Itt pl. teljesen együtt tudok érezni és még a Gyurcsány Ferencnével is egyet tudok érteni. Pedig azért Feri és a sleppje is tud vidám órákat szerezni, nem nagyon lehet őket sem komolyan venni.
Tegnap az egyik post alatti kommenteket olvasva, úgy röhögtem, hogy nem tudtam megtartani a teás bögrét és egy kevés kiborult. Még Magyar Péter válasza alapesetben is jó volt, hogy az ő képviselője hogy beszél. Kicsit erőlködött, de a környezetet, a mondanivalüt nézve rendben.
Na közben itt lehet játszani a sértődöttek, de az ami furcsa, hogy nem tudsz önkritikát sem gyakorolni pl. ezzel kapcsolatban " Kormánymédiákat nem, nem, soha! "
Én tök nyitott vagyok más véleményekre viszont elmondom, ha nem értek vele egyet. Akár nyersen is, ha szépen nem megy. Akinek van önkritikája, az nem szokott ezen besértődni. Engem nem zavar, ha felhívják a figyelmemet a hibáimra. (tudom az érvelési technikám is az :) )
"a magyar független médiát is érinti Trump említett lépése"
Van ezeknek humorérzékük. Jót röhögtem ezen a mondaton.
Ezek a "magyar" médiák max. a valóságtól függetlenek.
"A támogatottak közt nagyobb, ismertebb médiumok is szerepelnek, így a 444.hu (8 millió forint), a G7 és a Jelen (7 millió forint), a Klubrádió és a Magyar Hang (10 millió forint), a Tilos Rádió (7 millió forint). A civil szervezetek közül a Transparency International Magyarország több mint 7, a Roma Sajtóközpont pedig 5 milliótól esik el írja a Hvg.hu. A Magyar Nemzet egy hete felsorolta a többi támogatott médiumot és szervezetet, az ő megfogalmazásukban Pressman-árvát is, itt megnézhető a lista.
A G7 kiadójában, a Telexet birtokló Van Másik Zrt. is résztulajdonos."
Na a klubrádiónál megint menni fog az óbégatás, gondolom. A sok vén (bal)f@sz akiknek a nevét már írtad, mag biztos vartyog pár hétig ezen és kelti a gyűlötet, meg mossa át az agyakat.
A Klubrádió hallgatóságában vannak olyan "liberálisok", akik meglepődnek, hogy vannak más vélemények.
Ezt írtad: "M.P ki mer állni bárki-bármi elé, és ha téved, tud korrigálni. És nem tagadja le, ha tévedett."
Úgy tűnik, hogy te sem tudod beismerni, hogy téves a világképed az egyoldalú agymosás miatt. Kb. annyira, aki csak kormánypropagadát hallgat és krumplit kap.
Szóval ilyenkor mindig elcsodálkozom, hogy a hozzád hasonló emberek hogy merik erkölcsileg, etikailag bírálni a másik oldal szavazóit, azért mert egyoldalúan tájozódnak, egy irányból mossák az agyukat. Holott ugyanazt a hibát követik el.
Nekem nem szokott problémám lenni, ha a tárgyi, racionális dolgokkal kapcsolatban, ha kijavítják a tévedésemet. A jelentéseimben ugyanígy érvelek, mint itt szoktam. Alátámasztva a mondanivalómat. :)
Az is, hogy azt hiszed M1-et nézem, az is szerintem azért lehet, mert olvasva, hallgatva az általad felsorolt propagandistákat, folyamatosan azt mantrázzák, hogy a fidesz szavazók krumplit kapnak, meg M1-et néznek. De téged nem zavar az a tény(!), hogy nem így van.
Ez a hozzászólásod is azt erősíti, hogy nem nekem van csőlátásom, nem én rekesztek ki más véleményt. Nem én rekesztem ki az életemből azokat a tényeket, amik nem passzolnak a világképeimhez.
Te érted is, amit írsz? Ha igen olvasd vissza: "Vannak, akiket szívesen hallgatok, sok más emberrel együtt, ezek Kéri László, Bolgár György, Juhász Péter, Csoki és Ádám, Pottyondy Edina és még van jó pár. (kormánymédiákat nem, nem, soha!)""
A vastagon kiemeltet többször is.
