Keresés

Részletes keresés

beritibi Creative Commons License 2004.08.24 0 0 16

Uh. Nos. Ha a galamb üveges tekintettel mered bele a nagyvilágba, akkor kétségtelen, hogy bambulásról beszélhetünk. Más a szituáció, amennyiben már ragadnak le a szemhéjai vagy -ne adj' isten- már be is csukódott a kémlelőnyílása. Ekkor egyértelműen szendereg, illetve alszik.

:-)

Előzmény: Mad árka (15)
Mad árka Creative Commons License 2004.08.20 0 0 15
Ha emberi értelemben veszed a bambulást, úgy szerintem nem. Illetve másképp: szerintem inkább az emlősökre jellemző az a bambulás, amiről itt szó van. De ennek is van valami biológiai leírása, hogy mi játszódik le az agyban, s úgy emlékszem, ott is kifejezetten emlős agyról esett szó. De ez nem életbiztosítás, szóval ebben nem érdemes fogadni Tokaji hatputtonyosra!

Ahogy így gondolkodom, egyre inkább arra jutok, hogy „némiképp beszűkült tudatállapot” madaraknál is van, de az már szendergés. Visszaadom a labdát: hogyan különbözteted meg egy galambnál a bambulást a szendergéstől? A fej lebicsaklását nem fogadom el indokként! :-))

beritibi Creative Commons License 2004.08.20 0 0 14

Nos igen, én is fejeltem már ki tisztára mosott ablakot... :-)

De az alap felvetés úgy szól, hogy elbambulnak-e? Nem mondom, hogy az élet értelmén elkezdenek töprengeni, de létezhet-e olyan, hogy pl. egy galamb repülés közben nem kifejezetten a repülésre koncentrál és emiatt nekimegy ennek-annak?

Előzmény: Mad árka (13)
Mad árka Creative Commons License 2004.08.20 0 0 13
Ha egy madár megzavarodik, simán tarolhat. A Ferenciek terén pl. már nem egy galambot láttam belefejelni járókelőkbe. Persze ehhez az is kell, hogy a járókelő rossz felé mozduljon, netán maga próbáljon meg egy kísérletet tenni holmi fejeshez.

Üvegnek is nekimennek, de azért, mert nem látják. Nem vigasz, de én is mentem már neki úgy fotocellás ajtónak, hogy azt hittem, nincs ott ;). Igaz, ez az én esetemben röhejes, egy madár esetében viszont könnyen végzetes lehet :(. A házba betévedő madarak is nekimennek dolgoknak rémültükben, de gondolom, hasonlóhoz volt már tapasztalatok.

Szóval bár könnyednek tűnik a topikindítás, ez mégsem olyan könnyed téma :-/.
MissJenny Creative Commons License 2004.06.11 0 0 12
gitana19 Creative Commons License 2004.06.03 0 0 11
A tyúkot úgy értettem, hogy madár... Nem házityúk, Gallus akármikusz (tudnom kéne, a fene vigye el), hanem Aves
Előzmény: cheereck (9)
beritibi Creative Commons License 2004.05.31 0 0 10
Nem, teljesen magamtól is vannak ilyen gondolataim! :-)
Előzmény: Snakeins (8)
cheereck Creative Commons License 2004.05.30 0 0 9
tyúk nekirepül az autónak?:))
én még egy repülő tyúkot se láttam:D azok max próbálkoztak, de nem sokra mentek a szárnyaikkal:)) csak verdestek:) Viszont az tény, hogy elég merészek, faluhelyen csak kicsapják őket az árokba, aztán megesik, hogy 1-1 autó előtt végzi.

Amúgy szerintem a madarak csak véletlenül ütköznek neki valaminek, ahogy itt előttem is írták. A templomtorony túl nagy ahhoz, hogy ne lehessen észrevenni:)

Előzmény: gitana19 (4)
Snakeins Creative Commons License 2004.05.30 0 0 8
Hát, hogy egy madár repülés közben az élet, a világmindenség, meg minden nagy kérdésein gondolkodva elbambulnának, az kérdéses, de a macskáim, azok képesek üveges tekintettel maguk elé révedve lepottyani a radiátorról, az ágyról, vagy ahol éppen az ihlet nagy pillanata éri őket, aztán feltápászkodva csodálkozva néznek a fejükből, hogy kerülnek tképpen ide.
Kutyáim rendszeresen fejeltek le fákat játék közben, miközben rohannak már előre a botot elkapni, hátrafelé nézve figyelik, hová fog majd esni, aztán puff...

Gondolom, a hüle Matáv reklám hatására nyitottad ezt a magvas topikot.

Előzmény: beritibi (7)
beritibi Creative Commons License 2004.05.30 0 0 7
Igen, épp ez a kérdés lényege. Az benne van, hogy nem "vesz észre" egy vezetéket, vagy "benéz" az ablakon. Mindez egy templomtorony esetében nehezen elképzelhető, hacsak nem fogadjuk el, hogy "elkalandozhatnak a gondolatai"! :-)
Előzmény: Snakeins (3)
beritibi Creative Commons License 2004.05.30 0 0 6
Azóta felmerült egy újabb variáció: ha a madár "elbambul", akkor vajon veszít a repülési magasságából, vagy a reflexei, melyekkel repül, megmaradnak? :-)
beritibi Creative Commons License 2004.05.30 0 0 5
Bizony, megesett már...
Előzmény: ribizlii (1)
gitana19 Creative Commons License 2004.05.30 0 0 4
Ha úgy esik a fény az üvegre, akkor előfordulhat... De az azért gyakoribb, hogy a tyúk repül békésen és a semmiből jön egy autó, és a szélvédővel találkozik...
Előzmény: Snakeins (3)
Snakeins Creative Commons License 2004.05.30 0 0 3
Tréfán kívül; madarak gyakran repülnek távvezetékeknek és nagyobb üvegfelületeknek, ez sajnos gyakran a halálukat is okozza.
Láttam pánikba esett madarat zárt helységben, az a falnak is neki repült, de hogy egészséges madár nekirepüljön egy nagyobb objektumnak, azt azért valószínűtlennek tartom.
Előzmény: beritibi (-)
cheereck Creative Commons License 2004.05.30 0 0 2
Háát... ööö.... velem már megesett:D
Előzmény: ribizlii (1)
ribizlii Creative Commons License 2004.05.30 0 0 1
Miert, veled elo szokott fordulni, hogy elbambulsz es nekimesz egy villanyoszlopnak? :-)
Előzmény: beritibi (-)
Snakeins Creative Commons License 2004.05.29 0 0 0
Nekem a macskáim szoktak bambulni, ilyen üres tekintettel; 00
beritibi Creative Commons License 2004.05.29 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Galambokkal kapcsolatban jutott eszembe, hogy vajon létezik-e olyan, hogy repülés közben elbambul és nekirepül pl. a templomtoronynak?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!