Keresés

Részletes keresés

redworm Creative Commons License 2019.01.13 0 0 122

Gondolom már nem aktuális..🙁, sajnos sehol sem lehet beszerezni, meghalt az állatorvos, aki az usából küldte

Előzmény: Kismau100 (121)
Kismau100 Creative Commons License 2017.04.28 0 0 121

Sziasztok

Van egy nagyon beteg cicám akinek sürgősen LTCI injekció kezelésre lenne szüksége. Tudja valaki honnan tudom beszerezni? Köszönöm

süle orsolya Creative Commons License 2016.10.24 0 0 120

Kutyámat megcsípte a kullancs bár én nem láttam de a tünetek alapján igy történhetett.Kapott injekciot amitől ugyan a láz lement de még mindig kedvetlen és a hátsó lábát huzza!Állatorvosos nem igazán mond semmit!Szeretném megkérdezni mi lesz vele? lebénul?Köszönöm válaszát! Szeretném megkérdezni lehet önöknél venni izomol injekciot illetve csonterősitő fájdalom láz csillapitó s immun erősitőre volna szükségem ha megoldhato?Hol lehet kapni------,

makranc0624 Creative Commons License 2011.07.07 0 0 119

Köszönöm....biztos hogy eltávolítattjuk!!!

Előzmény: Wet RinR (117)
Rituuu Creative Commons License 2011.07.07 0 0 118

Kedves Zsolt!!

 

Elküldtem a leleteket, remélem meg is érkezett.

 

köszönöm a segítséget

Wet RinR Creative Commons License 2011.07.07 0 0 117

Nekem kép alapján szemölcsnek tűnik. Érdemes eltávolíttatni, mert lassan nő és egyre sérülékenyebb. 

zs

Előzmény: makranc0624 (116)
makranc0624 Creative Commons License 2011.07.07 0 0 116

Lemaradt a kép..bocsánat...

makranc0624 Creative Commons License 2011.07.07 0 0 115

Jó reggelt!!Astor kutyánkat fésülgettük,mikor erre a "valamire"akadtunk a hátán.....tudja valaki hogy mi ez?????Nem kullancs az biztos.....kb.1hónapja van rajta,kicsit talán nőtt is.de a napokban nem láttam semmilyen változást rajta....valami "hajszál"tartja csak,de inkább nem távolítom el amíg nem tudom mi az.....előre is köszönöm a válaszokat!

Wet RinR Creative Commons License 2011.07.06 0 0 114

Természetesen. Az email-em nyilvános, ha elküldöd, szívesen átnézem őket.

zs

Előzmény: Rituuu (113)
Rituuu Creative Commons License 2011.07.06 0 0 113

Kedves Zsolt,

 

Van arra lehetőség, hogy elküldjem a leleteket, és véleményt mondj róla?

 

köszönöm

Előzmény: Wet RinR (111)
Rituuu Creative Commons License 2011.07.06 0 0 112

Köszönöm szépen , a gyors választ.

 

 

Holnap beviszem a kutyát az Állatorvosi Egyetemre és kivizsgáltatom erre, ugyis az összes tünetet már leprodukálta ( vízivás, zabálás , húgyúti fertőzés )

Előzmény: Wet RinR (111)
Wet RinR Creative Commons License 2011.07.06 0 0 111

Szia!

Vesefunkció, májfunkció, fruktózamin-szint mérés, vizelet-vizsgálat (microalbumin is!). Ha ezek negatívok, akkor ki kell zárni a Cushing-kórt is (ez bonyolultabb vizsgálat). A dolognak van egy logikai sorrendje, így érdemes haladni. Önmagában a negatív vese UH-lelet nem zár ki semmit, ez vesefunkció-vizsgálatok nélkül nem értékelhető.

Zsolt

Előzmény: Rituuu (110)
Rituuu Creative Commons License 2011.07.06 0 0 110

Sziasztok!

 

A következő lenne a problémám, van egy 2 éves keverék ivartalanított kutyánk. Szobatiszta.

Kölyök kora óta megszokta, hogy mikor visszük sétálni, így a szobatisztasággal nem volt gond.