Szerintem a tudás egyik mércéje a kétkedés. Neked nincsenek kétségeid, hogy rosszul tudsz dolgokat, nekem vannak. Én azért nézem, hallgatom meg a másikat és ha a tárgyi tévedést kijavítják, akkor azon veled ellentétben nem sértődök be.
Plusz az, hogy az egyik oldalon valamiről hírt adnak, a másikon nem, az is a csőlátást erősíti. Már irtam, hogy annó, amikor TV-t néztem huszonegynéhány éve, akkor megnéztem az M1 (MSZP), HírTV (Fidesz), TV2 (libsik) híradóját is. Abból azért lehetett következtetni, hogy kb. hol lehet a valóság. Nem pontosan.
Azért megkérdezném. Beleolvastál a Mandineres linkekbe, vagy nem? Nyitott vagy más véleményekbe, vagy ülsz odafönnt a kis világodban és kirekesztesz dolgolgakat és hozod az igazi intoleráns liberálist?
Ez nem lefikázás, hanem didaktikailag próbállak rávezetni, hogy lépj ki a szűklátókörűségből.
"Te tudod a tényeket? Nem. Honnan is tudnád? M1-ből? "
Ha csak M1-et néznék, akkor ugyanolyan korlátolt szűklátókörű lennék, mint te, aki "Vannak, akiket szívesen hallgatok, sok más emberrel együtt, ezek Kéri László, Bolgár György, Juhász Péter, Csoki és Ádám, Pottyondy Edina és még van jó pár. (kormánymédiákat nem, nem, soha!)"" Egyébként nem nézek M1-et, illetve lineáris TV-t sem már jó ideje. Vagy csak nagyon ritkán. Ez is tény. A te csőlátásod, sztereotípiád mondatja ki ezt a valóságtól elrugaszkodott mondatot, pedig már többszőr írtam. De fogadjunk, hogy nem fogod beismerni, hogy a fenti mondatoddal hülyeséget állítottál. Tévedtél.
Azért ne vitasd el az a képességemet, hogy látom körülöttem a valóságot. Megy a matek, fizika. A mérnöki hátteremből van egy rendszerszemléletem. Veled ellentétben elolvasom mindegyik oldalt, meghallgatok ellenvéleményt.
"Érdemleges tényeket meg nem hallok tőled sem."
Ügyesen csúsztasz. Mivel kapcsolatban kellene tény? Egyébként figyelmetlenül olvastál eddig. Több esetben mondtam tényeket. Itt is. Nem nézek lineáris tévét. Most egyelőre ott tartunk, mint az elsősök az ablak-zsiráffal, hogy próbálom kinyitni a szemed. Hogy ne csőlátással nézz.
Ami tény volt, hogy folyamatosan hallom, hogy nincs konzultáció törvényalkotás esetén. Nem tudom hány alkalommal írtam már itt, hogy rendszeresen kapok hírlevelet a mérnöki kamarától, ahol bele tudok szólni.
Igen nehéz meggyőzni azt az embert, aki okosnak hiszi magát.
"Te azt hiszel, amit akarsz. Én is."
Ezt mondtam már az elején. De te hiheted azt, hogy hideg van, mert fázol, nekem meg melegem van. Pedig teljesen rendben van minden, csak a csőlátásból ki kellene lépni és felvenni egy ruhát.
De mivel matek és nem humán, plusz kormánypropagandás oldalon jelent meg, nehogy elolvasd. Az előbbi miatt úgy sem értenéd a humán beállítottságoddal, az utóbbit meg úgysem olvasol. Én azért elolvastam. Helyetted. Ez is tök jó, ez is több helyen dicséri a telexes cikket. Amivel lehülyézi az újságírót az meg kb. az amivel én, hogy a konklúzió téves. A cikk még pár dolgot észrevett, amin én átsiklottam. De ezért jó olvasni ilyet is, mert tágítja a szemléletet. Ha meg nem olvas ilyet az ember, akkor meg szűk marad.
"Egyrészt lényegében egy statisztikai trivialitásról beszélünk, az átlag ugyanis nagyjából az az összeg, aminél adott ország lakosainak fele többet keres, a másik fele meg kevesebbet."
Amiről beszél az a medián. Normál eloszlásnál ez a kettő valóban megegyezik.
De ez a hasonlat jó.
