Keresés

Részletes keresés

gitana19 Creative Commons License 2006.07.01 0 0 41
Tegnap a postán volt 1 "gyönyőrű" ügyem. Gyásztáviratot akartam feladni, az volt a bűnöm, h "messzi külföldre", egészen el Révkomáromig. A hölgyeményt nem hatotta + az EUval járó szabad áruforgalom, közölte, h a szolgáltatás mexűnt. Nem elég, h ugye imádok gyásztáviratot küldeni, mert az olyan jó dolog, hanem még 2x20 percet sorba állok a semmiért, és közli a nő, h küldhetek faxot. Sőt, azt otthonról is, sőt még sms-t vagy emailt is, de én táviratot akartam. Olyan bonyolult? Kb. 2 km-re a magyar határtól. Soha nem üvöltöztem, h vesszen Trianon, de most lett volna kedvem...
Szecsab Creative Commons License 2006.06.30 0 0 40
Kedves olvasók! A mai nap 2006.július 30- án a déli órákban az aszódi állomáson, vonatra várva üldögéltem egy iskolátársammal a váróterem előtti padon. Két kreol bőrű fiatalember odajött hozzánk, majd molesztálni kezdtek, közben dulakodtak, majd végül egyikük letépte a nyakamban lévő mp3 lejátszómat és beszaladt az állomás restijébe, a másik a forgalmi iroda előtt elszaladva eltávozott az állomás területéről! Én gyorsan a restibe szaladtam, ahol már nem volt a célszemély jelen, ugyanis innen ajtó nyílik a váróterem felé, valószinűleg arra távozhatott. A váróteremből pedig az utca felé is van kijárat. A restiben a koszilgáló hölgyön kívül egy vendég is tartózkodott. Megkérdeztem tőlük, hogy hová tűnt a célszemély, azt a választ kaptam, hogy itt ma már hárman is keresték a leirt személyt, de azt állitották, hogy ők senkit nem láttak. Ekkor mentem a forgalmi iroda felé segitséget kérni, ahonnan, mint utólag kiderült egy kocsivizsgáló lépett ki, elmondtam a történteket, de segitséget itt sem kaptam. Értesitettem a rendőrséget a 107-es központi telefonszámon, azt a választ kaptam, utazzak el a Gödöllői Rendőrkapitányságra és tegyek személyes feljelentést. Ezek után felhivtam a szüleimet, tanácsukra elmentem az aszódi rendőrségre, ahol panasszal éltem, itt az ügyeletes meghallgatott és azt mondta, hogy hétfőn személyesen tegyek feljelentést. Mindez világos nappal megtörténhetett Aszód állomáson, ahol senki semmit nem látott, semmit nem hallott és senki nem segitett. Ez a közbiztonság? Hétfőn már mit lehet tenni?
Úgy gondolom, elvárható lett volna, hogy az állomáson szolgálatot teljesitők, legalább hajlandóságot mutattak volna, hogy segitenek. Nem nagy érték amit eltulajdonitottak tőlem, de lehetett volna sokkal értékesebb dolog is. Uram bocsá' , ha az életem került volna veszélybe a támadás miatt, ki segitett volna?
Érdekes, a rendőrségnek az a szlogenje, hogy: SZOLGÁLUNK ÉS VÉDÜNK!
Ez nagyon szép, de az a kérdés, hogy hol és mit?
nobaba Creative Commons License 2005.11.06 0 0 39

Akkor a panaszod orvosolva lett, egy szavad se lehet :-))

Előzmény: RIKA424 (38)
RIKA424 Creative Commons License 2005.11.05 0 0 38

Ma éppen ágyba kaptam a kávét. :-))))))))))))

De pohárban. :-))))))))))))

Előzmény: nobaba (37)
nobaba Creative Commons License 2005.11.04 0 0 37

Lehet mostanra már megkaptad volna.

Milyen jól jönne most :-)))

Előzmény: RIKA424 (29)
magorivitez Creative Commons License 2005.08.24 0 0 36

Szia!

 

Te is tudod, hogy <elvben> igazad van. De...........!

 

1/ Ha nem is manipuláltak a panaszkönyvvel, de magas ívről tojtak rá!

2/ Ha manupuláltak? akkor sem fogja a Felügyeleti Szerv, Önkormányzat, Jegyző, Megyei-Városi Kereskedelmi és Iparkamara, ect. megerőltetni magát, mert azért a helyi meki, valszeg elég tisztes iparűzési, és egyéb helyi adókat prkál le a városnak.

