Keresés

Részletes keresés

Csutsu Creative Commons License 2005.07.14 0 0 109

Az Erando egy döglődő cég.

Napi fizetési problémáik voltak még pár hónapja.

Nem tudom, mit akar vele a Pintér. (Talán a megrendelői állomány...)

Előzmény: kábelbúvár (108)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.07.14 0 0 108
Újabb cégben szerzett részesedést Pintér Sándor vállalkozása, a Civil Biztonsági Szolgálat Rt.

 

A volt rendőrtábornok, exbelügyminiszter többségi tulajdonában álló társaság 47 százalékos üzletrészt vásárolt a megfigyelő, beléptetőrendszerek kiépítésével foglalkozó Erando Biztonságtechnikai Kft.-ben, miután tavaly felvásárolta a Trans Trezor Pénzszállító Rt.-t. Részletek a HVG csütörtöki számában.
kábelbúvár Creative Commons License 2004.05.12 0 0 107
toloba Creative Commons License 2004.05.11 0 0 106
Szerinte: komcsik..
Előzmény: vezérhangya (105)
vezérhangya Creative Commons License 2004.05.11 0 0 105
Mi köze Józsefvárosnak Kőbányához?
Előzmény: Málnafaló (102)
nagyonkicsi Creative Commons License 2004.05.11 0 0 104
A legenda, szerinted:
A csoport vezetője a Mihály volt, az összekötő Pintér és a csoport között Horváth András, nyugdíjas ezredes. (Tudod, aki a Pintér bűnügyi helyettese volt a Pest megyei RFK-n, tudod az, aki a txisblokád utolsó napján kiosztatta a berendelt állomány részére a fegyvert.)
Kíváncsi vagy arra is, hogy hol volt a körletük?
Előzmény: Málnafaló (101)
toloba Creative Commons License 2004.05.11 0 0 103
Nem állítólag...
Előzmény: Málnafaló (101)
Málnafaló Creative Commons License 2004.05.11 0 0 102
"MÁV a terület,Szetlik és az önkormányzat múködési engedélye nélkül nem lett volna kínai piac.. Vagy lett volna, de azt nem Szetlik hanem az önkormányzat üzemeltette volna havi sokszázmillió bevétellel (még kimondani is szörnyűség...) "

Ennek a fényes józsefvárosi önkormányzati üzletnek az ismeretében egyáltalán nem meglepő a mai hír:

Félmilliárdot bukott Kőbánya
2004. május 11., kedd, 14:05

Közel félmilliárd forintos veszteség érte a kőbányai önkormányzatot, miután vagyonkezelési szerződést kötött egy közvetetten saját tulajdonában álló céggel - áll az Állami Számvevőszék jelentésében. A számvevőszék szerint a X. kerületi önkormányzat a piaci átlagnál nagyobb díjat fizetett a KŐBETA Rt.-nek, ahol a a fizetések és tiszteletdíjak a gyenge üzleti eredmények ellenére is folyamatosan nőttek. A cég vezető testületeiben főként helyi MSZP-s és SZDSZ-es politikusok foglaltak helyet, köztük a mostani polgármester, aki szerint a KŐBETA jó munkát végzett.

Előzmény: Málnafaló (96)
Málnafaló Creative Commons License 2004.05.11 0 0 101
" Ez volt az egyik ok, amiért a Pintér, - miután belügyminiszter lett - létrehozott egy kb. 15 főből álló brigádot a rendőrségen, akiknek semmi más dolguk nem volt, mint a Tasnádi. Ennek a brigádnak a tevékenysége még a rendőrségen belül is titkos
volt. "

Jajaja...
Annyira titkos volt, hogy ezek csak legendák...
És "üldözött" Tasnádi még a végén mehet újra a dutyiba a mostani kormény alatt is... (Mint ahogy Márai már csücsül Németországban).

