Keresés

Részletes keresés

galamb3 Creative Commons License 2004.07.04 0 0 257
Válasz a másik topicban, olvasd el!
Előzmény: castdown (253)
zuglo_14 Creative Commons License 2004.07.04 0 0 256
Kedves Luby! Majd akkor folytatoma vitát veled, ha: -hajlandó vagy a hozzád intézett kérdésekre érdemben válaszoni, -Ha elöbb beidézed azt amire válaszolsz. Addig passz. Nyugodtan irogasd "butaságaidat". Ha igy folytatod, még Fidesz-történész is lehet beleöled.:-)
Előzmény: Luby (254)
galamb3 Creative Commons License 2004.07.03 0 0 255
Lubly! Na de azért az 56-os "forradalomnak" is voltak szépség hibái, például a Köztársaság téri kiskatonák legyilkolása, a többiről nem óhajtok irni, mert csak ez a legjellemzőbb!A párt első titkárának fehér zószlőval történő megadásakor lelővése. De ezt még az MSZP sem meri megirni!
Előzmény: Luby (254)
Luby Creative Commons License 2004.07.02 0 0 254

zugló14!

Mondd, mi értelme, célja, igazsága lehet annak, ha véded, szépíted, felülértékeled Kádárt? Ha az motivál, hogy a mai MSZP vezetők döntő többsége Kádár köpenyéből bújt elő, akkor ráerősítessz arra, hogy nem igaz az az állítás, hogy előkészítették a változást. csak kihasználták. De ez mellékvágány. Kádár értékelésénél néhány - alapvető- megkerülhetetlen eseményt meg kell említeni.

- saját nemzete ellen Szolnokon kormányt alakított és idegen, ellenséges hadsereggel verette, lövette szét a forradalmat

- saját elvtársaival szemben kétszínű, hazug volt (Rajk László, majd Nagy Imre és a többiek)

- vezetése alatt a környező államok érdekeit képviselte a határon kívülre szorult magyarok millióival szemben

- az állami politikává tett álságos és hazug propaganda alságos és hazug társadalmat hozott létre. A mai társadalom erkölcsi állapota a Kádár-érában gyökerezik

- gazdasági téren a hitel felvételeknek nincs gazdasági fejlődés ellentételezése

- súlyos bűne, hogy regnálása alatt állami politikává tette az ateizmust és az internacionalizmust. Ezek gyökértelenné tették a nemzetet. Szétverték a hagyományos társadalmi értékrendet és nem adtak helyette más, érvényes igazodási pontokat.

Én így látom Kádár Jánost. Lehet vitatni, amit írtam. De azt hiszem, hogy azzal nem lesz történelmileg más figura Kádár, ha valaki a véleményem miatt engem minősítget. Vagy igen? Üdv.: Luby, aki Gábor

castdown Creative Commons License 2004.06.28 0 0 253
Felesleges ez a cinikus stílus,csak magadat égeted a tudatlanságoddalA dolog ennél bonyolultabb mint ahogy te azt magad elé képzeled
Kádár már akkor kommunista volt,mikor sehol nem volt a kommunizmus Magyarorszégon.Ő mindenféle külső kényszer nélkül erre a pályára vitte volna az országot ha van rá lehetősége.Felesleges Jaltával meg befolyási övezetekkel dobáloznod,az csak megteremtette a lehetőséget a kádár-féléknek hogy uralkodjonanak és megvalósítsák az elképzeléseiket.

Szálasit sem menti az hogy a nácik hatalomra jutottak Németországban,pedig ha nem történik ez meg,akkor tuti nincs nyilas országlás annak minden következményével együtt.
Előzmény: zuglo_14 (252)
zuglo_14 Creative Commons License 2004.06.27 0 0 252
"A nyugati országok.Amik mögött a leszakadásunk megsokszorozódott."

Igen, azt milyen alapon is voltunk ugyanolyan helyzetben mint, melyik nyugati állam is?
Esetleg tán hallottál harangozni Jaltáról?
Ha esetleg olyanról is hallottál volna, hogy "befolyási övezet"?

Előzmény: castdown (250)
zuglo_14 Creative Commons License 2004.06.27 0 0 251
"A nyugati országok.Amik mögött a leszakadásunk megsokszorozódott."

Igen, azt milyen alapon is voltunk ugyanolyan helyzetben mint, melyik nyugati állam is?
Esetleg tán hallottál harangozni Jaltáról?
Ha esetleg olyanról is hallottál volna, hogy "befolyási övezet"?

