Bizony, hosszú ez a lista. Emlékszem egy évekkel ezelőtti eseményre: Helembai Fannyt védekezés címen az akkor győri színekben játszó Pintea a maga 200 kilójával úgy bedöngölte a talajba, hogy két embernek kellett őt felszedni. Nem lett komoly sérülés belőle, a klubhonlapon úgy lett kommentálva, hogy hála a szponzorunk által biztosított ilyen-olyan szereknek... Nem akarok ellenreklámot a cég termékének, de ha arra gondolok, milyen példátlan mértékű NB1-es szinten ez a súlyos sérülés-hullám, hát... (vagy nem csodaszerről van szó, vagy kamu az egész)
Magára a szituációra úgy emlékszem, hogy Gréti gólba tartó lövését követően a levegőben keményen ütközött az MTK védőjével, majd földre huppant. Hosszas ápolást követően akkor vált ijesztővé a dolog, mikor edzője ölben vitte le őt a játéktérről.
Sokunk nevében kívánok Grétinek sok türelmet, kitartást és mielőbbi gyógyulást!
Nem a konkrét eset miatt, hanem általában: egy játékos sérülése/állapota alapvetöen magánügy, amiröl tájékoztatást csak ö maga, a meghatalmazottja, ill. a klubja adhat, harmadik fél, még ha van is információja, nem jogosult azt közzétenni a személyiségi jog megsértése miatt.
Elborzadva láttuk Gréti sajnálatos sérülését a helyszínen! Mielőbbi teljes felépülést és kitartást kívánok neki, vele leszünk a pályán kívül is! "Kórház a város szélén"... Hirtelen "csak" Hornyák Dóra, Kuczora Csenge, Such Nelli, Helembai Fanny, Kovács Anikó és Kovalcsik Jázmin jut eszembe... No meg Bagaméri, ki a fagylaltját maga méri: "Meg vagyok átkozva"...
"A nyári felkészülési időszak utolsó hetében csapatunk ismét hazai környezetben lép pályára, ugyanis augusztus 29.-én pénteken 16:00-tól a szlovák Duslo Sala együttesét látjuk vendégül. A mérkőzésre a belépés ingyenes! A bajnoki felkészülés vége sajnos nem alakul kedvezően a számunkra, ugyanis várhatóan az egész szezonra elvesztettük Juhász Grétát, aki az MTK elleni edzőmérkőzésen térdszalag szakadást szenvedett el." - olvasható a klubhonlapon. Pont.
Én csak annyit osztanék meg, hogy kedden lesz részletes orvosi vizsgálat, ezt az édesapjától tudom. Ha az eredményt meg is tudom, nem tudom, hogy ezt megoszthatom-e majd, vagy majd az illetékesekre hagyjuk? A család barátjaként érdeklődtem, és nem mint szurkoló. Visszaélni meg nem akarok a bizalmukkal, ha velem megosztják ezt a hírt.
Gondolom térd- vagy keresztszalag-szakadásról beszélünk. Remélem lesz majd hivatalos kommunikáció (azt már kevéssé merem remélni, hogy le tudunk akasztani valakit a helyére - de itt a lehetőség a fiataljaink előtt, remélem élni tudnak vele).
Vác-MTK 32-27(15-14) Góllövőkről nincs információm, de alighanem a mi csapatunk legeredményesebbje Kovács Anikó lett, aki ha így folytatja csapatunk egyik legfőbb erőssége lesz ebben a szezonban!
A mérkőzés hangulatát beárnyékolta Juhász Gréta 1. fi.-ben történt súlyosnak látszó sérülése. Szeretném, ha balsejtelmeim nem igazolódnának! (Előzetes diagnózis szerint állítólag térdszalag sérülés)
Nem hittem szememnek, mikor a vendégcsapat kapujában a Fraditól kölcsönbe érkezett Imre Szofit láttam. Utólag átgondolva nem meglepő döntés: az MTK kapusának súlyos sérülése indokolta ezt a villám-igazolást.
Sajnos mind erről a klubhonlapon nem értesültünk. Remélhetőleg Gréti sérülésével kapcsolatban valamilyen megbízható információhoz hozzájutunk. Szomorú, hogy a klubhonlap szerkesztői státusza változatlanul betöltetlen. Csapongó fantáziám szerint valaki társadalmi munkában elvállalhatná, még tippem is lenne, hogy kicsoda. (A kibicnek semmi sem drága...)
Esztergom az első forduló pályaválasztói jogát felcserélte a Budaörssel.
Csak velünk volt inkorrekt egy évvel ezelőtt a Budaörs.
"⚡️HELYSZÍN- ÉS IDŐPONTVÁLTOZÁS AZ 1. FORDULÓBAN⚡️ __
Bár a Suzuki Aréna munkálatai már a befejező szakaszhoz érkeztek, a szeptemberi nyitány idején még az utolsó simítások zajlanak. Mivel számunkra a szurkolóink és minden résztvevő biztonsága a legfontosabb, úgy döntöttünk, hogy az első hazai mérkőzés megrendezését nem kockáztatjuk meg félkész körülmények között – inkább várunk még egy kicsit, hogy valóban méltó és biztonságos élményt nyújthassunk mindenkinek.
Éppen ezért a 2025/26-os szezon 1. fordulójában, a Moyra-Budaörs Handball elleni mérkőzésünket – pályaválasztói jogcserével – idegenben, Budaörsön játsszuk le, 2025. szeptember 5-én, pénteken 18:00-tól.
Köszönjük a megértést és a folyamatos támogatást – alig várjuk, hogy újra Esztergomban találkozzunk!"
Az Esztergom elleni felkészülési meccs második félidejében nem kevesebb mint 28 azaz huszonnyolc gólt kaptunk, ha lehet hinni a híreknek.
Azt gondolom, hogy 30 perc alatt 28 gólt, még a világválogatott ellen sem szabadna kapni - még a B csapatunknak sem... Remélem hogy ez csak egy szökőévente egyszer előforduló rövidzárlat volt - különben visszább kell vennünk a célkitűzésekből...