Keresés

Részletes keresés

kalambo Creative Commons License 2008.01.08 0 0 120

A HTCC csoport tovább bővült a Tele2 magyarországi érdekeltségével


A szolgáltatásait Invitel márka alatt nyújtó Hungarian Telephone and Cable Corp. (AMEX: HTC), vezető alternatív telekommunikációs szolgáltató 2007 júliusában állapodott meg a svédországi székhelyű Tele2 magyarországi üzletének megvásárlásáról. A Gazdasági Verseny Hivatal októberi, az ügyletet jóváhagyó döntését követően a HTCC a mai napon sikeresen lezárta a tranzakciót. A Tele2 Magyarország a közeljövőben különálló vállalatként működik tovább.
 
A Hungarian Telephone and Cable Corp. a mai napon bejelentette, hogy lezárult a svédországi székhelyű Tele2 magyarországi leányvállalatának felvásárlása. A Tele2 Magyarország vételára 4 millió eurós (megközelítőleg 5.7 millió dollár) cégértéken alapul és készpénzben került kifizetésre. A megegyezés szerint a vételárat a Tele2 Magyarországnak a tranzakció lezárásakor kalkulált nettó tartozásai és nettó forgótőke állománya összegével korrigálták.


A HTCC így már több mint 1 millió ügyfelet szolgál ki Magyarországon. Az újonnan szerzett előfizetői bázis számára további, a Tele2 által eddig nem nyújtott szolgáltatások, különösen a DSL szélessávú internet is könnyen hozzáférhetők lesznek. A Tele2 a közeljövőben egyelőre a csoporttól különállóan, továbbra is Tele2 néven működik majd. A HTCC csoport célja ebben az esetben is a folyamatok teljes integrációja, így a Tele2 név belátható időn belül eltűnik, a szolgáltatások pedig Invitel márkanév alatt lesznek majd elérhetőek. A Tele2 Magyarország 2006-os árbevétele 10.7 milliárd forint (megközelítőleg 61 millió dollár).

A felvásárlás lezárását kommentálva, a HTCC elnök-vezérigazgatója, Martin Lea a következőket mondta: „Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a Tele2 Magyarország felvásárlása tovább erősíti pozíciónkat a magyar vezetékes távközlési piacon. Az akvizíció összhangban van stratégiánkkal, amely szerint a továbbiakban is nyitottak vagyunk hasonló, a HTCC részvényesei számára értéket hozó lépésekre a magyar és romániai piacokon.”

http://www.invitel.hu/portal/hu/hirek/article.0032

Törölt nick Creative Commons License 2007.04.01 0 0 119
Szervusztok!

A Tizenöt válaszában leírtakhoz annyiban csatlakoznék kiegészítéssel, hogy amennyiben a T-Com-nál berendezték az ún. preselection típusú közvetítő választásra a Tele2-őt, akkor otta T-Com-ot a társszolgáltatói szerződése köti, így annyira nem egyszerű (sajnos) az eset.

Tehát (ha jól veszem ki Pert1 leírásából!) itt NEM kellene előtétet (1502) tárcsáznia, hanem alapesetben a Tele2-őn menne ki - míg ő a T-Com-on keresztül akar telefonálni - ami pl. egy Favorit Non-stop Plusz csomag esetén logikus elvárás is lehet ;-D - ámde EZT addig nem teheti meg, amíg a T-Com eztaz ún. preselection-t le nem szereli.

No most első körben lehet hibabejelentést tenni a T-Com-nál, miszerint TE (mármint innen kezdve már kifejezetten Pert1-ről van szó) nem vagy (!) szerződéses jogviszonyban a TELE2-vel, és HIBÁS TELJESÍTÉS ÉS EBBŐL KIALAKULHATÓ KÖTBÉREZTETÉS TERHE mellett "követeled", hogy szedjék le a berendezett "preselection-t" (hogy ne tűnjek itt túl nagyképűnek, azért valahogy "közvetítő választás szolgáltató előválasztással" a helyes magyar tematika ;-D).