 

3/ Javaslod, hogy Abigél esetleg email-ben próbálkozzon:

 

Ma még, a közigazgatásban és egyéb eljárásokban nem elfogadott az elektronikus levelezés.( a IHM-ben úgy tudom, hogy erőteljesen ennek kb. 5 éven belüli elfogadtatásán dolgoznak)

Magam, egy másik topicban ( http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=100&na_step=100&t=9047283&na_order= ) elmondtam saját helyzetemet. Írtam emailben 27 városi érintettnek, (Nyíregyháza) ebből 4-nek ajánlott levélben is, mellékeltem levelemben fényképeket (mert nem vagyok hajlandó nyomtatni, nincs nekem arra pénzem, hogy az ablakon dobáljam ki),. Talajmente! Szerinted a 30 napos határidőn belül, hány válasz érkezett?? (Nem akarok itt képeket mellékelni, de megnézhetitek az egyik >sebtében összetákolt< lapon. És sokkal súlyosabb kérdésben fordultam az illetékes szervekhez. Ne gondold, hogy egy piti meki ügyben majd összetörik magukat.

 

Olvasod, látod: Büdös hús az AUCHANBAN, egérszar a pultokon, parlagfű mindenütt,   a benzinkutakon kispórolják a mosószert, vizezik a vizes MOL-os benzint,soroljam? MINDEN NAP ÍRHATNÁL LEVELET. (Ügyes rendszergazdák beállítják úgy a levelező szerverüket, levelező szoftverüket, hogy a nem kívánatos az KUKA). Ezt a feladatot régen a > titkárnők látták el < , mikor A4-es levélpapírokat iktattak. A KUKÁBA.

Nem a te kis koszos ügyeddel foglalkozik az érintett, nevezetesen a város vezetés, a felügyeleti szerv.

 

Ne álmodozzatok!

 

Ezek már rég le vannak zsírozva.

 

http://kozterulet.uw.hu/images/13_melleklet.jpg

 

http://kozterulet.uw.hu/images/email_01.gif

 

Szia: STEVE

Előzmény: talajmente (34)
fz70 Creative Commons License 2005.08.19 0 0 35
Kukkants bele, mert lehet, hogy VELED IS megtörtént...

 

A 2005. Július 26-i Népszabadságban a Vodafone Magyarország Rt. egy közleményt jelentetett meg, ami nagyon szép dolog is lehetne tőlük. Ha arról lenne szó, hogy annyira, de annyira az “ÜGYFELEK megelégedettsége” lebegne a szemük előtt. De sajnos nem erről van szó! Az említett közlemény egy -a Nemzeti Hírközlési Hatóság által hozott-  jogerős, elmarasztaló HATÁROZAT következménye (NHH, Másodfokú eljárások osztálya, 2005. junius 29. Iktatószám: FK-10.177-4/2005.).  Szerénytelenül mondhatom, hogy annak az eljárásnak (melynek a következménye lett ez a határozat), én voltam az elindítója.

 Hogy miről is van szó pontosan:

1. 

 A Vodafone a törvényekkel ellentétben (mind a mai napig), nem ad ki a fizetendő díj számításához szükséges forgalmazási és számlázási adatokra vonatkozó kimutatást  Vitamax-os ügyfele részére, ha pl. annak számlapanasza van. Magyarul, ha Vitamax-os ügyfél vagy, akkor nem tudod ellenőrizni SEHOGY azt, hogy valójában miért is fizettél! A hivatkozott törvény a 2003. évi C. törvény, az elektronikus hirközlésről (más néven Eht),  138. paragrafusának 7. ill. 9. bekezdése,

ill. a 226/2003. (XII. 13.) Korm. rendelet.

2.

 Ha hívod a Vodafone ügyfélszolgálatát (1270), mielőtt az operátorral, ügyintézővel, akárkivel beszélhetnél, azt mondja az automata: „...beszélgetését minőségbiztosítási célból rögzíthetjük...” Akkor most rögzítik, vagy nem? Piti dolognak tünhet ez, de nem szabad elfelejteni, hogy az ember hangja személyes adat. Ugyanúgy, mint a születési dátuma, lakhelye, stb. Vagyis szabadon kell hogy rendelkezhessen vele! És esetleg egy vita eldöntéséhez visszahallgathassa, hogy kiderüljön, mi is hangzott el egy adott beszélgetésben, amit rögzítettek ...vagy nem rögzítettek ...vagy rögzítettek  ...vagy ..........szóval mi is történt???

  Több mint 1 éves hercehurca után sem sikerült még mindent tisztáznom a Vodafone-nal.

Annak ellenére, hogy az említett törvényre ill. kormányrendeletre hivatkozva lassan EGY ÉVE  kérem tőlük azt, ami jár, vagyis mutassanak meg egy roaming-olásos időszakot, melyben érzésem szerint sokkal többet vontak le a kártyáról, mint amennyit használtam. Lasan EGY ÉVE játszunk egy nagyon fölösleges, idegölő játékot, melynek még a végén sem ismerik el a vereségüket, és mind a mai napig nem teljesítik EGY MAGYAR HATÓSÁG KÖTELEZŐ HATÁROZATÁT ...miért is?   

