Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 12 órája 0 0 20629

Diószegi Niki, a hétvégi kupameccs után a legjobb játékosnak járó díjakkal.

 

Mint a Zvezda Facebook oldaláról kiderül, ez nem más mint a Choc-o-mac nevű "szuperédesség" gofrival, földimogyoróval és minden földi jóval + a Foodlook bouquet helyi édességbolt specialitása, gyümölcsökből és süteményekből összeállított ünnepi csokor:

 

 

 

Koni hátul már készül az ünneplésre....:)

AlterEgon77 Creative Commons License 17 órája 0 0 20628

A konkurens fórumon meg Lakatos Ritát hírbe hozták a Siófokkal...:o Meglátjuk, mi sül ki belőle. Első blikkre röhögnék ezen a pletykán erősen - de anno röhögtem akkor is, amikor először hallottam, hogy Nascimento Fehérvárra tart...:( Úgyhogy most inkább csak csendben várom a híreket.

Előzmény: Bódog65 (20618)
AlterEgon77 Creative Commons License 17 órája 0 0 20627

Ez így van, volt pár vitatható ítélet, ami minket sújtott (kiállítás, meg nem adott hetes stb.), de azt gondolom, összességében nekünk kedvezett a felfogásuk.

Bár így lenne ez a többi meccsen is.

Előzmény: G-T15 (20626)
G-T15 Creative Commons License 28 órája 0 0 20626

 Azért az oroszok is kaptak segítséget a bíróktól, főleg a felzárkózásuk idején, amikor már 3 játékosunknak volt véleményes 2x 2 perce.

Előzmény: AlterEgon77 (20625)
AlterEgon77 Creative Commons License 1 napja 0 1 20625

Újranéztem a meccset, de így is tetszett...:) Bár voltak momentumok, amik nekünk kedveztek (pl. a bírói felfogás, ami jelentősen más lehet a folytatásban), nagyon ott voltunk a szeren, védekezésben is és tulajdonképpen a támadójáték is jó volt.

A folytatásban talán még ennél is több kell: a dánokat el kellene kapni hazai pályán. Annyira jó lenne a csoport 2. helyén végezni...

Bódog65 Creative Commons License 1 napja 0 0 20624

Még a végén rendőrségfi feljelentés lenne belőle, ha 20 óra után buszoznának a csajok! :D :D :D 

 

Előzmény: Májki 65 (20623)
Májki 65 Creative Commons License 1 napja 0 1 20623

 

Üdv Mindenkinek!

 

 

BRAVÓ, BRAVÓ, BRAVÓ, óriási gratula a lányoknak, a mestereknek és a szakmai stábnak a Zvenyigorod elleni, tegnapi remek kupasikerhez!

 

Hűha, ezt nem hittem volna, hiszen az orosz télbe menve harcba szállni nem szokott jót jelenteni a „vendégeknek” az álmoskönyv szerint :-)

 

Amint a klub FB-jén olvastam, péntek este 21.30-ra értek a szállásukra, ez nem tíz, hanem közel húsz órás utazást jelenthetett!

 

Nagyon meglepődtem az oroszokon is, a meccs elején mintha elcsodálkoztak volna („földbe gyökerezett a lábuk”), hogy megjelentünk a pályán :-)

 

Sikerünkhöz hozzájárult a gyenge Zvezda-kapusteljesítmény, láthatóan nagyon feldobta lányainkat, hogy szinte minden lövésünk betalált a meccs első harmadában

 

Az ellenfél „méltatása” után jöhet a mieink dicsőítése, mert kezdősorunk szinte végig remekelt, az utolsó tíz percben nagyon látszott kispadunk rövidsége, de, szerencsére már nem tudtak utolérni

 

Végig élmény volt nézni a meccset, először a kellemes meglepetés miatt, magabiztos és eredményes játékunk miatt, kulcsembereink szárnyalása miatt, majd a végén, az egyre közeledő ellenfél okozta izgalom miatt. Szóval, egy remek és sokáig emlékezetes sportélmény volt, köszönet érte minden közreműködőnek, meg a Sport1-nek is, a közvetítésért!

