Keresés

Részletes keresés

rebecha Creative Commons License 17 órája 0 0 88045

Köszönöm szépen, akkor megnyugodtam mert januárra van jegyünk.,,,

Előzmény: Szomori Tamás (88044)
Szomori Tamás Creative Commons License 20 órája -1 1 88044

Szeptembtől az Egyesült Arab Emírségekben működő vegyesvállalatának üzemelését állítja le a Wizz Air. A Budapest-Abu-Dhabi járatot a budapesti bázisról üzemelteti a társaság és semmi köze ahhoz, hogy a leánycég megszünteti engedélyeit.

Előzmény: rebecha (88042)
jazzcool1,2 Creative Commons License 1 napja 0 2 88043

BUD-DXB-BUD marad

Előzmény: rebecha (88042)
rebecha Creative Commons License 1 napja -1 0 88042

Sziasztok!

Van valakinek pontos infója arról, hogy tényleg megszűnik a Bud-Abu Dabi ill. Dubaji jáárata?

COOP Creative Commons License 1 napja -2 0 88041

pont így gondoltam.

Előzmény: kirgizke (88039)
VAG Creative Commons License 2 napja 0 0 88040

A szerző beleírhatta volna, hogy (három hónapos vergődés után) éppen tegnap kapta meg az első XLR-t a Wizz Malta is.

Előzmény: jr79 (88037)
kirgizke Creative Commons License 2 napja 0 1 88039

Köszi!

Felhívtam őket, azt mondták, hogy ha beküldtem az igényt, akkor az így mindhármunkra vonatkozik, mert egy foglalási kód alatt vagyunk.

Kérdeztem, hogy a páromét lemondjam-e külön önkéntesen (holnapig a 14 nap miatt), de arra is azt mondta, hogy nem kell lemondani, hanem amit eddig csináltam, az elég.

Hát remélem, hogy tényleg...

Előzmény: áim (88038)
áim Creative Commons License 2 napja 0 1 88038

003616777505

Előzmény: kirgizke (88035)
jr79 Creative Commons License 2 napja -1 0 88037
Előzmény: 675 (88019)
kirgizke Creative Commons License 2 napja 0 0 88036

Értem, hogy jogilag bármibe is beleköthetnek. :-(

A technikai részét (milyen kérvény kinek a nevében) Te hogy csinálnád? 

Előzmény: Mx8 (88034)
kirgizke Creative Commons License 2 napja 0 0 88035

Mi a nem emelt díjas telefonszám? Köszi!

Előzmény: MZ/Y (88026)
Mx8 Creative Commons License 2 napja 0 1 88034

Ahogy írtam, jogilag beleköthetnek mindegyik verzióba. Az igényléskor is ott van az a "fontos" rész, amit idéztem, az alapján az utastársaknak nem jár teljes visszatérítés és az önkéntes lemondást lehet választani, bár a gyerek esete jó kérdés. Az igénylés elküldésével meg beleegyezel a feltételekbe, miközben az üzletszabályzat mást ír. Sajnos az is benne van, hogy elutasítják az egészet, persze ne legyen így.

Előzmény: kirgizke (88032)
similis Creative Commons License 2 napja 0 0 88033

Szerintem mivel azt az árat biztos nem kapod vissza tök mindegy hogy lemondod vagy nem.

Előzmény: kirgizke (88032)
kirgizke Creative Commons License 2 napja -1 1 88032

Szia!

Nagyon köszi a részletes választ. Sajnos így is elég zavaros a helyzet...

Tegnap este leadtam a betegséges űrlapot úgy, hogy "saját célra nyújtok be igénylést" + a foglalási szám, az oda és a vissza utat külön kellett beadni, nem engedte egyszerre. A 2 visszaigazoláson, amit kaptam, utasként viszont csak engem neveztek meg (holott 1 foglalási számon vagyunk). Akkor a többieket egyesével kell lemondani a "másik utas nevében adok be igénylést" fülön?

Írtam a kérvényben, hogy a saját és az utastársaim foglalását is szeretném lemondani. Ebből egyébként az egyik a kiskorú gyerekem, és csak a másik felnőtt. A gyereket nem adják vissza automatikusan?

"-egy felnőtt utas és egy vele együtt utazó gyermek – részleges visszatérítést kezdeményezünk mindkét utas számára, ha bármelyikük beteg;"

És akkor a páromat - aki nem gyerek és nem is beteg, szóval elméletileg utazóképes, igaz, hogy engem kell ellátnia kb. mindenben is, mert egyedül épp hogy ki tudok menni a WC-re - mondjam le önkéntesen a myWizzben?

Tényleg nagyon hálás vagyok minden segítő támogatásért, mert alapból nagyon rossz totál kiszolgáltatottnak lenni, nemhogy még a Wizz-zel küzdeni...

Köszi!

Előzmény: Mx8 (88029)
MZ/Y Creative Commons License 3 napja 0 0 88031

off

A One kitalálta, hogy nem az ászf a mérvadó, hanem a honlap. Az nmhh és a fogyvédelem nem hajlandó helyretenni őket.

off

Mx8 Creative Commons License 3 napja 0 1 88030

-17 nap helyett -16. 17-én van a -14. nap. Ha betű szerint nézzük a szöveget, akkor 17-én még ennek az összegnek kellene lennie, 18-án már kevesebbet adhatnak vissza.