Szóval, ha Vitamax-os ügyfél vagy, ne feledd: eddig is járt Neked az, amit most úgy állitanak be, hogy mostantól jár!

 Szemezgetés az említett közleményből: “…A Vodafone Magyarország Rt. értesíti Tisztelt Előfizetőit, hogy 2005. augusztus 26.-i hatállyal a Vodafone Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) módosulnak. Az ÁSZF 3.5.3 Panaszügyintézés című pontjának második bekezdése pontosításra kerül, „Az utólag fizető Előfizető kérésére” mondatrész helyébe az „Előfizető kérésére” kezdetű mondatrész lép.”

Valamint:

“…Az ÁSZF 3.5.5.pontja, amely a hangrögzítésre vonatkozik, úgy módosul, mely szerint:

„Főszabályként a hívásokat a Vodafone rögzíti, azonban előfordulhat, hogy műszaki

okok miatt bizonyos beszélgetések nem kerülnek rögzítésre…”

A fenti módosításokra a Nemzeti Hírközlési Hatóság Határozatai, valamint a

szolgáltatások magasabb színvonalon történő nyújtása végett került sor.

Az ÁSZF fenti módosításainak részletes szövege a Szolgáltató honlapján és

Ügyfélszolgálatán érhető el.

Az előfizető 2005. augusztus 26-i hatállyal az Általános Szerződési Feltételek fenti

módosítása esetén élhet az ÁSZF 1.5. pontjában meghatározott jogával.”

 

Sajnos még ezzel sem fog véget érni az én történetem, mert még van egy-két dolog amiben hadakozunk, mmint ŐK, meg én. És ebben az esetben nem véletlen a betűméret…

“Nem adom fel…”

 

Nem!

 

Ha érdekel az egész sztori, ahogy mondják: “Név és cím a Szerkesztőségben…”

 

Ennyi.

 

F. Z.

talajmente Creative Commons License 2005.08.08 0 0 34

Próbálkozz talán emilben a felügyeleti szervnél, az a tuti.

Esetleg kérdezz rá náluk, hogy mi lett a bejegyzéseddel. Ha kiderül, hogy a Mekiben manipuláltak a panaszkönyvvel, bezárhatnak. (mármint a Meki, nem a felügyelet.. :)

Előzmény: KundAbigel (33)
KundAbigel Creative Commons License 2005.08.07 0 0 33

Panaszkönyvbe? Minek?

2 évvel ezelőtt írtam egyszer egy "multinacionális jónevű" gyorsétteremhálózat - nevezett Mc Donald's - egyik vidéki (balaton-parti) éttermének panaszkönyvébe - pontosan két éve nem kaptam egyetlen szó választ sem írásban, sem szóban, sem semmilyen kommunikációs formában. Minek?

ticket mouse Creative Commons License 2005.08.07 0 0 32

Panaszkönyvet nem írtam, de írhattam volna kettőt is!

Az automatából vettem fel pénzt délután ötkor, hogy feladjam a csekkjeimet a postán! Csak annyi pénzt, amennyi a csekkekre kellett! Más pénz nem volt nálam! Ez öreg hiba volt!

A postán fizetéskor derült ki, hogy az egyik ötezresből hiányzik egy kis darab! Tényleg csak egy kicsi! Nem fogadták el! Ekkor már a postás hölgy lebélyegezte csekkjeimet, hogy ne kelljen stornóznia, vettem ki még pénzt az automatából! Szerencsére volt miből!

Másnap a bankban a hiányos pénz cseréjekor mondom, hogy a pénzt a postán nem fogadták el és az automatától kaptam a pénzt, amit ők szoktak feltölteni!

Felvilágosítottak, hogy ilyen kis százalékban hiányos pénz még jó!

Csak a postán, boltban nem fogadják el!

Talán egységes nevezőre kellene jutni, hogy az ember ne járjon kálváriát!

RIKA424 Creative Commons License 2005.08.05 0 0 31

Ez lehetne a mottó:

"Hogyan szerezzünk magunknak 100 Ft-ért bosszúságot?"

Előzmény: talajmente (30)
talajmente Creative Commons License 2005.08.02 0 0 30

Vicces. Illetve szomorú, de jól adtad elő.

 

Nekem is van kávés-balatonpartos sztorim.

 

Május végén, sz*r időben odaálltam a lakókocsiból átalakított lángossütő mellé és kértem sört, lángost, kávét.

