Keresés

Részletes keresés

Dumás Sanyi Creative Commons License 2008.07.24 0 0 59
Borbáth-Szőcs Panni sepsiszentgyörgyi három és fél éves kislánynál (szülei: Boldizsár Katalin és Borbáth-Szőcs István) 2008. július 10-én, CT-vizsgálat alapján agydaganatot állapítottak meg.

Pannikát július 12-én sürgősen megműtötték Budapesten.

A szövettani vizsgálat eredményei és további részletek ezen a honlapon lesznek közölve.

Abban segíthetünk mi, hogy az utazás, az orvosi beavatkozás és kezelés költségeit tudják fedezni. Mivel jelentős összegre van szükség, felső és alsó határ nincs.

Köszönjük támogatásukat.

 

http://www.sepsiszentgyorgy.info/pannika/

 

 

akottyabotko Creative Commons License 2004.08.12 0 0 58
Elloptam az mno.hu-ról:
#2481 Sirfélix 2004-08-11 13:54

A Szent István Lovagrendtől származó információ:

Beszéltek az édesanyával. Zsoltinál a fehérvérsejt képződés megindult, értéke ingadozik, de az orvosok szerint, ez ilyenkor még természetes.
Imádkozzunk Zsoltiért! Imádkozzunk a szüleiért! Imádkozunk azokért, akik gyógyítják!
sf

Üdv,
akottyabot
:-)
Andromeda2002 Creative Commons License 2004.07.18 0 0 57

Kellemes vasárnapot Mindenkinek!

 

Szia Kedves Akottyabot!

Rejtély számomra, hogy találtam ide! :-)

 

Remélhetőleg már csak hármat kell aludnunk, és Zsoltika átlépi a második akadályt! :-)

 

 

Üdv:

Andromeda

akottyabotko Creative Commons License 2004.07.06 0 0 56
Friss hír (2004. július 5.): Zsoltikát július 10-én viszik át a sterilszobába, mivel immunrendszerét a műtét előtt le kell gyengíteni, így szervezetét különösen óvni kell majd mindenféle fertőzéstől. Ott néhány napot tölt el a kisfiú, majd - a jelenlegi tervek szerint - július 18-án elvégzik az életmentő csontvelőátültetést.

- Forrás: Kocsis Enikő telefonon -
szigetvary.noemi Creative Commons License 2004.06.10 0 0 55
http://www.torzsasztal.hu/forum.cgi?a=t&t=9107853&uq=1579
szigetvary.noemi Creative Commons License 2004.05.25 0 0 54
Lehet, hogy hozzám hasonlóan a többiek sem tudták elolvasni a leveled. Nálam kb. tízoldalnyi megfejtjthetetlen betűhalmaz mutatkozott a monitoron.
Valószínűleg meg is bántottalak hirtelen dühömben, az igazságtalan reakciómmal. Inkább nem magyarázkodnék, hanem bocsánatot kérek érte.
Előzmény: KovacsOltvas (53)
KovacsOltvas Creative Commons License 2004.05.24 0 0 53
Több, mint két hete küldtem néhányatoknak egy e-mailt, melyben jeleztem, hogy véleményetekre kíváncsi vagyok! Érdemi választ senkitől sem kaptam!

További minden jót kívánok mindannyiótoknak!

Áldás és békesség !

szigetvary.noemi Creative Commons License 2004.05.22 0 0 52
Noli per „cras, cras” differre tuas, rogo, metas. Nam per „cras, cras, cras” omnis consumitur aetas.

-Réka-

Előzmény: akottyabotko (51)
akottyabotko Creative Commons License 2004.05.21 0 0 51
Da pacem Domine!
Előzmény: szigetvary.noemi (50)
szigetvary.noemi Creative Commons License 2004.05.21 0 0 50
Háborúba mentem.

-Jeanne D'Arc-

Előzmény: akottyabotko (49)
akottyabotko Creative Commons License 2004.05.21 0 0 49
Éltek?
akottyabotko Creative Commons License 2004.05.17 0 0 48
Nem baj L.! Tudom hogyan jöttél, s tudom miért.
Üdv,
akottyabot
:-)
Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.16 0 0 47
Húha, kicsit úgy érzem magam itt, mint aki mosdót keresve véletlenül benyit egy nagyon zártkörű klubba, amelynek hollétét korábban teljes titok fedte. :O
36évi Creative Commons License 2004.05.14 0 0 46
Szasztok! Végre én is idekeveredtem. Agnessának és szülőknek gratula!!!
További jó titkolódzást mindannyiunknak! :)))
KovacsOltvas Creative Commons License 2004.05.13 0 0 45
Nekem is !
Előzmény: szigetvary.noemi (43)
akottyabotko Creative Commons License 2004.05.13 0 0 44
Ne félj, csak csicsázta, mint egy számteches!
Előzmény: szigetvary.noemi (43)
szigetvary.noemi Creative Commons License 2004.05.13 0 0 43
Mi a frászt küldtél?
Tízoldalnyi megfejthetetlen betűhalmaz és egy villódzó csatolmány.
Legalább elbúcsúzhatok a gépemtől?
No, most lett elegem.
Előzmény: KovacsOltvas (34)
akottyabotko Creative Commons License 2004.05.13 0 0 42
Üdvözlégy!

