1716-ban, Benjamin Erzähler bibliakutató rájött, hogy a Siratófal, az Özönvíz és az Úr Özönvíz előtti
kijelentése között nagyon szoros a kapcsolat.
.
1. A Siratófal a bárkát jelképezi, hiszen az ókorban lehetetlen volt milliónyi állatpár szállítására
alkalmas fából készült járművet készíteni, hiszen még szárazon összetört volna a saját súlyától.
.
2. A kőből épült bárka statikailag kifogástalan, ezt szimulálja a Siratófal.
.
3. A Siratófal közötti repedésekbe, a XVIII. században minden ima az 1Móz6.7-el kezdődött
és ezt kiegészítették egy magán bővítménnyel, fohásszal.
Példa: Mózes I. könyve:6:7És monda az Úr: Eltörlöm az embert, akit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem. - Mennyei atyánk, mi is bánjuk, hogy teremtődtünk, fogadd nyálunkat és könnyeinket, hogy méltón emlékezzünk a te vízi népirtásodról, tudjuk, hogy szeretsz minket!
.
4. A siratófal fugáiban elhelyezett imákat tehát a XVIII. század óta nedvesítik könnyel és nyállal, így emlékezve az Özönvízre.
Megfigyelhető, hogy az imádkozó és fuganedvesítő ortodoxok, a Siratófalnál fejük és törzsük ritmikus mozgásával szimulálják
Noé bárkájának kilengését.
A bárka kilengését szimuláló ortodoxokat mutatja az alábbi video:
világnézetben van selejt bőven,ezért sem halyes ha valaki hitről önleng pedig csak hiszékeny és tapsol szakadásig mert ezt véli helyes istentiszteletnek !
Én szeretek hőzöngeni a nagyobbik gond hogy VAN RÁ OKOM IS.
hogy az ember véleményezze bármelyik világnézetet !
A JÓZAN ÉSZ használata minimál elvárható.Taps és kifügyülés egyaránt szabad.Isten is birálható ad is okot rá bőven MERT SZIGORU lásd történelem lásd jelen rettenete.
Ja az imakérés ? Mindenki ott és ugy imádkozik ahogy sikerül neki !
"Olvasom a gyülekezetemben egy feliraton hogy x y felesége kimegy Jeruzsálembe, és ha valakinek van imakérése, akkor azt cetlin szívesen kiviszi a siratófalhoz. Mi ennek az igei alapja, és helyes -e ha keresztények is gyakorolják?"
.
A Siratófal, valójában Salamon III. templomának alapja. A keresztényeknek kötelességük, hogy
elősegítsék a templom felépülését, hogy ott az Antikrisztus megkezdhesse ténykedését és
megkezdődhessen a Világvége-project.
Sajnos a Sátánnak semmi érdeke nem fűződik ahhoz, hogy beteljesítse az igét, és
antikrisztust díszelegtessen 42 hónapig a - (már úgyis a Sátánnak adatott világ)
primitív közel-keleti szegletében. Így a keresztényeknek kell valami Armageddon csalogatót lépniük.
.
A keresztények, és a szefárd-stonepeckerikus zsidók, a Siratófal fugáinak karbantartói.
A III. templom szilárd alapjainak dilettánciós hézagjainak megóvása régi történet.
Mind a keresztények, mind a stonepecker-headbanger ortodoxok, nyállal és cellulóz tartalmú
statikai fohászokkal biztosítják, hogy a leendő templom alapjai a hit ereje mellett
1. Naugye.
2. Kár, hogy nem tudod, de szerintem nem vagy te ennyire képezhetetlen, hogy ne jöjj rá.
Az pedig a totális intolerancia részedről, hogy még csak vitaalapnak sem vagy képes nemhogy egy más vallást,de a magad vallása más irányzatát sem elképzelni úgy, hogy az ne a sátán legyen maga.
3. Olvass utána gondosan, ha kell, töbször is. Nem szégyen.
Térjünk vissza a topik eredeti témájához: Aki nem tud személyesen elutazni a Kotelhez, kéréseit faxon is elküldheti (a Siratófal faxszáma 02/561-2222), sőt a Fal saját honlappal is rendelkezik, ahol on-line lehet imakérést feladni.
