Nagyon nagyon szeretem RA-t, az első album, amit hallottam tőle, a Rock'n roll volt, imádom ahogy rájátszik az előadókra, nagyon jók lettek a dalok. Az Easy Tiger is zseniális album, bár Magyaro.-n még nem láttam sehol.:-(
Nem tudom, hogy rendelték, egészen fura, hogy ilyen olcsón meg tudták szerezni; szerintem nem az Amazontól, az viszont biztos, hogy az USA-ból, mert az eladó elmondása szerint a dollár-forint árfolyam határozza meg a végső árat. Az üzlet az Oktogonnál van, Teréz krt. 19., 353-1751, hétfőtől péntekig 11-től 6-ig vannak nyitva, szombaton 10-től 1-ig.
Kitalálom... Heartbreaker? Love is hell? Na jó, nem találom ki. :)
Mondd csak, hova esik ez a Zenebarlang? Azt egész véletlenül nem tudod, min keresztül rendelték? Amazon vagy valami saját forrás? Gondolom egyéb zenei beszerésre is boldogan vállalkoznak, nem?
Éppen pont most akartam írni, hogy végre megérkezett (mondta a zürge aki az egészet intézte, hogy az EU-szabályok hivatalos átvétele miatt minden csúszni fog, hát igaza lett, de a végén 3800 Ft-ba került a lemez, úgyhogy bőven megérte (de az átverés veszélye amúgy sem állt fönn, lévén hogy utólag fizettem)).
A címadó dal 10/10, a többi közül a legjobban az 1974 és a Wish you were here tetszik, ööö, meg a Shallow és a Luminol, meg a Note to self... Lendületes az egész, és azért mégis más így egyben meghallgatni.
Viszont a This Is It-tel nem vagyok kibékülve. "Ez az" - de mi, meg minek? Ezt a stílt, már ha a Strokes-re akart rájátszani Ryan, nem kellene erőltetni, az a furán zúgó repülőgépzaj meg határozottan idegesítő. (A koncertfelvételen szerencsére ezt nem hallani.)
Hát, jól át lettél verve, ha még _mindig nem_ kaptad meg a lemezt.
Én viszont minél többet hallgatom úgy vegyesen, annál inkább tetszenek a régi számai :-).
RnR-ről azért még maradt a So alive favoritnak.
A rövid Friends-gyászszünet után most épp egy monoszkóp látható a Ryan-Adams.com oldalán, az ablak felirata Esto es una prueba de la emergencia transimitó la red.
Tényleg nem egy radikálisan új koncepció (mondhatni tök hagyományos blues), de engem valahogy nagyon megfogott.
Egyre szimpatikusabb Ryan: feldolgozza a Wonderwallt, a Gold borítóján CSUPA NAGYBETŰVEL és sok felkiáltójellel köszönetet mond az Oasisnek, most pedig, amikor az USA-ban leadják a Jóbarátok legeslegutolsó epizódját:
Igen, tudom, csak pont a Goldot NEM lehet meghallgatni (nem működnek a linkek), viszont naon jó kis kritikákat kapott, meg mindenféle fórumokon ajánlották. A Demolitionről pedig csak 30 másodperces részletek vannak - nem sok.
Van Rock'n'roll, Demolition, és Gold is - ez utóbbi legalábbis volt, merthogy rövid töprengés után ezt választottam. Viszont egy kicsit másra számítottam - nem rossz, de lehetne benne egy kicsit több gyors dal, és egy kicsit kevesebb felszínes country. Bár ez csak az első néhány hallgatás utáni vélemény.
A Rock'n'roll-t megrendeltem a Teréz körúti Zenebarlangban (3600 forint mindennel együtt, csak néztem, hogy lehet ennyire olcsó... bár várni kell rá néhány hetet), úgyhogy a Demolitionnek jobban örülnék :).
Május harmadikán pedig megjelenik a Love is hell első és második része együtt, egy lemezen.
off: hát... sokhelyen volt már szó róla. Csak én nem találom a Vészbanyák könyvem, hogy frissítsem a TUDÁST... khm. szóval a kobakológiát. on.
de vissza: ha peched van, akkor nem találsz ott rockandrollt, mert egy példány volt, és az nálam landolt. Talán rendeltek hozzá azóta :-)