Ami(k) miatt létrehoztam ezt a topicot, az(oka)t hála Istennek /és egy-két moderátornak/ már nem láthatja szinte senki. De: Z. nem zavar. Miatta nem is kéne ez a hely.
Mit fogunk itt csinálni? Nem tudom. Sajnos úgy érzem, kelleni fog.

Másik kérdésedre pedig már április közepén válaszoltam:

"Szeretnék írni az ilyen-olyan lehetőségek kutatóiról: A lényeg egy kissrác élete. Ha valaki egy általunk nem ismert módon megmenti, akkor ki-ki vallása és hite szerint hálát ad Neki. Biztos vagyok abban, hogy az a pénz, amit ismeretlen ismerősök összeadtak, jó helyre megy. Akár így - akár úgy. Hiszem, hogy ha valaki (Isten adja!) talál egy olyan megoldást, ami nem kerül "semmibe" /azért utazni-enni-élni-lenni kell!/, akkor Kocsis Enikő Ildikó a számláján levő pénzből nem nyaralni megy, nem házat vesz, hanem kis_közösségünk_segítségével segít egy hasonló helyzetben lévő gyermeknek/embernek. Hiszem, s tudom."
Ez lesz a többlettel. Ma is ezt vallom.
Üdv,
akottyabot
:-)

Előzmény: titoknok (39)
KovacsOltvas Creative Commons License 2004.05.13 0 0 41
Kocsis Enikő ugyanakkor nem említette a NOL szerkesztőjének a lovagrendet, a kórház munkatársai pedig nem említették a saját alapítványukat, mint megoldást.

A Szent István Lovagrend szerepe a gyűjtésben a kezdetektől ismert volt. Mindenki eldönthette szabadon melyikben bízik jobban. Az arányt (1:2) akár szavazatként is lehet értékelni.

A kórház saját alapítványának kötött céljai vannak előre elhatározva, éppen ezért javasolták az anyukának a "saját" számlanyitást.

Egyetértek akottyabottal abban, hogy jó lenne egy nem nyilvános fórum, ahol meg lehet beszélni olyan dolgokat, melyek nem tartoznak mindenkire.

És egyebek mellet egyetértek veled is abban, hogy ez a topik erre nem alkalmas.

Előzmény: titoknok (39)
4Hópihe Creative Commons License 2004.05.13 0 0 40
hogy mi lesz a többlettel, szerintem nem kérdés, nyilván az édesanyja a gyermekre fogja költeni,nem merül fel majd benne egy ideig a szelektálás árkülönbségek miatt...
Előzmény: titoknok (38)
titoknok Creative Commons License 2004.05.13 0 0 39
És még egyszer, mert még mindig nem volt áttekinthető.
("Repetitio est mater scientiae"):-)))))

Üdvözlöm a titkos találkahelyen a kedves társaságot!

Kedves Akottyabot!

Köszönöm a megtisztelő bizalmat, hogy értesítést kaptam a titkos sarokról.
Mindazonáltal nem teljesen értem, hogy miért volt erre szükség. Ha valaki nem akar belefolyni a Zsoltikás topikon az elmúlt napokban fellángolt vitába, nem ír oda. Beszélgethet a többiekkel a saját tevékenysége topikján, vagy nyugodtan tervezgethet a vásáros-foglalkozós topikon. Úgy látom, Camea a fején találta a szöget: "és mit fogunk titokban csinálni.... " Ez az. Semmi olyanról nincs szó, amit a "nyilvános" topikban nem lehetne megbeszélni. Szerintem ez csak szétforgácsolja az erőket.
Arról nem is beszélve, hogy mennyire titkos ez a zúg?
Ha bárki kíváncsi arra, hogy vajon KovácsOltvas merre jár, csak megnézi az adatait, és máris itt terem. De kit érdekelhet ez? Ki lenne a mumus, aki elől el kellene bújni? Zolady az Indexről, vagy Mrozek a NOL-ról? És ha ők, akkor kit zavar, ha ideírnak? Egyszerűen nem kell rá senkinek se válaszolni. Ennyi az egész. Ez egy kipróbált recept.

