Én csak mostanság jutottam el a terror házába. És meglepve láttam, hogy 1967-ig működött az "intézmény", ennek tükrében nosztalgiázni igen érdekes érzés.
Én abban bízom, ha ez tényleg propaganda jellegű, akkor lesz összahsonlítási lehetősége a nézőknek.
Mondjuk azon az alapon, hogy hogy mernek ezek ma rosszabbak lenni, mint azok ott akkor?
Mert úgye ha valakinek azok az idők voltak szépek és jók, és ennek okán adta a voksát balra, akkor most igencsak fel kell tennie a kérdést, hogy ezt akartam én?
de még mindig ritkábban hallani ezeket (szerencsére), mint a táncdalfesztiválra éppen benéző és azóta egyslágerből megélő aracki-arcokat. (pedig ennek a közönsége a reklámok célcsoportjának igencsak a felső korhatárán található). nevetséges már, hogy a nem leszek sohasem a játékszeredre 40 és hírnevet lehet építeni.
Nekemeg kilencwenakárhányról készítsenek nosztalgiaműsort. Dr. Alban, 2Unlimited és hasonló finomságok ifjúkoromból. Az sem lenne kewésbé szánalmas. :)
Hívják meg a Jusztot a Hírtévéhez is hogy csináljon ott is egy müsort " A mi másik félszázadunk"
címmel a polgárok félszázadáról (bár a TV-bejátszásokkal egy kis gond lenne, de az utóbbi 15
év felvételeiböl gondosan válogatva meg lehetne oldani a problémát:-).
Bizony, a nagymamám akkor volt fiatal... nem elég, hogy kicsi a nyugdíja, ő még nem is nosztalgiázhat.
Én egyébként egyetértek azzal, hogy ezeken a műsorokon nem kell fennakadni. De akkor egyfelől készítsenek hasonló műsort a nagymamámnak is, másfelől akkor is legyen mindenki ilyen megértő, hisz a nagymamámnak az a jó.
Mondhatom ,nekem 66 volt az egyik legklasszabb evem.>
Nekem is. Akkor születtem. Két napra rá, hogy Te megismerkedtél a szöszi babával... Bizisten, hatéves koromig azt hittem, miattam lobogózzák fel az országot... :)
Én 66-ban Gyergyószentmiklóson vendégeskedtem a rokonoknál. Örök élmény marad, mikor a brazilok elleni meccs után megteltek a város utcái, és az emberek magyar zászlókat lengettek. Utána hazafelé Kolozsváron álltunk meg, hogy lássuk a sikertelen próbálkozást.
Ejjhh... Milyen kár azért a kihagyott helyzetért!:)
Ma valahogy ottragadtam a tévé előtt, mikor ment ez a műsor (úgy az utolsó negyedórára).
Kicsit visszás volt az a bejátszás, amikor Komlós a hajnali csengőfrászról viccelődött, de amúgy nagyon kellemes volt. Nem politika, nosztaliga.
Természetesen, ha valaki bele akarja érezni, az pánikolhat a tudatalatti befolyásolásról, de minek? Akkor bele lehet magyarázni, hogy nem esett szó a Csehszlovákiai bevonulásról, meg a 63 előtti évekről, de attól még Brachfeld Szigfrid is meg a Táncdalfesztivál is jó dolog volt és örömömre szolgált látni újra.
Ehh, újabb Juszt-műsor? Mint már annyiszor elmondtam: remélem, nem lesz nagy hiszti, ha 2006 után esetleg Bayer wagy Lovas wezet walami főműsoridős okosságot a királyin... Mondjuk a Horthy-korszakról.
"itt a rockbandánál jobban érdekel mindenkit: megvolt a pici szőke gimnazista csaj? "
Ket evig utana,egy nagyon viharos es veszekedessekkel tarkitott de egyaltalan nem unalmas ket ev volt.Aztan felszalltam Balatonboglaron 68 nyaran a vonatra es azota nem lattam.
"Nem tagadom én, hogy vannak szép emlékeim 66-ból is, {"
Nekem is pl amikor megutottuk a brazilokat a VB-en,a folytatas mar annal kevesbe volt szep.
De 66 aprilis 2-an osmerkedtem meg egy nagyon baba pici szoke gimnazistaval es ebben az evben kezdtem komolyan jatszani egy rockbandaban.
Mondhatom ,nekem 66 volt az egyik legklasszabb evem.
qncogi
Kijelenthetem, hogy nem láttam a műsort.
Láttam viszont többször a behrangozóját, amiben Juszt elmosolyogja, hogy "együtt sírunk, együtt nevetünk"
Hát, mit mondjak engem itt ballibsizni szoktak, de ettől a beharangozótól felállt a hátamon a szőr!
Nem tagadom én, hogy vannak szép emlékeim 66-ból is, meg azokat a műsorokat néztem én is, amiket most ismételnek. (Azért az igazán jó zenéért a Szabad Európára vagy a R(éééé)adio L(aaaaa)uxemburgra kellett csavarni.)
De ebből a műsorelőzetesből nekem is olyan képzeteim támadtak, hogy egy elmosási akcióval van dolgunk.:)))
Szal ismét nem várhatunk hiteles feldolgozást, amibe persze azoknak a dolgoknak a bemutatása is beletartozik, amik jók voltak akkor. Bár azok még nem igazán 66-ban mutatkoztak.
Engem például kifejezetten bosszantott, hogy Édesapám a technika megszállottja volt, és ezért az egész utca nálunk nézett tv-ét.:DDD
(Mondjuk az egy-két évvel tán előbb volt.:D)
Ha a feje tetejére áll a jobboldal, akkor is nagyon sok ember akkor volt fiatal, egy csomó emléke van arról a korszakról. Nem lehet csak politikailag állandóan lefitymálni, leugatni. (Most nem kezdem el mondogatni, hogy bizony jó IS volt benne, mert volt, főleg a végén.)
Erre érzett egyébként rá OV is.
De ilyenkor a kutya nem gondol a választásokra.
Rajtad kívúl.:)
Tényleg pihenj. Már semmit nem tudtok (elismerem, néha tudunk) "csak úgy" nézni, mindenről ez a hülye politika jön be. Az ide írogatóknak a betegsége ez szvsz. "kint", emberek között a kutya nem gondol erre.
Kik a normálisak?
Félszázadunk M1 avagy hogyan támasszunk nosztalgiát az átmentett mszp iránt, hogyan kenjük el a szocializmus bűneit, hogyan vegyük poénra az egész rendszert, mindezt főműsoridőben a választások előtt, Juszt elvtárs segitségével.
A Terror házában a vörös csillag és a nyilaskereszt együtt van, jogosan.
Várom a M1 következő kiegyensúlyozott műsorát, századunk cimmel, ahol a deportáltak térdüket csapkodva vonulnak a gázkamrákba.