Keresés

Részletes keresés

költekező Creative Commons License 2022.05.25 0 0 2399

Én is régen láttam a fiamat, és megdöbbentett, hogy sokkal dagibb lett 1-2 hónap alatt.

Persze azt állitja nem zavarja. Főképp a pocakja, pedig sofőr , vezet nem sörözik, csak a sok energia ital.

Dokihoz menni azt nem.

Előzmény: tbvé (2396)
tbvé Creative Commons License 2022.04.05 0 0 2398

Kööszönöm szépen. Kipróbálom.

Üdv. Éva

Előzmény: csak egy vev (2397)
csak egy vev Creative Commons License 2022.03.28 0 0 2397

amíg nem voltál orvosnál

galajtea szelén cink

Én is ezeket fogyasztottam és minimálisan javultak az eredmények.

Mindenesetre nagyon kevesen vannak ezen a fórumon pedig sok a pajzsmirigy beteg:(

Előzmény: tbvé (2396)
tbvé Creative Commons License 2022.03.28 0 0 2396

Kedves csoporttársak!

Kinek volt  TSH: 10 értéke?

Mit kapott rá?  A szakrendelésre van már beutaló, de leghamarabb május-júniusban tud majd fogadni az orvos.

1-2 hónap alatt kb. 10 kg plussz jött fel.

Mielőbb várom a tapasztalatot.

 

csak egy vev Creative Commons License 2021.12.16 0 0 2395

Bocsánat ez amit kérdezek nem ide tartozik,de hátha tud valaki segíteni.

Hol lehet kérni,hogy saját hozzászólás törölni szeretnék.

csak egy vev Creative Commons License 2021.12.16 0 0 2394

Új vagyok.

Igen rossz eredményekkel.

A TSH 0,0003    A referencia tartomány  0.3500-4.9400

 

Szabad T4 32.27                                   9.01-19.05

            T3 14.11                                  2.89-4.88

Anti TPO antitest   <1000.0                   >5.61

 

Mi a véleményetek?

El vagyok keseredve

Kaptam napi 3x1 Metothyrin 10mg tablettát.

anita_kepes Creative Commons License 2020.11.21 0 0 2393

sziasztok

 

kicsit régen volt hozzászólás, de remélem más is követi a fórumot ...

pajzsmirigy problémával most ki a legjobb aki fogad is? covid miatt egyáltalán rendelnek mindenhol?

 

őket ajánlotta egy ismerős, mert van ultrahang, endokrinológia és citológia is egy helyen https://www.plusmedical.hu/

 

köszi!

Cruiser83 Creative Commons License 2020.05.09 0 0 2392

Bocs,nem figyeltem, nem szóltam :) 

Előzmény: Cruiser83 (2391)
Cruiser83 Creative Commons License 2020.05.09 0 0 2391

Akkor is irány a szakorvos. 

Előzmény: Mónikamonika (2390)
Mónikamonika Creative Commons License 2020.05.08 0 0 2390

Úgy tűnik , hogy nálam nem pajzsmirigy probléma...voltam szakorvosnal,nincs gond. Annál inkább gond az ösztrogén...

Előzmény: Cruiser83 (2388)
musseln Creative Commons License 2020.04.29 0 0 2389

Sziasztok!

Új vagyok ezen a fórumon. 1 éve szedem a Metothyrint, akkor állapították meg a túlműködést.

A kérdésem azokhoz szólna, akik már több, mint egy éve szedik ezt a gyógyszert. A jelenlegi vírusos helyzetben olyan rosszul jött ki, hogy egyszerűen beszüntették a kerületi ambulancián a rendelést. Se vérvétel, se orvos. :( És lassan, kb. 2 hét múlva lenne esedékes a következő kontrollom, 3 hónapja voltam. Február elején 2,4 volt a TSh és hetente 2*fél tablettát szedtem, utolsó kontrollon a doktornő azt is lecsökkentette heti fél tablettára. 
ezek után vajon mi várható?

Előre is köszi!