Ámbár az tagadhatatlan, hogy nem volt túl szerencsés, ahogy KovácsOltvas betoppant Zoladyék birodalmába. Index-bojkott napján, egy olyan topikot belinkelve, amelyiken előtte már több mint 3 éve, 2001-02-21 óta nem volt hozzászólás.
Nagyon szép, és köszönet illeti azért, hogy vállalta a portálok közötti hírvivő nehéz és hálátlan szerepét, de ott egy kissé mellélőtt, gondolom alapvetően azért, mert előtte nem olvasott az Indexen akkor már egy ideje körözött felhívásról, hogy az Index technikai hátterének hanyatlása miatt egynapos bojkott lett hirdetve.

Amúgy olvasgatva a NOL, az MNO, a Gondola topikjait, látható, hogy az egész akció az MNO-n guminyuszitól (aki az MNO-n régi motoros 10.000 fölötti hozzászólásszámmal, pozitív, empatikus hozzászólásokkal) indult ki. Ő a fő informátor, aki valamilyen - de titkolt - módon közvetlen kapcsolatban van a bankszámlák tulajdonosaival, és ő hozza a napi adatokat. Van ott még egy-két bennfentes (például morcos), a többiek rájuk támaszkodnak.
A három portálon szinte kizárólag csak Mrozek (NOL) hozzáállása a kifejezetten ellenséges, rajta kívül néhányan csak bizonyos fenntartásokat fogalmaznak meg azzal kapcsolatosan, hogy nem átlátható az egész ügy, szeretnének konkrét válaszokat kapni.

Jó példa cselepet (NOL) március 12-i, 95-ös hozzászólása:

" morcosnak és Mrozeknek.

1. morcos,

"MROZEK FOLYAMATOSAN HAZUDIK. A NOL SZÉGYENE, HOGY EZT KÉT NAPJA ZAVARTALANUL MEGTEHETI" - írod.

Arra kérlek, gondold át a következőket.

Indul egy pénzgyűjtő kampány az interneten. Nickneveken író emberek bizonygatják az ügy hitelét, számolnak be információikról stb. A dolog természete szerint nem követelhetsz meg tökéletes bizalmat.

Ha valaki gyanakszik, teljes joggal teszi.

Az sem túl jó megoldás, hogy telefonszámokat és neveket teszel közzé, amelyeken aki akar, érdeklődhet, minden úgy van-e, ahogy írod. Ha túl sokan kezdenek érdeklődni, ezzel akár pokollá teheted egy orvos néhány napját. És miért kívánjuk meg tőle, hogy mondja el ugyanazt mindenkinek egyenként?

Enyhén szólva amatőr szervezés ez. És akárhogy csűrjük-csavarjuk, nem sok különböztet meg egy nemes kezdeményezést egy zseniális szélhámosságtól. Mindkettő sokak szívéhez szóló ügy érdekében indít gyűjtést, de ha sszélhámosságról van szó, és aki szervezte, okos, azt is meg tudja oldani, hogy ne lehessen könnyen leleplezni. (Pl létezzen a telefonszám, azon olyan ember szólaljon meg, aki be van avatva stb.)

2. Másfelől, Mrozek beírásait látva azon gondolkodtam el, valóban ekkora-e a tét?

Legtöbben csak kisebb összeget tudtunk adni. Annyit, amennyit mindenképpen áldozunk nemes célra. Ugyanaz a helyzet, mint egy koldus esetében, aki az utcán kér tőlem.

Nem tudom, nem is akarom eldönteni, hogy valóban az-e, arra a célra gyűjt-e, amit állít. Azért adok, amikor csak tudok, mert sokkal nagyobb annak a morális kockázata számomra, hogy egyszer is visszautasítok valakit, akinek nagyon kell, mint annak a kockázata, hogy egy szélhámos átver.

Ha valakinek van pofája mások emberségén nyerészkedni, nem én fogom elszámoltatni. Remélem, van valahol végső igazság. Remélem, hogy a megsértett erkölcsi rend képes begyógyítani a rajta ejtett sebeket. Ha vallásos nyelven fogalmazom: remélem, hogy ítélkezik felette az Úr.

Utaltam a megadott OTP számlára."

Szintén cselepet írta nem sokkal később a 100-ban:

"Megkerestem a NOL egyik szerkesztőjét, mert arra gondoltam, javítaná az ügy hatékonyságát, ha egy szerkesztőség ellenőrizné az adatokat és hirdetné meg a gyűjtést.

Kiderült: felhívta telefonon a miskolci kórházat. Megtalálta Kocsis Enikőt, és az anyuka elmondta neki is, hogy valóban a megadott OTP számlájukra gyűjtik a pénzt. Kocsis Enikő ugyanakkor nem említette a NOL szerkesztőjének a lovagrendet, a kórház munkatársai pedig nem említették a saját alapítványukat, mint megoldást.

