te meg gondoltad volna, hogy az amfetaminista deutsch tamas partja a deutsch tamogatasaval olyan drogtorvenyt hoz egy demokratikus allamban, hogy kim dzsong il-nek is tatva marad a szaja? :)
Szégyen? Igen, a 2002-ben megérdemelten bukottakra nézve.
Egyébiránt, amennyit ez a "garnitúra" EUrópáért megtett, méltán kegérdemelte a történelem igazságosságát, hogy ők vihették EUba hazánkat a többi megszabadítottal együtt!
Azért a politika egy kicsit más. Csak minden 5. ember liberális. Ennyivel nem lehet választást nyerni. 5-ből négy szeretne klientúra lenni. Ha a hatalom nem válaszol erre az alapvető igényre, akkor veszít. Az MDF azért bukott akkorát mert nem volt ereje, és nem is tudta, hogy klientúrát kellett volna építenie. Ezt elszúrta. Az emberek nem tudnak máshogy gondolkodni. Ma volt bent nálam egy diplomás ember és megkérdezte miért vontunk meg egy támogatást X-től. Mutattam a listát: mert a jövedelme több oszt kiesett. A vonalig bent van, a másik kint. Méltányosságot 2 éve nem gyakorlunk. Elég egyszerű nem? Most mondd meg, hogy magyarázod el ennél érthetőbben? Sokatmondó arccal távozott. Ő már tudja, hogy nem itt klientúra. De ha egyszer ők jönnek megfizet, mert akkor ők lesznek tűzközelben. És igenis el fogja intézni, hogy kapjon. Sőt tudod mit? El fogja intézni, és helyreáll a világrend, sőt azt fogja mondani: ezek a szemetek is ezt csinálták, csak még aljasok is voltak mert ilyen rászorulónak mint az én rokonom nem adtak. Végre otthon érzi majd magát egy kiismerhető világban. Most is úgy érzi, hogy ismeri, csak nem érti mi a trükk abban, hogy az én szvazóimtól is megvontuk. HÚÚÚÚ!!! Mit kaphatnak azok titokban, és ha mi jövünk mi is ezt csináljuk majd...
Óriási lehetőséget szalasztott el a FIDESZ, kormányzása 4 éve alatt. Hogy mi a francért kellett nekik a Kádár rendszert a Horthy rendszerrel keresztezni? Mi a francért kellett nekik az egész jobb oldalt maguk alá gyűrni, ráadásul bolseviki politizálással? Mi a francnak kellett nekik saját klientúra építésbe kezdeni, ahelyett, hogy elkezdték volna az addigi klientúrák felszámolását?
" Márai gondolaton van: 'Nincs veszélyesebb egy bukott eszme védőinél, mert azok már nem az eszmét, hanem a prédát védik! És védik bármi áron, minden alkalmat felhasználva.'"
Az azért világba ne zavarjon, hogy ma ez a Fidesz-fijugra illik, igaz kis eltéréssel, mert hogy Ök eszmét sose, prédát (Lásd az államkasszához való hozzáférést...) azonban annál inkább próbáltak védeni, próbálnak újra hozzáférni...
Na, ne menjen el mindenkinek az esze. Nem, ismétlem nem az mszp vitte az országot az EU-ba és pláne nem a szadesz. Magyarország visszatért oda, ahová mindíg is tartozott - ám 5o éve az orosz tankok és a kommunista csőcselék megakadályozta, hogy gazdag és sikeres legyen hazánk és az életünk is, vagyis nekünk magyaraoknak, jobb, élhetőbb legyen. Nem párt vagy pártok sikere a csatlakozás, aki így véli az téved, az valamelyik párt égisze alatt propagandát akar csinálni - nem az országnak, hanem kedvenc pártjának. Ezeréves történelmünk, kultúránk okán eleve ott volt, van a helyünk az EU asztalánál. Hát - Jó étvágyat. Csak nehogy az illatos csemegék közül nekünk a romlott, lejárt szavatosságu étkek jussanak. Semmi garancia, hogy nem így lesz.