"Ha az Amerikai Egyesült Államok 100 legjobban kereső emberét összeköltöztetnénk egy kisvárosba, a többi lakost meg egyenletesen szétszórnánk az országban, akkor kijelenthetnénk, hogy az USA lakosságának 99,9999 százaléka olyan településen él, ahol a jövedelem nem éri el az országos átlagot. Rosszabbul élnének emiatt a tengerentúlon? Aligha. "
Lehet, hogy több kell, meg végig kellene számolni, mikor lenne igaz, de mint szemlélet ok.
A cikk kb. 3/4-e teljesen jó és érdekes is. Valószínűleg valahonnan másolta, illetve valaki tud használni analitikai szoftvert is. A címadás valóban egy hülyére vall, akinek nem ment a középiskolás matek, illetve az érzelmekre ható kép a cigányputriról, meg a végén a Tisza felszopása.
Na most te, aki ezt elolvassa és nem olvassa el a hibára felhívó másik oldal cikkét, be is szopja. De a másik oldalon is van propaganda hülyeség is a véleménycikkben.
Ezért gondolom úgy, hogy az ember inkább a tényeket vegye alapul és ne hozzád hasonlóan a véleményeket. Az utóbbi félrevezet, ha nem nézünk utána, és nem gondolkozunk. Aki a véleményekre hallgat, az már nem gondolkozik, mert úgy van, hogy mások megteszik helyettük. A te néhány hozzászolásodból már ez jön át.
De. Ez a hozzászólásod és ékes példa, meg az előző is.
"Miből gondolod, hogy nem hallgatom "más véleményét". Szerintem jóval több véleményt hallgatok vagy olvasok, mint te. A szűklátókörűség nem jellemző rám."
Az meg van, hogy van a vélemény és van a tény? Azt is tudod, hogy mi a különbség a kettő között?
A héten raktam össze egy, műszaki mellékletekkel 120 oldalas doksit, mert valakinek az a véleménye, hogy valami nem működik. Pedig de. Gyakran kell ilyet csinálnom.
Pl. jön a vénasszony, vagy a bölcsészpicsa, hogy hideg van, fázik, nem megy a fűtés. Ez a vélemény.
Én odamegyek, megnézem a hőmérsékletet, 23 fok Celsius, a relatív páratartalom 53%, a CO2 szint 680 ppm. Ezek a tények. Ez komfort oldalon teljesen rendben van. De ha picsa nem húz zoknit, V alakban ki van vágva a háta, szabadon a válla, akkor mivel télen a falfelület hőmérséklete 16-17 fok Celsius is lehet, fázni fog. Neki az lesz a véleménye, hogy szar a fűtés, nekem meg az, hogy egy hülye picsa, nem tud még felöltözni sem.
A szüleid, nagyszüleid idejében csak egy helyiséget fűtöttek télen, mindenki rendesen fel volt öltözve. Most meg bármikor csinálok néhány gombnyomásra akár 23-24 fokot is.
A hőérzetnek, komfortnak van még kismillió egyéb tényezője. Szóval a vélemény az sok esetben egy érzés.
Na most ha összeterelek egy ilyen irodaházban százas nagyságrendű fázós idióta picsát, akkor simán lehet belőle lázadás. Na ezért van az, hogy a hülyék mondják, hogy férfi és nő bárki lehet. Te aki kutyákat szaporítasz, igen nehezen tudod megugrani két nősténnyel vagy két kannal. Vagy tévedek?
Még egy dolog a szűklátókörűségedre
"Vannak, akiket szívesen hallgatok, sok más emberrel együtt, ezek Kéri László, Bolgár György, Juhász Péter, Csoki és Ádám, Pottyondy Edina és még van jó pár. (kormánymédiákat nem, nem, soha!)"
Akkor honnan tudod, hogy az illetők igazat mondanak?
Folyton hallom azt a féligazságot, hogy lehetne olcsóbb az energia, mert a tözsde stb. A másik oldal szakembere meg rendszeresen megmagyarázza az elemi dolgokat. Te, aki meg figyelmen kívűl hagyod a tényeket és csak az egyik oldal véleménye érdekel meg beszopod. Egy idő után már el is hiszed. De nem, még véletlenűl sem hallgatod meg a másik oldalt, mert azok hazudnak. Na én ezt látom óriási csőlátásnak. De szerintem meg sem fogod érteni, amit írok.
Szóval te érzésekkel akarsz vitatkozni, én meg csak tényekkel tudok.