ITT nem elég egyszerűen megtagadni a TELE2 felé az ESETLEGES (!) számlák megfizetését, mert ettől még nem tud körülményesség mentesen telefonálni Pert1 (sem)!


Az eredeti műszaki é szsolgáltatási állapot visszaállításáig (a hiba bejelentésétől max 72 óra, ezután, ha nem álította vissza eztaz elvárt állapotot, akkor a T-Com az előfizetési díj 8-szorosának megfelelő napi tételű kötbért KELL megfizetnie Pert1 felé!) vban azért megoldás a T-Com-on keresztüli hívásnak: egész egyszerűen a 1515-tel (a T-Com közvetítő választásának előhívója) kell kezdeni a hívásokat!


Mindenesetre amennyiben a TELE2 kereste meg az ügyfelét ajánlattal, akkor sem ráutaló magatartással, sem szóban nem jöhet létre érvényes előfizetői szerződés. (Ha az ügyfél hívja fel a TELE2-őt, akkor is kifejezetten "hangnaplóba" kell mondani a szerződés elfogadásának tényét).


Üdv és ha tudok segíteni, magánban és grátis állok rendelkezésetekre (e-mail cím a helyén megtalálható)!

Maus Robi
Előzmény: pert1 (117)
pert1 Creative Commons License 2007.03.26 0 0 117
Hogy lehet a TELE2-től megszabadulni? Az egyik szomszédomat felhívták pár hete a TELE2-től és ő igent modott valamire. Utána jópárszor hivogatták, és ő mindíg közölte, hogy nem akar átlépni, és szerződést sem írt alá. A TCOM mégis közölte vele, hogy átállította TELE2-re, a TELE2 levelében meg az áll, hogy 8000 forintért lehet lemondani a szolgáltatást. Elképzelhető, hogy a TCOM aláírt szerződés nélkül átállítja a telefont, vagy csak egy üzletkötő hamisított egy szerződést?
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.21 0 0 116

24 órás ingyenes beszélgetés a Tele2-től minden magyarországi vezetékes telefonszámra.


Extra MAXX díjcsomag

http://www.tele2.hu/tariffs/extramaxx.html

 

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 115

A TELE2 Extra és a TELE2 Extra Plusz díjcsomagok 2006. január 16-tól kizárólag Komfort Szolgáltatásként vehetők igénybe. A Komfort Szolgáltatás beállításának egyszeri díját a Szolgáltató a szerződéskötéskor átvállalja, és arról számlát nem állít ki.
Amennyiben az Előfizető a Komfort Szolgáltatást annak igénybevételétől számított hat hónapon belül mondja fel, vagy vált 1502 Szolgáltatásra, a díjat a Szolgáltató kiszámlázza (4100 Ft).

 

Kérdésem:
Most minden Extra Pluszost automatikusan átraknak erre a Komfort szolgáltatásra vagy külön kérni kell? Vagy mindenkit külön fel fognak hívni és megkérdezik tőle, hogy akarja-e? Vagy senkit sem értesítenek csak a számlán fogják észrevenni, hogy hoppá, már nincsenek is Extra Pluszban?
Ez egy olyan lépés a Tele2-től aminek nem tudom mi értelme van és nekem nagyon nem szimpatikus, hogy a honlapon egy szó nincs róla kint.

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 114

Szia!

 

OFF

Na és hogy tetszett a Rádiókabaré? Szerintem az elmúlt évekhez képest igencsak gyenge volt, a végét meg mintha elvágták volna...

ON

 

ÁSZF:

Nézd meg ezt 2005. december 23-tól majd ezt 2006. január 1-től (21.oldal) és megláthatod, hogy jelentős változás ment végbe az Extra Plusz tarifatábláztatában. Itt a "Helyközi II. és belföldi távolsági hívás III." csúcsidőn kívüli díjánál 7 Ft van megjelölve a kedvezményes időszakban, tehát a 60. perc előtti, valamint a 100 óra alatti hívások esetében is. A helyi hívásnál rendben 0 Ft van feltüntetve!