 

Az utóbbi egy hónapban viszont nem bírja tartani , és bepisil, ilyenkor elég rémült, nem is érti, hogy mi történt. ( A bepisilésért nem szituk le soha. ) Az utóbbi egy hónapban rengeeteg vizet iszik, egy nap kb. 3-4 liter vízet. ( megmértük, az adat nem sacolt adat ). Főleg éjszaka nem bírja tartani. ( az utolsó esti séta fél 1-kor van , az első reggeli 8 körül, de hajnali 5 körül bepisil, és utánna vonyít , hogy vigyük le )

 

Voltunk vele állatorvosnál, megnézték a cukrát -rendben volt

Túl vagyunk 2 vizelet vizsgálaton - rendben volt

Túl vagyunk egy ultrahangon - vese, máj, lép , mellékvesék, rendben. A hólyag fala megvastagodott de ezt betudják annak, hogy 1,5 hónappal ezelőtt volt egy hólyaggyulladása.

A vizelet tenyésztésből semmilyen baci nem került elő.

 

 

A helyezet jelenleg ott tart, hogy nem tudják mi ez mert a leletei nagatívok, azt gondolják , hogy mivel lakásban tartot így soha nem visszük le és ezért vannak ezek a balesetek. Ajánlották, hogy egy vérvétellel ki lehetne zárni még 1-2 dolgot, de az sem biztos, így várjunk hátha elmúlik.

Feltételezik, hogy ez egy ritka betegség, ami mint tudjuk ritka , így nem valószínű , hogy az.

 

Mivel nem vagyok állatorvos és csak a netet bújom, én mindenképp a veséjére gyanakszom, vagy a szívére.

 

Segítségeteket kérném!

 

köszönöm

 

 

tika6427 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 109

Köszönöm a válaszodat ! Tegnap beszéltem az orvossal, most egyenlőre eszi a diétás tápot, és ha teljesen jól lesz, nem lesz egy kicsit sem "sárga", akkor lesz laborvizsgálat. kicsit húzós, 13.000,-ft, de valahogy kiszorítom, mert mindenféleképpen végére szeretnék járni a dolognak, és úgy, hogy ne okozzak fölösleges idegeskedést és fájdalmat a kutyának.

 

A cicával kapcsolatos választ is köszönöm, akkor veszek ilyen pasztát is még, bár mostanában nem annyira vészes a dolog.

Mégegyszer köszönöm !!!

üdv: Tika

Előzmény: Wet RinR (108)
Wet RinR Creative Commons License 2011.03.01 0 0 108

Tika!

Mint írtam, pontos diagnózis a laborvizsgálat nélkül nem lehetséges. Ha elvégezteted a vizsgálatot és elküldöd nekem az eredményeket, szívesen javaslok neked gyógyszereket. Addig pedig nyugodtan kaphatja a Legalon+Polybé kezelést, ez csak javíthat az állapotán.

Amit a cicáról írtál, az nagyon jellemző. Valószínűleg a húgyhólyagban kialakuló apró kristályok-kövek okozzák a bajt. Ezt általában a vizelet savanyításával lehet kezelni. Erre szolgált az általad említett paszta is, de van vizeletsavanyító csepp, tabletta, sőt még táp is. Ezeket sajnos folyamatosan kapnia kell, mert különben pár nap alatt visszaesik az állapota.

zs

Előzmény: tika6427 (107)
tika6427 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 107

Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál.