No de nem is ez a lényeg.
Hanem hogy Tasnádi és Pintér ÁLLITÓLAG harcot vívott ennek a piacnak az ŐRZÉSI JOGÁÉRT.
Tegyük fel hogy igaz, el lehet akkor képzelni , hogy maga a piac ÜZEMELTETÉSE mekkora üzlet, Szetlik úrnak és örököseinek, ha az örzéséért ekkora háború volt...

Előzmény: nagyonkicsi (97)
Málnafaló Creative Commons License 2004.05.11 0 0 100
No, akkor hány Tasnádival barátkozót kéne elítélni?:)))))

Kezdve a "baráti levél" aláíróival...

Előzmény: nagyonkicsi (99)
nagyonkicsi Creative Commons License 2004.05.11 0 0 99
http://index.hu/politika/kulhirek/?main:2004.05.11.&177670

Ezért akár nálunk is el lehetne ítélni minisztert, talán a Pintéren kívül másokat is...

toloba Creative Commons License 2004.05.11 0 0 98
Pontosan...
Előzmény: nagyonkicsi (97)
nagyonkicsi Creative Commons License 2004.05.11 0 0 97
"Alvilági körökben azt rebesgették, hogy Pintér Sándor is próbálkozott a józsefvárosi piac őrzési jogának megszerzésével, miután 1996-ban leváltották az országos rendőr-főkapitányi posztról, és létrehozta a Preventív Kft.-t."

Hát pont ez volt az egyik ütközőpont Pintér és Tasnádi között. Ez volt az egyik ok, amiért a Pintér, - miután belügyminiszter lett - létrehozott egy kb. 15 főből álló brigádot a rendőrségen, akiknek semmi más dolguk nem volt, mint a Tasnádi. Ennek a brigádnak a tevékenysége még a rendőrségen belül is titkos volt.
Ugye mert a bosszúvágy dolgozott...

Előzmény: Málnafaló (94)
Málnafaló Creative Commons License 2004.05.11 0 0 96
Idézet 1.(tőlem):

"És a derék , általában hagyományosan pénzügyi gondokkal küszködö józsefvárosi önkormányzat úgy adta ezt az aranytojást tojó tyúkot az azóta megboldogult Szetlik úrnak (és utána özvegyének és családjának), hogy arra szinte senki nem volt kíváncsi a máskor oly éber "orbánbányázó" oknyomozók közül...." "

Idézet 2( sajtócikk).

" A kínai piac ötlete csaknem egy évtizede Szetlik Ferenc vállalkozó fejéből pattant ki, s egykoron a kerületi önkormányzat döntött a működési engedély kiadásáról. "

Ennyit a felesleges kötekedésed kapcsán.
Hiába MÁV a terület,Szetlik és az önkormányzat múködési engedélye nélkül nem lett volna kínai piac.. Vagy lett volna, de azt nem Szetlik hanem az önkormányzat üzemeltette volna havi sokszázmillió bevétellel (még kimondani is szörnyűség...)

Most nincs kedvem végigidézni a Szetlik úr és örököseinek, meg Komondor Kft.-stől mindenestől az évek során a józsefvárosi önkormányzattal való afférjait...
Viszont TÉNY hogy az önkormányzat és a MÁV illetékesei vastagon benne volak/vannak ebben a maffiázásban... miközben ugye, mindkét intézmény áll ahogy áll..

Előzmény: toloba (95)
toloba Creative Commons License 2004.05.11 0 0 95
Hát Macikám beletenyereltél a szarba, sajna...:)

"És a derék , általában hagyományosan pénzügyi gondokkal küszködö józsefvárosi önkormányzat úgy adta ezt az aranytojást tojó tyúkot az azóta megboldogult Szetlik úrnak (és utána özvegyének és családjának), hogy arra szinte senki nem volt kíváncsi a máskor oly éber "orbánbányázó" oknyomozók közül...."

