Keresés

Részletes keresés

ferido Creative Commons License 2013.06.23 0 0 32

3 hónapos vagy idősebb kan mudi kiskutyát keresek elérhető áron és közelségben. (nyíregyháza) Aki tud segíteni privátban írjon.  nagyon köszi mindenkinek!

farkasmentos Creative Commons License 2013.02.05 0 0 31

Köszi a tippet! TE hol laksz?

 

Előzmény: ez-Ben (30)
ez-Ben Creative Commons License 2013.02.03 0 0 30

 

 :) Üdv.

 

 Ez a topik nemigen pörög. Nézz át a Pumi topikra, ott előbb találhatsz segítséget és hát a pumi "majdnem" mudi. Ott "Veha" foglalkozik tenyésztéssel is- közel is lakik hozzád- és mindenütt dícséretet kapnak a kutyuskái. ( Egy próbát mindenesetre megérne - ha gondolod :)

Előzmény: farkasmentos (29)
farkasmentos Creative Commons License 2013.02.03 0 0 29

üdv mindenkinek!

MEggyőztem a feleségem,hogy kutya kell a házhoz!

Mudiba gondolkodtunk!Tud valaki pár hetes kant eladót?

Lehetőleg Cegléd környékén!

 

Üdv:Imre

pigpaaz Creative Commons License 2012.12.17 0 0 28

Sziasztok! SOS!!! gazdit keresünk egy 1 éves, fekete Mudi kannak. nagyon szeretetéhes, bújós kutyus. Kan és szuka kutyákkal is kijön. a gyerekeket is szereti. Eddigi szörnyű élete miatt, egy simogatásért bármire képes! olyan, mint egy cica, tekeredik az ember lábára:-) Ideiglenes befogadókat is keresünk, sajnos mi a két kutyánk mellett már nem tudjuk tartani, a szomszédok már fenyegetőznek:-( Minden megoldás érdekel, mert nagyon sürgős a helyzet! képeket küldök róla. tel.: 20/269-8510

ez-Ben Creative Commons License 2012.10.24 0 0 27

 

 :)...kérlek szépen ha teheted nézz át " A pumi " topikra is ott jobban naprakészek !

 A mudi  és a pumi is pásztorkutya, így biztos jól elvan a családdal. 

 A Pumis topikon "Veha" topiktársunk tenyészetéből már több kiskutya is sikert aratott új gazdáinál. Kérdezni is bátran kérdezhetsz. 

 Hivatkozz rám, mint "ismerősödre"... ( ha gondolod !:)

Előzmény: Bon Viki (26)
Bon Viki Creative Commons License 2012.10.24 0 0 26

sziasztok,
hamarosan szeretnénk kutyát, de felelősségteljes döntést szeretnék hozni.
Eddig beagle-ben gondolkoztunk, a gyerekek miatt, de sok rosszat is hallottam róla (makacs, megszökős…). Tapasztalatotok szerint a mudi jól meg van gyerekekkel? Van olyan dolog amit feltétlen tudnom kell a fajtáról? (van nagy kertünk, vinnénk sétáltatni…)

Jenny8722 Creative Commons License 2010.08.04 0 0 25
Sziasztok!
szerencsére már nem aktuális az előző hírdetés, elkerült egy családhoz, kertes házba.és még unatkozni sem fog a drága, mert van már 2 barátságos kutyus ott :)
További szép napot!
Jenny8722 Creative Commons License 2010.08.03 0 0 24
S.O.S!
sziasztok! sűrgősen szeretnék gazdit találni egy 1 éves, fekete mudi kislány kölyök kutyusnak. menhelyről mentett, de a gazdi nem tudja ellátni megfelelően, így el akarja altatni. kérek mindenkit, érdeklődjön minnél nagyobb körben, kinek kellene egy ilyen fantasztikus kutyus. Budapesten,XIII.kerületben található. nagyon félős, így csak kocsival lehetne elvinni. meg kell még tanítani bízni az emberekben, mert egész kicsi korában sokat szenvedett. egyébként nagyon aranyos, és szeret tanulni. persze kissé eleven, de csak azért ilyen "rossz" mert egy lakásban nem tudja kifutni magát. kérem minél előbb segítsetek gazdit találni neki!!! érd: 0630/9338223.akár késő este is lehet hívni. köszönöm! kérésre képet küldök
leokuty Creative Commons License 2010.01.02 0 0 23
KIÁLLTVÁNY A KUTYÁKÉRT!

