"Az 'Artemis program' az ókori görög Apolló isten iker testvéréről kapta a nevét."
(vagyis ez az 'Artemis program' is ugyanolyan -'igazi'- lesz, mint az elődje/iker testvére. megkülönböztethetetlenül ugyanolyan... 'mint két tojás'...
ugyanannyira hihető, vagy ellenőrizhető... hírek vs. tények... ! ;) ;-/
Egy 'réges-régi' arab prófécia szerint, amikor az ember elsőként lép a Holdra, annak a nemzedéknek az életébn jön el a világvége... (de vigyázat !: ezt nem csak 'materiálisan' lehet értelmezni, hanem spirituálisan is: spirituális értelemben a 'Hold', az Jézus Krisztus követőinek/egyházának szimbolikus jelképe, mert ahogy a Holdnak sincs saját fénye csak a Nap fényét 'tükrözi' vissza, úgy Jézus Krisztus követői/egyháza is nem 'magától' cselekszi a jót, hanem Isten kegyelméből, Jézus Krisztus által 'tükrözi' vissza Isten jóságát a Földön.)
@peterdeaki3875 "Az összeesküvés-elméletek hívőinek nem kicsit adhat okot a fokozatos megközelítés elve. Mert ugyebár 50 évvel ezelőtt már többször is leszálltak a Holdra, most meg úgy csinálnak, mintha még teljesen új lenne a terep. Először csak üres űrhajó kerüli meg a Holdat, aztán 4 fős személyzettel kerülik meg, mire az első leszállás megtörténne. Minek? Hisz nincs olyan paraméter amit ne tudnának előre! Csak sokkal modernebb készülékek. Ezen készülékek tesztelése miatt van szükség a fokozatos megközelítésére? Vagy azért, mert igazából most mennek először oda? :) " -------
Nem szoktam nyilvánosan ilyesmit elkövetni, de most muszáj lesz. Szóval itt az embereknek nincsen vállalható saját véleménye. Arra várnak, hogy valaki más fejtsen ki véleményt, amibe ők belekaphatnak. A video amit belinkeltem, a napnál is világosabban mutatja be a valós problémát. A nagy távolságból indított lézer fénye sem gömbalak, sem pedig lapos korong esetén nem vetülhet a jégnek a felületén ilyen folt alakban. Ennek a belátásához azért kell legalább a középiskolai tananyag ismerete. Persze lehet fizikailag helytálló magyarázatot adni rá, de vegyük figyelembe, hogy Newton óta mennyi idő telt el - és ez a magyarázat valahogy mégsem ivódott bele a közismeretekbe. 1000 emberből talán egy sincsen, aki erről hallott volna, pedig a középiskolai tananyag alapján levezethető. Végtelenül szomorú dolog ez.
Nem tudom Te mit nézel/látsz, de szerintem a fenti videóban is az látszik, hogy a 'zűrhajós'-ra kevésbé 'hat' a 'Hold' gravitációja, mint a 'Hold-por-ra, mert bár a 'rúgással' nagyobb ballisztikus pályát kellene leírnia a 'Hold-por-nak, (így több időt kellene 'repüléssel' eltöltenie) mint a 'zűrhajós'-nak, mégis pont' fordítva látható: a 'zűrhajós' tovább 'repül', mint a 'Hold-por'.
Ez /szerintem/ azért van, mert
valami plusz 'felhajtóerőt' biztosít 'a zűrhajós' -nak, 'tippre' vagy gumikötél (ki-retusálva),
vagy egy speciális, három-pörgettyűs-szerkezet a 'háti-dobozban',