Keresés

Részletes keresés

timmi Creative Commons License 2004.11.29 0 0 22
Sziasztok! Én egy vállalkozói Központban dolgozom, ahol minden vállalkozónak segítséget nyújtunk legyen az anyagi vagy bármi más nemű dolog. Ebbe beletartozik a pályázatírás és keresés is. Szerintem ha módotokban áll keressétek fel a megyétekben működő szervezeteket. Ingyen és bérmentve segítenek. A pályázatírásról pedig csak annyi, hogy ha jó a fogalmazóképessége valakinek nem nagy kunszt. A harmadik után meg már megy mint a karikacsapás, mivel nagyrésze a beadandó pályázatoknak ugyanaz.
Ha esetleg valaki somogy megyében szeretne segítséget kapni annak szívesen segítek én is.:)) az állatokért mindent! :)
Gond Creative Commons License 2004.11.25 0 0 21
Közhasznú tevékenységet folytat... ezt jelenti. A köz hasznára végzi a munkáját....
Előzmény: Püspökladány (20)
Püspökladány Creative Commons License 2004.08.10 0 0 20

A közhasznúsági jelentés az miböl áll? Erröl tudnátok valamit írni? Fogalmam sincs hagy az mi lehet.

Akkor ezek szerint egy uj egyesület ( 2004 ben bejegyzett ) nemtud sehova sem pályázni?

Ezt hogy lehet érteni hogy " aktiv tevékenységet folytat? "

Az az igazság hogy mi egy állatmenhelyet akarunk létrehozni, de ahoz a tagdíjbevétel, és a támogatások nagyon kevés hogy ezt meg is tudjuk valósítani.De addig míg az állatmenhely nem jön létre addig olyan nagyon " aktív tevékenységet " sem nemnagyon  tudunk folytatni

CICA Creative Commons License 2004.08.09 0 0 19

Püspökladány: általában az alakulás (tehát a hivatalos bejegyzés) után 2-5 évvel lehet pályázni. Friss szervezetnek nem nagyon van lehetőség tudomásom szerint.

Snakeins: egyesületben gondolkodunk :))) de nem vagyunk igazán motiválva :)

Előzmény: Püspökladány (18)
Püspökladány Creative Commons License 2004.08.08 0 0 18
Sziasztok!  2004 jan 5. én alakítottunk Püspökladányban egy állatvédő egyesületet. Célunk állatmenhely létrehozása. A pályázatírásrol szeretnék érdeklődni. Fogalmunk sincs hogy hogy kell csinálni. Bármilyen segítség jól jönne   címünk:  jooattilane@freemail.hu     Nagyon jó lenne ha tudna valaki segíteni    Elörre is köszönjük: Elhagyott állatokért Első Sárréti Regionális Állatvédő Egyesület
Snakeins Creative Commons License 2004.05.24 0 0 17
Ahoz képest nem unatkoztok! :-)
Nem akartatok alapítvánnyá válni? Mintha rémlene valami ilyesmi.
Mindenesetre ha kell segítség, szóljál!
Előzmény: CICA (9)
Research Creative Commons License 2004.05.23 0 0 15
Jó kérdés...
Ha a pályázati kiírásban nem szerepel, hogy 2004-ben bejegyzett szervezetek nem indulhatnak, és a kiíró/elbíráló szerv jóindulatú, akkor adott esetben megengedheti, hogy pótoljátok a közh. jelentést valamivel. Volt már ilyesmire példa.
Ha viszont aktakukacabbak és csak a korábban bejegyzett szervezeteket engedik pályázni, akkor valóban nem érdemes megpróbálni, mert tuti visszadobják.
A legbiztosabb megoldás az, ha felhívjátok/bementek és megkérdezitek őket. Néha elképesztő szinten egy adminisztrátor jóindulatán múlnak a dolgok...
Előzmény: nextdoor (14)
nextdoor Creative Commons License 2004.05.23 0 0 14
Ha a kiírás szerint alapkellék a közhasznúsági jelentés, és egy 2004-ben bejegyzett szervezetnek olyan nincs (mert nem lehet), akkor is érdemes újonnan alapítottként megpróbálni, szerinted?
A Minimenhely miatt kérdezem...
Előzmény: Research (13)
Research Creative Commons License 2004.05.23 0 0 13
Hasznos linkek, segédanyagok, gondolatébresztők:
- www.sakk.hu (pl. PDF formátumban letölthető pályázati kisokos, ingyenes e-learning tanfolyamok)
- www.nfh.hu
- www.pafi.hu
- www.niok.hu
- www.kvvm.hu

Esélytelenként is érdemes leadni pályázatot, ha belefér az időbe, a tapasztalat sosem árt.