Nagydarab tésztaképű hölgy arca verítékével állította ki a számlát egy kisfilm méretű sajtcetlire.

Egyszerre csak felpillant, hogyaszongya:

- Tejszínt tetszett kérni a kávéba?

- Igen - mondám -, cukrot azonban nem.

A hölgy kidugott nyelvvel odakanyarított a hetvenkettes alá egy szép tízest.

- Az nem számít - így ő.

- Miért, a cukor az ingyen van? - kérdeztem, csak úgy, a csevegést fenntartandó.

A hölgy elvörösödött és megállt a kezében a toll.

- Azt hiszi fiatalember - szűrte a fogai között - hogy én lopom a cukrot?

 

(Nem gondoltam)

A világ nagyobbik részén ezt a kérdést úgy oldanák meg, hogy a kávét százötvenér' adják, aztán mindenki tegyen bele annyi tejszínt meg cukrot, amennyitől még épp rosszul nem lesz. Nálunk a kávézás egy apró, de kedves indok egy kis önérzeteskedésre..

Előzmény: RIKA424 (29)
RIKA424 Creative Commons License 2005.07.30 0 0 29

Tegnapi bosszúságom a Balatonparton.

Bevásárlás után az ABC-ben ittam volna egy kávét az automatából. Bele is szórom a kívánt mennyiségű aprópénzt, a gép közli velem, hogy kell még neki 20Ft. Ezen ne múljon a kávém, adtam neki még egy huszast. A gép újabb huszast követel.

Erre szóltam az eladónak, hogy nézze már meg mi a búbánat van az automatával.

Aszongya az eladó dobjak bele még egy huszast. Kicsit zsörtölődve bedobok még egyet.A gép újabb huszast akar...

Mondom az eladónak, hogy most már igazán az egy kávémat szeretném, a másfél kávé áráért, mire ő: Hívjam a gépen látható telefonszámot, és ott reklamáljak.

Minek? Talán kipostáznak majd nekem egy kávét 3 hét múlva?

 

Búcsúzóul a hölgy kedvesen utánam szólt: Nekem itt ne morgolódjon.

Ezért morgolódok most itt:-))

 

manojoe Creative Commons License 2005.07.23 0 0 28

Pár évvel ezelőtt ellopták a bringámat. Azonnal telefonáltam a rendőrségre, mert tudtam, hogy egy uszkve 10 perces időintervallumban történhetett az eset. Azt mondták, előbb tegyek feljelentést, utána megnézik, mit tudnak tenni, de leginkább semmit, mert iagzából a bicikli az elég tucatdolog, adják-veszik egy nap alatt a lopott holmit. És hát hogy ez egy banda, nem egyéni bűnözésről van szó.

Én azért elmentem a rendőrőrsre, ahol egy óra várakozás után hazaküldtek feljelentést írni. Hazamentem, megírtam. Eléggé csodálkoztak, amikor visszatértem a papírral, aszitték, feladom.

Nade!

Pár hónap múlva sikerült lebuktatni a biciklitolvaj-bandát és egyetlen terhelő feljelentés volt ellenük, az enyém!

Behívtak tanúzni.

Én be is mentem volna, de épp akkor vizsgám volt, és a tanár nem volt hajlandó elengedni, hogy végezhessem állampolgári kötelességemet. Most jöhetett volna egy újabb reklamáció-sorozat, ezúttal a Tanulmányi osztályon, de addigra már új bicajom volt és kevesebb türelmem, valamint egy motorzáram, amit valamivel nehezebb leszedni.

Így inkább én is sunnyogtam, szereztem egy orvosi igazolást, hogy ne kelljen tanúskodnom, ellenberger letehessem a vizsgámat.

 

A biciklitolvajokat végülis valahogy megbüntették, megírta a helyi újság is. Azóta mások lopják a bicikliket nálunk.

Janibacsi Creative Commons License 2005.07.23 0 0 27

Termeszetesen ertheto a Te szempontod is, de mi lesz ennek a vege? Tankkal, pancelban, allig felfegyverkezve megy ki mindenki az utcara, es annak lesz igaza akinek mar telleni fog atomfegyverre?? ...

 

Vagy tenyleg szepen lassan minden ertelmes ember eljon, aztan majd le kell dobni egy taktikai tisztitobombat a maradekra, es lehet tiszta lappal indulni?

 

En azt gondolom, hogy nem hulyeseg az az ezereves kozhely, hogy "okos enged"... Ra kell hagyni az egysegsugarura, hadd legyen boldog, hadd forogjon a sajat leveben es kesz. Kerulni kell a konfliktusokat. Elso lepesnek ennyi talan eleg is. Es ez nem vonyito kutyakent elfutas, szerintem.