Előzmény: castdown (250)
castdown Creative Commons License 2004.06.27 0 0 250
A nyugati országok.Amik mögött a leszakadásunk megsokszorozódott.
Előzmény: zuglo_14 (249)
zuglo_14 Creative Commons License 2004.06.27 0 0 249
"dehát nem valami nagy dicsőség a mindig mögöttünk kullogókat megelőzni,és az elöttünk haladoktól meg fényévekre leszakadni."

Oszt kik lennének az elöttünk haladók:-)

Előzmény: castdown (247)
castdown Creative Commons License 2004.06.27 0 0 248
Szerintem Kádárt lehetne nacionalistának is nevezni,minden csak nézőpont kérdése.Egy Komócsinnak vagy Biszku Bélának Kádár volt maga a reakció,a kápitalista restaurátor:).

Máshogy járt annak az embernek az agya,így nincs sok értelme ilyen éles itéletet mondani róla.

Előzmény: ZaoShangHao (246)
castdown Creative Commons License 2004.06.27 0 0 247
Szerény véleményem szerint csak pár embernek adatot csak meg az elmúlt évszázadban az hogy ne nevezhessük nevetségesnek.Kádár nem tartozott közéjük.
A rendszere egy rövid ideig tudta csak imitálni azt hogy élhető és fejlődőképes.Nem véletlenül volt a nyugati határon vasüggöny,nem a túloldalról ideszökni szándékozó százezrek ellen készült:)
Persze elő lehetne kapni az aduászt hogy volt nála sokkal rosszabb is,dehát nem valami nagy dicsőség a mindig mögöttünk kullogókat megelőzni,és az elöttünk haladoktól meg fényévekre leszakadni.
ZaoShangHao Creative Commons License 2004.06.27 0 0 246
Szerintem a topik címét át kelle keresztelni másra, mert itt már minden téma forog csak éppen Kádárról nincs szó benne.
Egyébként is, Kádár nem nevetséges, hanem szánalmas figura és hazaáruló volt.
verz Creative Commons License 2004.06.01 0 0 245
Kalapot le! Vesztettünk zugló kartáccsal, de ennek most örülök! :)

Azt nem tudom, h Ausztria milyen manőverekkel érte el a segélyt, de ne feledkezz meg, a "főbűnös" NSzK is kapott, mégpedig nem is keveset! Ránk is elgé sokat szánhattak (kb. annyit mint Ausztriára, hiszen akkor kurtítottok meg a költségvetést mintegy 5 milliárd dollárral, amikor - elsőként - Csehszlovákia visszautasította azt. Azt hiszem utólag a ruszkik is a fejüket verhették a falba, h ilyen fasz(a), "megvesztegethetetlen" gyerekek voltak...

Druszád, aki nem Luby :)

Előzmény: Luby (242)
zuglo_14 Creative Commons License 2004.06.01 0 0 244
Üdv Lubynak aki átlépet a saját árnyékán!
Szevasz!
Előzmény: Luby (243)
Luby Creative Commons License 2004.06.01 0 0 243
zugló_14!
Sajnálom, hogy ilyen rossz véleményed alakult ki rólam. Tudod, egyike vagyok annak a néhány tucat embernek ebben a nagy faluban, akik minden probléma nélkül ki tudják mondani- most én voltam a hülye! Pedig ez egy kulcsmondat lehetne.
Aki választott hivatásában, foglalkozásában, életvitelében, kapcsolataiban eljutott egy stabil pontig, annak nem árt, ha gyengeslégeit kimondja. Nem akartam neked cslódást okozni, de nem tudom átlépni saját árnyékomat. Tévedtem Ausztria II.VH utáni seglyezésével kapcsolatban. Üdv.: Luby, aki Gábor
Luby Creative Commons License 2004.06.01 0 0 242
Kedves verz!
Időbe került, amíg tételesen meggyőződtem róla, hogy meg kell adnom magam. Tényleg kapott Ausztria a segélyből. Mert Ausztria ügyes (még hábosú alatti angliai és svájci propagandával) elérte, hogy részben áldozatnak tekintsék Hitler bevonulása miatt.Ez az összeg és az, hogy a háborús kártérítés nem bénította a gazdaságot kellő alap volt az elinduláshoz. ebben teljesen igazad volt.Elnézést kérek!
A szovjet csapatok kivonulása után a nyugati demokráciáknak külön érdekük is fűződött ausztriai látványos fejlődéshez. Akkor Ausztria keleti és részben északi, déli határán volt a két osztatú világ határa.
Mindezt elismerem. Csak saját véleményem egyrészének megerősítése érdekében hozzátenném, hogy ez nem változtat azon, hogy a szovjet tömbhöz való tartozás az elkeserítő elmaradottságunk legfőbb oka. Üdvözöl: Luby, aki Gábor
verz Creative Commons License 2004.06.01 0 0 241
Hali zuglo_14!