(Külön az alatta levő táblázatban irja le a 60 percet meghaladó és a 100 óra feletti hívások díjait.)

Na ez nekem most úgy tűnik, hogy megszűnt a Helyközi II. és belföldi távolsági hívás III. ingyenessége csúcsidőn kívül és ez rendkívül idegesít, hogy ez elírás, vagy megőrültek és valóban így van! 


Internet:

A Tele2 internet(jelenleg a modemes)a saját hálózatán megy(SWIP), nem úgy, mint a telefon nem másét értékesíti tovább, ha van lehetőséged, próbáld ki, nagyon érdekesen működik, Németországba vannak átirányítva a hívások és az ottani poolokra kapcsolódnak rá a magyar juzerek is! Magyarul minden oldalt, a magyarokat is külföldről közelíti meg, nem megy át a forgalma a BIXen. De nagyon korrekten és jó minőségben működik.

Épp ezért gondolom, hogy az ADSLt is meg tudná oldani, ha akarná, de ezek szerint nem akarja, mert 1 éve csak igérgeti az ügyfélszolgálat. Különben ez röhej, mint az is, hogy kizárólag csekken lehet befizetni a Tele2-s számlát...

Előzmény: Törölt nick (112)
sidius Creative Commons License 2006.01.01 0 0 113
BUÉK 2006!!

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 112

 

    Szia és BUÉK!

 

(Na NEM vagyok ennyire net/gép függő - sőt! - csak ezen vettem fel a rádiókabarét és így "beleragadtam" ;-) )

 

 

A T-Com-nál is a Favorit család és az XL/XXL csomagok díjtáblázataiban is ugyaníg szerepel az irányra vonatkozó csúcsidőn kívüli ár, ugyanis az ÁR megjelölése kötelező, és a kedvezményt is tételesen (külön) kell kimutatni akár a hívásrészletezőben, akár a részletes számlán.

 

(De asszem elírtad: a 60. perc UTÁNI díjra gondoltál, nem?)

 

Egyébként a díjak feltüntetése már csak azért is logikus, mert VAN olyan eset, amikor ezek érvényesek é smegfizetendők, úhgyhogy jó helyen jártál a kérdés feladásakor!

 

 

NA most ADSL ügyben - miután a cég, azaz a TELE2 NEM szolgáltat fizikailag betelepülve! - nem is értem, hogy mit kívánnának szolgáltatni végülis... Állítom, hogy nem tudnak olcsóbbak lenni a mostani bruttó 5.000,- Ft alatti havi végfelhasználói árnál ha be is települnének, de annak meg nem sok értemét látnám, ha a T-Com ADSL-t viszont-eladnák Nekünk: egyel több ISP, és nem is biztos, hogy meglenne a megfelelő IP sebességbeli kapacitásuk (hogy a menedszelésről ne is szóljak, miközben eddig azzal érveltek, hogy micsoda kevés emberi erőforrással műűködtetnek mindent...)

 

 

 

Ámbár HA le tudnák törni mondjuk 384/96 ADSL esetén 3.000,- Ft alá a havidíjat ÉS esetleg nem élő T-Com vonalra is hajlandóak lennének betelepülni (kátlem!), akkor az igen sokat lódítana a piaci verseny és a szakmai/ellátási fejlettségen! ;-DDD

 

 

Üdv és még egyszer BUÉK Neked és mindenki másnak is természetesen!

Maus Robi

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (111)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.31 0 0 111

Kérdéseim:

 

1. Olvastam 2006.01.01-től érvényes ÁSZFjüket, melynek 21. oldalán a Tele2 Extra Plusz csomag leírása található. Itt a "Helyközi II. és belföldi távolsági hívás III." csúcsidőn kívüli díjánál 7 Ft van megjelölve a kedvezményes időszakban, tehát a 60. perc előtti, valamint a 100 óra alatti hívások esetében is.
Az a kérdésem, hogy ez elírás, vagy pedig az eddigiekkel ellentétben ezen hívásokra ezentúl nem jár majd az ingyenes hívás lehetősége?