Még jó hogy.... hiszen egyetlen jól szervezett, átgondoltan cselekvő, szavahihető és nem köpönyegforgató párt van Mo-on, és ez az MSZP. Ő nem hagyja cserben híveit, mint tette pl. OV, aki a fidesz majálisán már országhatáron kívül volt és szegény Pokornira hagyta a hajógyári szigeti banzájt, ahol talán ha huszna hallgatták az ő szózatát:(
Már ne vedd zokon, de egy kicsit baloldali-mantra szaga van ennek. Már többször leírtam, ezért csak az elejét: 19000.- (amit azóta "kamatostul" kifizettek a lencsés-nyugdíjasok, meg a többi is...)
Ami nagyjából annyit tesz, hogy a képletedbe be kéne építeni a bolsevik uszításokat (23 millió román, kamion Bécsből, stb.), hazudozást (Kende, média félreértetések a híradókban, stb.), üres, beetető ígérgetéseket (ld. alább).
Ugyanis a hiszékeny embereknek a TV "megmondja", mit kell gondolni, az újság megírja, a suttogás továbbterjed. Ez a negatív MSZP-SZDSZ propagandasározás, a negatívumok ismételgetése nem érhet fel az építés, gyarapodás hangsúlyozásával.
Tehát: van némi igazság abban, amit írsz, de még elég sokmindent kell belerakni, hogy érthető legyen a '02-es választás vége.
(Hangsúly végülis ezen a komcsikrók írt Márai gondolaton van: 'Nincs veszélyesebb egy bukott eszme védőinél, mert azok már nem az eszmét, hanem a prédát védik! És védik bármi áron, minden alkalmat felhasználva.')
No irok egy par gondolatot, bar valoszinuleg ez a vita rovidesen meghal mert majd jonnek a komcsizok es fasisztazok.
Szerintem Orban es a Fidesz akkor bukta el a meccset, amikor visszanyult a Horthy eraba es megspekelte az egeszet egy kis kommunistazassal, szelsojobbal valo baratkozassal stb. 1998-ban minden esely meglett volna arra, hogy teljesen tiszta lappal induljon az orszag es kimondhattak volna, hogy matol az szamit, amit mostantol tesz vagy nem tesz valaki. Mondhattak volna, hogy az elso a tisztesseg, a masodik a cselekedet es (nehany esettol eltekintve) a multtal nem kell a napi politika szintjen foglalkozni. Ha ezt tettek volna, meg vagy 15-20 evig a Fidesz kormanyozhatott volna. Nem mertek ezt meghuzni, inkabb visszatertek a "klasszikus modszerekhez". Bevallottan klienturat kezdtek epiteni, kicsavartak a torvenyeket es ugy osszessegeben a regi modszerek uj kiadasat lathattak az emberek.
Az emberek viszont nyugalomra vagytak es vagynak. Eleguk van a "haborus" viszonyokbol es qrvara irritalja oket, hogy ezek sem jobbak a Deakne vasznanal, sot!
Ehhez jon meg az allando multtal valo akciozas. Most majd jon a horges (eddig mindig jott amikor ezt leirtam!), de az emberek nem ugy eltek meg a 70-es 80-as eveket, ahogyan azt az ifju titanok most lefestik. A diktatura nem volt totalis, viszonylagos szabadsag volt, az emberek jol elvoltak a langyiban es mikozben szidtak a partot elveztek a rendszer biztositotta "elonyoket": ingyenlakas, allasbiztonsag, garantalt nyugdij, ingyenes egeszsegugyi ellatas - persze a maga ellentmondasaival - stb. (Persze voltak akkor is kemenyen elnyomottak, de ez nagyon kis resze volt a lakossagnak es nem is nagyon tudtak roluk az emberek.)
A Fidesz PR hatasara egyre tobben tettek fel a kerdest, hogy akkor az o rendszervaltas elotti eletuk sz@rt sem ert, mi tobb akkor oket buntarsaknak tekintik? Orbanek nagyon keson ismertek fel, hogy az egyszeru emberek jelentos reszet elidegenitettek. A villaskulccsal valo akciozas, a "panelprolik" fele valo fordulas elkesett es a kivanttal ellentetes hatast kivalto PR akcio.