A szerkesztő jelezte nekem: szívesen segítene, de egy lakossági folyószámlára meghirdetett gyűjtést szerinte egy az olvasói tájékoztatásáért felelős szerkesztőség nem támogathat. Nem adhat meg ilyen számlaszámot, és felhívást az adakozásra.

Ilyesmire utaltam, amikor amatőrnek neveztem a szervezést. Ha akár a kórház, akár Kocsisék nyittattak volna egy alszámlát egy nyilvánosan ellenőrizhető alapítványnál, sokkal előbbre tartanának, mert rámozdulna a sajtó.

Magánemberként, álnéven fórumozva és különösebb felelősség nélkül ismételten mindenkit bátorítok, hogy ne legyen rest akármilyen kis összeget a megadott OTP-számra befizetni. Ez esetben is igaz, hogy sok kicsi sokra megy. Természetesen semiféle felelősséget nem vállalok azonban, mert nem fogom ellenőrizni a pénz sorsát. A sajátomét sem, amit már befizettem.

Szintén mai információm: már 1,9 millió forint van azon a számlán. Zsolti a körülményekhez képest jól van, de a műtét természetesen sürgős."

Tehát más fórumokon is felmerültek kérdések, alapvetően azért, mert valóban látszanak tisztázatlan pontok, amelyekre óhatatlanul előjönnek a tiszta látást kívánó gondolatok, sőt, mindentől függetlenül a természetes érdeklődés, aggódás a kisfiú sorsa iránt.

Kedves akottyabot! Miután, ha nem is tudom én se az elmúlt napokban felmerült kérdések egy részére a választ, de az a véleményem alakult ki, hogy nagyjából rendben van a gyűjtés, én nem is kérdezgetnék itt semmi mást (már csak azért se, nehogy lustának és kedvetlennek találj, hogy nem nézek személyesen utána:)), csak azt, hogy – csatlakozva Cameához - miről is lesz majd szó ezen a topikon?

(Azt már csak így zárójelben írnám, ha legközelebb egy újabb titkos topikot nyitunk, minden leendő résztvevő új e-mail-címmel és új nicknévvel csatlakozzon, hogy ki lehessen zárni az adatoknál való visszakeresést a már bejáratott nickek-nél.)

Végezetül megismételném cselepet-nek a fentiekben idézett hozzászólásából a véleményem szerinti tanulságot:

"Ha valakinek van pofája mások emberségén nyerészkedni, nem én fogom elszámoltatni. Remélem, van valahol végső igazság. Remélem, hogy a megsértett erkölcsi rend képes begyógyítani a rajta ejtett sebeket. Ha vallásos nyelven fogalmazom: remélem, hogy ítélkezik felette az Úr."

Üdvözlettel: minden titkok tudója

PS: minden esetre javasolom felkészülni az illetékeseknek a majdani kérdészuhatagra is, ami akkor fog jelentkezni, amikor megjön a beigért 8 millió forint és továbbra is jönnek még az átutalások és egyszer csak több millió forinttal lesz több a szükséges pénznél. Fel fogják tenni a kérdést - és nem csak Mrozek -, hogy mi lesz a többlettel?

titoknok Creative Commons License 2004.05.13 0 0 38
Megismétlem, mert így nem áttekinthető. És sajnos nem is tudom töröltetni a moderátorokkal az elszúrt kiemelésű hozzászólást, mivel nem is tudok mire hivatkozni. Egy .-ra? :-)
Tehát még egyszer: ("Repetitio est mater scientiae")

Üdvözlöm a titkos találkahelyen a kedves társaságot!

Kedves Akottyabot!

Köszönöm a megtisztelő bizalmat, hogy értesítést kaptam a titkos sarokról.
Mindazonáltal nem teljesen értem, hogy miért volt erre szükség. Ha valaki nem akar belefolyni a Zsoltikás topikon az elmúlt napokban fellángolt vitába, nem ír oda. Beszélgethet a többiekkel a saját tevékenysége topikján, vagy nyugodtan tervezgethet a vásáros-foglalkozós topikon. Úgy látom, Camea a fején találta a szöget: "és mit fogunk titokban csinálni.... " Ez az. Semmi olyanról nincs szó, amit a "nyilvános" topikban nem lehetne megbeszélni. Szerintem ez csak szétforgácsolja az erőket.
Arról nem is beszélve, hogy mennyire titkos ez a zúg?
Ha bárki kíváncsi arra, hogy vajon KovácsOltvas merre jár, csak megnézi az adatait, és máris itt terem. De kit érdekelhet ez? Ki lenne a mumus, aki elől el kellene bújni? Zolady az Indexről, vagy Mrozek a NOL-ról? És ha ők, akkor kit zavar, ha ideírnak? Egyszerűen nem kell rá senkinek se válaszolni. Ennyi az egész. Ez egy kipróbált recept.