 

Én írtam tévesen, 18-án délután láttuk az első hasfájós tüneteket, akkor a saját orvosunkhoz vittük el, ő B12-t adott neki, meg otthon mi nospát, de mivel másnapra sem lett jobban, és a széklete elég sárgászöldes volt, az orvos azt javasolta, hogy mivel neki nincsen ultrahangja, ezért vigyük be a klinikára, itt 19-én délelőtt voltunk, azt mondták, hogy az állatgyógyászatban lévő últrahang nem olyan érzékeny, hogy megmutassa az epekövet, vagy az epegyulladást. Akkor déltől kezdte el a 3 x 2 tablettát, ami most pénteken délben fogyott el, tehát nem egészen egy hétig szedte. Ott a klinikán kaptunk neki diétás tápot is, ami tegnap este fogyott el, most munkából hazafelé fogok bemenni egy újabb adagért, és ezért kérdeztelek Téged, mert akkor most ragaszkodnék a laborvizsgálathoz, hogy biztos legyen a dolog. Reggel amikor néztem a kutya inyét, és sápadtnak találtam még mindig, nekem is az jutott eszembe, hogy nem kellene-e még szednie a gyógyszert annak ellenére, hogy tényleg olyan, mintha nem is lett volna beteg, valamikor nekem is azt mondta a háziorvos, hogy annak ellenére, hogy pár nap alatt jobban van az ember a megfázás után, a kiírt gyógyszer be kell szedni, még ha 10 napig is tart, mert akkor olyan, mintha nem is csinált volna semmit.

Tudom rosszmájú vagyok (megint) de én is úgy gondolnám, hogy labor nélkül nem lehet ilyen konkrétan rámondani azt, hogy ezután mindig a diétás tápot kell ennie most már mindig, amit tőlük vennék.

Írtad,hogy vannak hatékonyabb, és kifejezetten kutyáknak  való gyógyszerek is, megírnád, hogy mik ezek? Lehet, hogy nem fognak örülni, ha javaslom neki, hogy írják fel, de a saját állatorvosunk biztos megteszi.

Ha már ilyen kedvesen felajánlottad, hogy írjak nyugodtan, akkor had legyek telhetetlen, és legyen még egy kérdésem. Van nekünk egy 11 éves ivartalanítot leány cicánk is, jó ideje kínlódik a vizeletürítéssel, olyan, mintha fel lenne fázva, néha kicsit véres is a vizelete. Azt mondták, hogy "húgyköves(létezik ilyen??). az állatpatikában vettünk rá neki egy Urotherb(?) nevű pasztát, amitől egy kicsit rendbe jött, de ahogy abbahagytuk, pár hét után visszatért. erre létezik bármilyen gyógyszer, vagy ezt a pasztát állandóan kellene neki adni?

Hát most más kérdésem nincsen, de mivel elég nagy  és "eszementen" aggódós állattartó vagyok, lehet, hogy még lesz :):)

 

Addig  is nagyon-nagyon köszönöm a válaszodat, igazán hálás vagyok !!!

Előzmény: Wet RinR (106)
Wet RinR Creative Commons License 2011.02.28 0 0 106

Tika!

A meglátásod abszolút helyes: májbetegséget laborvizsgálat (és kiegészítő ultrahangvizsg)nélkül diagnosztizálni nem nagyon lehet. Enélkül azt is nehéz megítélni, hogy az alkalmazott terápia helyes-e (javulnak az értékek) és mikor tekinthető gyógyultnak az állat. Összességében az azért elmondható, hogy a legtöbb májbetegségből képes meggyógyulni az állat, így a diétára csak bizonyos ideig van szüksége. 

A Legalon egy  a májműködés helyreállását segítő emberi gyógyszer. Akár ez is használható, de vannak nála hatékonyabb, modernebb, kifejezetten kutyáknak készült gyógyszerek is. A Polybé is jó ötlet, májbetegségben gyakran van szükség a B-vitamin pótlására.

Ha jól értettem, csak keddtől péntekig kapott kezelést?! Ez elég kevésnek tűnik, ilyenkor általában többhetes - 1-2 hónapos gyógykezelés+diéta eredményez gyógyulást.

Ha van még kérdésed, írj nyugodtan.

Zs

Előzmény: tika6427 (105)
tika6427 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 105

Kedves Wet RinR

 

Látom, hogy itt sokaknak adtál már tanácsot, ezért aztán én is hozzád fordulnék.

 

Egy tacskó keverék (15 kg) kutyusunk 22.én elvittük az állatorvoshoz, nagyon fájt a hasa, be volt keményedve, levert volt. Az orvos megállapította, hogy epehólyag gyulladása és májgyulladása van, lázas volt, és nagyon fehér volt az ínye, be volt sárgulva.

