Keresés

Részletes keresés

homerx Creative Commons License 2024.03.03 0 0 305

egy kellemes meglepetesben volt reszem. ajanlom.

 

homerx Creative Commons License 2023.07.16 0 1 304

az elobb osszeutottem egy salataszeru feltetet piritosra. 4 fott tojas osszetorve, egy adriai szardinia kojnzerv hozzaadva. friss kakukkfu, bazsalikom, szaritott chipotle, szaritott jalapeno, bors, olivaolaj. most kenyelmesben vegetalok az agyban :)

homerx Creative Commons License 2023.07.15 0 0 303

bar, nem konzerv, de szuper! .hr-bol hoztam , a halpiacon vettem hazi keszitesu szardellat. isteni! csak mindenkinek ajanlani tudom. regeben is vettem, hasznaltam siman piritosra, de so helyett megfelelo kajakba nagyon szuper!

homerx Creative Commons License 2023.07.15 0 0 302

az elobb vacsorara egy szuper, citromos izesitesu szardiniat ettem. soha rosszabbat. afsih!

VBL Creative Commons License 2022.12.31 0 0 301

Megértelek Fórumtárs :-) Ezeknek magas a szavatossági idejük, akkor meg miért ne ?

 

Minden Fórumtársnak BUÉK !!

Előzmény: homerx (300)
homerx Creative Commons License 2022.12.31 0 1 300

a keszletezes kenyszer :) amikor vagy akcioznak, vagy meglatok valami kulonlegesseget. olyankor mindig elcsabulok :)

Előzmény: VBL (299)
VBL Creative Commons License 2022.12.31 0 0 299

Kedves Fórumtárs, csodálom a halkonzervek iránti elkötelezettséged, igen én is gyakran fogyasztom, de miért kellene készletezni ? Nem hiánycikk.

Előzmény: homerx (276)
Boarhunter Creative Commons License 2022.10.22 0 0 297

:-)

Én a 100 grammos kis nyühetegekről beszélek.

Előzmény: Belohin (296)
Belohin Creative Commons License 2022.10.22 0 0 296

Diákkoromban lehetett kapni egy nagy, (330 g) ovális kínai halkonzervet. 5 - 6 cm-es füstölt íjhalak voltak benne. Azt azért kihívásszámba ment egyszerre beburkolni, pedig finom volt, és jó evőkével rendelkeztem. (Megesett, hogy másfél kg kenyeret betúrtam szalonnával.)

Előzmény: Boarhunter (295)
Boarhunter Creative Commons License 2022.10.21 0 0 295

Előbb utóbb tonhalfutár reklám lesz belőle.

Nehezen tudok komolyan venni egy olyan embert aki egyszerre nem eszik meg egy doboz halkonzervet... :-)

Előzmény: homerx (294)
homerx Creative Commons License 2022.10.21 0 0 294

pierre ujabb sorozatot inditott halkonzervekrol. sztem erdemes lesz kovetni.

homerx Creative Commons License 2022.07.08 0 0 290

valaki ismeri ezeket a markakat? nem voltak olcsok, olyan 850-ert osztogattak. kivancsi leszek.

 

H_G Creative Commons License 2022.02.23 0 0 289

Az Arbat boltokban ma is előfordul olyan konzerv, ami nagyon hasonlít a régi Socrára! Viszont ma már nem olcsó.

 

Előzmény: Belohin (282)
contributor Creative Commons License 2022.02.21 0 0 288

Köszönöm az észrevételeket. A citromlé becsült térfogatát sem adtam meg jól (ez az íz és a kenhetőség miatt is fontos). Szóval, nem mindig van benne gerinc (általában nincs), ha van, akkor eltávolítom. Valóban nem pikkelyek, hanem a szürkés színű bőr és az alatta lévő vékony rétegű zsír az, amit leszedek róla (finom recéjű késsel könnyen lejön). Egyébként ez utóbbi műveletet nem javaslom azoknak, akiknek nem olyan kényes a gyomruk, mint nekem, mert éppen ebben a zsírban vannak azok az értékes omega-3 zsírsavak, amelyek állítólag védenek a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben. Mindezeket figyelembe véve átfogalmaztam a korábbi bejegyzésemet:

 

"A currykrémes Almare heringfilé (Aldi) szerintem nagyon finom, de a paradicsomos változat is. Úgy szoktam elkészíteni, hogy kiveszem a halakat a szószból, eltávolítom a bőrt, a zsírt és a gerincet (ha benne hagyták), majd villával összetöröm a halhúst és elkeverem a szósszal. Teszek hozzá 60-65 g olvasztott vajat és egy kevés sót. Alaposan elkeverem, végül még 1/4 citrom leve (kb. 20 ml) is megy bele. A hűtőben egy éjszakán át pihen, másnap reggel pl. pirítósra kenve kulináris élményt ad! :)"

homerx Creative Commons License 2022.02.17 0 0 287

marmint a brivaist latjuk lentebb. amugy gusztusosabb is, de ez most masodlagos.