Cruiser83 Creative Commons License 2020.04.23 0 0 2388

Majd az uh megmondja mekkora a megnagyobbodás,és mi szükséges :) 

 

Én könnyen dumálok,azt hiszem Én amit lehet kipipáltam, két hónapja teljes PM eltávolítás, aprócska 80 dekás cucc. :) 

 

Nem kell betojni semmitől :) 

Előzmény: Mónikamonika (2387)
Mónikamonika Creative Commons License 2020.04.22 0 0 2387

Sziasztok! Na voltam körzeti dokinal vérvételen. És volt ultrahang is. Meg van nagyobbodva a pajzsmirigy. A bőröm száraz,hajam hullik, gombóc a torokban, illetve ahol a pajzsmirigy van,nyom és fáj...vki volt hasonló tünetekkel!!!???

blumria Creative Commons License 2020.01.12 0 0 2386

Szia!

Szeretném kérdezni, mi ez az olaj, és hol lehet beszerezni?

Előzmény: zsuszti73 (2359)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.09 0 0 2385

Köszönöm, hogy írtál.

 

Nagyon sok olyan postot olvastam, akiknél nem jött rendbe ez a TSH,T3,T4 szint és nagyon sok mellékhatást tapasztaltak magukon. Még olyat is hallottam, hogyha valakinek eltávolítják a pajzsmirigyét annak 250 ug Letroxot kell szednie... 

Nekem a remegésen kívül semmi bajom nincs, a szájszárazsággal, meg a szilvával még együtt tudok élni. Még fogytam is szeptember óta 5 kilót. A Letroxal egyidőben írt fel a doki erősebb vérnyomáscsökkentőt ( Covercard 10/2,5/5 mg ) Ez nagyon bejött, bár nagyon ritkán van amikor 150 a felső érték. Érdekes, az alsó érték 80 körül van. A Letrox megemelte a pulzusomat, az eddigi ( egy évvel ezelőtti ) 75-ről 85 körülire ment fel. Bár volt olyan, hogy 97 volt este, na mondom, hogy fogok én így elaludni? Nem volt semmi, letettem a fejem, egy perc múlva aludtam.

Esténként már nem problémás a remegés, mert ha teljesen nyugalomba vagyok, akkor nem érzem. De ha valamit kell csinálni, pl. egy aláírás, hát akkor nagyon remegem a kezem.

 

Olvastam a szelént, meg vitaminokat, fogom őket szedni. Meg van egy közönséges galajfű nevű növény, abból kell teát készíteni, elsősorban a pajzsmirigyre hat, de a többi mirigyre is jótékony. Ezt iszogatom, kis mézzel keverve még finom is.

Tegnap voltam a dokinál. A TSH lement 2,5-re, a többi is a tartomány közepén van. Ennek ellenére a doki azt mondta, szedjem továbbra is a 175 ug-ot. A remegésre nem mondta, hogy el fog múlni... viszont felírt Human Pronol nevű gyógyszert, ami nem nyugtató, de a remegésre (is) találták ki. Meg elküldött még egy ultrahangra. Áprilisban kell kontrollra mennem.

Kicsit megijesztettél, az esetleges, későbbi mellékhatásokkal...

Előzmény: kehsan (2384)
kehsan Creative Commons License 2020.01.09 0 0 2384

Szia!

Igen az elejen valtogattam a gyogyszert,eredmenyt nem hozott.

A mellekhatas elejen remeges,hoerzet,es anyagcsere javulas,ami lapos hasban nyilvanult meg.

A remeges nallam szivre is kiterjedt neha,es idegentesterzes,de az altalaban minden gyogyszernel fellep.

Igazabol azok a hatasok amit irtam felev mulva szuntek meg,illetve csokkentek.

A sziv,errendszeri viszont mind a mai napig fenall....sajnos ha egyszer elkezdi szedni valaki a letroxot,nemigen lehet abbahagyni,adagolassal,es egyebekkel lehet jatszani.

Antidepreszans,pl frontin kis dozisban nem uti a levothyroxint,este nyugtatokent is szedheto.