Ezt csak most olvastam, miután elküldtem az én hozzászólásom. Közben podcastot hallgattam és elfelejtettem.
Szóval, arra jól emlékszel, hogy az unokám úszott versenyszerűen, de azt már nem olvastad, amikor elmondtam, hogy abbahagyta, talán a 0-ik vagy az 1-ső után, mert teljes gőzerővel az iskola közéletében vett és vesz rész és most majd az érettségi után is van még az iskolával kapcsolatos munkája, és talán egy darabig (vagy soha?) nem is fog elszakadni ettől a közösségtől. Nincs olyan diák és tanár, aki nem ismeri és nem ismeri el.
Egyébként egy tündér bűbáj csaja van.
Családban nincs senki, pedig népes család, aki eddig az évtizedek során foglalkozott volna ennyit a "genderőrülettel", mint te a kettőnk beszélgetésében zusammen. Viszont mindenki toleráns és szegénység, másság, fogyatékosság, bármilyen deviancia esetében olyan oldalról közelíti a témát, hogy esetleg tudna-e valamiben segíteni, és ha tud, akkor segít, de kirekesztési tendencia nincs.
Miből gondolod, hogy nem hallgatom "más véleményét". Szerintem jóval több véleményt hallgatok vagy olvasok, mint te. A szűklátókörűség nem jellemző rám.
Én ráérek, te dolgozol (állítólag), ott vannak a gyerekek, meg amott is, meg az asszonyok, besegítesz a nevelésbe, háztartásba, nincs időd, kézenfekvő neked az M1, meg az M2-n a kukori és kotkoda.
Nagyon sok ember és nézet van a fejemben, és szerintem zűrösebb volt az életem, sokat kellett alkalmazkodnom, de úgy, hogy az élet viharaiban is önmagam maradjak. Inkább úgy mondhatnám, hogy megtaláljam mindig önmagam.
Erre van egy mondásom, aki nem találja a helyét, annak szoktam mondani, hogy "csináld meg magad". Ez, hogy ne értsd rosszul, azt jelenti, hogy alakítsa ki mindenki a saját egyéniségét, tapossa ki a saját útját, legyen jóban önmagával. Akkor fogják szeretni, ha szereti önmagát.
Ha valami/valaki mérgező számára, engedje el.
Ha valamelyik gyerekednek bármilyen devianciája van vagy lesz, akkor is a gyereked lesz, nem muszáj elküldened Csádba.
"Mindenkinek joga van hülyének lenni. Neked is és nekem is. :)"
"A bölcsészetnek semmi köze a bölcsességhez, sőt, megkockáztatom, a felsőoktatásban kibocsátott fiatalok között ők a legfogalmatlanabbak. Aztán persze a legtöbben, főleg a gender-andragógia szakosok, csodálkoznak, ha csak ételkihordásra jogosítja őket az úgynevezett "diplomájuk"."
"A liberalizmus egy antitézis. Mondhatsz bármit, a liberalizmus megtalálja, és kultiválja az ellenkezőjét!
A liberalizmus mindig a szélsőjobból indul ki. Saját véleményét a szélsőjobbé alapján alakítja ki. A valóságot sosem vizsgálja.
Ha a szélsőjobb Szent István párti? Akkor elmondja, hogy elnyomó és lerombolta a kultúránkat.
Ha Koppány párti? Akkor elmondja, hogy Istvánnak nem volt más választása, ez volt a megmaradásunk ára.
Ha keresztény? Akkor jönnek azzal, hogy ez egy faszság, Isten nem is létezik.
Ha a jobboldal elismeri az egyházak szerepét az oktatásban?
Jönnek a pedofil papokkal. De ha a szélsőjobb kasztrálni akarja a pedofilokat? Jönnek az emberi jogokkal!
Ha felmerül a cigány kérdés? Rasszista!
Ha Vona Iránnal példálózik? Akkor fundamentalista muszlim párti!
De ha a szélsőjobb muszlim ellenes? Akkor hogy mernek kirekesztők lenni! Meg hol a vallás szabadság!
Bevándorló ellenes? Akkor emberi jogokkal és befogadással jönnek!
De ha azt mondja egy jobboldali, hogy bevándorlás azoknak akik megvették a bevándorló kötvényt? Akkor hogy képzelik ezt, kiárusítják az országot!
Ha azt mondja, hogy a bevándorlók meglesznek Szerbiában is? Akkor Szerbia nem biztonságos!
