Keresés

Részletes keresés

Bakata Creative Commons License 2004.09.02 0 0 16
Sziasztok!
Napi rendszerességgel működő, Waldorf-személeltű játszócsoportot indítunk Diósdon, waldorf-óvónők vezetésével. Még van szabad helyünk, 3-6 éves gyerekek jelentkezését várjuk. Bővebb információ, jelentkezés:
bakonyik@axelero.hu
bybic Creative Commons License 2004.08.02 0 0 15

Köszönöm,köszönöm!

Én is szerettem volna javasolni, hogy találkozzunk, örülök, hogy Te is így gondolod. A fiamnak egyből más színe lett, amikor megtudta a fiaid nevét. Már tervezgette, hogy akkor ő Levivel fog találkozgatni az oviban, már ez a hír jobb kedvre derítette szegénykémet.

Írok a freemail címedre, és ott megbeszélhetjük a tovbábbiakat.

Még egyszer köszönöm!

bybic

Előzmény: MentátNé (14)
MentátNé Creative Commons License 2004.08.01 0 0 14

Nem zavarsz, kérdezz nyugodtan.

Mivel elég tele van az ovi, nem tudom, hogy mennyir eműködik a "csoportválasztás".

Kül9nfoglalkozások vannak, de mivel mi még tavaly kiscsopisok voltunk, így inkább nem irattuk be semmire, elég volt az ovit megszokni.

Uszoda Nagytétényben van, ott nagyon jó oktatók vannak. A www.hofeherfoka.hu-n tudsz róluk olvasni.

 

Üdv: MentátNé

 

ps: a szülőin megkeressük egymást?

Előzmény: bybic (13)
bybic Creative Commons License 2004.07.31 0 0 13

Köszönöm Mentátné, kedves vagy!

A baj csak az, hogy, mi nem tudtuk, hogy csoportokat lehet választani, és csak bizonyos csoportok járnak úszni. Későn kezdtük el az ovikeresést, mert nem volt biztos, hogy szükség lesz a váltásra. A különfoglalkozásokról (néptánc, kézműves, stb.), szeretném ha írnál. Van-e az oviban ilyesmi, és ha van milyen színvonalú, érdemes-e foglalkozni velük?

Igaz, nem ovi-téma, de tudtok-e olyan uszódát ahol a gyerekkel foglalkoznak? -Ha esetleg az óvodai úszás-oktatásról kimaradnánk.

Ugye nem zavarlak a kérdéseimmel?

Köszönöm!

Bybic

 

Előzmény: MentátNé (12)
MentátNé Creative Commons License 2004.07.30 0 0 12

Levi középsős lesz szeptembertől, így az ő csopijába nem kerülhettek. A vegyes csoport nem tudom, hogy műkszik, mivel a Levi nem vegyesbe jár, Bencike kezd most, mint kicsi, de azt nem tudom, hogy fog működni a dolog. Úszni csak egy csoprt jár, azthiszem a nyolcas, de ezt a beiratkozásnál kellett volna jelezned, mivel mostanra szerintem már megvannak a csoportbeosztások.

Amit tudok, hogy mivel ez egy elég nagy ovi, sok gyerekkel, nagy kerttel, úgy van megoldva, hogy minden csoportnak van egy kertrésze, amit meglepő módon a kicsik is tiszteletben tartottak. ( megdöbbentő volt látni, hogy a 3-4 éves kiscsoprtosok milyen szinten tiszteletben tartották a képzeletbeli elválasztást. Nincs semmi kerítés, csak mondjuk egy bokor a határ és ezen nem mennek át )

 

Ha van még kérdésed írj nyugodtan.

Előzmény: bybic (11)
bybic Creative Commons License 2004.07.30 0 0 11

Köszönöm MentátNé!

Örömmel olvasom, hogy bejött az ovi. Elég sok emberkétől hallottam, hogy nem jó a Bem téri óvoda, de konkrétumokat senki nem mondott.

Mi egy évig leszünk ovisok, majd kezdjük az iskolát. Sajnos, megkellett tegyük azt a lépést, amit Majdnemszőke nem, utolsó évre kellett kivegyük a fiunkat a megszokott ovijából. Nagyon sajnálom szegényt, és remélem nem fogja nagyon megviselni az ovi-, barátok- és óvonéni-váltás. Nagyon félek, de remélem jól alakul.

Ha jól értettem külön vannak a nagycsoportosok a kicsiktől. Milyen külön foglalkozások vannak,  melyiket érdemes igénybe venni? Ha több nagycsoport van, akkor melyiket nem javasolnád? Úszni viszik a gyerekeket?

Levi melyik csoportba jár?

Válszodat előre is köszönöm!

 

Bybic

 

Előzmény: MentátNé (10)
MentátNé Creative Commons License 2004.07.30 0 0 10

Halihó!