Ehhez jon meg a politikai nagyvonalusag teljes hianya. A magam reszerol peldaul kifejezetten aljas dolognak tartom, hogy a NATO-csatlakozas unnepsegeire nem hivtak meg az MSzP-seket. Akarmit lehet mondani roluk, de teny, hogy nekik is jelentos reszuk volt a dologban. Hasonlokeppen, az EU-csatlakozassal kapcsolatos fanyalgas is pitianersegre utal.
Lehetne meg sorolni ezeket a jelensegeket. Osszessegeben az emberek nem hulyek es elobb vagy utobb elfordulnak azoktol a vezetoktol, akik reszerol kisstiluseget tapasztalnak.
Ahhoz, hogy a Fidesz realis alternativat mutasson fel arra lenne szukseg, hogy koherens modon egy adott eszmerendszert felvallava kellene politizalnia. Barmennyire hulyen hangzik, de az embereknek igenyuk van arra, hogy legyenek a nezeteiket, ertekeiket megjelenito partok. Na most gondold vegig, hogy a Fidesz az elmult 10 evben milyen ertekrendet jelenitett meg koherens modon. Mert szerintem semmilyent sem. Egyre inkabb ugy fest a dolog, hogy egyetlen programjuk van. A kormanynak mindenben es mindenhol elletmondani, betartani. Hat bizony ez keves programnak, nem is az.
Stopper! Nehogy azt hidd. A gyűlölet csak bizonyos irányban hat. Pl. a bútorgyárat egy vastaghúsú (egyébként okos) komcsi vette át. őt elfogadják. Ha elindulna egy választáson akkor milliárdokat a térségbe lobbizó fideszesekkel szemben lazán megválasztanák. Valamit tudnak a komcsik, amit mi sosem fogunk tudni. Lehet munkástagozat, meg minimálbér emelés, meg vidéki srác - akkor sem. Sőt! Annál inkább nem, Orbánban pl. a közüllünk valóságot utálják a legjobban. Nehogymá, egy alcsúti parasztgyerek.... a kis gőgös köcsög okostojás
Hát, egy kicsit bizony irígykedő, gyűlölködő ez a mi népünk, de ezt nem szabad hangoztatni, mert akkor nemzetellenes leszel. Maradjon tehát az a képlet, hogy aki privatizál, az ab start egy aljadék.
Valahol igazad van. Nem tudom miért nem tudott alternatívát adni, sőt igaz hogy ez az ő hibájuk. De, hogy megértsd milyen nehéz alternatívát adni elmondok egy tanmesét. szóval egy barátom kiprivatizálta a helyi vízművet. Borsod Megyében most nálunk az egyik legolcsóbb a falusi víz (180Ft), ingyen vízóra, szerelés stb. Gyűlölik. Egy öreg bácsi, aki addig tisztelte a tanítót így szólt hozzá: Fizetném én a többet is csak ne magának!
A következő versenytárgyalást azok nyerik akiket szeretnek, de drágábbak.(VÍZMŰ) és mindenki panaszkodik, de valahol elégedett: egy vállalat az mégiscsak más. Hogyan adsz alternatívát? Mi a f@sz kell ha nem olcsó víz? Egy vízműtől?
Nem csak nem vinnék, hanem nem is viszik.
Gyuszi és D-209 viszi a sleppjét az Uniós pénzekért, a többiek meg le vannak szarva.
Nem csak az 50%. De előbb utóbb ez az MSZP-s klientúrarendszeren kívül maradt demagógiában és Werberben bőszen hívő aktivistáknak, és lobbistáknak is leesik. Nem beszélve az eccerű baloldali szavazóról.
És ahogy a közvéleménykutatások mutatják egyre inkább esik.