 Azóta kapott gyógyszert, nem mondták meg, hogy mi az, valószínűleg gyulladáscsökkentő volt, és péntekig kellett napi háromszor két szemet szednie, valamint nospa-t adtunk neki, mert nagyon sokat görcsölt, valamint az orvos azt ajánlotta, hogy mostmár élete végéig egy speciális tápot kell ennie, mert valószínűleg ez egy genetikai dolog (ezt már nem értettem, mert ha genetikai dolog, akkor 4,5 éve nem kellett volna már jelentkeznie).

Azóta elfogyott a gyógyszer, és igazából szombatra rendbe is jött a kutyus, mintha nem is lett volna beteg, olyan, mint a hétördög, behozza mindazt a rosszalkodást, amire egy hétig nem volt ereje. Bár ahogy ma reggel néztem, az ínye még eléggé sápadt a másik kutyusunkéhoz képest, ez azért nem nyugtatott meg.

Az lenne a kérdésem, hogy ennek a májproblémának  biztos megállapításához nem kellene laboratóriumi vizsgálat? Most azt mondták, hogy mindig diétás élelmet kellene neki enni, amit, ha kell, meg fogok venni, de – mivel ennek az ára többszöröse az átlagos eledelekhez képest,  és ezen kívül a kutyusonkívül még van egy befogadott kutyám és 5 cicám - szeretném tudni, hogy szükséges-e, és, hogy ez biztosan megoldja a problémát.

Ezen kívül itt is olvastam már a Legalon nevű gyógyszert. Segítség lenne-e a kutya májműködésének támogatásában? Volt egy ír szetter kutyusunk, neki kellett egyszer egy évig szedni a bolibé tablettával együtt, és  ahhoz képest, hogy amikor elkezdte a gyógyszert, egy műtétet alig akartak megcsinálni, annyira rossz volt a májfunkciója, egy év alatt annyira rendbe jött, hogy azt mondták, hogy olyan, mintha nem  is lenne gondja a májával, pedig akkor már 13,5 éves volt. A sors fintora volt, hogy szegényt rákos daganat miatt 2 hónap múlva el kellett altatni :(

Kicsit sokat írok, nem tudom érthető-e a lényeg, tehát, hogy kell-e laborvizsgálat annak eldöntéséhez, hogy vannak-e májfunkció problémái, mert ezt nem mondta az orvos, hanem én említettem neki, és akkor is azt mondta, hogy  hát lehet.-

és, hogy segítek-e a Legalonnal?

Köszönöm !

 

Wet RinR Creative Commons License 2011.02.26 0 0 104

Dikobab!

A diszplázia kialakulásában az öröklődés csak a hajlamért felel. AZ, hogy a betegség valóban megjelenik-e, még számtalan dolgon múlik: pl. táplálkozás, fizikai aktivitás, növekedés intenzitása, stb. Sajnos Te csak annyit tehetsz, hogy felhívod a leendő tulajdonosok figyelmét a tényre, hogy az állományban benne van a betegség és hogy milyen eszközökkel előzhetik meg annak kialakulását.

zs

Előzmény: dikobaba (103)
dikobaba Creative Commons License 2011.02.23 0 0 103

Szia kedves Zs!

Nagyon jó ez a kezdeményezés, örülök, hogy rátok találtam. Sokat keresgélek, olvasgatok a diszpláziáról.  Eddig csak hallottam róla, de most megjelent a környezetemben. Nehezen dolgozzuk fel, értetlenül állunk előtte. Elég részletes a szakirodalom, de az arány megjelenését nem értem, pedig ki kell védenünk. Évtizednyire tehető idő alatt nagyjából 40 fős utódpopuláció eddig teljesen problémamentes volt, a mért állatok mentesek. Ezen belül 10 édestestvér is, (azonos szülőpártól, több alomban) de egyiküknél fél oldali C tipust diagnosztizáltak, persze pont ahol igazán nem kellett volna. Az öröklődési variációk mind magasabb előfordulást említenek. Mi okozhatta még is ezt? Hogyan lehet előre ellenőrizni, kikerülni? Mit jelenthet ez a jövőre? Mire nem figyeltünk? Mit rontottunk el??? Nagyon rág!