 

JAno

 

 

 

Előzmény: kacagógerle (25)
iricc Creative Commons License 2005.07.23 0 0 26
en a multkor ugy jartam, hogy mivel a foodexpressz napok ota ehetetlen vackot hozott, telefonaltam nekik, hogy lemondom a heti rendelesemet mert ehetetlen moslekert nem fizetek ennyit. 2 het mulva kijottek hozzam (kiemelt-ugyfel kapcsolattarto manager-bruhhaha). hosszasan magyarazkodott, hogy miert is erzem en mosleknak az o paratlan minosegu foztjuket (rossz az izlesem bakker). kaptam 2 kavescseszet, 10 % kedvezmenyt (de csak ha egesz honapra rendelek). oszt csa.
kacagógerle Creative Commons License 2005.07.23 0 0 25

Azt már régóta tudjuk,hogy egy nagy fostalicska az egész ország.
Egyre jobban a farkastörvények kezdenek eluralkodni mindenhol,teljesen felesleges pl.az igazságszolgáltatásra várni.
Ebben az esetben is olyan volt a hozzáálásom,ahyogyan hozzám viszonyult a biztonsági őr.Egyre jobban érezhető mindenhol a fokozódó feszültség,egyre idegesebb mindenki állandó a stressz.Ebből következik,hogy senki sem türelmes,senki nem udvarias ezért aztán keletkeznek az ilyen konfliktusféleségek.Tisztában vagyok vele,hogy ez a hozzáállás sem vezet semmi jóra,de nehogymár megalázkodjak,elszaladjak mint egy vonyító kutya.Egyre jobban afelé megyünk,hogy mindenki csak magára számíthat.
Itt van még egy példa.
A télen feltörték a kocsimat.Felhívtam a rendőrséget,1.5 óra ki is jött két helyszinelő ittas!!! állapotban.Kezdődött azzal,ők összevesztek azon,hogy egyszerre csak az egyikőjüknek tudok válaszolni,utána folytatódott azzal,hogy agresszív módon nekemestek és lebasztak miért hagyom a cuccaimat a kocsiban.Szó szerint elkezdtek üvöltözni,hogy miattam!!! kell most dolgozniuk.Ezekután hogyan forduljak a hivatalos szervekhez,és minek írogassak a panaszkönyvekbe???
Hab a tortán,hogy én nyomoztam ki magánakcióban kik voltak a tettesek,mert ezért a piti ügyért a kedves nyomozóbácsi a füle botját sem mozdítja.Az viszont más lapra tartozik,hogy nem adtam ki a tetteseket mert ezzel még nem lesznek meg az irataim,és bíróságokra tárgyalásokra sem lett volna kedvem eljárni.

Ha úgy nézzük én is jó nagy lúzer vagyok,mert rendesen fizetem az adót,tb-t.
Előzmény: Janibacsi (24)
Janibacsi Creative Commons License 2005.07.23 0 0 24

Na, pontosan az ilyen hozzaallas miatt nem lesz ebbol az orszagbol semmi sem a budos eletben, csak fokozodik benne a szar nyomasa.

 

Amig a csalas-ugyeskedes a meno, aki meg normalisan akar elni az "luzer" es ki kell rohogni, addig azt hiszem nincs min csodalkozni. De mi lesz majd akkor, ha csak a nagyokosok maradnak majd otthon a szarkupac tetejen, mert a sok "luzer" megunja a dolgot es elmegy olyan helyekre, ahol nyugodtan elheti a kis begyopesedett luzer eletet? ...

 

JAno

Előzmény: kacagógerle (22)
iricc Creative Commons License 2005.07.23 0 0 23
azt sem tartom kizartnak, hogy az ilyen sztorik miatt nem veszik komolyan azt, aki tenyleg jogosan emel panaszt...
Előzmény: kacagógerle (22)
kacagógerle Creative Commons License 2005.07.22 0 0 22

Jah,el isfelejtettem mondani,hogy ennél a bizonyos áruháznál még véletlenül sincs kihelyezve olyan tábla ami a kosár,ill. a kocsi használatára figyelmeztetne.Kérdeztem is az őrtől,hogy az ujjamból szopjam ki,hogy itt kötelező a kosár használata.Erre annyit mondott,hogy ezt alapban tudni kellene.:-))Kész röhely az egész komolyan mondom.

Te egyébbként valami minta polgár vagy?Minden szabályt betartassz,mindenben tökéletes vagy?Ne vedd sértésnek,de tényleg jó nagy lúzer lehetsz.Akármilyen szomorú is,ma ebben az országban el sem hiszem,hogy ilyen is van.:-))))
Előzmény: talajmente (19)
talajmente Creative Commons License 2005.07.22 0 0 21

Persze. Ha magadhoz öleled a cuccot, akkor bármire mondhatod, hogy véletlenül csúszott a zsebedbe.