2009. karácsonya táján minden magyar emberhez elérkezett a változás szele! A gleccserek, jégmezők olvadása már nem színes dokumentumfilm többé. Emlékezünk az egész napos hóviharra, a mínusz 18 fokra. Majd a négy nappal későbbi plussz 20 fokos nyárelőre.

Ideje felismernünk, hogy a közös jövőnkért itt kell tenni a mában, most. A környezettudatosságot nem lehet levenni a polcról, betenni a kosárba és kifizetni. Azt magunkban kell kialakítani!

Most nem szólunk a madarakról, az erdőkről, a kipufogó gázokról, az elpocsékolt energiafelhasználásunkról, a csomagolóanyagokról, a kommunális hulladékainkról, a felesleges vásárlásainkról.

Most a kutyákról szólunk!
Több tízezrük él menhelyeken, ketrecben, a szerencsésebbje némi jó szóval, némi törődéssel.
Több ezrük él utcákon, az éhhalál küszöbén, autók, kamionok, vonatok között állandó életveszélyben.
Több tízezren élnek láncon, udvari portákon, elhanyagolva, élelem, orvosi ellátás, szeretet szűkében. Rettegésben, félelemben, bizonytalanságban, agresszivitásban, vagy teljes közönyben, méltatlan szerepben.

Ma elérkezett az idő, hogy észrevegyük, erről nem mások tehetnek, hanem mi magunk.
Itt az ideje, hogy ma, gondolkodást váltsunk.
Képesek legyünk egymással beszélni és megvizsgálni, én mit tehetek értük.

Be kell látnunk, hogy a kutyák tenyésztése tanulmányokat, pénzt, időt, szelektálást és minőségi követelményeket igényel. Meg kell értsük, hogy ők érző lények, akik ki vannak szolgáltatva nekünk embereknek. Mi hoztuk létre őket, nekünk is kell értük felelősséget vállalni.

Itt az ideje, hogy elfogadjuk a problémát és kitaláljunk különböző megoldásokat. A törvények, rendeletek és szabályok csupán időt húznak és altatnak.
Eljött az idő, hogy felébredjünk mély álmunkból és megoldásokat keressünk, tettekkel!
Ideje, hogy megvizsgáljuk mivel tudunk tenni itt a mában, hogy a sok problémára megoldások szülessenek.

Néhány maroknyi csapat igyekszik erőn felül tenni a kutyákért. Mentik őket, élelemhez, gyógyuláshoz és otthonhoz juttatni őket. Mind emellett szükség lenne tájékoztatásra, megelőzésre, és mindenek előtt gondolkodásmód váltásra.
Ideje, hogy valami picit tegyünk értük is, csatlakozzunk hozzájuk. Éppen annyira ami nem erőn felüli, hanem ami jól esik. Nem várhatjuk egymástól, hogy megszakadjon, de jólesően adhatunk bele egy apró dolgot, hogy megszülethessenek a megoldások!

Van, akinek pénze van. Van, akinek ideje. Van, akinek szállítóeszköze, valaki jól tud kommunikálni, valaki ért a számítógéphez, valaki az internetet bújja, valaki szívesen ápol, valaki szívesen gyógyít, sétáltat, nevel. Valaki csak a másik emberhez szól, de a lényeg, hogy tehetünk valamit értük.
El kell jutni az állatvédelemmel minden emberhez, hogy megelőzzük a felesleges szaporulatokat, a kóborlást, az utcára dobást, a kutyák ezreinek felesleges létét és halálát.