 

2. Ebben az évtizedben még vajon lehet-e fizetni nekik csoportos beszedéssel? Mert számomra rohadt fura, hogy egy ekkora cég nem biztosítja ezt a lehetőséget, amivel egy csomót tudnának ők is spórolni. Másrészt meg idegesítő 1 azaz egy darab csekkel a postára futkozni, mivel rajtuk kívül mindent ki tudok bankon keresztül fizetni...

 

3. ADSL mikor lesz??? Kb. 1 éve igérgetik, hogy nemsokára... Igaz a csoportos fizetési lehetőséget is... Kissé szánalmas ez már, mikor garázscégek is árulnak ADSLt, ráadásul olcsón. Akkor mire vár a Tele2? Hahó svéd urak/hölgyek a magyarok nemcsak telefonálni és modemen internetezni akarnak, hanem olcsón ADSL-el száguldani jó minőségben! Vagy simán ennyire csesznek a magyar piacra?

 

B.U.É.K.!

kacagógerle Creative Commons License 2005.09.10 0 0 110
Hejjjj de jó.Ma meg holnap ingyen duma.:-)))
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.03 0 0 109

 

EZT nem NEKIK kellene írnod?! ;-DD

 

 

Robi

Előzmény: matagi (108)
matagi Creative Commons License 2005.08.31 0 0 108
A tele2 leszállhatna rólam. NEM KELLENEK. Nemlehet megérteni?
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.28 0 0 107
Aug. 22-i hatállyal a Tele2 is bevezette a preselection (szolgáltató előválasztás) szolgáltatást a T-Com (Matáv) és az Emitel szolgáltatási területein. Ami annyit jelent, hogy központilag minden tárcsázandó telefonszám elé (kvázi) beütik helyetted a 1502-es előhívószámot. Tehát ha simán tárcsázol, az is Tele2 a rendszerén fog menni. Természetesen a speciális nem földrajzi számok (3-4 jegyű rövidített számok, 06-40, 06-80, 06-81, 06-90, 06-51) után továbbra is az elsődleges szolgáltató fog számlázni. A szolgáltatás megrendelése ingyenes. 2 feltételt kell figyelembe venni!

1., Legalább 3 hónapja Tele2 ügyfélnek kell lenned! Nem a számlák számától függ a 3 hónap, hanem a regisztráció időpontjától! 
2., Ha 6 hónapon belül lemondod a szolgáltatást, akkor a 4100 Ft-os átállítási díjat kiszámlázzák. Ha utána mondod fel, az ingyenes.
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.28 0 0 106
Jól tudod.
Előzmény: bzsolto (105)
bzsolto Creative Commons License 2005.08.26 0 0 105
Ha jól tudom, a T-com Teleperc csomagjánál perc alapú a számlázás?
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.03 0 0 104
Megváltozott a Tele2 nemzetközi díjszabása. A 11 díjzónát megnyírbálták és maradt 6 db.

Percdíjak (Bruttó):

Nemzetközi 1.: 25Ft/perc
Nemzetközi 2.: 35Ft/perc
Nemzetközi 3.: 45Ft/perc
Nemzetközi 4.: 85Ft/perc
Nemzetközi 5.: 145Ft/perc
Nemzetközi 6.: 285Ft/perc

A hívások nem VoIP alapúak! A nemzetközi hívás számlázása másodperc alapon történik, kapcsolási díj nélkül.

Ja és szept. 31-ig a VilágVonal kedviért a T-országokat + Írországot 20Ft/perc-ért lehet hívni Tele2-vel.
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.03 0 0 103
Extra és Extra plusz csomag a Tele2-től.

Vaálsz a T-Com XL re és XXLre!
Az Extra ugyanaz mint az XL. Tehát havi (Br.) 800Ft-ért csúcsidőn kívűl (H.-P.: 18:00 - 07:00 Szo.-V.: 0:00 - 24:00) teljesen ingyenes a helyi és a helyközi I. hívás. Az ingyenesség a hívás első 60 percére vonatkozik, havi 100 óra erejéig.