Kedves testvérem,
mindaz igaz amit írsz, mi ezt jól tudjuk. Nem-muszlimoknak azonban azt hiszem sokkal világosabb, ha megengedik, hogy kifejtsük nekik, hogy Jeruzsálem (Al-Qudsz, a Szent, ahogy ezt nyilván megátalkodott istentagadásukban az arabok hívják..) nem csupán a Próféta (béke és áldás legyen vele) tettei miatt szerepel a legszentebb helyek között az iszlámban, hanem az egyetlen teremtő és a világot fenntartó Isten megnyilatkozása miatt, és Mórija hegye bizony bővelkedik Isten megnyilatkozásaiban.
"Mondjuk az tény, hogy a Jupiter szentély távolabb van a zsidó-keresztény kinyilatkoztatástól mint az iszlám, mégha ez utóbbi nem is része annak. Persze ez nézőpont kérdése, ugyanis az iszlám tagadja a zsidó-ker. kinyilatkoztatás több pontját, de a judaizmus "csak" nem ismeri el az újszövetséget mint istenit."
Ha valaki elmondja nekem, hogy a fenti hozzászólásomban mi a sértő, vagy mi a butaságomtól fogva poénkodó azt nagyon megköszönöm. Ugyanis irtózom attól, hogy bárkinek a személyét megsértsem, vagy kicikizzem. Vallásokról is csak annyit mondok, hogy szerintem Isteni igazság van benne, vagy nem, de ez nem sértő, ez vélemény. Könyörgöm, segítsen valaki, mert fogalmam sincs mivel sértettem meg luyot.
Elnézést szeretnék kérni, de nem tudom mi a baj.
Tuti.
Nagyon sok hadisz szól az éjszakai utazásról, amik többek között elmondják, hogy hogy szállt fel a Próféta - béke legyen Vele - Burak, a fehér szárnyas hátasállat hátára, aki a ló és a szamár között volt méretében, és vitte el rajta a Prófétát, Gabriel mellett (aki lépteit az állat gyorsaságához igazította) Jatribon és Khajbaron túl, amíg el nem érkeztek Jeruzsálembe. Onnan a templom közepén álló sziklától emelkedett a Próféta az egekbe.
Sajnos magyar nyelven a neten nem tudom, hogy találsz-e erről szóló hadisz fordításokat, angolul meg nem tudok, így nem tudom megadni neked a hadisz számokat, de talán Luyo kisegít ebben, hogy magad is utánanézhess. Mindenesetre elég rákeresni a neten és utalásokat hadisz részleteket bőven fogsz kapni rá magyar nyelven is.
Hagyjuk.
A topikodban kb. százötvenszer magyaráztam el, hogy miért fohászkodnak ugyanahhoz az Istenhez a muszlimok, mint a zsidók.
Engem nem zavar, ha valaki fanatikus, az sem a korlátolt, még az sem nagyon, ha mindkettő együtt, de amikor valaki igyekszik átírni a történelmet a maga ostobasága alapján, az zavar.
Ha valaki butaságával kevert elvakultságában azt hiszi, hogy poénosat mondott, miközben tudatlanul Isten káromolja, az is zavar.
Csupán ezért szóltam ehhez a témához hozzá.
Mondjuk az tény, hogy a Jupiter szentély távolabb van a zsidó-keresztény kinyilatkoztatástól mint az iszlám, mégha ez utóbbi nem is része annak. Persze ez nézőpont kérdése, ugyanis az iszlám tagadja a zsidó-ker. kinyilatkoztatás több pontját, de a judaizmus "csak" nem ismeri el az újszövetséget mint istenit.
Nem óhajtottam büszkélkedni.
Egyszerűen bemásoltam neked a netről Jeruzsálem történetéből apró részleteket.
Ha elolvastad volna amit írtam, akkor láthattad volna, hogy a bizánciak nem takarították el a templomhegyet, és meghagyták ott a pogány szentélyt is.
Ebből az következik, hogy nem tisztították meg a templomhgyet, és nem szüntették meg a megszentségtelenítés szimbólumát a Jupiter-szentélyt.
"Dicsőség annak, aki éjszaka utazást tett az ő szolgájával a Szent Mecsetből az igen távoli mecsetbe, amelynek megáldottuk a környékét, hogy mutassunk nék a jeleinkből! Bizony, ő az, aki (mindent) hall és lát."
Ez tuti hogy Jeruzsálemre vonatkozik? Én ugyan hívő lélek vagyok, de nem kaphatnék több fogódzót?
1. Rendben
2. Nem tudom mi a különbség, de nem is lényeges, egy hamis vallás minden formában szentségtelen, főleg azon a helyen.
3. A szerint, amit írtál, meg a logika szerint
:-)
üdv
belll
Kedves Luyo és vfo!