Szükségünk van nevelőkre, akik a gyerekeknek mutatják a jövő kutyatartásának elveit. Türelmes emberekre akik elmagyarázzák a chipeztetés és az ivartalanítás jelentőségét.
Tettre kész emberekre, akik elhárítják a bajt, akik kimentik a rászoruló kutyát a legsanyarúbb körülményből, legnagyobb veszélyből. Szükségünk van egymásra, hogy meghalljuk egymás gondolatait.
Még az is segítség, hogy meghallgatjuk az állatvédőket. Kezdetnek elég nézni és hagyni őket ahogyan teszik a dolgukat. Majd meglátva tettük jelentőségét, elismerve munkájukat, jó ha magunkénak érezzük már nézeteiket. A többi jön magától.
Lassan megszületnek a cselekedetek, a tettek, a megoldások.
Mi emberek, tudunk tenni a kutyákért, jobb sorsukért, európai körülményeikért!

Itt az ideje, hogy változzon a gondolkodásmódunk!
A kutyákért, a környezetünkért, az emberiségért és egy új földért!

Sztrucska Ildi
pipetto Creative Commons License 2009.10.29 0 0 22

Hú, nagyon szép, tényleg!

Van valami konkréd célod vele, vagy csak hobbiból választottad ezt a fajtát?

Előzmény: karibaba (21)
karibaba Creative Commons License 2009.10.21 0 0 21
pipetto Creative Commons License 2009.10.15 0 0 20

Nagyon aranyos lehet, tegyél fel róla képet, ha van!

Mit szól a hideghez, bemegy már a házába? Hú, emlékszem tavaly nyáron hoztuk el a kis simaszőrű foxinkat, vele is szenvedtünk jó sokat a házzal. Télen kb fél éves volt. Vettünk neki egy házat, jól kiszigeteltük, erre ő nem volt hajlandó belemenni. Inkább kint feküdt a kövön a legnagyobb hidegben is, de nem volt hajlandó bemenni. Aztán kitalálta, hogy a nagyobbik kutyánk mellé befészkeli magát, de az meg ezt nem akarta, inkább kijött a házából. Tehát tél közepén még mindig ott tartottunk, hogy vagy az egyik, vagy a másik kutya kinn feküdt a fagyban, a kisebbik házikó meg üresen állt. Azt mondtuk, hogy nem lehetnek ilyen gyagyák, ha igazán hideg van, vagy ellesznek ketten a nagyobbik házban, vagy bemegy a foxika a kisházba. Hát nem így lett. Így elmentünk és beszereztünk, leszigeteltünk egy ugyanolyan nagyházat, mint a nagyobbik kutyánké, kitettük és vártuk, hogy megoldódik a dolog. Szerencsére az lett a vége, hogy mindkét kutya mindkét házat megszerette és most felváltva használják, egyik egyikben, másik másikban. Hű de mit szenvedtünk addig. Csodáltuk, hogy nem fagyott meg a kicsi, látszott rögtön, hogy szívos kis kutyus.

Hát remélem nálad simább ügy lesz. :)

 

Egyet ha ajánlhatok: leféregtelenítették a kutyust, mielőtt kiadták neked? Mert ha nem, vagy nem mondták, akkor azt mindenképp csináld meg. Nekünk azt mondták, hogy le volt féregtelenítve és csak azt láttuk pár hét után, hogy eszik, mégis fogy a kutyus. Gyanús volt, ezért beadtunk neki egy Triantelm-et, erre egy 40 centis féreg jött ki a kakijával együtt. Szegény, nem csoda, hogy folyamatosan fogyott. Hát ennyire féregtelenítették le. Ráadásul kisgyerkőceim vannak, akik állandóan a kutyust abajgatták, nem örültem volna, ha ők is férgesek lesznek. Szerencsére nem lettek. Tanulva ebből én rögtön féregtelenítenék, ha elhozok egy kutyát, akkor is, ha azt mondják, hogy már megtették. És azóta is párhavonta kapnak féregtelenítőt, biztos, ami biztos.

