Keresés

Részletes keresés

Szomori Tamás Creative Commons License 2 órája 0 0 88167

A kézipoggyászon felül az lesz a második kézid ha vettél Wizz Priority-t? Az UB átengedi ha nem hegyes a vége, de nem tudom mekkora a mérete hogy fel lehessen vinni.

Előzmény: Ultras_1899 (88165)
forceberg_avs Creative Commons License 5 órája 0 0 88166

Én megcsináltam, hogy keresztbe rakva beférjen a bőröndünkbe, de ehhez feladott kell.

A hosszabb csőből sajnos egy kicsit le kellett vágni, a rövidebb csövet kivenni ez ernyőből, az ernyő maga meg hajlékony, be lehet hajlítani.

10 éves, ZTH mellől van, sokat megélt már.

Jó, ez nem mini kézi kompatibilis. Egyébként már a cső miatt is kérdéses szerintem a fedélzetre vitele.

Előzmény: Ultras_1899 (88165)
Ultras_1899 Creative Commons License 6 órája 0 0 88165

Itt vagyunk PMI-n es sikerult egy olyan  napernyőt venni, ami kibír több mint egy hetet :)

Szerintetek ezt at lehet vinni a biztonsági ellenőrzésen?

675 Creative Commons License 17 órája -1 0 88164

Igen Torinoban van az egyik legjobb autómúzeum , négy emelet magas, jó a királyi kastély, meg valahol Torino alsónál van egy még hatalmasabb kastély. A Supega hegyre is érdemes felmenni, egy nagyon régi nyitott fogaskerekű visz fel ( legalábbis nyáron nyitott volt) Superga arról is híres, hogy hatalmas légi szerencsétlenség történt ott, a Grande Torino foci csapata csapódott a hegynek, hátulról, igy a templom mögé és érdemes elsétálni, ott egy állandó emlékhely, ahol mindig égnek a gyertyák. Csak megjegyzem, ha ez a katasztrófa nem történik meg, akkor ma nem magyar aranycsapatrol beszélnénk, hanem az olasz aranycsapatrol. 

Eddig sem volt túl nehéz megközelíteni, Malpensarol két óránként megy busz, és 2 óra alatt ott is van. 

Előzmény: halilali1 (88162)
irreverzibilis Creative Commons License 22 órája 0 0 88163

útálok buszozni,így jobb lesz közvetlenül,ráadasul GOA is megszűnik

Előzmény: halilali1 (88162)
halilali1 Creative Commons License 24 órája 0 0 88162

Mi átmenetünk Genovabol Torinóba flixbusszal fillérekért. Majd onnan is flixbusszal Malpensa és haza.

Szuper az egyiptomi múzeum, a cinema muzeum, az automuzeum, a palazzo. A 2 napos muzeumcard dal millió muzeumba mehetsz, ha bírod. 

Előzmény: irreverzibilis (88158)
cassano711 Creative Commons License 25 órája 0 0 88161

Hát én sem jósolok neki nagy jövőt. DEB-ről még ilyen félig munkásjáratnak elmenne a Nagyvárad környéki határon túli románok/magyarok miatt, bár ők meg itt kevesen lennének hogy eltartsák.

Nyaralójáratnak nem jó, Torino környékére nagyon kevesen mennek nyaralási céllal innen szerintem.

De azért na, csak egy 800ezres város, lehet a mindenféle céllal repülők összessége majd eltartja. Meglátjuk.

Előzmény: gambl-R (88159)
Flower2000 Creative Commons License 27 órája 0 0 88160

Második legnagyobb egyiptomi muzeum Kairo után a világon.

Előzmény: halilali1 (88155)
gambl-R Creative Commons License 28 órája 0 0 88159

Meg meccsek. Bár, nagyon nagy jövőt nem jósolok a járatnak. 

Előzmény: halilali1 (88155)
irreverzibilis Creative Commons License 29 órája 0 0 88158

Ez klassz,legutóbb már szemeztem a Genovából vonatozással,de így is kevés volt az időnk!