 

Ha kosárba kell pakolnod amit ki akarsz fizetni és a zsebedben is van valami, akkor az teljesen egyértelmű.

 

De a legfontosabb, hogy a kosár és a zseb között nagy a távolság. A magadhoz ölelt cucc és a zseb között pedig kicsi. Az előbbi esetben már válogatás közben - szemrevételezés útján - megállapítható rólad, hogy tisztességes vagy, a másodikban csak akkor, ha megmotoznak.

 

Ne az őrre legyél dühös emiatt, hanem arra, aki lop. Miatta van a macera. És ha őr nem volna, akkor pedig neked kellene kifizetned amit mások elloptak. Vagy pedig bezárhatna a közért, tehát sokat kellene gyalogolnod máshova. Stb.

Előzmény: Infomaker (20)
Infomaker Creative Commons License 2005.07.22 0 0 20
ööö...kötözködés mentes, hülye kérdés: ha kocsit viszek be, nehezebb a kabátom alá dugni valamit?
Előzmény: talajmente (19)
talajmente Creative Commons License 2005.07.22 0 0 19

Gerle, a törlesztésnek sosincs vége. A faszi egyszer még megtalálja a módját, hogy visszatörlesszen. Aztán majd te is, a végén megölitek egymást.

 

És hát... az a baj, hogy te kezdted. Azzal, hogy beléptél az üzletbe, vállaltad, hogy viszel kosarat. Nem vittél, hibáztál.

 

(>Ha pl.udvariasan felszólít arra,hogy legközelebb hozzak kosarat vagy kocsit akkor >természetesen ezt tudomásul veszem,és be fogom tolni az utánfutót az egy db. >twix csokiért is.

 

Ember, a bejáratnál teljesen udvarias tábla figyelmeztet erre. Miért kell neked külön szólni olyasvalamiért amit bárki más magától tud??)

 

Az is igaz, hogy olyasvalamiért szívsz, amit nem te követtél el. Kosarat vinned azért kell, mert előtted egy csomó embernek eszébe jutott, hogy ha nem visz, akkor könnyedén felejthet a dzsekije alatt néhány terméket, amiért majd a pénztárnál nem fizet.

 

Ugyanígy azért zárod be az autódat, a lakásodat, kötsz biztosítást, ügyelsz az értéktárgyaidra a villamoson és rettegsz a sötét utcán, mert bizonyos alakok kihasználnak bizonyos helyzeteket, ami erkölcselenség, de hát voltaképpen még mindig nem jöttünk le a fáról.

 

Tisztában vagyok vele, hogy tök nagy lúzer vagyok, amiért nem másolok cédét, megveszem a bérletet és segítek levinni a szomszéd néninek a szemetet, miközben hozzánk betörnek és elviszik (sic!) a malacperselyemet.

 

De legalább nyugodtan alszom.

 

Kedvenc vesszőparipám, hogy a "Legyen szíves" kiveszett a világból és keményen dolgozom a meghonosításán, habár ez szélmalomharc.

De hogy a fenébe tudnék másokat arra biztatni, hogy teljesítsék a kötelességüket, ha közben lábbal tiprom a sajátomat?

 

Ami az egyik embernek jog, az a másiknak kötelesség és fordítva. Ezzel szemben itt és most a legnagyobb erény akár vért izzadva is, de egy kicsit nagyobb helyet taposni, mint amennyi jutott.

Erről a minap az újságban azt olvastam, hogy a Kádár-korszakban mindenki a túlélésre játszott, ami rendben is volt és - a szakemberek tanácstalanul állnak a dolog előtt - ez egy fikarcnyit sem változott az elmúlt tizenöt évben.

 

Ennek eredményeképp a hangulat ma Magyarországon alulmúlja a legtöbb fekete-afrikai országét. Pedig sokkal jobban állunk.

 

Mi viszont keményen ápoljuk a mokány, kiskun önérzetünket.

 

Miért?

Előzmény: kacagógerle (18)
kacagógerle Creative Commons License 2005.07.22 0 0 18

Teljesen egyetértek veled,és azzal is tisztában vagyok,hogy az őr is a munkáját végzi.
De.Nem mindegy hogyan végzi azt.

Ha pl.udvariasan felszólít arra,hogy legközelebb hozzak kosarat vagy kocsit akkor természetesen ezt tudomásul veszem,és be fogom tolni az utánfutót az egy db. twix csokiért is.De én már csak ilyen vagyok,hogy azért sem,ha ők úgy akkor én is úgy.
Erre mit kaptam?