 

No de ennyit erről. Remélem nagyon sok örömötök lesz a kiskutyában. Nekem nincs mudim, de tavaly majdnem azt hoztunk el, nagyon gondolkodtunk rajta. Csodálom az egyedülálló tanulékonyságukat és feltétlen hűségüket a gazdi iránt. Nagyon izgalmas, értékes kutyusok.

 

 

Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.09 0 0 19

Fantasztikus a jószág! Kábé 4 hónapos lehet, még a kölyökbundáját viseli (amit ma ki is mostam, mert én még ilyen piszkos kiskutyát életemben nem láttam...), és az eddigi hiányos táplálkozásának hála elég gyér szőr borítja, de reméljük, hamarosan kinő a bundája rendesen. Az első pillanattól fogva otthon érzi magát a kertben. Ahogy megérkezett, kirohangálta magát a lányommal, aztán módszeresen felderítette a kertet, a szomszéd kutyáit a kerítésen keresztül, majd a lakást (ide ritkán lesz csak beengedve, kerti kutty lesz), létszámellenőrzést tartott a macsiknál, evett, elintézte a dolgát, letelepedett az ideiglenes helyére a teraszon, és elaludt. Az éjszakát átaludta, reggel a kajával ébresztettem. Azt az örömöt...!!! A házát nem használja, szerintem a menhelyi kennel zártságára emlékezteti. Kicsit tartok attól, hogy mit fog csinálnia jövő héten, ha jön a hideg... Ma csináltam neki játékot a lányom kinőtt harisnyáiból, valami hihetetlen vadászatot rendezett vele. A macsikkal sajnos pont ellentétes a testbeszéde, mert ő csak játszani akar velük, ezért csóválja a farkát és emelgeti a mancsát. Ám az öreg macskáim értelmezésében ez annyit tesz: " ha közelebb jössz, kikaparom a szemed!" Ezért egyenlőre még nincsenek túl jóban, főleg hogy elkövették azt a hibát, hogy elkezdtek futni a kutyus elől... Vigyázok, hogy ne legyen baj:) Ma már megmutatta leendő házőrzői mívoltát, amikor is teljes két kilójával és 120 km-es tempóval ugatva nekirontott a kerítésnek, mert ott néhány járókelő hangoskodott. Nagyon meg lett dícsérve az alakításáért!:))) A családdal bűbájos, a szomszéd kutyákkal nagyon hamar kialakította a jószomszédi viszonyt. Sokat alszik napközben, rövid időkre volt éber, akkor kimentem hozzá és játszottam vele, de nem igényelte a közelségemet egész nap, kényelmesen elnyúlt hol  a teraszon, hol a füvön és szunyált. Viszont ha vele vagyok, minden porcikájával imád. Első ránézésre nem a legszebb darab őkelme,  de én valahogy mégis szépnek látom. A tekintete hihetetlen. Hogy lehet egy ekkora kutyának ennyire intenzíven értelmes tekintete?

Jó helyre került, és egyenlőre úgy néz ki, hogy szerencsénk volt vele.

 

Előzmény: pipetto (18)
pipetto Creative Commons License 2009.10.09 0 0 18
Gratulálok hozzá és örülök, hogy menhelyen sikerült megtalálnod a kiválasztottadat! :) Hogy telnek az első napok? Mennyi idős a kutyus?
Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.08 0 0 17

Sziasztok!

 

Köszönöm, de már nem aktuális a kutyus-keresés, mert a mai napon beköltözött az életünkbe egy nagyon helyes mudi-keverék kutty, akit egy menhelyről hoztunk haza.:) 

Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.06 0 0 16

Sziasztok!

 

Sürgősen keresnék egy 6 hónapos és egy éves kor között mudi kölyköt Budapest vonzáskörzetében! Ha valaki tud ilyen jószágról, kérem, küldjön e-mailt a laurena@freemail.hu címre!