Úgy néz ki, te nyersz! :)

Előzmény: zuglo_14 (239)
verz Creative Commons License 2004.06.01 0 0 240
Luby! Várlak!

UFI! :)

Előzmény: Luby (236)
zuglo_14 Creative Commons License 2004.05.31 0 0 239
Szia verz!

"OK! Akkor csak annyit írj: bocs, tévedtem (rosszul emlékeztem),"

Na erre befizetek:-)))))

Off
Egy hét múlva már azt fogja irogatni mindenféle topikban, hogy Te mekkorát tévedtél és Ö milyen jóindulatuan helyre igazitot:-)))
On

Előzmény: verz (238)
verz Creative Commons License 2004.05.31 0 0 238
OK! Akkor csak annyit írj: bocs, tévedtem (rosszul emlékeztem), Ausztria qrva sok pénzt kapott a Marshall-segélyből, amit ha mi is megkaphattunk volna (és nem nyúlták volna le az oroszok vagy a komcsik), mi sem itt tartanánk!

Egyébként mondj kapásból (ne úgy, h utánanézel a neten) egyetlen nagy kaliberű osztrák politikust az 50-es évekből, mondjuk olyat, mint Adenauer, de Gaulle stb.

Előzmény: Luby (236)
Dava Creative Commons License 2004.05.31 0 0 237
Haragszom is IV.Bélára meg a tatárokra is.Sőt a törökökre is. De legjobban Álmosra, minek kellett eljönni, arról a jó helyről.:))
Előzmény: Luby (236)
Luby Creative Commons License 2004.05.31 0 0 236
verz!
Nem tettél hidegre, remélem nem is et violt a szándékod.
Írtam, sok mindenért nem lehetek antiszemita. Jól esett, hogy ezt lereagáltad.
A jellemem megítélése nem az én dolgom, de azt tudom, hogyha tudatosan, a félrevezetés szándékával hazudnék, akkor először magammal gyűlne meg a bajom. Nem tudom, miféle hazugságra célzol? Lehet, hogy erről-arról más az ionfónk, mást tudunk, másképen érezzük. de ez nem hazugság. ne akarj engem uniformizálni!
Azt is írtam már, hogy a történelem nem a múlt tudománya, hanem a jelen érdekei minősítenek eseményeket, személyiségeket.(például mai közszereplőkről, akik tengap is azok voltak kiderült -utólag-, hogy harcoltak saját rendszerük megdöntéséért) És erről jut eszembe, hogy engem fikázol hazugsággal... Üdvözöl: Luby, aki Gábor
verz Creative Commons License 2004.05.31 0 0 235
Úgy látszik Luby barátunkat, aki még Gábor is, sikerült hidegre tennünk! :)

Én elnézést kértem tőle, h "meggyanúsítottam" burkolt zsidózással, amin ő fölháborodott, ő - úgy látszik nem olyan egyenes jellem -, h elnézést kérjen tőlünk, amiért szándékosan hazugságokat terjesztett. No mindegy, konzekvencia lehúzva! :)

Előzmény: zuglo_14 (232)
verz Creative Commons License 2004.05.30 0 0 234
Már rájöttem! :)))
Előzmény: zuglo_14 (230)
verz Creative Commons License 2004.05.30 0 0 233
Szemétkedés?

Mert az orrod alá dörgöltem, h alapvető történelmi fogalmakkal, tényekkel sem vagy tisztában?

Az én - és sok más olvtárs - dekódolásában az a mondat, h " nem volt magyar identitása, se a néphez, se a hazához (internacionalista ideológia)" a zsidó szinonímája! Ha te nem így gondoltad, elnézést kérek tőled, viszont, akkor máskor igyekezz pontosabban fogalmazni!

BTW! A lényegi részre most sem reagáltál, de már mexoktam...

Előzmény: Luby (228)
zuglo_14 Creative Commons License 2004.05.30 0 0 232
Csak a pontosság kedvéért:

"Luby válasz erre | adatok | e-mail 2004-05-30 15:05:10 (215)
verz!
Kicsit nyomott lehetek ma, nem értem mire célzol.
Úgy érzem, hogy egyetlen kivétellel mindenről leírtam a véleményem. Most visszaolvasva ezt nem is tekintem annyira komoly mulasztásnak. Arról van szó, hogy Ausztria nem kapott a Marshall segélyből. Sőt annak idején még megszálló szovjet csapatok si voltak ott...."

