Ryannal csak a legdrágább csomaghoz van ott meg többe kerül mintha bukod az olcsóbbat. Nekem is kell a flex, így ha van wizz is egy adott útvonalon, arra veszek, többnyire olcsóbb is.
El lehet játszani vele, hogy végül kiemelt időszakra is olcsó legyen.
Nyaralójárat azért drágább, és Debrecenből abszolút nem volt jellemző a változtatgatás. A beállt melósjáratoknál sem.
Debrecenből 1 Bulgária rémlik, Deb/Bud-Eindhovennél meg 1 sem. (a debreceni bezárás miatti törlést nem ide sorolom)
Úgy látom, nyáron Debrecenbe behozzák a w-t, lesz járat Burgaszba és Larnacára, egyiken sincs bázis. Furcsa, hogy Eindhoven kimarad, az stabilan jó töltöttséggel ment. Persze nyáron a nyaralójáratot magasabb áron tudja eladni, de ezek szerint nem zárkóznak el a w-től, akkor meg legalább nyáron kívül találhatnának 1 gépet, ami csinálna egy Ein-Deb-Ein kanyart napközben heti 2x.
Reptér új vezetése nagyon fogadkozik, hogy keresnek valamit a Wizz helyett, kíváncsi leszek, mekkora sikerrel fejlesztés nélkül. Mert azt nem jelentettek be, csak lecserélték a madámot.
Szia! volt clubtagságim de most 16-án lejárt. nem spóroltam vele mivel nem használtam a lemondások /Bécs Debrecen/ meg törlés után másnál foglaltunk. Mivel idősebb vagyok a kiszámítottságot szeretem előre megtervezem hova megyek program tömegközlekedés kijegyzetelve időben.mivel évente csak 1x utazom max.2x utóbbi évekbe voltak a törlések módosítások mi tavaly jan. jártunk először így ja nem tévedek Menorcára 3000 adtak ki jegyeket évekkel ezelőtt de törölték is.ÜDV:Teri
az utobbi 10-15 alkalommal kiváncsiságbol összenéztem az utvonaláraimat a ryan airral a wizz fényévekkel jobb hajrá wizz air de szerintem az elözö 50 alkalomra is igy lett volna
A Wizz csak akkor olcsó ha tökmindegykor repülsz egy hasitasival.
Ennél jobban még nem láttam egy mondatba sűrítve, hogy mit jelent a Wizzairrel repülés :D
Talán lehet mondani, hogy mostanában ha nem tökmindegykor repülsz hanem nyáron és nyaralni valahova feladottal, akkor jobb a Ryan. Kevesebb az anomália ( törlés, módosítás ), alacsonyabb a feladott díja is.
Nyilván nem mindig, mindenhova érvényes ez, de alapvetően így van szerintem.
Az utolsó mondatottal maximálisan egyetértek. Nekem mondjuk a wizz inkább csak a hosszú hétvégézés eszköze, mi nyaralni nem Európába szoktunk menni, de sajnos a legacy sem jobb az utóbbi időben - én nem tudok olyan légitársaságot mondani, ami 100%, hogy nem töröl, az elmúlt 2 év tapasztalatai alapján. MINDEN járatunk módosítva vagy törölve lett, legyen KLM, Lufthansa vagy British, nem csak a wizz. Talán a Ryanair volt aki nem nyúlt bele, de ott csak 2 foglalásom volt, és az egyiknél időjárás miatt ragadtunk Londonban, szóval a szívás része ott is megvolt, csak nem a Ryanair hibájából.
Itt nem a "nem lemondható"-ról van szó, hanem arról, hogy inkább napi 40 eurón bérlek audi sportback-et fél évvel korábban vállalva a 60 perces átvételt, merthogy ezért a pénzért megkésve vagy két héttel a utazás előtt még a fiat pandát sem kapnék. A veszteség nélküli lemondáshoz nem kell nekem közvetítő.
Szállást meg egy évvel korábban érdemes lefoglalni, mert a last minute nem véletlenül az ami. Már ha igényes vagy a szállást illetően.
Nekem odaútra a Wizz nem játszik.
A Wizz csak akkor olcsó ha tökmindegykor repülsz egy hasitasival.
Az autoeurope.com-on 48 órával előtte ingyenes a lemondás, és kevés pénzért tudsz full flex-et is kötni.
A booking-on ha csak lehet én olyat foglalok ami 1 nappal előtte lemondható, de max 2-3 nappal.
Nem merek nem lemondhatót foglalni, akármilyen vonzó lenne az ára. Programoknál is inkább kifizetem a plusz biztosítást és a drágább, lemondható verziót választom, csak kis összegűeknél kockáztatok.