 

Köszönöm!

rigocska Creative Commons License 2009.03.28 0 0 15
Szerető gazdit keres 2 kan 2,5 hónapos albínó (kék szem, rózsaszín orr) mudi kölyök. Teljesen egészséges, vidám, aktív kutyusok.Kertes házban éreznék jól magukat sportos gazdinál.Oltott, féregtelenített kicsik, kiváló házőrzők.
Ivartalanítási kötelezettséggel vihetők el családtagnak ! Kérem, csak komoly érdeklődők hívjanak.Képet e-mailben tudok küldeni.
30/556-4107 vagy deloroszka@vipmail.hu
szerike Creative Commons License 2008.01.12 0 0 14
Sziasztok!
Fekete mudi kölyköt keresnék,ha valaki tud kérem segítsen!!!!!
szerikee@citromail.hu
Gyuree85 Creative Commons License 2007.11.26 0 0 13
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni... Áprilisban egy "maszkos-fakó" mudit vettem, állítólag azért lett ilyen, mert valamelyik őse nem mudi volt, hanem csak ahoz hasonló. Egyébként az alomtársai kizárólag fekete mudik voltak... A kérdés az lenne, hogy ha egy fekete kannal befedeztetném, akkor abból tényleg csak fekete kiskutyák lennének-e?
Caryota Creative Commons License 2007.05.22 0 0 12
Egy fekete kan és egy fekete szuka mudi kölyök eladó (oltva, féregtelenítve, törzskönyvvel, chipezve), csak a fajtát ismerő és értékelő gazdiknak. Érdeklődni nálam lehet a 30/473-0833-as telefonszámon, a birkabosszanto@yahoo.com e-mail címen. Bővebb információért kérem látogasson el honlapomra (http://birkabosszanto.fw.hu)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 11

Sziasztok!

S.O.S gazdát keres egy mudijellegű krém-fehér színű szuka kutya. Rettenet aranyos a kutty, puszis, bújós, de először félénk. Sajnos mostani befogadója nem tudja tovább tartani 1-2 napnál és nem tudjuk ezek után mi lesz. Tegnap találtuk Zuglóban. Kérem aki tudna segítneni hívja a következő számokat: 0670/2753210 VAGY 0620/4653714

Már szinte Budapest összes menhelyét, állatvédő egyesületét felhívtuk és sajnos sehol sem tudják befogadni. Nem tudjuk sokáig tartani az ideiglenes befogadónál, de nem szeretnénk, ha visszakerülne az utcára.

Itt egy kép róla:

http://gallery.site.hu/u/Doszka/Kep_101.jpg.html

Katinca Creative Commons License 2006.06.23 0 0 10

Az én drágám is sokat ugat. Ilyenek. Mindig van mondanivaló. Ha jó neki, akkor azért, ha rossz neki akkor azért, ha semilyen, akkor unalmában kiabál.

Szerencsére ő nem csak kiabál, hanem "röhög" is, búg, meg kedvesen morog. De mindig kell, hogy valamit közöljön. Ilyenek. Rettenetesen kommunikatív fajták.

Szerintem erről nem lehet leszoktatni őket, bár tényleg furcsa, hogy folyton ugat.

Nem lehet, hogy az a baja, hogy nem foglalkoznak vele eleget, és így próbálja felhívni magára a figyelmet? Tesómnak volt egy ilyen problémákkal küzdő kutyája (bár ő nem mudi volt), de ahogy tesóm elköltözött a kutyának egy megfelelőbb környezetbe és neki is több ideje jutott a kutyusra, rögtön kezesbárány lett, nyoma se maradt a régi hisztinek.

A mudikról tudni kell, hogy mindig kell nekik valami feladat, nagyon aktív kutyák. Az is lehet, hogy unalmában ugat.

Az én kincsem nincs egyedül, két kutyus van. Ők kellőképpen lefoglalják egymást, sarokházban lakunk, úgyhogy őriznivaló is van rendesen. Ettől függetlenül sokat ugat, de nem elviselhetetlenül sokat.

Csak arra tudok gondolni, hogy az a szegény kutyus unatkozik, ez ellen meg Te mint szomszéd nem sokat tehetsz!

Előzmény: susu7 (9)
susu7 Creative Commons License 2006.06.22 0 0 9

Kedves Mudi rajongók!