Ámbár az tagadhatatlan, hogy nem volt túl szerencsés, ahogy KovácsOltvas betoppant Zoladyék birodalmába. Index-bojkott napján, egy olyan topikot belinkelve, amelyiken előtte már több mint 3 éve, 2001-02-21 óta nem volt hozzászólás.
Nagyon szép, és köszönet illeti azért, hogy vállalta a portálok közötti hírvivő nehéz és hálátlan szerepét, de ott egy kissé mellélőtt, gondolom alapvetően azért, mert előtte nem olvasott az Indexen akkor már egy ideje körözött felhívásról, hogy az Index technikai hátterének hanyatlása miatt egynapos bojkott lett hirdetve.

Amúgy olvasgatva a NOL, az MNO, a Gondola topikjait, látható, hogy az egész akció az MNO-n guminyuszitól (aki az MNO-n régi motoros 10.000 fölötti hozzászólásszámmal, pozitív, empatikus hozzászólásokkal) indult ki. Ő a fő informátor, aki valamilyen - de titkolt - módon közvetlen kapcsolatban van a bankszámlák tulajdonosaival, és ő hozza a napi adatokat. Van ott még egy-két bennfentes (például morcos), a többiek rájuk támaszkodnak.
A három portálon szinte kizárólag csak Mrozek (NOL) hozzáállása a kifejezetten ellenséges, rajta kívül néhányan csak bizonyos fenntartásokat fogalmaznak meg azzal kapcsolatosan, hogy nem átlátható az egész ügy, szeretnének konkrét válaszokat kapni.

Jó példa cselepet (NOL) március 12-i, 95-ös hozzászólása:

" morcosnak és Mrozeknek.

1. morcos,

"MROZEK FOLYAMATOSAN HAZUDIK. A NOL SZÉGYENE, HOGY EZT KÉT NAPJA ZAVARTALANUL MEGTEHETI" - írod.

Arra kérlek, gondold át a következőket.

Indul egy pénzgyűjtő kampány az interneten. Nickneveken író emberek bizonygatják az ügy hitelét, számolnak be információikról stb. A dolog természete szerint nem követelhetsz meg tökéletes bizalmat.

Ha valaki gyanakszik, teljes joggal teszi.

Az sem túl jó megoldás, hogy telefonszámokat és neveket teszel közzé, amelyeken aki akar, érdeklődhet, minden úgy van-e, ahogy írod. Ha túl sokan kezdenek érdeklődni, ezzel akár pokollá teheted egy orvos néhány napját. És miért kívánjuk meg tőle, hogy mondja el ugyanazt mindenkinek egyenként?

Enyhén szólva amatőr szervezés ez. És akárhogy csűrjük-csavarjuk, nem sok különböztet meg egy nemes kezdeményezést egy zseniális szélhámosságtól. Mindkettő sokak szívéhez szóló ügy érdekében indít gyűjtést, de ha sszélhámosságról van szó, és aki szervezte, okos, azt is meg tudja oldani, hogy ne lehessen könnyen leleplezni. (Pl létezzen a telefonszám, azon olyan ember szólaljon meg, aki be van avatva stb.)

2. Másfelől, Mrozek beírásait látva azon gondolkodtam el, valóban ekkora-e a tét?

Legtöbben csak kisebb összeget tudtunk adni. Annyit, amennyit mindenképpen áldozunk nemes célra. Ugyanaz a helyzet, mint egy koldus esetében, aki az utcán kér tőlem.

Nem tudom, nem is akarom eldönteni, hogy valóban az-e, arra a célra gyűjt-e, amit állít. Azért adok, amikor csak tudok, mert sokkal nagyobb annak a morális kockázata számomra, hogy egyszer is visszautasítok valakit, akinek nagyon kell, mint annak a kockázata, hogy egy szélhámos átver.

Ha valakinek van pofája mások emberségén nyerészkedni, nem én fogom elszámoltatni. Remélem, van valahol végső igazság. Remélem, hogy a megsértett erkölcsi rend képes begyógyítani a rajta ejtett sebeket. Ha vallásos nyelven fogalmazom: remélem, hogy ítélkezik felette az Úr.

Utaltam a megadott OTP számlára."

Szintén cselepet írta nem sokkal később a 100-ban:

"Megkerestem a NOL egyik szerkesztőjét, mert arra gondoltam, javítaná az ügy hatékonyságát, ha egy szerkesztőség ellenőrizné az adatokat és hirdetné meg a gyűjtést.

