Keresés

Részletes keresés

Nick & Nick Creative Commons License 20 perce 0 0 34538

Így igaz, 26 év után én is azért mentem el szavazni hogy bukjon a fidesz,

Már 4 éve is irritált a propaganda, most meg az átlátszó hazugságok,

amúgy meg nem nagyon érdekel a politika, meg nem is értek hozzá,

de most örülök, és azt szeretném hogy legyen felelősségre vonás, a bűnök

ne évüljenek el.

Előzmény: vámmentesss (34529)
Nick & Nick Creative Commons License 30 perce 0 0 34537

Nem olvastam. Tegnap olvastam el, hogy az alacsonyabb iskolázottságúak

pártolták Orbánt.

Nagy sértés lett volna a feltételezés ha tudom.....

....magas eszmecsere....hümm 

Előzmény: füegy (34531)
füegy Creative Commons License 26 órája 0 0 34536

Nyugdíjast jelent.🤔

Előzmény: babi :-) (34535)
babi :-) Creative Commons License 1 napja 0 0 34535

Füvi, mi az a nyugger? 

Előzmény: füegy (34531)
füegy Creative Commons License 2 napja 0 0 34534

Igen. 👏

Előzmény: Barátocska :) (34526)
füegy Creative Commons License 2 napja 0 0 34533

Ha még szeretnétek jót a témában......

https://youtu.be/SNZCdOON9tI?si=VRId8JmZItw40dze

Szép reggelt !!!!!! 😊

füegy Creative Commons License 2 napja 0 0 34532

Én tudtam, hol állsz, csak direkt nem fedtem fel a lapjaim. 😊😉

Előzmény: Nick & Nick (34518)
füegy Creative Commons License 2 napja 0 0 34531

"agymosó csatorna a nyuggerek megtévesztésére

lett kitalálva."

Hogy utálom ezt a szót !!!! 😥

Azt a felmérést olvastad, hogy végzettség szerint melyik réteg pàrtolta leginkább Orbánt? 

Na, azok pont nem az indexen folytatnak  magas(abb) eszmecserét a világról. 

füegy Creative Commons License 2 napja -1 0 34530

Hirtelen nem jutott eszembe a megfelelő szó, pedig tudtam, hogy a " beavatás " gyenge lábakon áll. 😉😊

Előzmény: vámmentesss (34517)
vámmentesss Creative Commons License 2 napja -1 1 34529

Amikor szavaz az ember, akkor elsősorban nem poltikai oldalt választ, hanem számára szimpatikus üzenetek összességéből azt, amelyek a legfontosabbak a számára.

Minden párt mond szimpatikus dolgokat is annak, aki elsődlegesen nem pártok mondandójára tekint, hanem a saját értékrendjét veti össze a pártok mondandóival, az ezen összevetés után alkot megítélést és választ a számára legtöbb jó/legkisebb rossz elv alapján.

A mostani választás amiatt hozott rekord részvételt, mert az alap hangulata nem az lett, hogy ki a legkisebb rossz/legtöbb jót mondó személy/párt, hanem az, hogy ki az, akit le akarunk váltani, mert Ő es a pártja a legkisebb jó/legtöbb rossz.

Tehát a választók kb tizede életében először amiatt ment el választani, hogy most valakit sikerüljön leváltani, és eljutott a tudatukig az, hogy ehhez jelen esetben valóban szükség van az Ő szavazatukra is, mert most reális az esély a váltásra, míg az elmúlt 16 évben nem volt az.

Tehát most nem valaki mellett volt kiállás, hanem valakivel szemben, és ez annyira túl lett tolva, hogy elsöpörte egy az egyben a komplett bal- és liberális oldalt.

Teljesen mindegy volt, hogy a 2 éve még 3 százalék feletti Momentum visszalépett, mindegy volt, hogy a korábbi szintén 3% körüli Kutyapárt és a Maszoppal és a Párbeszéddel együtt 8%-t elért DK elindult, mert a választók csak azzal foglalkoztak, hogy ki az, akinek reális esélye van leváltani a 16 éve fennálló rendszert.