Jobb beszedni mint nem,ugyanez mondhato az ideges eredetu pulzusemelkedesre,vernyomasingadozasra amit a letrox bevitel valt ki,ha szukseges be kell venni beta blokkolot kis dozisban.

Előzmény: vveze (2377)
kehsan Creative Commons License 2020.01.09 0 0 2383

Elvileg szerencsesnek nevezheted magad hogy kezelheto betegseged van,legalabbis ezt mondjak az orvosok.....en pl mar a 100-as letroxot se birom elviselni,kicsinalja a szivemet.

2011-ben kezdtem el szedni,12. tsh-ra irta fel az orvos,utobbi idoben 75/100 egyseget veszek felvaltva,ez leviszi a tsh szintet 5-re,es nincs tovabb,sot meg ez is sok,epp ma hagytam abba a szedeset,szuneteltetem par napig,ugy erzem rosszul vagyok tolle,es szinte biztos hogy 1 het mulva jobban leszek gyogyszer nelkul.

 

Azert irtam magamrol,hogy szemleltessem szamodra ez a gyogyszer nem csodaszer,es mint minden gyogyszernek mellekhatasai vannak,nallad a remeges az elso tunet.

Az nallam is volt,elmult,jott helyette mas.

Igaz en nem noveltem az adagot ahogy az orvos mondta,nem vagyok hulye.....mindenkinek van egy szemelyes toleranciaja,azt kell kitapasztalnod.

66 eves korban eleg ha 10 alatt tartod a tsh szintet,nem kell mindenaron lejebb vinni,ahogy sok orvos szorgalmazza ezt.

Navigalni kell.

Es nem art megnezetni mekkora a pajzsmirigyed,ha nem csokkent a merete sokat az esetben mas is allhat a hatterben.

Ajanlatos megnezni a vas szintet,szelent bevinni,A,D vitamint,ezek javitjak a felszivodast....175 letrox az nagyon sok,belathato hogy a nem hasznosulo resz gubancot okoz.

Szinte mindenkinel.

 

Előzmény: Törölt nick (2382)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.31 0 0 2382

Sziasztok!

 

Pajzsmirigy alulműködésem van, hashimoto kór. Tavaly nyár vége felé vették észre, a TSH 150 körüli volt, a T3, T4 meg nagyon kicsi. Minden jellemző tünetem megvolt, levertség, híztam tavasz óta vagy 8 kilót, bőrszárazság, székrekedés, szemszárazság, szájszárazság. A többi alkatrészem rendben. Kaptam Letrox tablettát, fokozatosan emelve az adagot. Most 175 ug-ot szedek. Mostanra a levertség elmúlt, a TSH már október közepére 11 körülire lement, a T3,T4 benne van a tűrésmezőben. A székrekedést szilvával, szilvalekvárral egész jól tudtam kezelni. Most már nem merem abbahagyni a szilvát, pedig a mostani ringlószilva ( Tesco, Lidl ) íztelen, kemény mint a teniszlabda, vagyis éretlen. Talán a lábaimon érzem, hogy fáradnak, de ez már inkább a korral jár (66 ), meg az ülőmunkával. Kicsit sportolgatok, egész jót tesz, bár egy órás autóvezetés után nehézkesen szállok ki, vagy állok fel a székből. A szemszárazság elmúlt, de a szájszárazság délutánonként előjön. Vedelem a vizet. A bőrszárazság enyült, de 3 naponta kenegetem  asszony testápolójával

Viszont egy problémám maradt, ami nagyon idegesítő. Mikor a Letroxot felemelte a doki 100 ug fölé, elkezdődött egy remegés és ez azóta sem szűnt meg. A Letrox kezelési utasítása ír erről ( tremol ), de a doki azt mondja, az csak akkor lehet, ha sok a hormonpótlás. Hát, nekem ez nem így van. Már október közepén, 150 ug szedése mellett is még magas volt a TSH, nem hiszem, hogy sok lenne a hormonpótlás. Erre a remegésre nem merek szedni nyugtatót (? ) mert nagyon nem szeretnék hozzászokni. Némi bort szoktam rá inni, amiről olvastam, hogy ez jó, csak nehogy alkoholista legyen a páciens. De ugye ez sem megoldás. Vagy ez a remegés el fog múlni? 

