You need to transfer at least one, if you want to get to the Pest downtown. Buy a transfer ticket wich is 530ft, and you can transfer to either 4-6 streetcars on Margit hid or M2 subway on Batthyany. The only free transfer point in Budapest is Deak ter, where you can transfer from subway to subway with a single ticket. You can't transfer for free on Batthyany neither Margit hid. You need a transfer ticket for tha, 530ft.
You need one or two single tickets. Take H5 metro line (suburban railway though) southbound, and you may exit on Margit hid or Batthyanyi ter for downtown. For transfering you need another ticket! On Batthyany ter you can transfer to M2 subway line, wich is the fastest route to downtown Pest. The central subway station where you can transfer to all subway lines is Deak ter.
On Margit hid you can take 4 or 6 streetcar Pest-bound to get to downtown, but it's very crowded and slow sometimes.
Mit gondolsz, ki a francot érdekel a véleményed? A lényeg az, hogy megint van mire "ötletdíjat" kifizetni "valakinek"! (A "valaki" természetesen XY úr (elvtárs) keresztfiát (unokaöccsét, nagymamáját, sógorát, lányát, vejét stb. (a nem kívánt törlendő) jelenti), illetve hivatkozási alapot teremt a jelentősen megnövekedett működési költségek indoklása ügyében! Te meg zabáld, ha jobb dolgod nincs! Ja, és persze fizesd is meg!
Na, az utcazenészekkel se riogass, azok is tudnak borzalmasak lenni (tisztelet a kivételnek). Aztán meg úgyis csak a koldus-maffia emberei maradhatnának meg ott, azok meg végképp a kibírhatatlan kategóriát képezik, jobb lenne, ha ikább nem csinálnának semmit.
Javaslom, nézz el az Örsre, az aluljáróban beépített bútordarab egy félig pléjbekkelő szintis manus. Na, az büntet. Szóval, nem kívánom én oda senki nyenyeréjét.
Teljesen ki vagyok akadva! Szerencsére eddig se a Nyugatinál, se az Árpád-hídnál nem vártam metróra, de ha igaz amit hallok, ez t?rhetetlen! El?ször is nincs olyan zene, ami senkit nem idegesítene, legfeljebb a halkan besz?r?d? klasszikus zenét fogadnám el (mint New Yorkban), de legjobb a semmi. Aki picit érzékenyebb ember, az tudja, mennyire ?rjít? érzés amikor az ember akaratán kivül zenét hall. Meg mi az, hogy "igényes, hangulatos zene"? Biztos sokaknak a "Gondolsz-e majd rám" az igényes is, hangulatos is.
Sokéve még utasrádióval ijesztgettek, akkor kiderült, hogy nem igaz, most megint el?jött?
De ugye nem vezetik be minden állomáson?
Inkább a metróból elüldözött utcai zenészeket kéne oda visszaengedni. Mert az él? zene az tényleg tud hangulatot csinálni és sokkal kevésbé idegesít? mint a hangszóróból jöv? zene. Ennek lenne értelme, meg aztán a zenészt?l tényleg lehet távolabb menni, mivel csak néhány méteres körzetben hallható. Csak olyan zenészeket engednék le aki nem használ semmi elektronikát.
Nem is tudom elképzelni, hogy lehetnének ennél jobbak. 6 percig vártam az árpád hídnál, ez alatt egy számot sikerült féleig lejátszani, de azt bemondták ennyi idő alatt 20x, hogy "alagut fm, az ön kedvenc slágereivel!"...
Hogy nőljön köröm a pö...
Nos, akkor komoly fellendülésnek leszünk tanúi a hordozható hanghordozók :))) piacán !
Talán lesznek akciók is és akkor lecserélhetem a 100éves CD walkman-omat :)))
Viccet félretéve: ez azért borzasztó, de én még nem találkoztam a rádióadással (a kék vonalon járok). Lehet, hogy szerencsém van ?
Tuti, hogy így marad. A nyilatkozatokból és levelekből az derül ki, hogy ez most már mindig ilyen lesz. Az ötleteinket nem azzal kapcsolatban várják, hogy hogyan szűnjön meg a bömbölés, hanem hogy miképpen legyenek hatákonyabbak (szopják le. úgy is értem: hogy szopnák le.)
Nem hiszed? Figyelj:
"Tájékoztatjuk, hogy a rádió jelenleg teszt üzemmódban működik, a kapott
észrevételeket figyelembe vesszük a további működés javítása érdekében."
Ez szerintem azt jelenti, hogy a további működés garantált (aka nincs mit tenni), csupán arra van fülük/ szemük, hogy milyen dalokat akarsz majd hallgatni :((
Én is alacsony vagyok, de az ablak- vagy az ajtóüvegen keresztül látom, hogy hol járok a feliratokat gond nélkül el tudom olvasni.
Ha előfordult velem olyan, hogy rossz helyen szálltam le, az azért volt mert valakivel dumáltam és nem figyeltem!
A vakoknak általában segítenek az utastársaik, képzeld, én is szoktam, nem vagyok olyan tahó mint képzeled!