Előzmény: arpadusz (88153)
Geodo Creative Commons License 29 órája 0 1 88157

Olcsóbb a kis feladott, mert kényelmetlenebb. Induláskor sorba kell állnod, legkésőbb 40 perccel előtte fel kell adnod. Ha késik a géped és kaptál új ETD-t akkor is ki kell menned a reptérre, mert a c/in bezár STD előtt 40-nel. Nem lehet nálad a fedélzeten, nem vehetsz ki belőle semmit. Érkezéskor várnod kell rá és izgulni vajon egyben van és minden meglegyen benne amit beletettél.

A prio egy szolgáltatás, ami elsőbbségi beszállást biztosít, és egy további extra fedélzeti poggyászt a megvásárlója számára, az ingyenes kézipoggyászon felül.

Ha nem kevernéd akkor nem írnál "feladott kézipoggyászt".

Előzmény: jazzcool1,2 (88154)
675 Creative Commons License 29 órája -2 0 88156

Ryanair már próbálkozott vele, fél évig bírta, ott voltam az első járaton, voltunk vagy 40 en rajta. Tűzoltók vártak mint első járatos útvonal vízsugárral, csak nem működött a slag, így 3 perc várakozás után beáltunk vízsugár nélkül.

halilali1 Creative Commons License 30 órája 0 0 88155

klassz múzeumok vannak

jazzcool1,2 Creative Commons License 30 órája 0 0 88154

köszi, nem keverem, kérdeztem... (amúgy érdekes, hogy a feladott olcsóbb, mint a fedélzeti a 10 kg-os kategóriában.

(a prio ma már egy "komcsi" jelző, annyira régen volt jelentősége... :-) ) 

Előzmény: Geodo (88152)
arpadusz Creative Commons License 1 napja 0 3 88153

Új Wizz járat: Budapest - Torino, október 30-tól, heti 3x, kedden, csütörtökön és szombaton

Geodo Creative Commons License 1 napja 0 1 88152

Kevered a fedélzeti és a feladott poggyászt. A fedélzeti az amit magaddal viszel a fedélzetre és az utazás alatt végig nálad van. Ha nem veszel Prio-t akkor egy 40 x 30 x 20 cm-es méretű lehet nálad, semmi más. Ha megveszed a WIZZ Priority-t akkor 55 x 40 x 23 cm is lehet egy nálad pluszban, tehát két kézipoggyász lehet nálad a gépen.

A feladott poggyász az amit a check-in pultoknál feladsz, ez nem lesz nálad az utazás ideje alatt (jó esetben nem is férsz hozzá, az útleveled ne ebbe tedd!), csak érkezés után kapod meg a másik reptéren:

Ezek maximális méretei: 149 x 119 x 171 cm és 10 kg, 20 kg, 26 kg vagy 32 kg lehet, amilyet vásárolsz. Ebben a poggyászban lehet folyadék, kés, kard, bárd, fűkasza, kloffoló, féktárcsa, kardántengely és minden más amit nem vihetsz fel a fedélzetre, de amúgy az utcán is nálad lehet.

Előzmény: jazzcool1,2 (88150)
Szomori Tamás Creative Commons License 1 napja 0 1 88151

Ne kapkodj, várd meg similis jóval kedvezőbb ajánlatát nyárra ebben a kategóriában, mert ugye a tél nagyon drága és zsúfolt a főszezon miatt.

SSH mint nyaralós hely nekem bejön, de akkor számíts egy hét punnyadásra a komlpexumban. Nem fogsz unatkozni egy hétig mert rengeteg program közül lehet választani. Télen nem olyan olcsó és szellős mint nyáron a holtszezonban, de nagy valószínűséggel gyerekricsaj mentes pihenésben lesz részed.