Ha van valamelyikőtöknek ezzel kapcsolatban ötlete, azt szívesen venném...

szivárvány86 Creative Commons License 2019.10.10 0 0 2381

Szia! És mikor lesz a kezelésed? Kérlek majd ird le a tapasztalataidat nekünk. Köszi!

Előzmény: hannamari95 (2377)
hannamari95 Creative Commons License 2019.09.20 0 0 2377

Én szedtem Metothyrint pajzsmirigy túlműködésre (Basedow-kór) és nekem is ugyanezt elmondta az orvosom, hogy csökkenti a fehérvérsejt számot, ezért hajlamosabb lehetek a megbetegedésre, ezért szedjek vitaminokat mellé. Elvileg minden túlműködésre adott gyógyszer mellékhatásaként jelentkezhet a fhv. szám csökkenés. Téli időszakban szedtem, és abszolút nem lettem beteg, sőt a vérképemen sem mutatkozott csökkenés, mondjuk amúgy sem vagyok az a beteges fajta, gondolom ez is közrejátszik. Allergiás lettem rá sajnos, majd váltottunk a Propycilre (ettől sem lettem betegesebb), de nekem egyik gyógyszer sem enyhítette a túlműködést, csak minimális mértékben, (a végén 6 szemet kellett naponta szednem) ezért műtétre került a sor 6 évvel ezelőtt. 

Ez után alulműködővé vált a pajzsmirigyem 5 évre, most, pedig újra túlműködik. Az orvosom azt javasolta, hogy mivel a műtét nem segített, így marad a radiojódos kezelés. 

Előzmény: SKORPIO53 (2379)
SKORPIO53 Creative Commons License 2019.08.30 0 0 2379

Váratlanul nagyon felpörgött a pajzsmirigyem, rosszak lettek az eredmények, és felírtak Metothyrint. Ez állítólag néha, de nem minden esetben tönkreteszi a fehérvérsejtszámot, és ezáltal a szervezet védekezőképességét. Aki szedett már ilyent, kérem, írja meg a tapasztalatait. Milyen valószínűséggel számítsak a fvs szám romlására?? És ha nálam ez bekövetkezik, akkor mi a következő lépés? Van más gyógyszer? Semmit nem mondott a doki. Csak annyit, hogy  itt a recept, két hónap múlva kontroll, illetve egy hónap múlva vérvizsgálat, és ha  alacsony fvs, akkor abba kell hagyni. Ok,  egy hónap múlva kiderül, hogy abba kell hagynom, akkor ezt csak úgy abba lehet hagyni? 

Vickv Creative Commons License 2019.08.28 0 0 2378

A te gyogyszeredtöl en nem voltam jol abbahagytam.Hasmenes, szedüles gyengeseg, szivdobogas tünetekkel.4 napig Probalj masikat ki.Mennyi a TSH?

Előzmény: Mutti55 (2313)
vveze Creative Commons License 2019.08.28 0 0 2377

Szeretnem ha leirnatok hogy a pajzsmirigy alulmüködes-hashimoto ra kapott gyogyszer milyen tünetekkel mellekhatasokkal jart nektek az elejen?mennyi ideig tartott amig elmultak,csökkentek?esetleg kellett e gyogyszert valtani?

Szed e valaki mellette antidepresszanst?