 

Információt, tanácsot szeretnék kérni tőletek, bár én nem vagyok mudis...

Szomszédunkban lakik egy 4 év körüli lánymudi, aki -szerintem- elég furin viselkedik. Ha embert lát, vagy a kutyámmal futkoznak a drótkerítés mellett - folyamatosan ugat (a szopránja nem túl kellemes). Ha a gazdái jönnek ki hozzá - folyamatosan ugat.

/Néha ki szokták kikötni egy fához - számomra ismeretlen okból! - olykor órákig. Ezidő alatt levegővétel nélkül mondja szegény a magáét... (De tényleg nem vesz levegőt!) /

Minden mudi ilyen???????? Ha nem, akkor mit lehet tenni?

exh Creative Commons License 2006.02.22 0 0 8
Minden friss eseményről ez ügyben az Ebugatta honlapon az állatvédelem, kutyatelep címszó alatt találtok információt, valamint a fórumunkban.

Ami nagy segítség lenne, gyűjteni kellene olyanokat akik vállanak rehabilitációt, örökbe fogadást, vagy cégeket keresni állatgyógyszerekre, kutyaeledelre nagy szükség lenne.

Ma az aktív is bemutatja a telepet!

Aki tud valamiben segtíeni, írjon az info@ebugatta.hu-ra!

Nagyon köszönjük, hogy ennyien mellénk álltok!
piqla Creative Commons License 2006.02.21 0 0 7
őrsi andrást pofan kellene b@szni egy baltaval
oncogito Creative Commons License 2006.02.21 0 0 6
Szakértő kell annak megállapításához, hogy állatkínzásról van szó ????????????????
Aki ezt nem látja a saját szemével, az hasonló lelkületü, mint az ilyen lelketlen állattartó, még akkor is, ha "illetékes személy" !!!!!!!
Előzmény: Magdi60 (5)
Magdi60 Creative Commons License 2006.02.21 0 0 5
Az RTL Klubon mindjárt mutatják!
Előzmény: Arisa (4)
Arisa Creative Commons License 2006.02.21 0 0 4

Az ide másolt e-mailt ma kaptam, "Csak erős idegzetűeknek!" címen. A képek töredékét sem adják vissza annak a borzalomnak, amit Józsi mesélt tegnap a telefonon...

 

Kedves Mindenki!

 

Az alábbi link alatt található képek a mai napon készültek. Nem igazán tudom, a képek mit adnak vissza a valóságból azok számára,

akik nem voltak ott, de higgyétek el: elképzelhetetlen.

Az ügynek nincs vége, a továbbiakról a tv-ben a sajtóban, és itt is hallhattok majd.   

 

 

http://www.dogheart.hu/kutyamengele.htm

 

<FONT >Üdvözlettel:

<!-- D(["mb","n

Árkosi József

n

 

nn",0] ); D(["ce"]); //-->

<FONT >Árkosi József

schwyz Creative Commons License 2005.05.23 0 0 3

Segítséget kérünk Rozinak!

Rozi jelenleg a gyömrői menhelyen van. Budapesten találta az egyik önkéntesünk még áprilisban. Fajtatiszta mudi. Nagyon kedves kislány. Sajnos az egyik németjuhász nagyon megtépte kint a menhelyen. A sérülése nem volt komoly, az ijedtség nagyobb volt. Állatklinikán ellátták a sebét. Viszont lelkileg megtört nagyon, és ennl fogva nem gyógyul a sebe. Nem jól van, panaszkodik, nyöszörög.
Sürgősen ideiglenes befogadóra volna szüksége. Tudna valaki segíteni? Igyekszünk gazdát keresni neki, az orvosi költségeket - ha egyáltalán szükséges még - az önkéntesünk átvállalja. nyugodt hely kellene Rozinak, ahol nyugalomban lehet, amíg teljesen meggyógyul. Írjatok e-mailt a honlapunkra, ha tudtok segíteni!
Előre is köszi!

http://www.gyomro.fogadjbe.hu

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!