 

A kezdetek óta nem vagyok híve nemzetközi kupa-szerepléseinknek. Főleg, talán, egy rossz beidegződésem miatt: mindig attól tartok, hogy az utazások nagyon megviselik a klub büdzséjét, ami károsan hathat a közeljövőre

 

Na, valamiért ez most nem jutott eszembe. Talán azért, mert e covidos, zűrzavaros és rettentően bizonytalan időszak miatt nagyon keveset láthatom szeretett lányainkat, talán azért, mert a kézilabda, ha jól csalódom – tavaly már több pénzt vételezett be a TAO-ból, mint a foci. Talán ebből, meg a Szerencsejáték Zrt-től befolyó összegből, meg a tévéközvetítésekből, végül, de nem utolsó sorban a szponzori pénzekből, a nemzetközi utazásokkal is tartható az éves büdzsé – gondolom/remélem én

 

Az A-csoport így fest jelenleg:

1. Paris 92  2m 2Gy 0D 0V  60-56 4 pont. 2. Ikast 2m 1Gy 0D 1V  57-51  2 pont, 3. Váci NKSE 2m 1Gy 0D 1V 66-63 2 pont, 4. Zvenyigorod 2m 0Gy 0D 2V  54-67 0 pont

 

Tegnap: Paris 92 – Ikast 26-23 (14-12)

 

Ha jövő szombaton megverjük itthon a dánokat, szerintem, hangosan beköszönhetünk a továbbjutást jelentő 1.-2. helyért. Felvetném a klubvezetésnek, hogy a meccs előtt, pénteken utaztassa meg a lányokat pár órán keresztül, hogy kb. este tíz körül kerüljön mindenki ágyba :-)

 

 

 

Minden fronton, HAJRÁ VÁC !!!

G-T15 Creative Commons License 2 napja -3 0 20622

 Azért jellemző a jelenlegi magyar újságírás színvonalára, hogy tegnapi meccshez ez olyan képet társított a számomra bulvársport (nso) hírszerkesztője amelyiken Paróczy Saci mosolyog Gréti mögött! Az meg az én bajom, hogy ilyen oldalakat olvasok kézilabda ügyben.

 

 Igyekszem mára befejezni a beírásaim.

G-T15 Creative Commons License 2 napja -2 0 20621

 Azért 45 nap alatt nem rövid utazásokkal 11 meccs komoly lesz. Talán addigra több dolog is világossá válik és remélhetőleg imáink is meghallgatásra találnak.

G-T15 Creative Commons License 2 napja -2 0 20620

 Úgy látom, hogy az előző beírásom második felében elnéztem a mérkőzés időpontját. Bár ez lett és lenne életem legnagyobb hibája!

Előzmény: G-T15 (20619)
G-T15 Creative Commons License 2 napja -2 0 20619

 Nagyon örülök neki, hogy nem jött be a jóslatom( nem nagyon lógó orral térünk haza a messzi távolból). Gratulálok mindenkinek aki tett sikerért! 

 Visszafelé akár Bécsben is maradhatnák vagy Grazban, mert mintha oda közelebb lenne Szombathely. Tartok tőle ebben a ritmusban nem lesz egyszerű meccs az sem.

Bódog65 Creative Commons License 2 napja 0 1 20618

Pedig nagyon Németh Andrást mondják a mindentudók!

Előzmény: AlterEgon77 (20617)
AlterEgon77 Creative Commons License 2 napja 0 4 20617

Ez mondjuk első blikkre elég viccesnek tűnik (csak valahogy nem tudok nevetni rajta).

Ha rosszmájú akarnék lenni, azt mondanám: szerencse hogy nincs NA-nak még egy egyészségügyi diplomával rendelkező gyereke, mert akkor a csapatorvos is "adott" lenne...

Előzmény: kefefoci (20609)
ZLajos Creative Commons License 2 napja -1 0 20616

Köszi, hogy javítottad az elírásomat. Eredetileg Vegetát akartam írni, de nem tűnt túl sikkesnek, aztán meg jött, ami...

Előzmény: Bódog65 (20615)
Bódog65 Creative Commons License 2 napja 0 1 20615

"A Podgorica elleni visszavágó sem volt akármi anno, de azt hiszem unkáimnak erről a meccsről is lesz mesélnivalóm. :)"

Podgoricával nem játszottunk még!

Podravkával játszottunk anno!