Extra díjcsomag percdíjai (Bruttó árak):

Csomag díja: 800Ft/hónap

Helyi és Helyközi I.: csúcsidő: 8Ft/perc
csúcsidőn kívűl: 0Ft/perc
100 óra feletti csúcsidőn kívűl: 4Ft/perc

Helyközi II. és belföldi távolsági: csúcsidő: 14Ft/perc
csúcsidőn kívűl: 7Ft/perc

Mobil (mindegyik szolgáltató): csúcsidő: 65Ft/perc
csúcsidőn kívű: 37Ft/perc

Kapcsolási díj: 4Ft (Az ingyenes időszakban nincs kapcsolási díj!)

Az Extra Plusz ugyanaz mint az XXL. Tehát havi (Br.) 1500Ft-ért csúcsidőn kívűl (H.-P.: 18:00 - 07:00 Szo.-V.: 0:00 - 24:00) teljesen ingyenes a helyi, helyközi I., helyközi II., belföldi távolsági hívás. Az ingyenesség a hívás első 60 percére vonatkozik, havi 100 óra erejéig.

Extra Plusz díjcsomag percdíjai (Bruttó árak):

Csomag díja: 1500Ft/hónap

Helyi és Helyközi I.: csúcsidő: 8Ft/perc
csúcsidőn kívűl: 0Ft/perc
100 óra feletti csúcsidőn kívűl: 4Ft/perc

Helyközi II. és belföldi távolsági: csúcsidő: 14Ft/perc
csúcsidőn kívűl: 0Ft/perc
100 óra feletti csúcsidőn kívűl: 4Ft/perc

Mobil (mindegyik szolgáltató): csúcsidő: 65Ft/perc
csúcsidőn kívű: 37Ft/perc

Kapcsolási díj: 4Ft (Az ingyenes időszakokban nincs kapcsolási díj!)

Előnyei
- Olcsóbb mint a Matáv XL, XXL-je. És nincs megkötés, hogy melyik díjcsomag mellé lehet rendelni, mint a Matávnál.
- Nem csak saját hálózaton belűlre szól a kedvezmény. (Tehát egy pesti Matávos ingyen hívhatja a váci Inviteles ismerősét!)
- Kedvező percdíjak

Részeletek egyelőre itt:
http://www.tele2.hu/downloads/pdf/ASZF_Teljes.pdf
17. és 18. oldal.
rainman Creative Commons License 2005.08.02 0 0 102

- nincs havi díj,

 

Mondjuk talán igy, és így talán korrektebb: nincs kimondottan feléjük fizetendő havidíj, de a telco felé fizetendő havidíj továbbra is fizetendő.

(Ami ugye havidíj, akárhogy is nézzük, és akármit is sugall a tele2...)

 

A mindenkit fikázó hűdeöntudatos  - de nem tudatos - használókról meg szerintem egy a véleményünk.....

 

Előzmény: Törölt nick (100)
Moll Creative Commons License 2005.08.02 0 0 101

:-)

 

Köszi.

Hát igen, össze kell hasonlítani, tudom, csak azt hittem, valaki nem volt olyan lusta, mint én, és már összehasonlította :-))

Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.02 0 0 100

Ismered a viccet?

 

Az ifjú Kohn és Grün összeverekednek, szétszedi őket a Rabbi és megkérdezi külön-külön őket, min vesztek össze:

 

Grün: - Rabbi! A Talmud olvasása közben szabad dohányozni?!

Rabbi: - Hogy képzeled, büdös kölyök! A Talmud szent könyv, hogy mernél dohányozni e szent könyv olvasása közben?! - és elzavarja

 

Kohn: - Rabbi! Dohányzás közben szabad a Talmudot olvasni?

Rabbi: - Ésed fiam, a Talmid egy szent könyv, azt mindig érdemes olvasni! Menj és béküljetek ki!