Előzmény: cassano711 (88143)
jazzcool1,2 Creative Commons License 1 napja 0 0 88150
  • A feladott poggyász maximális méretei: 149 x 119 x 171 cm.
  • A feladott poggyász maximális tömege: 10 kg, 20 kg, 26 kg vagy 32 kg.
Előzmény: Geodo (88148)
jazzcool1,2 Creative Commons License 1 napja 0 0 88149

Prioval még plusz 5 ezer ft lett volna/fő. Ezért a sima 10 kilóst választottam, ami elvileg a legkisebb "feladott" kategória. (Lehetne hatalmas bőröndben is, de 55x40x23-ast viszek, azaz elvileg fedélzeti méret)

Előzmény: Geodo (88148)
Geodo Creative Commons License 1 napja 0 0 88148

Milyen az a 10 kg-os feladott kézipoggyász? Feladott amit feladsz, vagy kézi amit felviszel magaddal a fedélzetre? A fedélzeti (kézi) poggyászának maximális súlya 10 kg lehet.

Akkor viheted fel, ha 40 x 30 x 20 cm-es, vagy WIZZ Priority 55 x 40 x 23 cm is lehet egy nálad pluszban.

https://www.wizzair.com/hu-hu/sugokozpont/foglalasi-informaciok-es-szolgaltatasok/poggyasz/engedelyezett-poggyaszmennyiseg/fedelzeti-poggyasz

Előzmény: jazzcool1,2 (88144)
MZ/Y Creative Commons License 1 napja 0 0 88147

Hagyd, látszik, kissé magas lovon ül, ahova csak a megtisztultak jutnak fel.

Akit a múltkor kérdeztem mert ob miatt lemaradt, az kb. 4-5 órával a check-in megnyílása után nem kapott beszállókártyát, hogy nincs hely.

Én kivártam nyugodtan, láttam, van még minimum 10 eladó jegy, úgy voltam vele, ha azt mondják, nincs szabad hely, jövök másnap, a pénz jól jön, azon meg majd jól elvitatkozunk, hogy nincs hely, ha még jegy is van. De nem volt rá szükség, ültem nagy lábteres helyen.

Előzmény: bm613 (88125)
jazzcool1,2 Creative Commons License 1 napja 0 0 88146

nyilván így van, ahogy írod. odamegyek majd a pulthoz és megkérdezem, hogy fel kell-e adni? 

Előzmény: Mx8 (88145)
Mx8 Creative Commons License 1 napja 0 0 88145

Szerintem az számít, ami a beszállókártyán van. Ha feladott szerepel rajta, akkor fel kell adni, mert amúgy a kapunál simán büntethetnek érte. Ha meg kézi van, akkor a fedélzetre kell felvinni, és nem lehet feladni.

Előzmény: jazzcool1,2 (88144)
jazzcool1,2 Creative Commons License 1 napja 0 0 88144

10 kg-os feladott kézipoggyászt szabályos méretű gurulósban fel lehet vinni a fedélzetre, vagy kötelező feladni? 

cassano711 Creative Commons License 2 napja 0 0 88143

Ez amit írtál mai árviszonyok között kis túlzással az ingyen nyaraltam kategória :-)

Megnézve a helyet és a véleményeket, nyilván lennének vele fenntartásaim, de ahhoz képest meg nagyon jó amennyibe kerül.

Csak összehasonlításként, egy nyári tengerpartos 5* all-inclusive nyaralás csúcsszezonban ( július, augusztus ) valamelyik "szokásos" helyen, értsd Török Riviéra, Mallorca, Ciprus, nagyobb görög szigetek, Costa del Sol stb., nem nagyon áll meg jelenleg 1 millió alatt egy háromtagú családnak, főleg ha feladott poggyász is van benne, márpedig legtöbben ahhoz is ragaszkodnak.

Most majd sokan beírják, hogy de feléből is, meg így meg úgy, de nem sajnos, legalábbis fenti paraméterek esetén.

Ha igen akkor valami gikszer van benne, többnyire az 5* ami valójában 3* szintjén mozog, ilyen helyek vannak.

Nehéz ügy ez egyébként mert óriási a szórás igényektől, nyaralási szokásoktól, pénztárcától függően.

Ami a mindenféle lehetséges bajokat illeti, egyetértek, az utazás amolyan veszélyes üzem :-) 

Szóval ha egyszer megindul az ember, főleg ha nyáron és főleg ha repülővel és mostanság, akkor számítson rá hogy beüthet a mennykő.