Mx8 Creative Commons License 3 napja 0 1 88029

Szerintem egy igénylés kell, de az első képen az infós rész épp eltakarja a "Fontos" részt:
Ha az Ön foglalásában szereplő személy súlyosan megbetegszik, és nem tud utazni, akkor a foglalás tulajdonosa visszatérítést kérhet a foglalásában szereplő beteg utas nevében. Ugyanez vonatkozik a beteg gyermekre és az útitársra is. Ehhez az utazás tervezett időpontja előtt be kell nyújtania egy, a súlyos betegséget igazoló dokumentumot. Az ugyanazon foglalással rendelkező más, nem beteg utasok, akik nem jogosultak visszatérítésre, önkéntes járatlemondást kérhetnek.
Ez alapján ha igénylést adsz be, akkor csak a Te jegyedet törlik és kapsz rá visszatérítést és ezt valószínűleg a visszaútra is meg kell igényelni. A többiekét pedig a szöveg szerint le lehet mondani önkéntes verzióval (vagy elutaznak).

A betegséggel kapcsolatban viszont ellentmondó a honlap és az üzletszabályzat (pedig utóbbi a mérvadó). A holnapon (amit pár napja más már belinkelt):
https://www.wizzair.com/hu-hu/sugokozpont/foglalas-modositasa/jaratmodositas/datum-ido-celallomas-modositasa/betegseg-vagy-elhalalozas-miatti-valtozas
Itt az szerepel, hogy 

Felhívjuk figyelmed, hogy részleges visszatérítést csak a következő utasok számára kezdeményezünk:

-a beteg utas;
-egy felnőtt utas és egy vele együtt utazó gyermek – részleges visszatérítést kezdeményezünk mindkét utas számára, ha bármelyikük beteg;
-A beteg utassal azonos foglalással rendelkező többi utas felszállhat a járatra, vagy lemondhatja a járatot, és visszatérítést kérhet. Ezen utasok esetében önkéntes lemondási díjat kell fizetni.
Ez egybevág az igénylőlappal is.

A szabályzatban viszont:

https://www.wizzair.com/cms/api/docs/default-source/downloadable-documents/general-conditions-of-carriage/gcc-wah/gcc-wah-1-march-2023/gcc_wah_2023_hun.pdf

5.8.3. Csoportos foglalás esetén, ha valaki a csoportból súlyosan megbetegszik és ezáltal képtelen lesz igénybe venni az utazást, illetve, ha az utazás előtt elhalálozik, akkor a Wizz Air a Foglalásban szereplő minden egyes személyre vonatkozó teljes összeget visszatéríti az Utas részére. Az Utasnak ehhez még az utazás  megkezdésének időpontja előtt a súlyos betegségre, illetve a halálesetre utaló megfelelő bizonyítékokat kell benyújtania a Wizz Air számára.
(saját értelmezésemben csoportos foglalásnak számít, ha legalább kettő utas van egy foglalásban)

Az esetedben viszont jogilag kiskapunak érzem a honlap/szabályzat eltérésén túl a "betegség" definíciót is a Wizz részéről. A lábtörésre mondhatja azt a Wizz, hogy az nem betegség, és tudnál utazni. Meg mivel ellentmondó a szabályzat és a honlap, a másik két utasra mondhatják azt, hogy az jegyük árát nem adják vissza (a honlap és az igénylőlap szerint).

A 190e helyett 76e az önkéntes lemondás lehet (19 ezer/jegy törlési díjjal jön ki). Az önkéntes lemondással kapcsolatban viszont ma a -17 napon vagy (a 31-i úthoz képest), ha 14-en belülre kerülsz, akkor még kevesebbet kaphatsz.

6.4.1. Az Utas jogosult foglalását törölni a járat menetrend szerinti indulásának napját megelőző tizennegyedik napig. A fenti esetben az Utas jogosult a Teljes Viteldíj összegének visszatérítésére, csökkentve a Törlési Díjjal.
6.4.2. Amennyiben az Utas foglalását a járat Menetrend szerinti indulását megelőző tizennégy napon belül törli, jogosult a Teljes Viteldíj összegének  visszatérítésére, csökkentve az Egyéb Szolgáltatások Díjával és a Rendelkezésre Tartási Díjjal.

Ha 14 napon belülre kerülsz, akkor fennáll az a lehetőség is, hogy az Egyéb Szolgáltatások Díját sem adják vissza (ha volt ilyen), a Rendelkezésre Tartási Díj meg magasabb mint a Törlési Díj.

Előzmény: kirgizke (88024)
Jack51 Creative Commons License 3 napja 0 0 88028

Igen, már megjelent a lehetőség. De akkor is gáz, hogy az indulás előtt 1 hónappal törölnek. "Isten ajándékaihoz" ismét lehet repülni ez az oka.........

Előzmény: MZ/Y (88027)
MZ/Y Creative Commons License 3 napja 0 1 88027

De az csak ajánlat, módosíthatod, nem? 