Tényleg ennyire le vagytok pusztulva agyilag?
Luyo vetette fel:
ki volt az, aki megtisztíttatta a templomhegyet, és az imádság helyének nyivánította, szent helynek. Ami önmagában is értelmetlen, mert 70 óta meg van szentségtelenítve a hegy.
De azzal akart büszkélkedni, hogy lám-lám, az iszlám...
Majd az igazolásul felhozott, először egy vázlatos, majd egy részletesebb (74) történelmi eseménysorban azt igazolja, hogy először a bizánciak tettek az imádság helyévé a templomhegyet. Majd mikor erre felhívom a figyelmét, mindketten történelemkönyvet ajánlotok.
Erre az időszakra tehető a templomhegyen egy kis bizánci stílusú kápolna építése, amiről zarándokok számolnak be, Ebből a mondatból az következik, hogy először a bizánciak tettek az imádság helyévé a hegyet. Ajánlok egy nektek egy elemi logikáról szóló tankönyvet. :-)
Nekem aztán tényleg mindegy, hogy a templomrombolás után ki kezdett ott először imádkozni, mert a zsidókon kívül mindenki csak bitorlónak számít ott, de az elemi logikát ne rúgjátok már ... fel!
üdv
belll
"amiket a perzsák szintén leromboltak. Vajon milyen vallás nevében? Ők akkor nem voltak már véletlenül muszlimok ?
- Mindezek után jött s Sziklamecset, a beszámolód szerint.
"
1. Nem voltak. Véletlenül sem. Zoroaszter-hívők voltak, vagy nesztoriánus keresztények.
2. Írtam már egyszer, a Szikladóm (arabul qubbat asz-Szakhra, héberül kipa ha-szela') nem mecset.
3. Nem a beszámolóm, hanem a történetírás szerint.
Úgy látszik három kattintásra is lusta vagy, de lásd, segítek:
Kr.u.
70. Titusz seregei felgyújtják a Templomot.
135. Hadrianus császár a második zsidó felkelés (Bar Kochba)leverésével együtt lerombolja Jeruzsálemet, a zsidókat halálbüntetés terhe mellett kitiltja a városból, majd Aelia Capitolina néven újjáépíti, és pogány szentélyekkel rakatja tele, a templomhegyen a Templom köveit felhasználva Jupiter-szentély épül.
313. Konstantin bizánci császár legalizálja a kereszténységet.
326. Ilona császárnő látogatást tesz Jeruzsálemben, a hagyományok szerint a Golgotán ő találja meg Jézus keresztjének emlékeit. Megkezdődik a Szent Sír templomának építése, több más jeruzsálemi templommal együtt. Erre az időszakra tehető a templomhegyen egy kis bizánci stílusú kápolna építése, amiről zarándokok számolnak be, valószínűleg a mai Al-Aqsa mecset helyén lehetett. Más ebben az időben nem történik a templomhegyen.
438. Eudokhia császárnő engedélyezi a zsidók visszatelepedését Jeruzsálembe.
614. II. Khoszroész Perzsia királya lerohanja a Szentföldet, Shahrbaráz perzsa hadvezér elfoglalja Jeruzsálemet, és a földig rombolja. A hadvezér felleli az elrejtett Szent Keresztet, és a nesztoriánus perzsa királyné , Merjem számára Perzsiába viteti, de az útközben elpusztul.
638. Omar ibn al-Khattab (عمر بن الخطاب) na második kalifa bevonul Jeruzsálembe. Megtisztíttatja a templomteret a romoktól és a még mindig ott álló Jupiter-szentélytől, és a teret az imádság és Isten szentségének helyévé nyilvánítja. Menlevelet ad a szerzeteseknek, amelyben biztosítja a szabad vallásgyakorlást, és megerősíti a zsidók szabad lakhatását Jeruzsálemben.
691. Abd el-Malik kalifa felépítteti a Szent Szikla köré a Szikladómot.
belll esetében ez azért is különösen kínos, mert a hgy-ben több kiadvány jelent meg, amelyek történelmileg is helytállóan foglalkoznak Jeruzsálem és Izrael történelmével.
De nála ez természetes, mert a tények csak annyiban érdeklik, amennyiben az ő álláspontját támasztják alá. Ha nincs egyezés, akkor a tényeket igyekszik ferdíteni, általában kevés sikerrel.