Ez van bessurrant sok emberiségellenes tevékenységek sorozatát elkövető vótet...ez a Magyar leleményesség eklatáns példánya! Persze az UNIO-ra ez nem vet jó fényt...csodálkozom rajtuk!!!!
nem gondoltam, csak reméltem; pedig akkor még a fidesz liberális volt, illetve annak hazudta magát, mert most, amikor eljutott a munkástagozatig, már ember nem tudhatja, hogy orbánnak van-e akármilyen nézete is, mert eddig csak az derült ki, hogy demagóg köpönyeg és nézetforgató!
Már én unom a személyeskedés-szót leírni, ám amit edeköppintettél, az bizony az.
Nem is akármilyen! Most mondd, tényleg annyira megerőltető kicsit gondolkodni, mielőtt írsz? Tényleg semmit sem gondolsz a felsorolt beetető-hazugságokról? Tényleg nem ítéled el a politikusi harácsolást, legyen az akármilyen oldali? Tényleg nem tudod, hogy a poszkomcsi egypárt és a haverok sokezerszer annyit loptak el (a tiedből is), mint mindenki más?
Ha nem, hát nem.
Mi itt egy dinamikus birodalmat irányítunk, és nem foglalkozunk túl sokat a lecsúszott baloldali faragatlanokkal. Ha érdemben van hozzászólnivalód, azt tisztelettel veszem, a többivel ne is próbálkozz.
Már tizenöt éve főnök vagyok, így besültél. Ráadásul neked sincs véleményed, de a balos technika ilyen esetben mindig a személyeskedés, amint látom használod okosan. Jobbszemű modera szerethetne... A szmájli nem dolby, ha érted, esetleg...
Nem szokás baloldalon bevallani a csalást, az Emília mégis 1 évvel később részben megtette. A többi csak évek múlva derül ki, de nyugi, ki fog. Az MSZP mindig is kékcédulás marad, ráadásul duplán...
És most a véleményedre lennék kíváncsi ezekkel kapcsolatban: "1 x 19000.- Nem lesz gázáremelés -nem lesz gyógyszeráremelés! 50% fizetésemelés! A Széchenyi-tervet bővítés! Nem lesz adóemelés! 23 milló román! Üvegzseb program! Lakástámogatás! 800 Km új autópálya! Jóléti rendszerváltás!"
Mint írtam, a véleményem az: majd rájön a nyugat, hogy kígyót melengetett. A sok kiművelt politikusdinasztiabeli zsentlimen akkorát fog nézni, látva a magyar (és stb) "kultúrát", hogy öröm lesz nézni.
Valamint: nekik kevésbé lesz öröm...
Valamint: ha nincs véleményed, vagy kevés vagy egyhez, akkor légyszíves ne személyeskedj, és amikor már végképp nincs mit írnod, akkor pláne ne nyelvészkedj!
:-(
De sajnos, az EU az eleve penzzel es privilegiumokkal rendelkezo retegek elonyeit, a gazdag/szegeny kulonbseg tovabbi szelesitesenek erdeket szolgalja. A privilegizalt reteget Magyarorszagon az MSzP/SZDSZ kepviseli. "Tetszettek volna forradalmat csinalni..."
De szerintem egyebkent nem kell forradalmat csinalni, mindossze hatarozottan kiallni a magyar erdekekert. (Egyebkent szerintem a privilegizalt csoportok erdekeinek visszaszoritasa altalanos EU erdek, nem csak magyar--lasd hetvegi irorszagi tuntetesek.)
1990-ben - akkor még csak 20 esztendős EU-beli tapasztalattal - azt gondoltam, hogy a demokratikussá váló Magyarországon mind az éppen aktuális kormánypárt, mind az ellenzéke támogatni fogja majd az EU-csatlakozást.
Szvsz az EU legfontosabb üzenete a háborúk és a határok megszüntetése.
Nagyon csalódtam: a jelenlegi "ellenzék" egy EU-ellen ágáló, ócska, acsarkodó szekértáborrá zűllött, a jelenlegi, amúgy jobbra érdemes kormánypárt pedig támogatja az bushák "Shock & Awe" terrort Irakban.