Sziasztok! Én egy vállalkozói Központban dolgozom, ahol minden vállalkozónak segítséget nyújtunk legyen az anyagi vagy bármi más nemű dolog. Ebbe beletartozik a pályázatírás és keresés is. Szerintem ha módotokban áll keressétek fel a megyétekben működő szervezeteket. Ingyen és bérmentve segítenek. A pályázatírásról pedig csak annyi, hogy ha jó a fogalmazóképessége valakinek nem nagy kunszt. A harmadik után meg már megy mint a karikacsapás, mivel nagyrésze a beadandó pályázatoknak ugyanaz.
Ha esetleg valaki somogy megyében szeretne segítséget kapni annak szívesen segítek én is.:)) az állatokért mindent! :)
A közhasznúsági jelentés az miböl áll? Erröl tudnátok valamit írni? Fogalmam sincs hagy az mi lehet.
Akkor ezek szerint egy uj egyesület ( 2004 ben bejegyzett ) nemtud sehova sem pályázni?
Ezt hogy lehet érteni hogy " aktiv tevékenységet folytat? "
Az az igazság hogy mi egy állatmenhelyet akarunk létrehozni, de ahoz a tagdíjbevétel, és a támogatások nagyon kevés hogy ezt meg is tudjuk valósítani.De addig míg az állatmenhely nem jön létre addig olyan nagyon " aktív tevékenységet " sem nemnagyon tudunk folytatni
Püspökladány: általában az alakulás (tehát a hivatalos bejegyzés) után 2-5 évvel lehet pályázni. Friss szervezetnek nem nagyon van lehetőség tudomásom szerint.
Snakeins: egyesületben gondolkodunk :))) de nem vagyunk igazán motiválva :)
Sziasztok! 2004 jan 5. én alakítottunk Püspökladányban egy állatvédő egyesületet. Célunk állatmenhely létrehozása. A pályázatírásrol szeretnék érdeklődni. Fogalmunk sincs hogy hogy kell csinálni. Bármilyen segítség jól jönne címünk: jooattilane@freemail.hu Nagyon jó lenne ha tudna valaki segíteni Elörre is köszönjük: Elhagyott állatokért Első Sárréti Regionális Állatvédő Egyesület
Jó kérdés...
Ha a pályázati kiírásban nem szerepel, hogy 2004-ben bejegyzett szervezetek nem indulhatnak, és a kiíró/elbíráló szerv jóindulatú, akkor adott esetben megengedheti, hogy pótoljátok a közh. jelentést valamivel. Volt már ilyesmire példa.
Ha viszont aktakukacabbak és csak a korábban bejegyzett szervezeteket engedik pályázni, akkor valóban nem érdemes megpróbálni, mert tuti visszadobják.
A legbiztosabb megoldás az, ha felhívjátok/bementek és megkérdezitek őket. Néha elképesztő szinten egy adminisztrátor jóindulatán múlnak a dolgok...
Ha a kiírás szerint alapkellék a közhasznúsági jelentés, és egy 2004-ben bejegyzett szervezetnek olyan nincs (mert nem lehet), akkor is érdemes újonnan alapítottként megpróbálni, szerinted?
A Minimenhely miatt kérdezem...
Esélytelenként is érdemes leadni pályázatot, ha belefér az időbe, a tapasztalat sosem árt.
Az EU-s pályázati filozófia szerint (ami előbb-utóbb a csak hazai forrású pályázatoknál is érvényesülni fog) nagyon fontos, hogy olyan pályázatot adjon le a szervezet, amelyben később is vállalható, teljesíthető feltételeket vállal.
egyszer régebben, egy pályázatírással kapcsolatos fejtágításon hallottam, hogy "nem kell minden kabátot magunkra húzni" azaz, minden olyan pályázaton elindulni, ahol nem vagy elég esélyes. ez a működési idő elég kritikus, mert ha nincs mögötted 1-2 év, nincs közhasznúsági jelentésed, nem elég szépen domborít az eddigi tevékenységed, stb. kiszórnak, hiába jó a pályázatod.
a pályázatírást gyakorlatban lehet a legjobban megtanulni, tehát, ha egy szervezetnek megírod a pályázatot, a következőt már a sajátodnak profin tudod megírni.