Kiderült: felhívta telefonon a miskolci kórházat. Megtalálta Kocsis Enikőt, és az anyuka elmondta neki is, hogy valóban a megadott OTP számlájukra gyűjtik a pénzt. Kocsis Enikő ugyanakkor nem említette a NOL szerkesztőjének a lovagrendet, a kórház munkatársai pedig nem említették a saját alapítványukat, mint megoldást.

A szerkesztő jelezte nekem: szívesen segítene, de egy lakossági folyószámlára meghirdetett gyűjtést szerinte egy az olvasói tájékoztatásáért felelős szerkesztőség nem támogathat. Nem adhat meg ilyen számlaszámot, és felhívást az adakozásra.

Ilyesmire utaltam, amikor amatőrnek neveztem a szervezést. Ha akár a kórház, akár Kocsisék nyittattak volna egy alszámlát egy nyilvánosan ellenőrizhető alapítványnál, sokkal előbbre tartanának, mert rámozdulna a sajtó.

Magánemberként, álnéven fórumozva és különösebb felelősség nélkül ismételten mindenkit bátorítok, hogy ne legyen rest akármilyen kis összeget a megadott OTP-számra befizetni. Ez esetben is igaz, hogy sok kicsi sokra megy. Természetesen semiféle felelősséget nem vállalok azonban, mert nem fogom ellenőrizni a pénz sorsát. A sajátomét sem, amit már befizettem.

Szintén mai információm: már 1,9 millió forint van azon a számlán. Zsolti a körülményekhez képest jól van, de a műtét természetesen sürgős."

Tehát más fórumokon is felmerültek kérdések, alapvetően azért, mert valóban látszanak tisztázatlan pontok, amelyekre óhatatlanul előjönnek a tiszta látást kívánó gondolatok, sőt, mindentől függetlenül a természetes érdeklődés, aggódás a kisfiú sorsa iránt.

Kedves akottyabot! Miután, ha nem is tudom én se az elmúlt napokban felmerült kérdések egy részére a választ, de az a véleményem alakult ki, hogy nagyjából rendben van a gyűjtés, én nem is kérdezgetnék itt semmi mást (már csak azért se, nehogy lustának és kedvetlennek találj, hogy nem nézek személyesen utána:)), csak azt, hogy – csatlakozva Cameához - miről is lesz majd szó ezen a topikon?

(Azt már csak így zárójelben írnám, ha legközelebb egy újabb titkos topikot nyitunk, minden leendő résztvevő új e-mail-címmel és új nicknévvel csatlakozzon, hogy ki lehessen zárni az adatoknál való visszakeresést a már bejáratott nickek-nél.)

Végezetül megismételném cselepet-nek a fentiekben idézett hozzászólásából a véleményem szerinti tanulságot:

"Ha valakinek van pofája mások emberségén nyerészkedni, nem én fogom elszámoltatni. Remélem, van valahol végső igazság. Remélem, hogy a megsértett erkölcsi rend képes begyógyítani a rajta ejtett sebeket. Ha vallásos nyelven fogalmazom: remélem, hogy ítélkezik felette az Úr."

Üdvözlettel: minden titkok tudója

PS: minden esetre javasolom felkészülni az illetékeseknek a majdani kérdészuhatagra is, ami akkor fog jelentkezni, amikor megjön a beigért 8 millió forint és továbbra is jönnek még az átutalások és egyszer csak több millió forinttal lesz több a szükséges pénznél. Fel fogják tenni a kérdést - és nem csak Mrozek -, hogy mi lesz a többlettel?

titoknok Creative Commons License 2004.05.13 0 0 37
Üdvözlöm a titkos találkahelyen a kedves társaságot!

Kedves Akottyabot!

Köszönöm a megtisztelő bizalmat, hogy értesítést kaptam a titkos sarokról.
Mindazonáltal nem teljesen értem, hogy miért volt erre szükség. Ha valaki nem akar belefolyni a Zsoltikás topikon az elmúlt napokban fellángolt vitába, nem ír oda. Beszélgethet a többiekkel a saját tevékenysége topikján, vagy nyugodtan tervezgethet a vásáros-foglalkozós topikon. Úgy látom, Camea a fején találta a szöget: "és mit fogunk titokban csinálni.... " Ez az. Semmi olyanról nincs szó, amit a "nyilvános" topikban nem lehetne megbeszélni. Szerintem ez csak szétforgácsolja az erőket.
Arról nem is beszélve, hogy mennyire titkos ez a zúg?
Ha bárki kíváncsi arra, hogy vajon KovácsOltvas merre jár, csak megnézi az adatait, és máris itt terem. De kit érdekelhet ez? Ki lenne a mumus, aki elől el kellene bújni? Zolady az Indexről, vagy Mrozek a NOL-ról? És ha ők, akkor kit zavar, ha ideírnak? Egyszerűen nem kell rá senkinek se válaszolni. Ennyi az egész. Ez egy kipróbált recept.