Előzmény: ZLajos (20614)
ZLajos Creative Commons License 2 napja -1 1 20614

Amikor Diószegi ontja a gólokat, Kácsor úgyszintén, amikor csapatunk minden tagja okos, taktikus, fegyelmezett játékot produkál, szinte törvényszerűen következik a rajt-cél győzelem. Mindez egy olyan csapat otthonában, melyet rémálmainkban sem kívántunk  a sorsoláskor. És ugye még a tél tábornokkal is kellett harcolnunk a 100 km-es, hosszú autóbusz úton Moszkva és Csehov között.

Kedves szurkolótársak, húzzuk ki magunkat! Nagyon szeretnivaló csapatunk van. A Podgorica elleni visszavágó sem volt akármi anno, de azt hiszem unkáimnak erről a meccsről is lesz mesélnivalóm. :)

Bódog65 Creative Commons License 2 napja 0 2 20613

Ezt hallottam én is!

Pár napja be is írtam ide!

Előzmény: kefefoci (20609)
objektív3 Creative Commons License 2 napja -1 2 20612

Gratulálok!

Nem kisebbítve az érdemeket, de a bírók és a fáradtság volt inkább ellenfél, mint az oroszok.

RnD Creative Commons License 2 napja -2 4 20611

Zvenyigorod--Vác: 29-33 (végeredmény)

 

A szünet után még huszonöt másodpercig kettős emberelőnyben támadhatott az orosz csapat, vissza is jöttek  mínusz 4-re (13-17) de Koni rögtön lőtt egy gólt utána, és aztán kiállították (egy minimális visszahúzást követően, amiért ritkán adnak ilyesmit..) Ezzel viszont Koni, Helembai Fanny és Szabó Laura is komoly veszélybe került: félóra volt még a meccsből, de egy harmadik kiállítás után már nem jöhettek volna vissza. Ez aztán a hátralevő időben a védekezésünket végig befolyásolta: többször is igencsak visszafogottak voltunk a vonalon, érthető módon (de nem kaptunk piros lapos kiállítást...) Az oroszok nem voltak ilyen szerencsések, Djacsenkót rögvest kizárták a meccsből miután Konit 'megnyakazta' a hatos előtt.

 

A 38. perc tájékán a Zvezda kijött nyitott védekezésre, méghozzá annak is az agresszívabb fajtájára, a zavaró védő 15 méterig is előre kóborolt.  Ez persze nem volt jó hír, a támadások kicsit megakadtak, bár arra nagyon vigyáztunk hogy a labdát el ne veszítsük, és azért gólokat így is lőttünk (Diószegi Niki jobbszélről nem tudott hibázni). Magabiztosan tartottuk is öt-hatgólos előnyünket a 48. percig...amikor aztán három kihagyott helyzetből indulni tudtak az oroszok és hirtelen feljöttek 23-27-re (sőt majdnem mínusz 3-ra, de a negyedik lerohanásból szerencsére nem lett gól). Kácsor Gréta két klassz átlövésgólja a legjobbkor jött (25-30 54. perc) de a kezdősort már csak a szíve vitte, Koni is kihagyott két ziccert, Szabó Laurával több gond volt mint haszon (elöl belemenés tőle, védekezésben lemaradt mindenkiről). És Bukovszky sem védett már semmit, igaz ő negyvenöt percen át klassz volt, érthető h a végére elfáradt (és most jött volna jól egy csere, de Szilágyi nem merte Bálint Annát beküldeni).

 

Az oroszok feljöttek látótávolságra (28-30 57. perc) ráadásul Diót kiállították. Két perc volt hátra, Koninak kellett kézbe venni a dolgokat, meg is tette és kiharcolt egy hetest (az első hetesünk ma...). Ezt Szabó Laura belőtte, ezzel meg is nyertük a meccset, mert három gól volt az előnyünk másfél perccel a vége előtt (29-32). A Zvezda ezután már nem is talált be, tőlünk Koni viszont még egyszer igen, így lett teljes az örömünk (29-33).....:)

 

A lányok minden dicséretet megérdemelnek, nagyon szép kézilabdát láttunk tőlük, igazi "magyar iskolát" negyven percig, sokkal ötletesebbek, gyorsabbak és ügyesebbek voltunk az ellenfélnél. Utána meg nagyot küzdöttünk és végig koncentráltunk, a játékvezetőkre is figyeltünk, akciókat fölöslegesen nem siettünk el, fejben nagyon ott voltunk. Csak dicsérni lehet a csapatot és a szakmai stábot....!