Az EU-s pályázati filozófia szerint (ami előbb-utóbb a csak hazai forrású pályázatoknál is érvényesülni fog) nagyon fontos, hogy olyan pályázatot adjon le a szervezet, amelyben később is vállalható, teljesíthető feltételeket vállal.

nextdoor Creative Commons License 2004.05.22 0 0 12
írtam mailt
Előzmény: szilvi77 (10)
pati-pati Creative Commons License 2004.05.22 0 0 11
egyszer régebben, egy pályázatírással kapcsolatos fejtágításon hallottam, hogy "nem kell minden kabátot magunkra húzni" azaz, minden olyan pályázaton elindulni, ahol nem vagy elég esélyes. ez a működési idő elég kritikus, mert ha nincs mögötted 1-2 év, nincs közhasznúsági jelentésed, nem elég szépen domborít az eddigi tevékenységed, stb. kiszórnak, hiába jó a pályázatod.
a pályázatírást gyakorlatban lehet a legjobban megtanulni, tehát, ha egy szervezetnek megírod a pályázatot, a következőt már a sajátodnak profin tudod megírni.
én is írok (a saját egyesületünkén kívül)egy kutyásat, a budaörsi menhelynek. fél éve ismerem őket, fotózni járok, és szórólapot csináltam nekik.
a közép-magyarországi pályázati határidő június 21. ami nem is olyan messze van már. meg kell lenni a közhasznúsági jelentésnek, (ami Május végére amúgy is kellene)megadott kategóriák szerint. kell egy friss bejegyzés a bíróságról. ezeket idő összeszedni.

Előzmény: szilvi77 (10)
CICA Creative Commons License 2004.05.22 0 0 9
snakeins: :)))) igenigen :) csak mi nem vagyunk állatvédő szervezet és nem is gyűjtünk pénzt, meg nem pályázunk. :D
Előzmény: Snakeins (7)
nextdoor Creative Commons License 2004.05.22 0 0 8
Bármelyik számodra szimpatikus szervezetnek lehetsz tagja, ha egyesület, akkor kérheted felvételedet, de minden szervezet (alapítvány, vagy egyesület) örül az önkénteseknek.
Előzmény: Snakeins (1)
Snakeins Creative Commons License 2004.05.21 0 0 7
Hát, én CICÁékat ismerem személyesen, de szerintem ő már tud róla :-)
Előzmény: pati-pati (2)
nextdoor Creative Commons License 2004.05.21 0 0 6
Ha őket szeretnéd segíteni, akor van egy ici-pici:)) adminisztratív jellegű dolog, amit el kéne intéznünk. Működik az itt megadott e-mailcímed?
Előzmény: szilvi77 (3)
nextdoor Creative Commons License 2004.05.21 0 0 5
Nekem úgy tűnik, a felhívások a már működő szervezeteknek szólnak elsősorban.

"A pályázók köre:
a) Mindazon társadalmi szervezetek vagy alapítványok, amelyeket a bíróság _2003. január 1. előtt_ nyilvántartásba vett, és az alapszabályuknak, illetve alapító okiratuknak megfelelő tevékenységüket ténylegesen folytatják ... "

Azt gondolom, a 2004-ben indult szervezetek jelenleg nem pályázhatnak

pati-pati Creative Commons License 2004.05.21 0 0 2
azt hiszem, azt tehetnéd, hogy annál az egyesületnél/alapítványnál, ahol ismerős vagy, megkérdezed, hogy tudják-e, hogy van ilyen pályázat, letöltötték-e már az anyagot a www.nca.hu oldalról, stb. fognak-e pályázni. meg kell győznöd őket, hogy érdemes. és ha elrettennek a beadandó mellékletek sokaságától, meg ez az egész kínai nekik, akkor ezeket a problémákat itt megbeszélhetjük.

sajnos, a kutyamenhelyek "nem érnek rá" pályázni, mert tényleg annyi a napi feladat az állatok körül. pályázni viszont kell, mert úgy lehet támogatáshoz jutni.

ha az egyesületed vezetőitől nagyon távol áll a pályázatírás gondolata, megírhatnád nekik, evvel legalább annyit segítesz, mint bármi más módon.

Zsuzsa

Előzmény: Snakeins (1)
Snakeins Creative Commons License 2004.05.20 0 0 1
Szerbusztok!

Először is sok sikert a pályázatokhoz, remélem, minnél többet megnyertek, másodszor; miben tud segíteni egy magamfajta mezei állatbarát? Pártoló tagsággal, felajánlásokkal?
Lehetővé tudjuk tenni valamiképpen, hogy hatékonyabban, nagyobb eséllyel nyerjetek meg ilyen pályázatokat?
Mindenesetre szívesen segítek, amiben tudok.

Üdv; Laci

pati-pati Creative Commons License 2004.05.20 0 0 0
köszönöm Cica, hogy elindítottad.
bár a fórumon még új vagyok, a pályázatírásban nem. egy asztmás gyerekekkel foglalkozó szervezetnek írok pályázatokat immár nyolcadik éve. jó lenne, ha ezt a pályázatot minden állatvédő megpályázná, jó esély van a támogatásra.
CICA Creative Commons License 2004.05.20 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Egy kedves ismerősöm kérésének téve eleget megnyitom ezt a topikot, melynek témája az állatvédő szervezetek által is megpályázható támogatások. Természetesen írhattok ide mindent, ami ezzel kapcsolatos; sikerszorikat is, ha sikerült elnyerni vmilyen támogatást, illetve, aki gyakorlott, attól várjuk a tippeket, trükköket a pályázásokkal kapcsolatban.

És íme Zsuzsi topiknyitó üzenete:
"Ugye mindenki, aki valamely állatvédő civil szervezethez kapcsolódik, tudja,
hogy pályázni lehet /kell!/ működési támogatásra a Nemzeti Civil
Alapprogram pályázatán. Beadás június közepén. A www.nca.hu honlapon
megtalálható a felhívás, pályázati adatlap, stb.
Jó lenne, ha minden kutyás-macskás egyesület/alapítvány beadhatná a
pályázatát. Segítsünk ebben nekik."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!