 

Na erre még jobban egymásnak esnek... ;-D

 

 

 

Szóval a Tele2-re is igaz mind a kettő ;-))))

 

Egyrészt már miért ne érné meg önmagában szerződni velük:

- nincs havi díj,

- nincs kötelező havi/évi stb. minimális (kifizetendő) forgalom,

- akkor hazsnálod őket, amikor akarod, ha nem akarod, sohasem,

 

Másrészt:

- ha túl drágának tartod (perc- és/vagy kapcsolási díj), vagy nem éri meg, vagy únod őket, vagy rossz a minőségük tán: egyszerűen nem használod.

 

 

 

Azt NEKED KELL eldöntened, hogy egy ADOTT időszakban (érában és napszakban is értve) épp melyik az olcsóbb. És e szerint lehet (akár több!) hívásonkénti szolgáltatóválasztással elérhető szolgáltató közül választani.

 

 

TE a szerződésre kérdeztél - arra meg tudiom adni a választ.

A HAZSNÁLAT-hoz már odafigyelés is szükséges: ezt hívom én tudatos teleofnhasználatnak.

 

Pl.: Favorit (és ~Plusz) csomagoknál a nem kedvezményes (T-Com irányban sem ingyenes) időszakban (illetve utóbbiban is a nem T-Com irányokba)

PERC ALAPÚ a díjazás. Ekkor érdemes a Tele2-őt használni (lévén helyben itt picit olcsóbb lehet, de ez is a vagy nagyon rövid vagy a 2 perc feletti hívásokra igaz inkább).

 

Ha azonban van Multipon Kedvezménykuponod aktíválva az aktuális számládhoz (számlázási időszakhoz), akkor annak "terhére" azta pár hívást ingyen folytathatod le T-Com irányban is.

 

 

Szóval mindenkinek sk kell mérlegelnie és nem árt számolni, kiírni a tarifákat - bevallom, én sem tudom fejben tartani, igaz nemis telefonálok nem ingyenesen ;-D

 

 

 

Üdv!

Robi

Előzmény: Moll (99)
Moll Creative Commons License 2005.08.02 0 0 99

Sziasztok,

 

minimálcsomagnál is érdemes a Tele2-vel szerződni?

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.01 0 0 97

 

   Helló!

 

A 15xx a Call-by-Call szolgáltatóválasztás törvényben kötelezett hívószámait tartalmazza.

 

Az ilyen fajta szolgáltatóválasztás a ...RIO keret-szerződés kategóriájába tartoznak legjobb tudomásom szerint, azaz a Referencia Interconnection (?!) Offer - referencia összekapcsolási ajánlat hatáskörébe első körben.

 

Ez a T-Com esetében, mivel még Matáv-ként adta be, a MARIO mely a HIF azóta már NHH honlapján teljes egészében elolvasható!

 

Ez a pénzügyi, elszámolási (költségkalkulációs modellek pl.) és a fizika (a jogszabály által nem részletezett összekapcsolási felületi paraméterek, a T-Com esetében a saját (PKI) maga által kipofozott No7-es jelzésrendszerre alapuló szolgálatok definíciói legfőképp szvsz, de pl. a csatlakozó szerelvények helyiségeinek paramétereitől a bérleti vagy más konstrukciókig)  részek esetében tartalmazza a koncessziós (és esetleg JPE - jelentős piaci erővel rendelkező) szolgáltató szerződésválallási feltételeit és a vele szerződést kötők minimum-feltételeit.

 

Az ezek alapján létrejövő társ-szolgáltatói (összekapcsolási) szerződések tartalmazhatják a speciális elemeket, pl. a hálózati be- és kilépési pontok fizikai helyeit, paramétereit stb.

 

 

Ebben az esetben tehát a T-Com (vagy más koncessziós) távközlési szolgáltató "csak" hívásirányítást végez, sem számázási eljárást nem alkalmaz (csak hívó és a hívott számot rögzíti, no meg az közvetítői irányt, törvény szerint) és természetesen akáér az is előfordulhat (bár nem életszerű), hogy pl. a Tele2-nek CSAK egyetlenegy kapcsolóközpontja legyen (közös a T-Com-mal).