Előzmény: Szomori Tamás (88136)
similis Creative Commons License 2 napja -2 0 88142

Sorry de rohadtul nem érdekel egyik se és mint mondtam nyáron nem utazom. De egyébkánt Kanáriról volt szó.

675 Creative Commons License 2 napja 0 0 88141

A BUD Airport időjárás kezelése példás, abszolút Európai élvonal, annak is az eleje ( meg a sucurty is példás, az szintén Európában az egyik legjobb). 

De miután nem Budapestről Budapestre repülünk ( bár a covid alatt voltak ilyen járatok) sajnos a többi Európai repülőtér közel sem állnak ilyen jól. Ettől még megyek télen, csak izgalmasabb.

Aki Európán kívülre akar menni télen, annak jó, Európán belül már vannak nehézségek. Én pl Európa mániás vagyok, ez egy nagy Skanzen, sok sok szép régi dologgal, engem jobban érdekel Brugge vagy Perugia fantasztikus házai, mint a modern Dubai. 

Előzmény: Szomori Tamás (88140)
Szomori Tamás Creative Commons License 2 napja 0 0 88140

Budapesten tudják a havat kezelni, Wizzair first wave-ben már évek óta nem késett emiatt. A brit vihar ciklon nem veszélyezteti a BUD-SSH útvonalat, ahogy a belga, holland légtér sem és az olasz, spanyol, cseh repterek sem. ILS nélküli reptér sem érdekel, mert BUD-on mind a négy irányból megoldott ez a probléma. Keress más okot mi befolyásolhatja az elmített útvonalat, mert az általad említettek egyike sem. Tudom drága a tél a nyaralós helyeken, a nyár sokkal olcsóbb ezt el fogom hinni abban a percben, amikor kapok rá konkrét árakat.

(SSH-n mikor is volt utoljára az a hó mikor be kellett zárni miatta a repteret? Már nem emlékszem rá)

Télen a hó miatt az utóbi években egyszer sem állt le a kiszolgálás, viszont ha a repülőtér 8km-es körzetében zivatar tevékenység van (villámlás) akkor 2025 júluis 1-től meg kell állni minden földi tevékenységnek. Ezt a szabályt a kettőből az egyik GH tartja csak be ugyan, de a járatok több mint felét érinti.

Előzmény: 675 (88139)
675 Creative Commons License 2 napja -1 0 88139

A tél sem jobb, akkor meg esik a hó. Akkor meg azért nem tudsz leszállni. És az sem mindegy hova mész, mert amíg Nürnbergben simán le és felszállsz szakadó hóban, addig ha egy déli országban ahol ez ritkán fordul elő, már 1 centi esetén bezár a repülőtér minimum egy teljes napra.

Vagy itt a legújabb gyönyörűség az elmúlt 5 év terméke, a téli időszakban jelentkező évi 5-6 Brit vihar ciklon. Ami ott 130-150 km es szelet jelent, 1-2 napig ami azonnal eléri Belgiumot és Hollandiát, és ebből 1-2 mindig eléri a német, olasz cseh, spanyol részeket 70-100 km el is, és minket is kb 70-90 km es szelekkek, na olyankor sem tuti a leszállás.

Vagy az ILS nélküli rengeteg repülőtér, ködös időben, Eindhoven idén napokig be volt zárva novemberben, vagy a szintén nagyon ködös Lisszaboni repülőtér,normális ILS nélkül, egyszerű turista gondolja, télen Lisszabon meleg, igen meleg, meg ködös, és még szerencse, ha csak Farobol kella divertálas után 200 km ert vonatozni, és nem valahol Spanyolország szélén raknak ki.

100x inkább a nyári zivatarok, mint a tél.

Szomori Tamás Creative Commons License 2 napja 0 0 88138

Remélhetőleg similis hamarosan jelentkezik egy jóval kedvezőbb konkrét ajánlattal a nyári időszakra, hiszen szerinte a tél a főszezon és nyári kevésbé zsúfolt időszakban minden jóval olcsóbb. Alig várom az ajánlatát, szerintem egyből be is foglalom, remélem kapok még szabadságot augusztusra.

Előzmény: Péter Tajti (88137)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!