A Bibllia azt mondja, hogy mindennek rendelt ideje van, és minden rendelt idő tart valameddig, ezért ideje lenne ezt szem előtt tartania minden politikai vezetőnek és pártnak, és észre venniük azt, hogy a korábbi formában lejárt az idejük, ahogyan sok, egykor nagy elődjüknek, neves pártoknak és pártvezetőknek szintén az elmúlt 36 évben.

Egy új korszak kezdődött, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi marad meg a Finesznek a mostani 39%-nyi támogatottságából 3 év múlva, az EP és az önkormányzati választásokra. 

Volt 16 évük, de túltolták, ahogyan a “Legényanyában” Kállaiék a kocsmát…😀

https://www.youtube.com/watch?v=THM8dvMGAUI

Szóval jön most 3 évnyi nyugalom, remélem ki tudja énekelni a kint ragadt kb 20 mrd eurót Ursuláék szájából Péter, mert akkor van esély arra, hogy a gazdaság is beindul.

És akkor lesz pénz és kolbászból vaskarika… 🙂 Vagy valami ilyesmi..

Nick & Nick Creative Commons License 2 napja 0 0 34528

👍

Előzmény: Barátocska :) (34526)
Nick & Nick Creative Commons License 2 napja 0 0 34527

Nem hibáztatom mert csak a fidesz propagandát nézte

a tévében, de  kezd lenyugodni, mert a fideszes csatornákon

Magyar Péter sajtótájékoztatója, és kormány programja

nagyon korrekt.

Kezdi megérteni hogy átverték.

Előzmény: Zellem Estelen (34521)
Barátocska :) Creative Commons License 2 napja 0 1 34526

Nem hiszem, hogy közvetlenül a választások előtt becsatlakozva fel tudod mérni, hogy milyen elkeseredettség és frusztráltság uralkodott ebben az országban az elmúlt években (évtizedekben?!). Nem véletlenül nem beszélt senki neked erről, ugyanis olyan cenzúra és megfigyelés zajlott, mint a legsötétebb időkben. Nekem konkrétan a facebook-profilomat figyelték (nem akartam elhinni). Arról nem is beszélve, hogy az indexen a politikai témák tiltottak a polidilin kívül, tehát még a helyi szabályokkal is szembemegyünk, ha itt beszélünk róla. 

Mindent összevetve nagy öröm és felszabadulás van, ez a lényeg. Több, mint 3 millió ember szavazott a szabadságra és a demokráciára, ha másból nem, ebből azért lehet tudni, hogy bajok voltak. És nem véletlen, hogy a világ is figyelte ezt a választást, mert mindenki tudta, hogy mi folyik itt. 

Azt hiszem, hogy a közeg, amelyben az ember él, csakis szabad lehet. Különben minden erőfeszítés, ami a lelki tisztulást megpróbálja elérni, akadályokkal terhes. 

Előzmény: babi :-) (34525)
babi :-) Creative Commons License 2 napja -1 0 34525

Az online hírek, videók alapján írtam a vegyeset. Itt, az ismerősök között is bizony elég vegyes a kép. Én személy szerint jól megtanultam a történelmet, sőt felnőttként is gazdagítottam ebbéli tudásomat. Ezért örülök igen, ha örömmámor van, azonban a történelmi szemléletem miatt felszinesnek és igen rövid életűnek tartom ezt az egészet. Itt is volt ilyen, nem is egyszer, nem is akármilyen méretű. Aztán nem sok idő multán jöttek a keserű levesek, nem is akármilyenek.