Előzmény: homerx (286)
homerx Creative Commons License 2022.02.17 0 0 286

ha valasztani kell az eva vagy a bravais vilnis paradicsomos sprotniai kozott, egyertelmuen az utobbi job b. sokkal. allagban es izben is.

 

 

 

Előzmény: homerx (275)
homerx Creative Commons License 2022.02.16 0 0 285

aztan csak ovatosan, nehogy fel centivel arrebb vagj :)

ezt a pikkelyt en sem ertem. a gerincet meg csak-csak, hiszen az szokott benn lenni, de siman eheto kategoria. jo kis kalciumforras, ha mar a tojashej nem eheto :)

Előzmény: öreg_néne_b (284)
öreg_néne_b Creative Commons License 2022.02.16 0 0 284

Egy 125 grammos megfelezésével.

Előzmény: homerx (279)
Boarhunter Creative Commons License 2022.02.16 0 0 283

Azt sem értem, milyen "filé" az amiben gerinc és pikkelyek vannak...

Előzmény: homerx (279)
Belohin Creative Commons License 2022.02.16 0 0 282

Nekem leginkább a Socra márkanevű (sárga-kék doboz) hiányzik. Nem került többe, és nagyon finom volt.

homerx Creative Commons License 2022.02.16 0 0 281

foleg, ha a lenti tonhalfutaros linket megnezed. 2500 alatt nincs konzerv. mivaaaaaan?

Előzmény: Belohin (280)
Belohin Creative Commons License 2022.02.15 0 0 280

Valamikor a módszerváltás táján mázsányi halkonzervet vásároltam össze. 10 - 12 Ft volt darabja, 250 - 300 g a tartalma. Most ránézek az árlapra, és elmegy az étvágyam. :-(

Előzmény: homerx (276)
homerx Creative Commons License 2022.02.15 0 0 279

hogy lehet kimertni 62.5 gramm vajat? :)

Előzmény: contributor (278)
contributor Creative Commons License 2022.02.15 0 0 278

A currykrémes Almare heringfilé (Aldi) szerintem nagyon finom, de a paradicsomos változat is. Úgy szoktam elkészíteni, hogy kiveszem a halakat, eltávolítom a pikkelyeket és a gerincet, majd villával összetöröm és elkeverem a szósszal. Teszek hozzá 62,5 g olvasztott vajat és egy kevés sót. Alaposan elkeverem, végül még 1/4 citrom levét (kb. 10-12 ml) is hozzáadom. A hűtőben egy éjszakán át pihen, másnap reggel pl. pirítósra kenve kulináris élményt ad! :)

homerx Creative Commons License 2022.02.12 0 0 277

ofkoz afsih :)

homerx Creative Commons License 2022.02.12 0 0 276

mai szerzemenyek. amugy mas nem eszik halkonzervet? rakkelto? fel kellett tolteni a keszletet, mert a napokban veszesen megcsappant.

 

homerx Creative Commons License 2022.02.12 0 0 275

afsih, vagy hogy kell itt koszonni :)

 

aki szereti a sprotnit (mert ugye ki nem?!), annak csak ajanlani tudom ezt a termeket. gusztusos haldarabok finom szoszban. piritosra csodas!

 

homerx Creative Commons License 2022.02.06 0 0 274

a kornyekunkon nincs penny. neha latok ilyen zoldseges halsalatat, de olyat nem szoktam vasarolni.

Előzmény: aranyborju (273)
aranyborju Creative Commons License 2022.02.05 0 0 273

Sziasztok!

Az elmúlt időben nagyon hiányzik nekem egy babos-zöldséges halkonzerv, mert a termék mintha eltűnt volna a Penny polcairól. Bepusztítottam hetente 10 dobozzal, hatalmas kedvenc volt.
A brandre nem emlékszem, online sem találom, de talán valami szláv dolog volt. Zöldség, bab, valami non-tonhal és semmi szósz. Olcsóbb kategória.

Tudjátok esetleg, miről beszélek, és hogy hol találom?

homerx Creative Commons License 2022.01.22 0 0 272

hm, kiterjesztettek ra a szepkartyat, vagy neadjisten a makrelafile az uj csirekfarhat? :)

Előzmény: öreg_néne_b (271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!