Amikor foglalok a booking-on, a wizzair oldalról indulva ad 5% visszatérítést. Nem mindig használom, mert gyakran app-only áron foglalok, de mindig összenézem, és ha ugyanannyi az appban akkor így veszem. (egy Usa út 2000-3000 USD, azért az 5% nem rossz) Kb 3 hónap múlva kapom meg a jóváírást, és a pontoknak van lejárati ideje, amit beírok a naptárba. Ha közeleg az idő és nem vettem semmit, foglalok valami távoli, olcsó járatot, ahova akár el is megyek, ha úgy van. Athént tavaly márciusra kb 3x törölték, mindig kaptam rá plusz 20%-ot, amit aztán leutaztunk Istanbulra. Most is voltak pontok pár hónapja, abból megint Athén lett, mondván hátha módosítják és bejött, simán átraktam most. (a gyerekkel mentünk volna, de neki lett egy skóciai útja rá pár napra a sulival és ez így kicsit túlzás lett volna-így mi akkor megyünk amikor ő nem lesz)
Lehet olcsón normális méretű autót bérelni brand társaságnál. Részlet az ASZF-ből: "Kérjük, tartsa szem elött, hogy a bérelt autót 60 percnél tovább nem áll módunkban fenntartani."
Lehet szállást foglalni normális áron hosszabb távra jó szállodákban.
Részlet az ASZF-ből:
"A lemondási díj az alábbi összegben és feltételek szerint kerül felszámításra:
59-30 nappal érkezés előtt a lefoglalt szolgáltatások 50%-a
29-14 nappal érkezés előtt a lefoglalt szolgáltatások 80%-a
13 nappal érkezés előtt és meg nem jelenés esetén lefoglalt szolgáltatások 100%-a
Ne ezt kúrja szájba a Wizz.
Ezért érdemes két héttel az indulás előtt venni nála jegyet. Ja nem.
Viszonylag véges azoknak a száma akik össze-vissza tologathatják az utazásuk dátumát ( esetleg a desztinációt is ) kedvükre ha járatmódosítás/törlés van.
Mondjuk fiatal, egyedülálló egyetemista, zsebében elég pénzzel, ezt megteheti. Vagy szintén egyedülálló, home office-ban, rugalmas munkaidőben dolgozó emberek is.
Az utazók nagy része azért nem ez a kategória. Az átlag kénytelen jó előre leegyeztetni a szabit, a párja szintén, ha még van egy-két gyerek is a képben akkor meg eleve iskolai szünetek jöhetnek csak szóba. Legtöbben ezeken nem is tudnak változtatni csak úgy, mondjuk szabit nem biztos hogy tudnak módosítani mert akkor éppen valaki más akarna menni a kollégáik közül.
Ha beüt a krach egy késői járatmódosítás képében ott már igen nehéz ezeknek az embereknek bármit is kezdeni, "rugalmasnak" lenni.
A légitársaságok persze mindezt jól tudják és úgy húznak le ahogy nem szégyellik. Ugye nyári Wizz nyaralójáratokon a 30e+ Ft-os feladott poggyász díja/irány pl.ez a kategória meg sok más is.
Ha pontokat kap az ember akár Wizz-hitelkártyából, akár visszatérítésből, akár bármi másból, azoknak van lejárati idejük, amíg el kell őket használni. Ha ezalatt amúgy nem vennél semmilyen jegyet, akkor is kénytelen vagy valamit kitalálni lejárat előtt.
Nekem van, hogy jól jön, pl a lejáró pontokból kényszerből vett Athént most így tudtam átrakni egy héttel későbbre Koppenhàgára, mert kiderült hogy itt megy a gyerek Skóciába.
De amikor másodjára törölték a 9 fős LA járatunkat és emiatt csak 12.24-re volt hely az nagyon fájt.. igyekszem pozitívan felfogni, de nem mindig jön jól. Mondjuk régebben sokat variáltam, hogy jó indulási idők legyenek, most meg úgy vagyok vele hogy mindegy, majd kialakul.
Powerbank is spare, szóval ha lithiumos (mi más lenne) akkor fel lehet venni 100Wh alatt engedély nélkül, használni viszont a Wizzair fedélzetén nem lehet.
Nem az a baj hogy nem tudod, hanem hogy tippelsz és a butaságot terjeszted. Az egy dolog hogy kevered a wattot az amperrel, viszont 160Wh soha nem volt felső limit. Amit a légitársaság engedélye nélkül vihetsz, az a 100Wh de az csak lithiumos lehet. Harckocsi (wet) akkumulátort szerintem már 30 éve sem lehetett felvinni egyik légitársaságnál sem.
Nem okoskodás és számonkérés, de miért nincs klubtagsagod? Egy repülés esetén is megéri, ha többet nem repulsz abban az évben, akkor is!
A másik kérdés, torlés után miért kéred azonnal vissza a pénzt? Azthiszem indulás előtt 3órával jár le a határidő, addig bármi történhet! Egy kényelmes lehetőség arra vonatkozóan ha betegség vagy valmi előre nem látható történik, nem bukod a repjegyet, hanem te kéred a törlést. Többször jártam így!
Ahogy tucsok is irta: rugalmasság!!!
Szerintem butaság kategorikusan kijelenteni hogy ki melyik társasággal nem utazik innentől. Egy halom hely van, ahová csak egyik vagy másik társaság repül.