Előzmény: Jack51 (88025)
MZ/Y Creative Commons License 3 napja 0 1 88026

Szerintem biztosítás híján sima lemondásként kezeli. Hívd fel őket!

Az 50 % pont valószínűleg azért kevesebb a kifizetett felénél, mert konkrétan a jegy felét adják, kiegészítő szolgáltatásokra (és esetleg adminisztrációs díjra) nem vonatkozik az ajánlat.

Előzmény: kirgizke (88024)
Jack51 Creative Commons License 3 napja 0 0 88025

Nagyon tele van a bugyrom velük :(((( Augusztusi ciprusi járatomat megint módosították, a megkérdezésem nélkül a másnapi járatra foglaltak át............... Se email, se üzenet, semmi......... Úgy érzem ebből feljelentés lesz a Kormányhivatalnál.......

kirgizke Creative Commons License 3 napja -1 0 88024

Sziasztok!

Köszi mindenkinek, aki próbált segíteni a lábtörés miatti lemondásban.

Ma voltam kontrollon, megmondta a doki, hogy nem utazhatok.

Próbáltam ezt a betegség miatti lemondást, de annyira bonyi... :-(

Először is ki kell jelölni, hogy saját célra nyújtok be igénylést, vagy másik utas nevében. Az infó jelnél meg azt írja, hogy adjak hozzá minden utast, akinek a nevében az igénylést beadom, de  "hozzáad" gomb nincs. Nyilván az egész családét szeretném visszaigényelni (3 fő)

Aztán a külön kell lemondani az oda és a visszautat is?

Tehát 6 igénylést kell így beküldeni?

Meg még írja ezt is:

Ha a myWizz-en keresztül mondja le a foglalást, nagyobb visszatérítést kaphat. Ha a jelen űrlap beküldésével mondja le a foglalást, akkor 17 300 Ft összeget kap, viszont 37 850 Ft összeget kap, ha a foglalás tulajdonosa mondja le a myWizz-fiókba való bejelentkezés után.

Ebben az esetben a visszatérítendő összeget a kérelem benyújtását követő 72 órán belül WIZZ-pontok formájában jóváírjuk a foglalás tulajdonosának WIZZ-számláján. A jóváírt egyenlegből egy éven keresztül repülőjegyeket és szolgáltatásokat vásárolhat a Wizz Air kínálatából.

Lehetősége van azonban a repülőjegy árának 50%-os visszatérítését is kérni WIZZ-pontok formájában, kérelem benyújtásával.

Ha rámegyek erre a Mywizzre, akkor 76.600-at kapnék vissza pontban a 190.600-ból.

De ez a myWizz-es lemondás sima lemondásnak tűnik, mert ott nincs semmi lehetőség orvosi dokumentumot csatolni, és asszem okot se lehetett választani, de már elég ideges vagyok...

Hogy van ez?

Köszi a segítséget.

TeszkósBöbe Creative Commons License 3 napja 0 0 88023

Angol piacot vágod amúgy? 

Előzmény: 675 (88019)
675 Creative Commons License 3 napja -2 0 88022

Tavalyi hir, ez tavaly igaz is volt.

Idén nagyon sokat javultak pontoságban, és menetrend változás terén is egész megbízhatóak lettek, nem írják újra 3x a teljes napi fordulókat egy nyáron belül. 

Te egyébként szokták utazni velük? Mert aki rendszeresen utazik az látja a pozitív változásokat, és nem tavalyi linkeket másol be.

675 Creative Commons License 3 napja -3 0 88019

Váradi a szakadék előtt félre rántotta a kormányt, ezzel beismerte, nem tudnak a Ryanair fölé nőni, de talán már nem is akarnak, jobb egy tisztességes második hely mögöttük mint a csőd, egy esztelen növekedési verseny után. 

A következő lépés a nagy hatótávolságú gépek visszamondása lesz szerintem, pár darabot érdemes üzemeltetni belőle, nyilván egy Budapest- India járat lehet nyereséges, de 51 ilyen gép teljesen felesleges lesz, elég lesz belőle 10-15 is. 

Előzmény: Jack51 (88012)
Panni_ Creative Commons License 3 napja 0 2 88018

Igen, elnéztem az időt, túl korán próbáltam...

Előzmény: irreverzibilis (88017)
irreverzibilis Creative Commons License 3 napja 0 0 88017

24 órán belüli jàrat!

Előzmény: Panni_ (88016)
Panni_ Creative Commons License 3 napja 0 0 88016

Sziasztok, holnapi gépre próbálok becsekkolni és csak fizetős ülőhely opciókat mutat, tudnátok segíteni?

675 Creative Commons License 4 napja -1 0 88015

Pontosabban csak 10 gép az a 18.

675 Creative Commons License 4 napja -2 0 88014

Akkor gyorsan lesz plusz 18 gépük,  sűrítés Európában, vagy ha Trump papa 50 napos zsarolássa beválik, és véget ér a háború, akkor pedig lesz 18 szabad gép amivel berepülhetnek szinte azonnal Ukrajnába.

Előzmény: Jack51 (88012)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!