 

Mivel ahálózati struktúrák ma már meglehetősen nagy értékű üzleti titoknak minősülnek, sem a Tele2, sem a T-Com nbem igen fog ezekről számot adni - de NHH-s adatszolgáltatási kötelezettségeik alapján a dolog valamelyest visszafejthető..

 

 

Összefoglalva: a Tele2 bizonyos pontig a T-Com hálózatát hazsnálja, ez apont csak és kizárólag az összekapcsolási szinten lehet, azaz még véletlenül sem használhatja az előfizetői érpárat (ez a"vonal" helyes megfogalmazása itt legalábbis), de a T-Com hálózatát is meghatározott definíciók (forgalomiránytás) szerint hazsnálja, azaz ott sem "garázdákodhatik".

 

 

Remélem ki lettél elégítve!  ;-D

 

Üdvözöl

Robi

Előzmény: Törölt nick (95)
rainman Creative Commons License 2005.07.30 0 0 96
nem tudhatom, de erőssssen vélem hogy inkább a zutóbbi....
Előzmény: Törölt nick (95)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.30 0 0 95

mikimaus, köszi a kiigazítást!

Egyébként nem tudod véletlenül hogy ez a Tele2 hogyan működik vannak saját központjaik és csak a vonalat bérlik a T-Comtól vagy esetleg mindent a T-Comtól bérelnek és a T-Com rendszere kiválogatja és átadja nekik a 1502-vel indított hívásokat és azalapján számláznak?

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.30 0 0 94

Na még egy!

 

Nem is iegészítő szolgáltatás, mivel a T-Com (már) mindenkit elenged az összes call-by-call irányba!

 

A CÉLSZÁM fogadja el vagy utasítja el a hívó hívószáma alapján a híváskezdeményezést.

 

A kiegészítő szolgáltatást ti. a fizikai vonal előfizetéséhez rendelt terékekre érti a rendes terminológia.

 

Ez pedig kiegészítő IRÁNYVÁLASZTÁS szolgálat, de az irányon végződő forgalom már nem kiegészítő, hanem "rendes" előfizetés keretében "zajlik", ha érted ;-D

 

Robi

 

 

Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.30 0 0 93

Bocsika: még csak nem is a vonalára! (A VONAl ui. maga az érpár lenne..)

 

A hívószámához (közvetve a személyéhez) rendelik a szolgáltatást.

 

Csak a precizitás kedvéért ;-)

 

 

Üdv!!!

Robi

 

Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.28 0 0 92

Igen, mivel a vonalat továbbra is a T-Comtól kapod, a Tele2 csak egy kiegészítő szolgáltatás a vonaladra.

Előzmény: Törölt nick (90)
Spanci Creative Commons License 2005.07.28 0 0 91
Igen. Semmi köze hozzá.
Előzmény: Törölt nick (90)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.01 0 0 89

Hello!

 

Na én mától férek hozzá a Tele2 nethez/vidék/ és kiváncsiságból kipróbáltam. Érdekesen működik, mivel a magyar oldalakat is külföldről közelíti meg. Ezt úgy értem, hogy ahogy néztem bécsben kapcsolódik rá a Tele2 szerverére és hálózatára és onnan jön Magyarországra van, hogy megkerüli fél európát. Nincs bix kapcsolata, ennek előnye lehet, hogy ha megdöglik a bix, akkor is lehet használni.

Ha valaki igényli, szivesen bemásolok ide egy traceroute-ot.

 

Üdv!

expesti Creative Commons License 2005.06.04 0 0 88
KÉRÉS:

Ha valaki van itt BPestről és esetleg kipróbálja a szolgáltatást mondja meg már legyen szives, hogy internet esetében milyen hálózatot használ a Tele2!(Mert ugye a telefonnál a Matáv hálót használja).
Megköszönném ha valaki lefuttatna pl. egy tracert www.index.hu -t és tracert www.capitalfm.com -ot és ide beirná az eredményt!

Kösz előre is!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!