 

pinkapanni Creative Commons License 2010.11.22 0 0 102

A doki szerint várjunk pár napot,hogy hasson a gyógyszer és utánna akar csinálni vizelet vizsgálatot,természetesen elkérek minden eredményt,már ki is agyaltam milyen ürüggyel.Ezután jelentkezem.Csak javuljon Macikám!Üdv.

Előzmény: Wet RinR (93)
Wet RinR Creative Commons License 2010.11.22 0 0 101

Sajnos nem ismerem a kollégát, így nem tudom, hogy Nála mi a gyakorlat. Én ilyen esetben szó nélkül felírok valamit vakarózásra.

zs

Előzmény: Gabiiiiii (98)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.11.22 0 0 100

altalaban ugye egy helyre jarunk,de viszem magammal,ahova csak tudom,pont azert,hogy szokja....Viszem tomegbe,szamara ismeretlen helyekre,zajosokra,tomegkozlekedunk,stb,tokeltesen viselkedik tavolsagi buszon,heven,barhol....Jolnevelt,szofogado,szepen kialakult a falkasorrend,en vagyok a vezer:).Nem tul ijedos,kizarolag a pasikat nem birja,azok kozul sem mindegyiket..Nem sikerult meg rajonnom az okara,hiszen 10 hetes kora ota velunk van,sem a fiamtol,sem a zuramtol nem fel,imadja oket,rengeteget foglalkoznak vele,jonnek a baratok,haverok,azokkal sincs baja..Szamara ismeretlenektol fel,es ezt hatalmas ugatassal adja a tudtara...A csaladban 5 ember+1 o van,eleg nagy falka es kiterjedt haveri kore van,estenkent 10-12 kutyaval bandazik:)

 

de tenyleg szivsen fogadok barmi otletet,hogy mi lehet ez..

tenyleg mokas volt a dokinal,elotte meg lengetem a kalapom,ahogy probalt minden eszkozzel megbaratkozni vele,de ugy a falkavezer dolga,hogy megvedje ot,ezert bujt bele a fenekembe:)

Előzmény: Ronnja (99)
Ronnja Creative Commons License 2010.11.22 0 0 99

Szia!

Bocsi, hogy beleszólok, de megkérdezhetem, hogy a sétáitok mienek? Nekem hasonló viselkedéssel volt egy keverék labim. Bp12.kerben laktunk. Egy jó ideig csak a közeli erdőt ismerte, azt meg is szokta, de a város és minden más zavarta. Aztán elkezdtem vele a városban grosszálni, vittem minden hova magammal. Segített rajta, mert egy idő után remekül elboldogult mindenhol. Metro/busz/vonat akármi jöhetett.

ne haragudj, hogy ezt írom, de lehet, hogy nem bízik benned teljesen? azért gondolom, mert a kutya társas lény és falkára van szüksége a lelki nyugalmához. Te jelented számára a falkát és 100%ig bíznia kell benned.

szerintem kísérletezz vele, hogy csak a rendelőtől fél, vagy milyen helyzetek zavarják még?

 

Előzmény: Gabiiiiii (98)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.11.22 0 0 98

nagyon szepen koszonom a valaszt,akkor felhivom a dokit es megkerem irjon  fel valamit,ha o is igy latja jonak...De azert a babasampont megprobalom:)

 

szerinted ha neki is elmeselem a tuneteket,felirja,vagy el kell vinnem a kutyat is?? mar elore fraszban vagyok tole,mert nem tudni mi okbol,az idegen pasiktol rettenetesen be van tojva,pedig picike kora ota nalam van,soha senki nem bantotta es megis..Legutobb a veszettseg elleni oltasnal negyed orat kergetoztek,a kutya bujt mogem,nem hagyta megkozeliteni magat,ugy kellett elkapnom a feneket,hogy egy gyors injekciot bele tudjanak szurni:) Erre meg jol megsertodott:))