Én ugyanis arra válaszoltam, hogy azt a területet az önkormányzat adta...vagyis, hogy NEM ADTA. Nem, mert a terület a MÁV tulajdona, így az önkormányzat nem adhatta...de minden vállakozási engedélyt a területileg illetékes önkormányzat ad ki, a szükséges társhatósági és más felügyeleti szervek szükség szerinti hozzájárulása alapján. Írhat az újság bármit, az eljárás ez. Úgy hogy, ha nincs MÁV, nincs vállalkozás sem. A területért a MÁV szed bért, attól aki az egészet bérli tőle, az önkormányzatnak az iparűzési adó marad, ami szintén nem kis summa lehet éves szinten..hát ez van.

Előzmény: Málnafaló (94)
Málnafaló Creative Commons License 2004.05.11 0 0 94
"Nem tudom, honnan vetted ezt, de az a terület a Józsefvárosi pályaudvar része és így tudtommal MÁV /tovább menve ÁLLAMI/ terület, semmi köze az önkormányzatnak hozzá..."

Nem jól a tudtod...

Idézem:

" A kínai piac ötlete csaknem egy évtizede Szetlik Ferenc vállalkozó fejéből pattant ki, s egykoron a kerületi önkormányzat döntött a működési engedély kiadásáról. Bár létesültek a fővárosban máshol is hasonló piacok, fogalommá a józsefvárosi piac vált, ahol manapság is tízezer forintból tetőtől talpig fel lehet öltözni. Itt csorbítatlanul sikerült megvalósítani azt a hamisítatlan kínai miliőt, amely minden szempontból átláthatatlanná és ellenőrizhetetlenné tette a csaknem 4 ezer kereskedőnek otthont adó hatalmas területet. Egyszerre ötszáz konténer ontja az árut, amely félelmetes sebességgel forog, hiszen nemcsak a hazai butikok töltik fel innen a készletüket, hanem nagy tételben vásárolnak az autóbusszal érkező románok, lengyelek, szlovákok vagy ukránok.

Információk szerint évente 2-3 millió forintra is rúghat egy 6 négyzetméteres stand bérleti díja, melyet egy összegben, előre kell kifizetni. A józsefvárosi piac tehát valóságos aranybánya, egyes vélemények szerint évi több százmilliót hozhat az üzemeltetőnek. Az ötletgazda már elhunyt, de életében többen megpróbálták rátenni a kezüket a piacra. Alvilági körökben azt rebesgették, hogy Pintér Sándor is próbálkozott a józsefvárosi piac őrzési jogának megszerzésével, miután 1996-ban leváltották az országos rendőr-főkapitányi posztról, és létrehozta a Preventív Kft.-t. Ezt a híresztelést kategorikusan cáfolta a későbbi belügyminiszter. Egyesek azt is tudni vélték, hogy Szetlik 12 milliárd forintos ajánlatot is kapott a piacért.

A megszűnő piac területének jövője felől a józsefvárosi önkormányzat rendezési terve dönt majd, de a befektetők keresése a MÁV feladata lesz."

Vagyis Önkormányzat és MÁV (no meg Szetlik) mutyija...
Azóta Szetliket már eltemették a Kozma utcában,
özvegye és örökösei folytatták a boltot...

Előzmény: toloba (23)
Probatbicol Creative Commons License 2004.05.09 0 0 93
Bizony, bennem is felmerült, hogy nem volt-e ez nagyobb arányú győzelem... A baloldal is előjöhetett volna mindenféle gyanúval és váddal.
Előzmény: nagyonkicsi (92)
nagyonkicsi Creative Commons License 2004.05.09 0 0 92
Kérdés, hogy kinek kurva rossz ez a hír?
Nem csak a Pintéren múlott, ezért nem nyerték meg. De ő az utolsó pillanatig azt hitte, csak rajta múlik...
Előzmény: Probatbicol (89)
Probatbicol Creative Commons License 2004.05.09 0 0 91
Morzsolj, csak morzsolj, felőlem akár többet is elmorzsol6sz.
Előzmény: fenejó (90)
fenejó Creative Commons License 2004.05.09 0 0 90
"A magyar újságírók elsöprő többsége színvonalasan, tisztességesen, odaadással és nagyon rossz feltételek között végzi a dolgát."