Sajnos arra kell folyton rádöbbenni az értelemnek, hogy a kimutatható, siralmas valóság mindíg csak az, hogy egyik tizenkilencz, másik meg egy híján húsz. Kizárólag a hatalom megkaparintásáért folyik az ádáz küzdelem. A használt szavak meg csak szavak, amik elszállnak, úgy elpárolognak, mintha soha nem léteztek volna. Aztán a régi nóta, hogy hamarosan bekövetkezik a kijózanodás, hogy már megint csak felhasználtak, vagy! tök mindegy volt minden, mert már előre el volt döntve. És a szokásos elégedetlenkedés, ellenségeskedés, stb.  

Egy rövid ideig hagytam, hogy vigyen az ár, de csak mindíg félig. (Talán azért, mert csak "online-résztvevő" lehettem.) Elnézést, de képtelen vagyok behintáztatni magamat ezekbe a hazugságtengerekbe. Az igazság az, hogy sok évtizede zéró figyelmet szenteltem az otthoni történéseknek. Most azért figyeltem fel rá, mert hatalmas, nemzetközi figyelem kísérte. Nem csak az interneten, de az itteni tv csatornák is szinte minden nap tudósítottak az otthoni történésekről. Azért is jöttem ide és kérdeztelek benneteket, de senki nem volt hajlandó nyilatkozni erről. Így hát csöndbe maradtam. 

Közben persze amit online láttam, azok a bicskanyitogató, orbitális hazugságok mindkét oldalon, amik emelték vagy süllyesztették az olvasó érzelmeit. Természetesen meg van a véleményem mindegyik oldalról, ami azt hiszem tök mindegy. Maradt a régi véleményem, hogy mindenki azt kapja, amit megérdemel. Meg hogy addig kell változtatni és újra változtatni, amíg minden a régi lesz. És az is majdnem tök mindegy ... Persze az örömérzés fontos, meg kell élni azt is, akármeddig is tart.  

Próbáltam magamtól távol tartani ezeket a magas érzelmi töltésű történéseket, híreket, több kevesebb eredménnyel. Könyvet olvastam, festettem, s most, az utolsó két hétben már a kertben is tudtam dolgozni. Bizony, már 21 fok van itt, napok óta. Figyelem a szines madarakat, az ébredő természetet. Gondolom a ti figyelmetek is lassan elvonul másfele. 

Előzmény: Barátocska :) (34522)
Barátocska :) Creative Commons License 2 napja 0 0 34524
Előzmény: Nick & Nick (34519)
Barátocska :) Creative Commons License 2 napja 0 0 34523

Ez végtelenül szomorú :(

Barátocska :) Creative Commons License 2 napja 0 0 34522

Babi, nem vegyesek. Egyhangú és egyöntetű öröm és felszabadulás van. Akinél esetleg nem, az eddig még nem jelentkezett.

Előzmény: babi :-) (34516)
Zellem Estelen Creative Commons License 2 napja 0 0 34521

Durva!

:-O:-P:-)

Tömegek, akik csak a "királyi médiát" nézték, egyfajta agymosáson estek át.

Nagyon jól demonstrálva, hogy hová vezet az egyoldalú információ, és a kormánypárt istenítése.

Hívőkké váltak ebben a tekintetben.

Nyugtass meg, az öreged nem fordította maga ellen a légfegyverét!

;-)

Zellem Estelen Creative Commons License 2 napja 0 0 34520

Az én köreimben az összes nyugger az Orbánék ellen szavazott.

Én inkább a populista szövegek vevői, a józan kritikát elvesztők körébe teszem a táborát, nem elfelejtve az érdekszférás népeket.

És persze sok hívő szavazott oda a négy betűvel megvezetve: KDNP

Mellékelek egy linket, milyen szintre j(Is) jellemző ez:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=171716064&t=9205964

No comment

Nick & Nick Creative Commons License 3 napja 0 0 34519

Apámat 87 évesen annyira befolyásolták,

hogy a légpuskát odakészítette arra az esetre,

ha netán Magyar Péter becsenget.