De ha felmerül az ottani magyarok helyzete? Elavult, nacionalista vagy, egy egyesült Európába tartunk, te revansista!
Ha multi ellenes? Akkor multi párti!
Ha támogatja a multikat a stabilitási paktummal és adókedvezményekkel? Akkor a kisvállalkozók miatt aggódik!
Ha támogatja a kisvállalkozókat? Akkor tisztességtelen verseny van!
De ha a tisztességes verseny érdekében visszaszorítja a multit?
Akkor a multi elmegy munkanélküliség lesz!
Ha az állam ad munkát? Akkor vízfej, felesleges nem versenyképes!
Ha az állam leépít? Akkor munkanélküliség!
Ha a francia állam világmárkát birtokol (Pl. Peugeot)? Akkor miért nem lehet itt is?
De ha az állam befektet? Akkor az állam rossz gazda, csak elherdálja az adófizetők pénzét!
Itt be is fejezem, még oldalakon keresztül lehetne sorolni.
A liberalizmus nem csak legitimációját szerzi a szélsőjobbtól, de eszmerendszerét is a szélsőjobból kiindulva vezeti le, attól való elkülönbözni akarásában.
Nézzétek meg a videót, és UTÁNA merjétek azt mondani, hogy nem így van!"
Ja meg még1 gondolat.
Írod
"A DNS-ét nem ismerem, de mint láthattuk az olimpián, ennek is kevés a jelentősége."
Az unokád sportól. Ha jól emlékszem úszik, de lehet, hogy nem ezt csinálja. Te teljesen normálisnak tartod, hogy a versenyen XY kromoszómával rendelkezővel induljon együtt?
Azok az emberek, akiket felsoroltál, úgy gondolom igen. Gondolom az is normális, ha valamelyik iskolatársa lánynak vallja magát és abba az ötöltözőbe, zuhanyzóba megy, ahova az unokád.
Ennek a képnek meg szerintem van jelentősége. Számtalanszor megkérdezem a feminista, meg nőnapi meg hasonló posztok alatt, hogy mi a nő definiciója? Én nem tudom ilyen képek láttán.
Tavaly a Tesco tamponokkal meg betétekkel támogatott hátrányos helyzetűeket, iskolákat, intézményeket. Ott is megkérdeztem, hogy mi a nő definiciója? Le lettem hurrogva, hogy milyen bunkó vagyok.
De ha azt mondom, hogy a képen látható ember nem nő. Vagy az XY kromoszómával rendelkező sportoló nem nő. Akkor meg azért hurrognak le, hogy milyen kirekesztő vagyok.
Na ez az ami zavar a bölcsészkarosokban, hogy mivel ügye vannak többértelmű szavak - ezt már általános alsóban is oktatják - és az egyik alkalommal ezt használják, a másik alkalommal azt.
A műszaki oldalon is lehet ilyet, de akkor azt az elején rögzítjük. Volt olyan, amikor azt kérte a megrendelő, hogy az egyik tűzvédelmi rendszert ne az MSZ EN szerint tervezzük, hanem az angol szabványok szerint, akkor az is világos. Értelem szerűen ha a magyar jogszabályok valamiben szigorúbbat írnak elő, attól nem lehet lefele eltérni. De volt pár dolog, ami az angolban volt szigorúbb és ki is fizették a közel 1 millió euró többletet.
Szóval fontos, hogy nézzük, hogy mik a viszonyítás alapjai. A jogszabályoknak is van kötött rendjük. Vagy egy szerződés is kezdhet preambulummal, amiben fogalommagyarázatok vannak. De még ügye így is számtalan esetben előfordul, hogy nem ugyanarra gondol a két fél.
Szerintem ezért fontos a definició és ezért kérdezem meg, hogy egyformán értsük alatta a fogalmakat.
Az meg, hogy nem hallgatsz kormánymédiát és más véleményt, az egyszerű korlátolt szűklátókürűség a véleményem szerint. Intoleráns viselkedés szerinted. Kizárni ideologia alapon más véleményt butaság. De jogod van hozzá. Mindenkinek joga van hülyének lenni. Neked is és nekem is. :)
Nem tudtam, hogy nem lehet onnan linkelni, Nézegetni sem szoktam.
Azért linkeltem, mert ott van ez a fotó egy melegekről szóló cikkben. (képkereső százával adja ki ezt a fotót a világ minden tájáról.)