Engedd meg, hogy elmorzsoljak néhány könnyet szegény étlen-szomjan, télen fagyban, nyáron térdig izzadságbann gürcölő színvonalas és tisztességesen odaadó weyerbélák emlékére!

Előzmény: Probatbicol (86)
Probatbicol Creative Commons License 2004.05.09 0 0 89
Van egy kurva rossz hírem: a választásokat nem Pintér, hanem Orbán vesztette el, és a nép nyerte meg.

Ha csak Pintéren múlott volna, akkor légy nyugodt: ma is OV lenne hatalmon.

Előzmény: nagyonkicsi (85)
Probatbicol Creative Commons License 2004.05.09 0 0 88
Fizess be egy UPC Directre, nem olyan drága, és akkor láthatsz igazi tévéket is.

A hőbörgőket nem olyan könnyű kitakarítani, emrt ez nem (csak) a szakmán múlik. Miként a műszakiak közül is nehéz eltávolítani a mekmestereket.

Előzmény: Törölt nick (87)
Probatbicol Creative Commons License 2004.05.09 0 0 86
Ez marhaság.

A magyar újságírók elsöprő többsége színvonalasan, tisztességesen, odaadással és nagyon rossz feltételek között végzi a dolgát. Különösen a hírek, tudósítások, riportok műfajában fejlődött sokat a szakma, mondhatni európai nívón áll.

Ha ezt te összekevered néhány publicista veszett hőbörgésével vagy a bulvártévések talmi állatságaival, akkor nem látod a fától az erdőt.

Az a szöveg pedig, hogy értéket a közvetlenül mérhető munka teremt, kissé elavult. Az újságírás is értékteremtő, mint minden emberi tevékenység, amely a piacon méretik meg és adásvétel tárgya.

Előzmény: Törölt nick (78)
nagyonkicsi Creative Commons License 2004.05.09 0 0 85
Sokba bizony. Pl. a választások elvesztésébe.
Pedig olyan szépen elterveztek mindent. És mégis milyen pofáraesés volt!
A Sanya még ma sem tudott a Viki kérdésére válaszolni, hogy "Hol b@sztad el Sanyikám?"
Előzmény: naiv (83)
zsele5 Creative Commons License 2004.05.09 0 0 84
Igen, de pl. Szécheny György(1592-1665) esztergomi érsek viszont így.
Ferenc fia István pedig Széchenyi.
Jelenlegi írással Szécheny István.

Előzmény: livefast (82)
naiv Creative Commons License 2004.05.09 0 0 83
Nem tudom, bohóc e Pintér,
de az bizonyos, hogy Orbánnak Pintér nagyon sokba került. Ez legjobban az elveszített választásoknál derült ki, melyet a BM szervezett és a többszáz bejelentett választási csalásból egyetlen egy sem lett megfelelően elbírálva...
livefast Creative Commons License 2004.05.09 0 0 82
Ferenc Széchényiként írta le a nevét, a fia Széchenyiként.
Előzmény: zsele5 (81)
zsele5 Creative Commons License 2004.05.09 0 0 81
Gonosz dolog ez a helyesírás a neveknél.

>>Széchényi.

Tudtommal a Szécheny család, nem a második e helyett é -vel írta a nevét. És az i bötü sem volt ott a végén.

Előzmény: Probatbicol (76)
Probatbicol Creative Commons License 2004.05.09 0 0 77
Ez blabla. Úgy, ahogy van.
Előzmény: Törölt nick (75)
Probatbicol Creative Commons License 2004.05.09 0 0 76
Széchényi.
Előzmény: Törölt nick (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!