Nick & Nick Creative Commons License 3 napja 0 0 34518

Azt gondoltam itt mindenki fideszes, mert az

agymosó csatorna a nyuggerek megtévesztésére

lett kitalálva.

Kellemes csalódás.

vámmentesss Creative Commons License 3 napja 0 0 34517

”…a beavatások után…”

Kb 2 napja röhögök magamban ezen a megnevezéseden… 😀

Előzmény: füegy (34512)
babi :-) Creative Commons License 3 napja 0 0 34516

Na! Úgy látom, hogy nagyon vegyesek az érzések. :-)

Zellem Estelen Creative Commons License 4 napja 0 0 34515
Barátocska :) Creative Commons License 4 napja 0 0 34514

De már csak jobb jöhet.😉

Igen, én is ezt érzem.

Előzmény: füegy (34513)
füegy Creative Commons License 4 napja 0 0 34513

Lehetne tőlem, csak a trollkodástól félek.

A hétköznap megnyilvánulások is elég kedélyborzolók.

Csak nagyon óvatosan keresek szimpatizánsokat, nem mindenkivel lehet beszélgetni erről. 

De nagyon örülök.

Miután nyugdíjasként sokat itthon vagyok, hétvégén dolgozom, erősen tájékozott vagyok.

Van, amivel nem értek egyet én sem, de ki is lehetne az, aki  maradéktalanul  megfelel mindenkinek? 🙄

De már csak jobb jöhet.😉

Előzmény: Barátocska :) (34508)
füegy Creative Commons License 4 napja 0 0 34512

"most próbálok kiszállni, de nem megy :)"

Nekem sem. Majd a beavatások után, talán.

De majdnem mindennap van valami hírérték. 

Előzmény: Barátocska :) (34510)
vámmentesss Creative Commons License 4 napja 0 0 34511

Én 1986, azaz egyetemista korom kezdete óta követem aktívan a közéletet, s olvastam már akkor is az ellenzékinek nevezett orgánumokat (HVG, akkori Magyar Nemzet), s közben 3 haverom is alapító tagja lett 1988 márciusban az akkor még a liberálisnál is liberálisabb Fidesznek, míg én az Szdsz-nél landoltam 1989 nyarán, mert mindannyian rendszert akartunk váltani.

A poltikai oldalak mostanáig tapasztalt éles szembenállását 2002 tavaszán OV hozta létre a 2 választási forduló közben a Testnevelési Egyetemen tartott beszédével, és ez azóta is mérgezi a magyar családok, kisebb-nagyobb közösségek légkörét, mert OV-nak és a Fidesznek ez a mindenkivel szembeni vélt-, vagy részben valós forradalmáros küzdelmi lendülete uralkodott el alaphangulatként.

Na ennek lesz most remélhetőleg vége, és élhetik majd az emberek ismét a normális, hétköznapi(bb) életüket.

Én legalábbis ebben bízom, még akkor is, ha Magyar Péterrel sokmindenben nem értek egyet, de az lenne a baj, ha olyan politikusok keletkeznének, akikkel nincs semmi négyzetkülönbségünk. Akkor már lehet, hogy klónok lennénk… 😀

Az egyik kedvenc filmem 26 évvel ezelőttről az “A 6. napon“ Scwarzeneggertől, ahol az emberek jelentős része már klón… Jajj…

Előzmény: Barátocska :) (34510)
Barátocska :) Creative Commons License 4 napja 0 0 34510

Engem most meglepő módon beszippantott a közélet, holott soha nem érdekelt igazán. Elkezdtem követni az eseményeket, most próbálok kiszállni, de nem megy :)

Előzmény: vámmentesss (34507)
Barátocska :) Creative Commons License 4 napja 0 0 34509

Rólam konkrétan mázsás súlyok estek le. Az első napok szó szerint euforikus hangulatban teltek :)

Előzmény: vámmentesss (34504)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!