Ennél a képnél nincs jelentősége, hogy milyen nemű. Szerintem egy fotómodell, aki olyan jól kereshetett ezzel a plakáttal, hogy van mit a tejbe aprítania. A DNS-ét nem ismerem, de mint láthattuk az olimpián, ennek is kevés a jelentősége.
Ennyit a harisnyakötős modellről.
Vannak, akiket szívesen hallgatok, sok más emberrel együtt, ezek Kéri László, Bolgár György, Juhász Péter, Csoki és Ádám, Pottyondy Edina és még van jó pár. (kormánymédiákat nem, nem, soha!)
Az, hogy neked mi a véleményed róluk, az engem nem befolyásol, az enyém is megvan, a tied is.
Már nem fogok több linket kitenni és a véleményemet pár ezer emberrel meg tudom beszélni.
Bármit mondok, úgyis első blikkre ellent mondasz.
Sok minden történhet még, de ha marad a várható időben szavazás, te szerintem a mihazánkat választod. Én nem.
Ezt a hozzászólásodat nem értem. A kurucról nem lehet linkelni az index fórumán, mert kitiltás jár. Illetve egy időben így volt.
A kérdésre pedig még midig nem válaszoltál. Feketén-fehéren. Nő vagy férfi van a plakáton. Nem én vagyok és nem a feleségem. Nem farsangi jelmez. Ha bibliai hasonlatot hozok, ez inkább sátáni.
Összemosod a humánumot a bölcsészkarokkal. Amiről te beszélsz, az inkább a vallás egy része. Ami teológia. Látod ezért szeretem a természettudományokat, mert ott alap kérdésekben nincs vita. Racionális. Kétségtelen, hogy van, aki megpróbál a fizikával vitatkozni.
Itt van Kéri László, aki szerintem egy hülyegyerek. Szerinted meg politikai fenomén. Vagy Kornis. Akit én egy gyűlöletkeltő, kirekesztőnek tartok. Te rajongsz érte. Ezen kb. annyi értelme van vitatkozni, mint hogy gyufatésztával esszük a halászlevet, vagy nem. Te így szereted, nekem meg furcsa a tészata a halászlében. Az pl. a húslevesbe való, amit disznóból, vagy csirkéből csinálunk.
Vagy itt van Magyar Péter. Itt volt Márky-Zay Péter. Meg volt még egy Péter messiásként, de most nem jut már eszembe a neve.
Jövő május körül választások lesznek. Az cirka 16 hónap. Meglátjuk. Kétségtelen, hogy sokan más pártra fognak szavazni, de majd látjuk addig.
Most bepillantottam, teljesen nem olvastam, majd mindjárt. A képet néztem és így első pillanatra az ugrott be, hogy Trump minden amerikai embert nőnek titulált.
Lehet, hogy aztán rájött, hogy neki sincs pinája és módosított.
Egyébként ahogy átfutottam a hozzászólásodat, egyszerűen lázításnak nevezem :(
ha mégsem így gondolod, csak engem próbálsz zrikálni, akkor megbocsájtható, de ha komolyan gondolod, akkor azt hiszem nem.
" ismerni egymás kultúráját, történelmét, szokásait, lehetőségeit."
Na pont ez az. Csak ilyenkor te nem érzed ki a szavadból a kettős mércét? Pont olyan politikai erőket támogatsz azzal akik egyes kultúra lebontását, eltüntetését támogatják.
Én az élni és élni hagyni elvet vallom magaménak. De pont az ilyen Kornis hátterűek azok, akik a káoszt akarják. Én leszaromn a származását, meg a v
"az ember úgy elaljasult, hogy önként, kéjjel öl"
Miért érzem azt, hogy pont a Magyar Péter és elvtársai, meg a Kornis az, aki ezt szeretné? Látod az ukrán háborút. Ezek pont azt szeretnék. A cigányvajdánk meg a tárgyalást és a békét.
Egyébként huszonéve, amikor előszőr láttam Kérit a heti hetesben, elcsodálkoztam, hogy az ilyen hogy él meg. Meg ki az aki elhiszi amit mond. Lehet, nem te vagy az első, akivel találkoztam, de erre a palira nem hallottam hivatkozni mást.