Apropó, alacsony emberek: tegyék azokat a rohadt kapaszkodókat elérhetővé! Amióta az eszemet tudom, csak a lábammal tudok kapaszkodni, mintha gördeszkáznék! :)
Utazz egy tömött kocsi belsejében, mindehhez mondjuk 150 cm-es magassággal. Kiváncsi lennék, hogyan látnád meg, hogy hol is jár épp a vonat. SZVSZ parasztság azt kifogásolni, hogy bemondják a megállókat. Különösen ez vall szigorú mértékű érzéketlenségre: "néhány vak vagy analfabéta kedvéért". Az a "néhány vak" is ember, tudod? Nem kívánom, hogy érintett legyél ebben a kérdésben, pedig megbírnád, azt hiszem.
Aki ilyen borsószem királykisasszony, az utazzon autóval, vagy költözzön el egy lakatlan szigetre, ott aztán nem zavarja semmi és senki.
"A 90-es évek közepén az alagút peronnal szembeni részén volt egy vetítővászon, amire a plafonra szerelt kamerákból reklámokat vetítettek és a hozzá tartozó "mozigépből" szintén fülsértően hangos bömbölés áradt. Nem tudom, mennyire volt balesetveszélyes de jó, hogy megszüntették."
De vissza is hozták, hogy a fene essen beléjük. Néha még informatív és érdekes is, mert közérdekű közlemények és hírek is mennek rajta. De:
1. Nem mindegyiknél működik a szerelvény érkezését korábban mindig jelző funkció.
2. Szvsz borzasztóan veszélyes, mert vonzza a tekintetet, az ember önkéntelenül is közelebb lép.
Szóval leszavazom. Jut eszembe, aki itt reklamál, az felment az ominózus honlapra szavazni ?
Szerintem meg azt kéne csinálni, hogy azt a rohadt, 40 éves sistergő-nyávogó hangszórókon keresztül bömbölő-recsegő állomás-bemondást kéne megszüntetni! Minden állomáson böhöm nagy betűkkel több helyre jól láthatóan ki van írva, hogy hol jár a szerelvény, néhány vak vagy analfabéta kedvéért nem kéne migrént okozó üvöltözéssel terhelni az utazóközönség túlnyomó többségét! Így utazás közben (ami a sötét, a levegőtlenség és a tömegből áradó bűz miatt amúgy sem kellemes) nyugodtan, egészségre nem ártalmas módon hallgathatná mindenki walkman-en vagy discman-en keresztül a saját zenéjét, nem lenne ráerőltetve senkinek az ízlése. Aki meg csendben akar olvasni vagy vizsgája előtt még átlapozni a tételeket, azt sem zavarná senki!
Így semmi szükség arra sem, hogy az állomásokon harsogjon valamilyen rádió, vagy bármi más zajforrás.
A rádió működtetésére költött pénzt fordíthatná a BKV inkább arra, hogy a Szibériába tervezett metróablakokat kicserélje nyithatókra!
A 90-es évek közepén az alagút peronnal szembeni részén volt egy vetítővászon, amire a plafonra szerelt kamerákból reklámokat vetítettek és a hozzá tartozó "mozigépből" szintén fülsértően hangos bömbölés áradt. Nem tudom, mennyire volt balesetveszélyes de jó, hogy megszüntették.
Köszönettel vettem szives személyre szabott válaszukat, amely annak
jele, hogy önök hitett tettek az emberek valódi igényeinek
kiszolgálása, és a minőség mellett. Ezúttal szeretnék egy ötletet adni
arra nézvést, hogy hogyan lehetne az adás szinvonalát javítani.
Az embereknek nagyon kevés idejük akad gondolkodni, járatni a fejüket
az előttük álló feladatokon, az életük javítási lehetőségein, mivel
napközben dolgoznak, este tévét néznek, főznek, stb. Az a kevés idő,
ami mindenkinek megadatott, hogy ne zúgjon a fülébe semmilyen
gondolatokat elterelő zaj, a tömegközlekedéssel eltöltött idő. Ennek
megfelelően az Alagút FM adása akkor lenne a legjobb, ha minél halkabb
lenne, minél kevesebb helyről hallható és minél rövidebb időtartamban.
Ennek optimuma tehát az, ha egyáltalán nincs adás. Kérem fontolják meg
javaslatomat!
Pár hete én is találkoztam ezzel a jelenséggel. Először nem tudtam, ki üvölttet magnót a peronon, aztán mikor elhallgat a zene, és mondják, hogy Alagút FM, hát ledöntött a röhögőgörcs...
Az ötlet maga nem rossz, de a lisszaboni metróban komolyzene szól, azt ugyanis a csövik és a drogosok nem szeretik. Strasbourgban meg az állomásnál a villamos föld alatti megállójában szól rádió, de csak igen halkan, háttérzenének, nem üvölt úgy, mint a pesti. Ott speciel igen örültem, amíg a villamost várva a Send Me An Angel című Scorpions-szám szólt a háttérben... :-))) de az nem hangos, nem tolakodó, hanem jólesik, hogy van. Ha halkabban nyomatnának nyugtatóbb jellegű zenéket (hogy pop, rock, vagy klasszikus, az már részletkérdés), lehetőleg reklám nélkül, az viszont nagyon jól jönne! Nadehát Hungarisztánban vagyunk, azon belül is Pesten...