Előzmény: Wet RinR (97)
Wet RinR Creative Commons License 2010.11.22 0 0 97

A bolhairtó sampon nem ideális megoldás, ha nem sikerült tökéletesen kiöblíteni a szőrzetből, az is okozhat viszketést. Én inkább valamelyik bőrnyugtató hatású gyógysamponnal (esetleg babasamponnal) öblíteném le. A viszketést enyhítő gyógyszerek sajnos receptkötelesek, így nyilvános fórumon nem írhatok neveket. De az állatorvosod biztosan szívesen felírja valamelyiket.

zs

Előzmény: Gabiiiiii (96)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.11.22 0 0 96

bocsanat,kifelejtettem a kezelesek kozul,hogy bolhairto samponnak furdettuk:)

Milyen viszketest csillapito gyogyszerre gondolsz? Mar minden megfordult a fejemben esetleg allergia is,de ez egy keverek fekete kutya,egesz pici koraban volt pollenallergiaja,azt is kinotte,azota semmi...

Előzmény: Wet RinR (95)
Wet RinR Creative Commons License 2010.11.22 0 0 95

Gabiii!

A tünetek enyhítéséhez a bolhákon kívül azok ürülékét is el kell távolítani a bőrről, vagyis egy alapos samponos fürdetés is kellene. Ráadásul sok esetben a folytonos vakarózás miatt apró sérülések is kialakulnak a bőrön, amik már önmagukban is viszketnek. Ilyenkor segíthet egy szteroid injekció vagy valamelyik viszketést csillapító gyógyszer, hogy legalább pár napig ne vakarja magát (elmúlik az inger).

zs

Előzmény: Gabiiiiii (94)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.11.22 0 0 94

szia Zsolt

 

szeretnem a tancsodat kerni..Adot egy 2 eves labi keverek ivartalanitott kislany...Kb 1 honapja bolhakat talaltam benne,marhara vakarozott..Kapott  uj nyakrovet,a helyzet mit sem valtozott...Vettem neki spot-ont,vegigfujtam,mostam,fertotlenitettem a lakast,bolhat mar nem latok sem benne,sem mashol,de ugyanugy vakarozik.Megneztem,sebet nem latok rajta,ugy tunik a bolhak is eltuntek,de kegyetlenul vakarozik..Megprobalok eloszor itt Toled tanacsot kerni,mert  kb 1 honapja az uj allatorvosnal bujocskaba fulladt a vizsgalat,2 meternel kozelebb nem engedte magat megkozeliteni,gyava a kis draga....Van valami otleted,mi a fene lehet ez meg mindig??? kb 1 honapja kapta a kombinalt+veszettseg oltas es feregtelenitve is lett...Most 1 hete a bolhatlanitassal egyutt ujra feregtelenitve lett,mert azt mondtak,hogy a ketto jarhat egyutt es mivel lakasban van,nem kockaztattam....

 

nagyon koszi

Wet RinR Creative Commons License 2010.11.22 0 0 93

Pinkapanni!

Ha már friss vérképet csináltak, akkor a fehérvérsejtek számát és megoszlását nem mérték? Ez fontos lenne egy lázas betegség esetén! Az a baj, hogy "máj, epe, hasnyálmirigy OK" nem információ. Milyen enzimeket mértek és milyen értékeket kaptak? Sokat iszik- sokat pisil: vesefunkciót néztek? Vizeletvizsgálat volt? Egyébként mindentől függetlenül idős szuka kutyánál (még ivartalanítottnál is!) sok vízivás, láz esetén én először a gennyes méhgyulladást zárnám ki hasi ultrahanggal és a vérképpel. Ezek megvoltak? Az már csak az én magánproblémám, hogy idős, eleve betegeskedő kutyánál miért egy alap antibiotikummal kezelnek, miért nem választanak valami erősebbet? Hirtelen ennyi jutott az eszembe...

Ne hagyd magad és szerezd meg tőlük a laboreredményt!

zs

Előzmény: pinkapanni (91)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!