"Hééé álj csak meg!A kosárral mi lesz?Én viszem be bazdmeg?Ezért kivezettethetlek,és testi kényszert is alkalmazhatok(de már fogja is a karomat,és elkezd cibálni+hülye köcsög,majom)"

Ezekután a szabályszerű intézkedésekről felesleges beszélni is.Nem ez lett volna a módja.
Nekem meg ilyen a természetem,hogy nem hagyok annyiban semmit sem,mindenre emlékszem és soha nem felejtek.Valahogy mindenkinek törlesztek aki kicseszik velem.
Előzmény: talajmente (17)
talajmente Creative Commons License 2005.07.22 0 0 17

Nézd Kacagó: komoly társadalmi problémákat feszegetünk, szóval hosszas hozzászólás-sorozatra készülök. Értem az álláspontodat, remélem te is megérted az enyémet, elfogadni persze nem kell.

 

Én mindig meglepődöm azon, amikor a BKV-ellenőröket szidják. Különösen, mert az ellenőrök igenis, udvariasak. Átlagosan legalábbis.

 

A BKV nem karitatív szervezet, hanem vállalkozás. Ők kemény munkát végeznek (és jól), mi fizetünk. Aki felszáll a metróra, automatikusan vállalja, hogy fizet azért, hogy őt A pontból B pontba eljuttassák, továbbá vállalja, hogy nem gyújt rá, a kutyáját pórázon tarja és nem önti nyakon kólával a többi utast.

 

B. barátom neje sosem vesz bérletet. Egy alkalommal Gödöllőről jöttek befelé; a HÉVen ugye kalauz van, tehát vett jegyet. A kalauz Cinkotánál tájékoztatta, hogy a jegye csak a város határáig érvényes, onnan másik jegy, vagy bérlet ugye... a kalauz udvarias volt, nem akart bírságolni, félreértés történt, stb. tehát csak a jegy árát kívánta beszedni. A nej hisztizett, majd mindketten leszálltak, majd lógtak a buszon Cinkotától. Ugyanezen hölgy minden nap négyszer lóg valamilyen járaton és közben ajkai sosem szűnnek meg átkozni a BKV-t.

 

Szerintem az embernek van három nagy lehetősége. 1. BKV+bérlet(jegy), 2. Autó+jogosítvány+biztosítás+adók+benzin, 3. Gyalog.

 

Bevallom, örömmel hallottam, hogy a nagy metróellenőrzés eredményeképp a BKV napi nyolcmilliót nyer/takarít meg (nem tudom, hogy igaz-e, sokadik kézből hallottam). Egyik este beugrott hozzánk K., boroztunk, beszélgettünk és feljött ez a téma: elújságoltam a nyolcmilliót és hozzátettem: talán végre megértik az emberek, hogy minél kevesebbet lopnak, annál több marad a zsebükben.

 

És mi volt a válasz?

Jaj, ne is mondd... azok a szemét ellenőrök...

 

Azt akarom belőle kihozni, hogy ha a közért bejáratánál nagy betűkkel ki van írva, hogy légyszi, csak kosárral, akkor az embernek van két nagy lehetősége: vagy bemegy és visz kosarat, vagy nem megy be. Ez így demokratikus.

 

Nyilván ez az esszé nem szól arról, hogy kinek volt gyerekszobája és kinek nem.

A b. őr a munkáját végzi, ha figyelmezteti a vásárlót vállalt kötelessége elmulasztására. A vásárló nem a munkáját végzi, amikor ellenáll. A b. őr nem a munkáját végzi, amikor megüti a vásárlót. A vásárló nem a munkáját végzi, amikor alattomban kirúgatja az őrt.

stb.

Előzmény: kacagógerle (16)
kacagógerle Creative Commons License 2005.07.22 0 0 16

Még mielőtt mindenki engem anyázna mert patkány vagyok hozzáteszem:
Mind a három eset a kosárral,vagy a kocsival volt összefüggésben.Én alapjábavéve rettentő türelmes ember vagyok,tehát ebből következik,hogy nem egyszer csinálták ezt meg velem ugyanazon őrök.Mindegyik esetben fejenként 3-4,sőt az egyik esetben 5-6-szor ugyanazon őr basztatott.Figyelmeztettem minden alkalommal őket,hogy nem lesz ennek jó vége,rá fognak baszni nagyon,hagyjanak békén mert ha a fene fenét eszik is,egy chips-ért és egy snickersért nem fogom tologatni azt a kurva pótkocsit.Erre ők elkezdenek adogatni,hogy mehetek akárhová,meg kiraknak mindenki szeme láttára az áruházból,és akkor még a hülyézést anyázást nem is említettem,sőt az egyik elkezdett cibálni kifelé,és csak akkor volt hajlandó elengedni mikor megfenyegettem hogy feljelentem.
Érdekes,hogy mindegyik ki akart hívni párbajra az áruház elé munka után.:-)))

Ugyhogy ha patkányság ha nem,én adtam esélyt nekik nem is keveset,igyák meg a levét maguknak csinálták a bajt.

