Innen lehet esőzésnek látszott, de komoly zivatartevékenység (Cumulonimbus) volt a térségben 180km/h széllel, ami finoman szólva hogy laikusként is megértsd, a repüléshez nem túl ideális.
És úgy tűnik, hogy ma folytatódik tovább... Épp most kaptam értesítést, hogy a járatom kb. 1 órás késéssel indul. Remélem, nem lesz belőle még nagyobb késés!
okt. 12. BUD-BCN - kivételesen nem Ryan, mert a Wizz nem hajnalban, hanem csak 9:35-indul, azaz indult volna, mert szinte last minute áttette 7:35-re... szerencsére aznap délután is van egy járat, arra sikerült módosítani.
Megint módosította a Wizzair az indulási időmet Alicantebol és vastag betűvel írta, hogy nyomtassam ki a beszálló kártyát. mi a fenének. A Ryanair már el se fogad olyat. Alicante nem Marrakesh, itt mindig lehetett telefonon a beszálló kártya. ünnepnap hol a francba nyomtassak ki bármit? Mire jó ez.
Elő kell fizetni a pontgyűjtéshez? Ha nem fizetsz elő nincs pont jóváírás?
A Discount Club tagságért valóban hűségcsomagra van szükség, de nem kell hozzá jegyet venned hogy megkapd a WDC-t ahogy korábban itt többen tévesen írták. Ha csak a pontokat szeretnéd gyűjteni, nem kell hozzá a legolcsóbb Smart csomag.
Elárulod, hogyan lehet klubtagságot venni jegy nélkül?
Persze nem egyedi eset, szerintem fórumokon/fb-on messze 90 % fölött van azok aránya, akik úgy érzik, belehalnának. Pedig eskü nem fáj, érdemes lenne nektek is kipróbálni.
Mert a hitelkártya mellé nem jár már automatikusan sem a klubtagsagi, sem a pontgyűjtés. Elő kell fizetni a Wizznél, egy csomagra, a legolcsóbb smart csomag 299 Ft havonta, erre jár a tagsági meg a pontgyűjtés.
Te komolyan azt vártad, le fogja írni, hogy "bocs, hülyeséget írtam/tévedtem"?
Persze nem egyedi eset, szerintem fórumokon/fb-on messze 90 % fölött van azok aránya, akik úgy érzik, belehalnának. Pedig eskü nem fáj, érdemes lenne mindenkinek kipróbálnia.
Amúgy mért kéne tagnak lenni amíg nem veszel jegyet? Ha nincs HK-d tök logikus hogy az első jegy vásárlásakor aktiválják be ha van, akkor úgyis "ingyen" kapod, nem számít a lejárati ideje amíg aktív a kártyád.
Augusztusban mentünk, 5 napra, kb. 3-4 héttel előtte vettem a jegyet. A dátum fix volt, így az Austrian 50-60ezer körül volt meg fejenként (ahol az Eco Light jegyben benne van a fedélzetre vihető gurulós bőrönd is), a Wizznél, Ryanairnél pedig ennél 5ezerrel lett volna több priorityvel, ami majdnem ugyanezt a szolgáltatàst nyújta. Ugyanezen ok miatt mentünk már Lisszabonba, Barcelonába is átszállással az elmúlt pár évben. Mivel olyan szektorban dolgozunk, ahol a nyári kivehető szabadság ideje csak 3-4 héttel a kívánt időpont előtt derül ki, így általában a fapadosok árelőnye ilyenkor már nem létezik. (Nem beszélve arról, hogy mivel nem pestiek vagyunk, az indulási időpontot is úgy tudjuk alakítani, hogy ne kelljen hajnal 3-kor indulni a reptérre, és ne éjfélre érjünk vissza BUD-ra).
(Ha a nevemre rákeresel flightradaron, akkor meg rájössz, hogy mögöttem sem 3 repült szektor van)
DC klubtagságot nem csak a jeggyel együtt lehet megvenni. Eleve három "verzió" van, a Discount Club, a Multi Pass és az All You Can Fly. DC-ből is van a Light, a Standard és a Prémium. Van még a Standard Plus és a Prémium Plus, de ne bonyolítsuk. A DC Light ingyenes, viszont csak különleges fedélzeti kuponokat tartalmaz.