Ámbár az tagadhatatlan, hogy nem volt túl szerencsés, ahogy KovácsOltvas betoppant Zoladyék birodalmába. Index-bojkott napján, egy olyan topikot belinkelve, amelyiken előtte már több mint 3 éve, 2001-02-21 óta nem volt hozzászólás.
Nagyon szép, és köszönet illeti azért, hogy vállalta a portálok közötti hírvivő nehéz és hálátlan szerepét, de ott egy kissé mellélőtt, gondolom alapvetően azért, mert előtte nem olvasott az Indexen akkor már egy ideje körözött felhívásról, hogy az Index technikai hátterének hanyatlása miatt egynapos bojkott lett hirdetve.

Amúgy olvasgatva a NOL, az MNO, a Gondola topikjait, látható, hogy az egész akció az MNO-n guminyuszitól (aki az MNO-n régi motoros 10.000 fölötti hozzászólásszámmal, pozitív, empatikus hozzászólásokkal) indult ki. Ő a fő informátor, aki valamilyen - de titkolt - módon közvetlen kapcsolatban van a bankszámlák tulajdonosaival, és ő hozza a napi adatokat. Van ott még egy-két bennfentes (például morcos), a többiek rájuk támaszkodnak.
A három portálon szinte kizárólag csak Mrozek (NOL) hozzáállása a kifejezetten ellenséges, rajta kívül néhányan csak bizonyos fenntartásokat fogalmaznak meg azzal kapcsolatosan, hogy nem átlátható az egész ügy, szeretnének konkrét válaszokat kapni.

Jó példa cselepet (NOL) március 12-i, 95-ös hozzászólása:

" morcosnak és Mrozeknek.

1. morcos,

"MROZEK FOLYAMATOSAN HAZUDIK. A NOL SZÉGYENE, HOGY EZT KÉT NAPJA ZAVARTALANUL MEGTEHETI" - írod.

Arra kérlek, gondold át a következőket.

Indul egy pénzgyűjtő kampány az interneten. Nickneveken író emberek bizonygatják az ügy hitelét, számolnak be információikról stb. A dolog természete szerint nem követelhetsz meg tökéletes bizalmat.

Ha valaki gyanakszik, teljes joggal teszi.

Az sem túl jó megoldás, hogy telefonszámokat és neveket teszel közzé, amelyeken aki akar, érdeklődhet, minden úgy van-e, ahogy írod. Ha túl sokan kezdenek érdeklődni, ezzel akár pokollá teheted egy orvos néhány napját. És miért kívánjuk meg tőle, hogy mondja el ugyanazt mindenkinek egyenként?

Enyhén szólva amatőr szervezés ez. És akárhogy csűrjük-csavarjuk, nem sok különböztet meg egy nemes kezdeményezést egy zseniális szélhámosságtól. Mindkettő sokak szívéhez szóló ügy érdekében indít gyűjtést, de ha sszélhámosságról van szó, és aki szervezte, okos, azt is meg tudja oldani, hogy ne lehessen könnyen leleplezni. (Pl létezzen a telefonszám, azon olyan ember szólaljon meg, aki be van avatva stb.)

2. Másfelől, Mrozek beírásait látva azon gondolkodtam el, valóban ekkora-e a tét?

Legtöbben csak kisebb összeget tudtunk adni. Annyit, amennyit mindenképpen áldozunk nemes célra. Ugyanaz a helyzet, mint egy koldus esetében, aki az utcán kér tőlem.

Nem tudom, nem is akarom eldönteni, hogy valóban az-e, arra a célra gyűjt-e, amit állít. Azért adok, amikor csak tudok, mert sokkal nagyobb annak a morális kockázata számomra, hogy egyszer is visszautasítok valakit, akinek nagyon kell, mint annak a kockázata, hogy egy szélhámos átver.

Ha valakinek van pofája mások emberségén nyerészkedni, nem én fogom elszámoltatni. Remélem, van valahol végső igazság. Remélem, hogy a megsértett erkölcsi rend képes begyógyítani a rajta ejtett sebeket. Ha vallásos nyelven fogalmazom: remélem, hogy ítélkezik felette az Úr.

Utaltam a megadott OTP számlára."

Szintén cselepet írta nem sokkal később a 100-ban:

"Megkerestem a NOL egyik szerkesztőjét, mert arra gondoltam, javítaná az ügy hatékonyságát, ha egy szerkesztőség ellenőrizné az adatokat és hirdetné meg a gyűjtést.