Jah,és nem vagyok cigány ha erre gondoltál.:-)))Meg egyébbként sem fordulnék ehhez az fasza magyar igazságszolgáltatáshoz,idáig mindent sikerült elintézni anélkül.:-)
Előzmény: talajmente (13)
talajmente Creative Commons License 2005.07.22 0 0 15

Gratulálok az új postáshoz!

 

És örülök, hogy találkoztunk: jó tudni, hogy az ember nem egyedül van, miközben a széllel szembe vizel.

 

Illetve jó belegondolni, hogy ha nagyon sokan lennénk, akkor már mondhatnánk, hogy a szél fúj szembe.

 

(Biztos megvan a vicc: Kovács Trabanttal száguld a Nagykörúton. Rádió: "Kérjük, óvatosan hajtsanak a Körúton, egy elmebeteg a forgalommal szemben halad." Kovács (idegesen): "Egy? Mind!")

Előzmény: iricc (10)
kacagógerle Creative Commons License 2005.07.22 0 0 14

Az nem patkányság mikor ki akar vezetni azért,mert nem viszek kosarat?Meg lehülyéz lemajmoz.Vessen magára,velem ne baszakodjon mert rábaszik.Hagyjon engem békén,én se szóltam hozzá egy szót se.
Előzmény: rali (12)
talajmente Creative Commons License 2005.07.22 0 0 13

No de ha tényleg beléd kötöttek és tényleg ok nélkül, miért nem azt írod le?

 

Persze a biztonsági őröket nagyon kevesen szeretik és érthető okból - a jelek szerint b.őr ma bárki lehet, nem kell hozzá tánc- és illemtan leckéket venni.

 

Eszembe jutott pl., amikor teljesen betelt az erkély: nagy sóhajjal összeszedtük az összes borosüvegeket és banánosdobozokba pakoltuk. Épp tele lett az Astra csomagtartója.

A Corát választottuk, mert szeretjük az automata üvegvisszaváltót, az vicces.

De aznap a Cora korábban zárt mint hittük és már csak negyedóránk volt. A vásárlásról lemondtunk, azért a dobozokat becipeltük, ha már ott voltunk.

Kedvenc automatánkat azonban már kikapcsolták.

Ott álltunk vöröslő képpel és hajladoztunk a banánosüvegek alatt, mint oroszlánfing a szélben, mikor ott termett két. b. őr.

Vigyorogtak, mi köszöntünk, és egyikük azt mondta: - hehe, nincs szerencsétek.

 

Majd megpukkadtam.

Vágytam földhöz vágni a cuccot, de még epés megjegyzésre sem volt időm, már csak a hátukat láttam.

 

(A piacgazdaság lényege, hogy a Tesconál udvariasabbak, tehát az ember oda jár és a Cora jól tönkremegy, ugye?

Fenét. A Tesconál még bunkóbbak voltak, tehát legközelebb ismét a Corából távozunk vert seregként, majd egy kicsit megégetjük magunkat az Auchanban, a sarki közértet bezárták, enni-üvegvisszaváltani meg muszáj, ugye.)

 

Bocs, szófosásom van:

Az igaz, hogy mértéken felül termelünk borosüveget és elsején jól jön az ilyesmi, de az önbecsülésem többet ér, tehát újrahasznosítani fogom inkább a cuccot. A házunk előtt van ilyen szelektív műanyag izé.

Most azt tessék megmondani nekem, hogy a polgártársak mé' hajnali hatkor veszik igénybe ezeket, amikor egész nap ott a lyuk a tetves konténeren?

Hajnali hatkor. Ütemesen. Húsz-harminc. És pipiskedni kell minden egyes üveggel, tehát lassú a művelet.

És nem legyinthetek álmatlanul forgolódva a vackomon, hogy micsoda alakok vannak, mert pont ezek a rendes emberek...)

 

ígérem, majd leszek rövidebb:

Szóval semmi tipped, hogy miért csesztetnek pont téged az őrök? Az arcberendezés nem indok. Illetve ha pl. etnikai problémáról van szó, akkor ombudsman, Parlament, nagy nyilvánosság: újságok, Index; akár Brüsszel, vagy bármi, de semmi esetre sem sunyi módszer!

Előzmény: kacagógerle (11)
rali Creative Commons License 2005.07.22 0 0 12
Ez patkányság, fujj.
Előzmény: kacagógerle (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!