A Standard ami 59.99 €/év kedvezményt ad számodra és egy útitársad számára. Ez bármikor megvásárolható, nem csak a jeggyel együtt lehet megvenni.
Veszel egy foglalásban 2 főnek jegyet, utólag hozzáadhatsz feladott pogyót vagy priós plusz kézit. Az appon meg tudod csinálni hogy csak a visszaútra az egyik személynek, weben ha jól tudom nem lehet ilyet. Most vettem Máltára PRB-t 11000Ft lett volna az appon, a reptéren a jegyeladásnál 3800Ft volt. Mindenki ott veszi ahol szeretné, erről volt már korábban vita, ebbe ne menjünk most bele. A prio ára változik hogy hova utazol, mennyire van szezonja, illetve az utazás előtt mennyivel veszed se mindegy.
A reptéren veszed meg mindegy ki nevén van a foglalás, a folglalási kódot ha mondod meg egy nevet, bárki megveheti nem kérnek ott semmit. Tehát nem csak te veheted meg, vagy nem csak magadnak. A feladott poggyász is olcsóbb ha a reptéren vásárolod meg, ennek egyszerű oka van. Ott nem lehet pontokból, de kártyával tudsz fizetnni.
Sajnos 5 éve nem repülhettem, :( és elvesztettem a foglalási rutinomat, meg sok minden változott azóta. Most másnak vett jegyhez kérem a segítségeteket. (Visszapörgettem 4x500 bejegyzést, de nem találkoztam ilyennel.)
- Ha DC klubtagságot szeretnék, akkor azt csak a jeggyel együtt lehet megvenni? (Szerintem máshogy nem lehet.)
- Ha ma veszek egy foglalásban 2 főnek jegyet, utólag lehet még hozzáadni feladott pogyót vagy priós plusz kézit, ugye?
- Két fős foglalás egyik tagjának is lehet utólag poggyászt venni, vagy ehhez külön foglalásban kell vennem a 2 jegyet? (A klubos ár miatt jó lenne egy foglalásban kezelni.)
A Wizzair és a Ryanair legolcsóbb járatai, 8000 ért elvisznek, persze ha holnapra veszed akkor nem ennyi, de holnap utánra az Austrian is 86 000 !!!! Irányonként.
Austriaan ha időben veszed elvisz 46 ért is, 8000 helyet.
Kéne koma egy számla, mert ezt kb senki sem hiszi el neked, aki már 3x többször repült életében.
Többször utaztam már Pestről Austriannel, bécsi átszállással. Jellemzően eléggé tele szokott lenni a gép, nyári szezonban E195-ök járnak mostanában, kevésbé forgalmas időszakban a Braathens ATR-72-i. Alapvetően ráhordó szerepe van a Bécsből továbbinduló járatokra. (Legutóbb 1 honapja mentünk velük Milánóba, olcsóbb volt átszállással, mint a direkt W6/FR járat)
Épp az elmúlt hetekben jelentette be a Lufthansa, hogy a társcégeinek, a Swiss-nek és az Austriannak a maradék önállóságát is megszűnteti. Csak a nevek maradnak. Legalábbis egy ideig...
Ma hétfőn az Austiannak 173, a Ryanairnek 53 a Wizzairnek 14 felszállása lesz Bécsből.
DE DE DE, Az Austrian pl olyan helyekre repül, mind Budapest, Kassa, Innsbruck, vajon hány utas lehet ezeken a ráhordó járatokon? Húsz? Vagy esetleg összejön 30-35 fő is ?
Erős a gyanúm, hogy a 173 hétfői felszállás mellett, kevesebb utast fog hétfőn az Austrian szállítani, mint az 53 felszállást produkáló Ryanair.
Lopás gyanúja miatt kihívták a rendőrséget a géphez, csakhogy ez olyannyira elhúzódott, hogy közben lejárt a személyzet munkaideje, ezért meg kellett várni a tartalékosokat. Az egyik check-ines dolgozó telefonját tulajdonította el valaki, és vitte fel a gépre. Visszanézték kamerán az estet, elvileg egy nő volt, de nem találták nála a telefont mivel átadta a barátjának még a gépen, így visszaengedték. Néni végül nem utazott el, mert lesétált a gépről és a gép mellett rágyújtott. A rendőrség már várta, természeretesen nem utazott el és fekete listára került, W6-tal már nem is fog utazni többet.