én is írok (a saját egyesületünkén kívül)egy kutyásat, a budaörsi menhelynek. fél éve ismerem őket, fotózni járok, és szórólapot csináltam nekik.
a közép-magyarországi pályázati határidő június 21. ami nem is olyan messze van már. meg kell lenni a közhasznúsági jelentésnek, (ami Május végére amúgy is kellene)megadott kategóriák szerint. kell egy friss bejegyzés a bíróságról. ezeket idő összeszedni.
Bármelyik számodra szimpatikus szervezetnek lehetsz tagja, ha egyesület, akkor kérheted felvételedet, de minden szervezet (alapítvány, vagy egyesület) örül az önkénteseknek.
Nekem úgy tűnik, a felhívások a már működő szervezeteknek szólnak elsősorban.
"A pályázók köre:
a) Mindazon társadalmi szervezetek vagy alapítványok, amelyeket a bíróság _2003. január 1. előtt_ nyilvántartásba vett, és az alapszabályuknak, illetve alapító okiratuknak megfelelő tevékenységüket ténylegesen folytatják ... "
Azt gondolom, a 2004-ben indult szervezetek jelenleg nem pályázhatnak
azt hiszem, azt tehetnéd, hogy annál az egyesületnél/alapítványnál, ahol ismerős vagy, megkérdezed, hogy tudják-e, hogy van ilyen pályázat, letöltötték-e már az anyagot a www.nca.hu oldalról, stb. fognak-e pályázni. meg kell győznöd őket, hogy érdemes. és ha elrettennek a beadandó mellékletek sokaságától, meg ez az egész kínai nekik, akkor ezeket a problémákat itt megbeszélhetjük.
sajnos, a kutyamenhelyek "nem érnek rá" pályázni, mert tényleg annyi a napi feladat az állatok körül. pályázni viszont kell, mert úgy lehet támogatáshoz jutni.
ha az egyesületed vezetőitől nagyon távol áll a pályázatírás gondolata, megírhatnád nekik, evvel legalább annyit segítesz, mint bármi más módon.
Először is sok sikert a pályázatokhoz, remélem, minnél többet megnyertek, másodszor; miben tud segíteni egy magamfajta mezei állatbarát? Pártoló tagsággal, felajánlásokkal?
Lehetővé tudjuk tenni valamiképpen, hogy hatékonyabban, nagyobb eséllyel nyerjetek meg ilyen pályázatokat?
Mindenesetre szívesen segítek, amiben tudok.
köszönöm Cica, hogy elindítottad.
bár a fórumon még új vagyok, a pályázatírásban nem. egy asztmás gyerekekkel foglalkozó szervezetnek írok pályázatokat immár nyolcadik éve. jó lenne, ha ezt a pályázatot minden állatvédő megpályázná, jó esély van a támogatásra.
Sziasztok!
Egy kedves ismerősöm kérésének téve eleget megnyitom ezt a topikot, melynek témája az állatvédő szervezetek által is megpályázható támogatások. Természetesen írhattok ide mindent, ami ezzel kapcsolatos; sikerszorikat is, ha sikerült elnyerni vmilyen támogatást, illetve, aki gyakorlott, attól várjuk a tippeket, trükköket a pályázásokkal kapcsolatban.
És íme Zsuzsi topiknyitó üzenete:
"Ugye mindenki, aki valamely állatvédő civil szervezethez kapcsolódik, tudja,
hogy pályázni lehet /kell!/ működési támogatásra a Nemzeti Civil
Alapprogram pályázatán. Beadás június közepén. A www.nca.hu honlapon
megtalálható a felhívás, pályázati adatlap, stb.
Jó lenne, ha minden kutyás-macskás egyesület/alapítvány beadhatná a
pályázatát. Segítsünk ebben nekik."