltétek...

interm Creative Commons License 2008.02.14 0 0 244
Monnyuk én is így szoktam.
Előzmény: petike23 (242)
stefiadri Creative Commons License 2008.02.14 0 0 243
Jól hangzik! Ezt kérem most ebédre azonnal! Olvasgatás közben baromira megéheztem!
Előzmény: szysssz (235)
petike23 Creative Commons License 2008.02.14 0 0 242

Helló,

 

én elég elvetemült vagyok, magában szoktam megenni a tőkehalmájat, és megiszom utána az olajat.

 

BTW a Metroban most 199Ft kétféle tőkehalmájkonzerv.

Előzmény: fan_fan (204)
szysssz Creative Commons License 2007.04.23 0 0 241
Kedves FanFan! Ha elolvasod Emm megjegyzését, figyelembe veszed mondatom végén a DDD-t (ami hangos kacajt jelöl), akkor valszleg helyénvalónak találod a mondanivalót. :)) A tokaji boroknak nagy barátja vagyok. Városunkban évente többször van borfesztivál, más nagyobb rendezvény mellékleteként. Itt híres pincészetek (nemcsak tokaji) borait kóstolgathatom 1-1 héten át. :)) A száraz tokaji borok (furmint, szamorodni) valóban illenek a halételekhez, de inkább ünnepi alkalmakra valók.
Előzmény: fan_fan (240)
fan_fan Creative Commons License 2007.04.22 0 0 240
A "...méla undorral ugyan..." mintha kilógna a szövegkörnyezetből. A "némi vívódás után" akkor jogos, ha valami drága borról lenne szó, de a Chardonnay -k általában barátságos áron kaphatók. Na és Tokaj ? Megkockáztatom a (természetesen száraz) furmintot ...
Előzmény: szysssz (239)
szysssz Creative Commons License 2007.04.22 0 0 239
Azért némi vívódás után, méla undorral ugyan, de a konzrvhalat is le lehet öblíteni 1 pohárka Chardonnay-val. DDD Gondolj egy márkázott vajjal megkent kenyérszeletre, amin durvára tört, friss citrom levével megcsöpögtetett jóféle szardíniák várják sorsuk beteljesedését. A chardonnay finom illatával, gyönyörű ízeivel valóban nagyon illik a halételekhez.
Előzmény: eMM (238)
eMM Creative Commons License 2007.04.22 0 0 238
Vagy jófajta Chardonnay.Bár azt inkább sült/rántotthalhoz ajánlanám nem konzervhez.
Előzmény: fan_fan (237)
fan_fan Creative Commons License 2007.04.21 0 0 237
"Finom szürkebarát dukált volna hozzá.:)" Vagy zöldveltelini. Nagyon passzol halételekhez.
Előzmény: eMM (230)
fan_fan Creative Commons License 2007.04.21 0 0 236
Stefiadri, ez nem semmi ! A füstölt sprotni nekem is nagy kedvencem, legalábbis a Larsen márka. Este megeszem a halat egy kis kenyérrel, semmi egyebek és jóllakok vele. Másnap reggelire úgyszint kenyérrel az olajat, mert ez a fajta olaj különösen finom. Az esti védőital bor, a reggeli kávé ... :-))
Előzmény: stefiadri (228)
szysssz Creative Commons License 2007.04.19 0 0 235

A kenyér lehet az oka! :))

 

Legközelebb egy kis zacsi sós vízben megfőzött mirelit zöldbabbal lazítsd fel. amit nyakon öntöttél fokhagymás, natur kefírrel, s meglocsoltad kevés citromlével. Ezt viszont érdemes kicsinykét hűteni-érlelni.

Kenyér nem is kívánkozik mellé, vagy "épp csak hogy..."

Előzmény: stefiadri (228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!