Bianca2 Creative Commons License 2019.06.16 0 0 2376

Szia.A latasom nem jo..lebegnek a szemem elott a molyok,torz latas messzebbre..A szemeszeten minusz 0.75os a szemem,vagyis meg szemuveg s3m kotelezo...vmitol megy tonkre a latasom:(((a fenyt nem birom,napszemuveg nelkul olyan a vilag,mintha nem aludtam volba napik ota....beszedulok a fenytol...az egyeduli nem jo a verkeoemven az ACTH..0.61tol indul es nekem 0.61pont.. a legaljan van:((parom olasz es mo dta hogy kortizokt kene szedbem,de az sem gyogyit,csak enyhiti a tuneteket..apja szivsebesz volt es o mondta hogy a vilag legjobb gyogyszere mindenre a kortizol...zug a fulem.is folyton..a fejfajasom elmult,gingo biloba szedese ota...zapper gepezem 2 naponta,hatha vmi baci van bennem...ugy gondolom ez az egesz a pajzsmirigy miatt van...hiaba jok az eredmenteim,anno az az izotop kezeles hazavgta az immunrendszeremet...soha tobbet nem.leszek az aki voltam....ha te alul folul mukodsz,az mellekvese,vagy agyalapi mirigy problema miatt lehet...sella mri??lehet megkeme nezetned.Koszonom a jo tanacsot,veszek holnap vmit a szememre. Az a baj hogy C vitamint nem szedhetek es mar mind3gyikbe tesznek...

Előzmény: kehsan (2375)
kehsan Creative Commons License 2019.06.13 0 0 2375

Koszi,meleget soha nem birtam,vegyes tunetem van felul,es alulmukodesi is.

Jo hogy a reverz normalis nallad,mert az sok gubancot okozhat,illetve lehet mellekvese problema is tobbek kozott...nekem volt az is,kortikoszteroid valtotta ki,sokaig kellett szednem....30-40 kozott arytmikus pulzust eredmenyezett honapokig,nem kivanom senkinek azt.

Persze erre magam jottem ra:)

Latasproblemadat,ha meg van ne hanyagold,a szem nem jatek.

Hormontol fuggetlenul szedjel szem vitamint,nehogy a karikak meg nagyobbak legyenek....sok luteint,mert amit irsz azok figyelmezteto jelek.

Előzmény: Bianca2 (2374)
Bianca2 Creative Commons License 2019.06.11 0 0 2374

Szia,a reverz ertek is jo.Kozepen all...meg varom a gyogyszer allergia teszt eredmenyet.Nincs hohullamom vagy ilyesmi..Te jol vagy?

Előzmény: kehsan (2373)
kehsan Creative Commons License 2019.06.09 0 0 2373

Szia!

Szerintem ha hoerzeted van,nyugodtan visszavehetsz a 100mu levothyroxinbol.

Valoszinu felszivodasi zavar volt,rosszkor vetted be a gyogyszert....egyebkent ha felebredsz hajnali orakban es akkor szeded be biztosan felszivodik:)

Az reverz ft3 erteket azert ird meg.

Elore is koszonom.

Előzmény: Bianca2 (2372)
Bianca2 Creative Commons License 2019.06.02 0 0 2372

Szia,tsh:1.644 mIU/l ref:0,400,-4.000ig..De pl,ket  honappal ezelott meg 5,566volt..hol tulmukodom,hol teljesen leesik..De attol is lehet hogy raettem a gyogyszerre es szarul s,ividott fol.Most ez a 3ik honap hogy betartom hogy 1oraval elotte szedem es elbol kement..100ml szedek.Ugy gondolom hogy sok mert 1 honap alatt ugrott 4 egyseget..az sok..s,oval hetfonkent csak 50ml szedek..jov honap megmezem mennyi.T3:5,28pmol,ref:3,90-6.90pmol,T4:14.24pmol,ref:7,75-15.21pmol.Reverz meg nincs kesz,szerintem a heten meglesz es megirom.Koszonom az erdeklodest!!!

Előzmény: kehsan (2371)
kehsan Creative Commons License 2019.06.01 0 0 2371

Szia!

Jo lenne ha megirnad mi mennyi nallad,nekem is hasonloak a tuneteim.

Pontos ertekekre lennek kinancsi,tehat t3,reverzt3,t4,tsh.

Előzmény: Bianca2 (2366)
kehsan Creative Commons License 2019.06.01 0 0 2370

Altalaban egy eleten at kell szedni az lthyroszint,ha mar egyszer elkezdte valaki szedni.

Es igen,lehet napozni:)

Előzmény: Alica90 (2369)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!