"Marshall Plan expenditures

Economic Assistance, April 3, 1948 to June 30, 1952 (in millions of dollars)
Total for all countries $13,325.8 $11,820.7 $1,505.1
Austria 677.8 677.8 --
Belgium-Luxembourg 559.3 491.3 68.0a
Denmark 273.0 239.7 33.3
France 2,713.6 2,488.0 225.6
Germany, Federal Republic of 1,390.6 1,173.7 216.9b
Greece 706.7 706.7 --
Iceland 29.3 24.0 5.3
Ireland 147.5 19.3 128.2
Italy (including Trieste) 1,508.8 1,413.2 95.6
Netherlands (*East Indies)c 1,083.5 916.8 166.7
Norway 255.3 216.1 39.2
Portugal 51.2 15.1 36.1
Sweden 107.3 86.9 20.4
Turkey 225.1 140.1 85.0
United Kingdom 3,189.8 2,805.0 384.8
Regional 407.0d 407.0d --"

zuglo_14 Creative Commons License 2004.05.30 0 0 231
Kedves Luby!

" Pedig mélyen szintalatti volt.Mivel indoklod azt, hogy hazugnak neveztél*? Azzal, hogy néhány dologban eltér a véleményünk? "
Egyszerüen azzal, hogy folyamatosan hazudsz, érdekes nem?
Valaki hazudik, majd erre hazugnak nevezik, erre megsértödik.
Esetleg cáfolat, érv, hivatkozás?
No nem, a polgéri öntudatodba nem fér bele ugye?
" Én egyre inkább azt hiszem, hogy vigasztalanul ostoba vagy."
Kösz, ha Te mondod akkor biztos ugy van?:-)))
Estleg feltudnál hozni valami érvet is vagy csak kijelentesz?
Vagy inkébb kinyilatkoztatsz?
Szerény véleményem szerint, -nem kötelező egyetérteni vele-, le kéne már cserélni az automata aláirásodat olyanra ami jellemzöbb rád: esetleg "Luby, aki hazudik mint a vizfolyás" megfelelő lenne:-))

Előzmény: Luby (229)
zuglo_14 Creative Commons License 2004.05.30 0 0 230
Szia verz!
Már megbocsás, miből gondolod, hogy Luby tudja mi a "Marshall-segély"?
Attól mert hivatkozik rá, csak annyit jelent valahol hallott róla harangozni:-)

"Azok pedig, akiket felsoroltál akkor voltak gyerekek és fiatalok. Nem ők választották, hogy milyen rendszerben kívánnak tanulni.Az, hogy nehéz elnyomni a tehetséget örök igazság."
Tényleg Kövér tehetségét nehéz volt elnyomni:-)
Vagy szegény Mádl akit egészen meddig, és hova is üldözték?
Vagy Járai, esetleg Boross a Vendéglátóiparból?
Szegány Orbán is ugye pusztán a tehetségével jutott be az elitképzőbe. Persze a Fijugon kivül, mindenki más nem a tehetségével, hanem az összeköttetéseivel ugye?

Hogy lehet ilyen szintű butaságot irni:
"Aki most az MSZP kampány harcosa, az többnyire az Orbán kormány alatt végzett."
Világos Gy. vagy H. az Orbán alatt végzett, esetleg Tóbiás?:-)))

Előzmény: verz (226)
Luby Creative Commons License 2004.05.30 0 0 229
zugló_14!
Megint jól beszóltál nekem. De ezen kívül semmit sem mondtál. Válaszoltam a kérdésedre. Pedig mélyen szintalatti volt.Mivel indoklod azt, hogy hazugnak neveztél? Azzal, hogy néhány dologban eltér a véleményünk? Vagy nem egyezik azzal, amit eddig tudni véltél a témáról?
Nem hiszem, hogy te hazug lennél. Nem hiszem, hogy tudatosan lennél igazságtalan velem. Én egyre inkább azt hiszem, hogy vigasztalanul ostoba vagy. De szükség van rád, mert nekünk kell a kontraszt, hogy a valódinál okosabbnak érezzük magunkat. Együttérzéssel üdvözöl: Luby, aki Gábor
Luby Creative Commons License 2004.05.30 0 0 228
verz!
Egy nemm jelentéktelen szemétkedésedre reagálnék. Egy olyanra, amivel nemcsak mellélőttél, de önmagában is elég aljas volt. Én nem mondtam azt egy szóval sem, hogy a moszkoviták zsidók voltak. Ezt közvetve te mondtad. Miért vagy ilyen etikátlan? Nem hiszem, hogy tudatos ez az aljasság, inkább meg akarsz felelni valami ostoba elvárásnak. Arra kérlek, hogy a zsidózásból most nem ismertetett okok miatt hagyjál ki. Világos! Luby, aki Gábor
(hogy te mennyire nem tudsz a sorok között olvasni!)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!