Én az élni és élni hagyni elvet vallom. Az alkotáshoz szükség van rendszerszemléletre. A túléléshez szükség van a természettudományokra.
Ha már másra nincs időd válaszolni. Ezen a fenti képen te mit látsz?
A földön az emberek egymás mellett éléséhez nem egy gépészmérnök kell, hanem ismerni egymás kultúráját, történelmét, szokásait, lehetőségeit.. stb. Empátia kell.
Emberré válás kb. 7 millió évvel ezelőtt kezdődött, és ha nem tartjuk be az emberi szokásokat, nem tanultuk meg évezredek során, akkor kiirtjuk egymást, rosszabbak leszünk az állatoknál, akik leginkább csak az élelem (és szaporodás) miatt ölik meg egymást.
Ha kiirtanánk egymást, elölről kellene kezdeni (Majmok bolygója), akkor az életben maradásunkhoz humánum kell, nem gépészmérnök.
S mivel ma is hiányzik sok millió emberből a humánum és "az ember úgy elaljasult, hogy önként, kéjjel öl", lehetsz az te vagy a gyereked, akkor humán gondolkodásra van szüksége az emberiségnek, amiben sokadrangú egy mérnök. lsd. piramisok.. melyik egyetemen végeztek az építői? :)
Na hogy végre valami pozitívumot is mondjak a helyi önkormányzatról.
A hírek szerint végre elkezdtek tervezni egy körforgalmat az egyik kritikus kereszteződésbe. Hétköznap munkaidő után a hazatartó emberek miatt van mikor közel egy kióméteresre duzzad a sor, mert az elsőbségadás miatt van, hogy percenként csak néhány autó tud kijutni. Itt annyi a hely, hogy bőven elfér még egy turbó körfogalom is.
Még van 2-3 hasonló kereszteződés, amin lehetne javítani. Kiváncsi leszek.
A 2000 Ft/nm-hez. Lesz majd kedvezmény, ahogy írtam, de pl. az már jóeséllyel nem kap, ahol van üzleti vállalkozás. Úgyhogy gondolom fellendítik majd a székhelyszolgáltatót forgalmát, akinek meg persze fizikailag is van fodrászüzlete a garázsában annak az opció a fizetés vagy a becsukás, esetleg a szolgáltató házba költözés.
A tervezetben az van, hogy ahova a tulajdonos állandóra be van jelentve, van csatorna rákötés, stb. ott "csak" 300 Ft/nm lesz. Kíváncsian várom.
Ennyi időt nem tudok áldozni. Ha extrapolalom azt, amit mondott eddig, és mennyire volt eddig igaza, nem erdekel. Belehallgattam 1-2 percig. Hát ez is valami alternatív valóságban lehet.
Az a baj vele is, meg veled is, hogy vágyakat vetítesz ki. Ennek is a haverjai, a Kornis féle csapat volt már. Én nem kérek belőlük.
A múltkor meghalgattam a szakállas SZDSZ-est. Horn Gábort. Ő mondjuk próbált járni a földön, de azért csak néha érte a lába a talajt.
Keri 2010-ben sem értette az ATV-n, miért esett ki az SZDSZ. Szívet melengető volt nézni.
Szerintem én beszélek racionálisan, te érzelemből. Most álmos vagyok, csak egy linket küldök.
Szeretném, ha végighallgatnád amikor időd van, egyfolytában, akármilyen érzelmekkel is viseltetsz a résztvevőkkel szemben. Ne 1,25-el és minden szót értelmezz. Ez fontos! Vagy legalábbis próbáld meg.
Ja olvastam ennek az exszdsz-es idiótának a véleményét. Jót is röhögtem. Van egy olyan magyar közmondás, hogy "madarat tolláról, embert barátjáról"
Ez a kirekesztő szélsőséges nyomorult mondott valami olyasmit, hogy "mi jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket. "
Azért 2010 óta szerencsére nem rúg labdába az szdsz. Pedig annó 1994-ben még szdsz-re szavaztam. De megvezettek.
Szóval én örülök, ha ilyen emberek támogatják Magyar Pétert. Gondolom ha Tamás Gáspár Miklós meg még pár eszmetárs élne, ők is "elismerően" nyilatkoznának.
Ahogy írtam egy év múlva választás. Kétségtelen, hogy jön a gazdasági válság, így legyözhető lehet a fidesz, mert nem valakire, hanem valaki ellen szavaznak sokan.