Kiderült: felhívta telefonon a miskolci kórházat. Megtalálta Kocsis Enikőt, és az anyuka elmondta neki is, hogy valóban a megadott OTP számlájukra gyűjtik a pénzt. Kocsis Enikő ugyanakkor nem említette a NOL szerkesztőjének a lovagrendet, a kórház munkatársai pedig nem említették a saját alapítványukat, mint megoldást.

A szerkesztő jelezte nekem: szívesen segítene, de egy lakossági folyószámlára meghirdetett gyűjtést szerinte egy az olvasói tájékoztatásáért felelős szerkesztőség nem támogathat. Nem adhat meg ilyen számlaszámot, és felhívást az adakozásra.

Ilyesmire utaltam, amikor amatőrnek neveztem a szervezést. Ha akár a kórház, akár Kocsisék nyittattak volna egy alszámlát egy nyilvánosan ellenőrizhető alapítványnál, sokkal előbbre tartanának, mert rámozdulna a sajtó.

Magánemberként, álnéven fórumozva és különösebb felelősség nélkül ismételten mindenkit bátorítok, hogy ne legyen rest akármilyen kis összeget a megadott OTP-számra befizetni. Ez esetben is igaz, hogy sok kicsi sokra megy. Természetesen semiféle felelősséget nem vállalok azonban, mert nem fogom ellenőrizni a pénz sorsát. A sajátomét sem, amit már befizettem.

Szintén mai információm: már 1,9 millió forint van azon a számlán. Zsolti a körülményekhez képest jól van, de a műtét természetesen sürgős."

Tehát más fórumokon is felmerültek kérdések, alapvetően azért, mert valóban látszanak tisztázatlan pontok, amelyekre óhatatlanul előjönnek a tiszta látást kívánó gondolatok, sőt, mindentől függetlenül a természetes érdeklődés, aggódás a kisfiú sorsa iránt.

Kedves akottyabot! Miután, ha nem is tudom én se az elmúlt napokban felmerült kérdések egy részére a választ, de az a véleményem alakult ki, hogy nagyjából rendben van a gyűjtés, én nem is kérdezgetnék itt semmi mást (már csak azért se, nehogy lustának és kedvetlennek találj, hogy nem nézek személyesen utána:)), csak azt, hogy – csatlakozva Cameához - miről is lesz majd szó ezen a topikon?

(Azt már csak így zárójelben írnám, ha legközelebb egy újabb titkos topikot nyitunk, minden leendő résztvevő új e-mail-címmel és új nicknévvel csatlakozzon, hogy ki lehessen zárni az adatoknál való visszakeresést a már bejáratott nickek-nél.)

Végezetül megismételném cselepet-nek a fentiekben idézett hozzászólásából a véleményem szerinti tanulságot:

"Ha valakinek van pofája mások emberségén nyerészkedni, nem én fogom elszámoltatni. Remélem, van valahol végső igazság. Remélem, hogy a megsértett erkölcsi rend képes begyógyítani a rajta ejtett sebeket. Ha vallásos nyelven fogalmazom: remélem, hogy ítélkezik felette az Úr."

Üdvözlettel: minden titkok tudója

PS: minden esetre javasolom felkészülni az illetékeseknek a majdani kérdészuhatagra is, ami akkor fog jelentkezni, amikor megjön a beigért 8 millió forint és továbbra is jönnek még az átutalások és egyszer csak több millió forinttal lesz több a szükséges pénznél. Fel fogják tenni a kérdést - és nem csak Mrozek -, hogy mi lesz a többlettel?

KovacsOltvas Creative Commons License 2004.05.13 0 0 36
Az orvosi véleményen túl engem még érdekelne, hogy mennyi hiányzik még, mi a határidő, mennyit fizet az OEP, stb.....
De amíg akottyabot kérdésére nem születik meg a válasz....
Előzmény: rpanni (32)
rpanni Creative Commons License 2004.05.13 0 0 35
??
Előzmény: akottyabotko (33)
KovacsOltvas Creative Commons License 2004.05.13 0 0 34
Mindenkinek (remélem) írtam e-mailt.
akottyabotko Creative Commons License 2004.05.13 0 0 33
Nekiessünk?
Előzmény: rpanni (32)
rpanni Creative Commons License 2004.05.13 0 0 32
azért valami orvosi véleményt sem ártana mellékelni
Előzmény: KovacsOltvas (30)
4Hópihe Creative Commons License 2004.05.13 0 0 31
ez sem egyszerü eset...

zsoltikárol az uj infot nyilvános topikba is láttatnod kellene.

Előzmény: KovacsOltvas (30)
KovacsOltvas Creative Commons License 2004.05.13 0 0 30

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!