RnD Creative Commons License 2 napja -1 3 20610

Zvenyigorod--Vác: 12-17 (félidő)

 

A Vác nagyon szép támadásokkal és koncentrált védekezéssel kezdte a meccset, Bukovszky is védett lövést már a nyolcadik percben (és utána többször még). Az orosz csapat védekezésben nem is tudta lekövetni az akcióinkat és a kapusuk sem mutatott sokat, így tíz perc alatt már három góllal sikerült elmenni (3-6). Egy kiállítás után a Zvezda már a 12. percben a szétesés jeleit mutatta: támadásban nem jól helyezett lövések, elejtett labdák, technikai hibák (3-9 13. perc). Gumjanov kapust cserélt - az új kapus valóban védett egy lövést és utána egy-kettőbe még (néha csak majdnem) bele tudott érni, bár ezekből ugyanígy gól lett. És pályára került a balkezes átlövő Nyikolajeva, aki két nagy góllal vétette észre magát, de ezt követően csendben maradt (igaz, mi is jobban ügyeltünk már rá).

 

A félidő második felében egyre prominensebb szerepet játszott a két montenegrói játékvezető, akik a hatos előtt a legkisebb lökésre/ütésre kiállítottak mindenkit. Tőlünk Helembai és Szabó Laura már 2-2 kiállítást összeszedett, de az oroszoknak is jutott ebből bőven, volt amikor kettős emberhátrányba kerültek. Ez a játékvezetői felfogás még jobban elbizonytalanította őket, a Vác fölénye néha már nyomasztónak tűnt (8-16 a 24. percben). Aztán az utolsó két percben mi kaptunk két kiállítást egymás után - Szabó Laura mondjuk fejbe vágta Djacsenkót, kétségtelen - így aztán a Zvezda vissza tudott jönni mínusz ötre. De ha ez nincs, nem jönnek vissza.

 

Csak így tovább, elöl mindenki nagyon jó, Diószegi is megtalálta a góllövő formáját, Kácsor hét lövésből öt gólt lőtt (mintha) és a védekezésben is odateszi magát. Ezt a meccset meg kell nyerni....!

kefefoci Creative Commons License 2 napja -1 1 20609

Állítólag a Németh András és Németh Lilla páros jön a kispadra

Bódog65 Creative Commons License 2 napja 0 0 20608

Ősszel újra kellett őt műteni! :( 

Előzmény: szabopalesz (20605)
AlterEgon77 Creative Commons License 2 napja 0 0 20607

Hatalmas gratula a csapatnak. Most lehet igazán bánkódni, hogy a múlt héten nem tudtunk elcsípni legalább egy pontocskát (persze lehet hogy ha megvertük volna a nyugatrománokat, akkor most nem sikerült volna pontot szerezni, azaz voltaképp mindegy).

Jó lenne még pár pontocskát összeszedni.

Kikinda Rangers Creative Commons License 2 napja 0 0 20606

Grat, szép győzelem volt!

szabopalesz Creative Commons License 2 napja 0 0 20605

Valaki összefoglalná, hogy Kuczorával mi van most? Egészség, forma, szerződés, jövő? Elveszti őt a magyar kézilabda teljesen?

Gojira Creative Commons License 2 napja 0 0 20604
Előzmény: gabikax1 (20603)
gabikax1 Creative Commons License 3 napja 0 0 20603

Mi mai keretünk?

Gojira Creative Commons License 3 napja 0 0 20602

A Zvezda mai kerete: Kirikiasz, Tyihanova, Dolgih (kapusok), Csernova, Oszipova, Jegorova, Szuszlova, Antonova, Szinyelnyikova, Nyikolajeva, Kurmaz, Geraszimova, Szobina, Murzalijeva, Gyacsenko, Vertuskova.

 

 

 

RnD Creative Commons License 3 napja -2 2 20601

"...Zvenyigorod kb. ötven km-re található Moszkvától, 3,8 millió lakossal..."

 

Ez valami elírás lehet, Zvenyigorod kisváros, jelenleg valamivel több mint 22 ezren laknak ott.

 

Amolyan Gödöllőhöz hasonlítható zöldövezeti nyaralóhely Moszkva mellett (nyolcvan perc vonattal). A városközpontban műemlék épületekkel...

RnD Creative Commons License 3 napja -1 1 20600

Mér ne lenne meccs....?:O

Előzmény: Bódog65 (20596)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!