Sokáig kerestem a Keménykalap és Krumpliorr "harmadik zenéjét".
Az első kettő Kingsley an Perrey szerzemény (Unidentified Flying Object, Barnyard in Orbit) A Harmadik is Kingsleyhez köthető, de a Popcorn Makers formációval adta elő. (Toad in the hole)
Bizony, igaza van Szegecsnek. Az ezredforduló közeli években Szolnokon éltem. Tényleg felezett időben ment az Aktív Rádió.
Sőt. A szolnoki havernak hangyás volt a kép a tévéjén. Kölcsönadtam neki a használaton kívüli teszkós aktív antennámat; közepesen élvezhető minőségben jött a szlovák 1 és 2.
Kötve hiszem. Ez a Many Mores szerintem még a búgócsigát se tolta, amikor az Super (sajnos nem Color) Star tévére rádugott MK29-cel vettem pl. a tévétorna "betétdalait". :D
Amúgy abban az időszakban is voltak ilyen újrafeldolgozók, leginkább Claydermann meg a Shadows átiratai forogtak a rádiós adásszünet, illetve betűreklám alatt. Minden érának megvoltak az ilyenjei; pl. eggyel később a pánsíp-okarina őrület.
Ez a Many Mores egy a további sok közül, akik az eredeti másolatának másolatának másolatát játsszák - legalább őszinte nevet választottak. :)
Persze bennem is visszahoz némi nosztalgiát, de nem egészen a topik tematikáját.
Sokkal inkább Gábor Gábor, Juli, Oli és Vica Cica fodrászszalonjának hangulatát; ott nyomtak efféléket.
A streaming platformokra került fel egy "The Many Mores" nevű előadó és annak sok-sok "válogatásalbuma", amin rengeteg olyan zene található, amelyek annakidején a Magyar Televízió adásszünetében, monoszkópjai, illetve az "óra" alatt mentek. Érdemes az albumokat végigbogarászni, van 1-2 ismerős dallam rajtuk, a hangulat pedig teljesen átjön. Lehet ezeken az albumokon rajtavan ez a keresett zene is...
Sziasztok, nagyon régóta keresek egy régi rádiós zenét
A zene instrumentális, és fuvola szól benne,lassabb a tempója.
Kiskoromban mindennap ment a rádio,ez a zene mai napig itt van a dallam nem felejtettem el,nagyon tetszik,de hiába fütyülöm el,pl. Google zenekereső,nem talál semmi hasonlót sem.
Nagy öröm lenne ha valaki esetleg tudja melyik zene lehet ,és ide megírná.
Itt már megtaláltam pár, akkor még számomra ismeretlen zenét.
Á de jó, végre meglett! Gyerekkoromban mindig nagyon tetszett, hogy a szombathelyi regionális gíradó végén légi felvételeket mutatnak városokról, közben egy szaxofon szóló ment. Sosem találtam meg a zenét, erre ma egy netrádióban jött szembe.
Tehát szombathelyi regionális híradó vége főcíme: Kenny G- Songbird
nekem egy nagyon hasonló hangszerelésű és hangulatú, de más dallamú zene rémlik, amit régóta keresek. valami reklámban lehetett. itt lezongoráztam nagyjából a szaxi dallamát: https://www.watzatsong.com/en/name-that-tune/736736.html
Sok nagyon menő TV-sorozat-főcímzene van (elég ha a Kisvárosra gondolunk), de a Tetthely c. NSZK-krimisorozat vége-főcíme szerintem kiemelkedően zseniális.
Itt megnézheti meghallgathatja bárki. Nos ennek a számnak a nyolcvanas években volt egy instrumentális gitáros feldolgozása. nos én ezt keresem...Ez a zene, csak a dallamot gitározzák. A TV-ben a képújságban vagy a reklámújságban számtalanszor hallottam. A diszkóban hallottam először.Felvettem a Tesla B 93-as szalagos magnómra a poptarisznyából de eltűnt. B. Tóth Lászlónak írtam. Azt mondja, hogy emlékszik ilyenre de nem tud segíteni. valamikor a vízcsapból is ez a szám folyt, és most sehol sem találom...Ha valaki segítene, a fényképét az ágyam fölé ragasztanám...