Az én legnagyobb fiam oda jár egy éve, az egyel kisebb most fogja kezdeni. Nekünk bejött ez az ovi, Levi szereti, szerintem jó. Legalábbis nekünk nem volt semmi gondunk vele. Ebben az évben sajna úgy tudom, hogy nem indul kiscsoport, de én még reménykedem, hátha meggondolja magát az óvodavezető.

Akkor augusztusban találkozunk a szülőin. Ha van valami konkrét kérdés akkor rajta.

 

MentátNé

Előzmény: bybic (8)
majdnemszőke Creative Commons License 2004.07.30 0 0 9
Szia Bybic! Köszi. Majd jelentkezem, ha többet tudok.
Előzmény: bybic (6)
bybic Creative Commons License 2004.07.29 0 0 8

Köszönöm Ebitt!

Kérlek írd le azokat a rosszakat amiket a Bem téri oviról hallottál. Akár magánban is. A címem bybic@freemail.hu

Szerintem akár ide is írhatod, lehet több szülőt érdekelne.

 

Igaz, augusztusban lesz szülői értekezlet, de azért megkérdem itt is, hogy tudjátok-e, milyenek a csoportok. Vegyes, vagy külön vannak a kiscsoportosok a nagycsoportosoktól?

Előre is köszönöm!

Előzmény: Ebitt (7)
Ebitt Creative Commons License 2004.07.28 0 0 7
Hát én nem hallottam túl jókat a Bem téri oviról. Ezért nem irattam oda a gyerekeket, pedig hozzánk is az van legközelebb. Meg az is számított, hogy közel van az M7-eshez (légszennyezettség, zaj. . .). Egyik ismerősöm anyukája a Bem téribe óvónő ( Tokaji nevű ), Őt tudom ajánlani. Tapasztalt, jó pedagógus.
Előzmény: bybic (6)
bybic Creative Commons License 2004.07.28 0 0 6

Sziasztok!

Majdnemszőke

Jogszabályokban nem vagyok jártas, de szerintem nincs joga egy óvodavezetőnek kitenni, egy már felvett gyereket, helyhiány miatt. Az iskolában, ez úgy működik, hogy az igazgató megpróbálja rábeszélni a szülőt, hogy vigye át körzetis iskolába, de csak úgy nem dobhatja az utcára...Szerintem ez oviban is így van.A gyereked óvodaköteles, tehát a körzetis ovi köteles felvenni. Értettem, hogy nem akarod, ezt a megoldást, nem is lenne a legjobb a gyereknek.Majd írd le a fejleményeket!

 

Szeretném, ha tudnátok segíteni, esetleg jókat/rosszakat írni a Bem téri oviról. Az ösztől oda jár, majd a gyermekem. Mivel most költöztünk Érdre, ezért semmit nem tudok, milyen a hangulata, összetétele. Talán a legfontosabb milyen az óvónők hozzáállása?

Minden érdekelne, ha valaki ismeretes, jártas ezen a helyen.

Köszönöm!

Előzmény: majdnemszőke (3)
Ebitt Creative Commons License 2004.07.24 0 0 4
Sziasztok ! Tapasztalatom szerint mindenképpen érdemes beiratni a gyerkőcöt az oviba. Mindent meg kell tenni, hogy felvegyék. Beiratkozás előtt el kell oda látogatni, hangoztatni, hogy mennyire szeretne a gyerek jönni. . . stb. Ha van rá mód lehet munkáltatói igazolást "szerezni", ha van valakinek saját vállalkozása. Lehet érdeklődni, hogy van e az óvodának alapítvány, amin keresztül hozzájárulhatnak a szülők az intézmény fejlesztéséhez. . stb. Érdemes minden kapcsolatot megmozgatni. Volt vagy van az önkormányzat művelődési osztályán egy kedves, segítőkész hölgy Horváth Erzsébet, akit fel lehet hívni és segítségét lehet kérni. El kell neki "sírni" a problémát ( otthon vagy a többi kicsivel, milyen nehéz . . .stb ) Az elutasított felvételi kérelmet is meg lehet fellebbezni. Még a jegyzőnővel (ő bírálja el) is lehet személyesen beszélni. Ezenkívül év közben is lehet az óvodát ostromolni, hogy nincs e megüresedett hely. Van olyanra példa, hogy elutasított gyereket év közben felvettek. Meg lehet ígérni, hogy csak délig fog járni a gyerek, ha ez segít. Ezen is lehet később változtatni, a lényeg, hogy bent legyen. Nekem év közben vették fel, egyszerre három gyermekemet, úgy hogy a kicsi még 3 éves sem volt. Egy magánoviból jöttünk át. Szóval érdemes próbálkozni. És ezúton szeretném reklámozni magamat : óvónői diplomával rendelkező 5 gyermekes anyuka vagyok és szívesen vigyázok évközben olyan gyermekekre, akiket nem vettek fel oviba, vagy anyukájuk szeretne visszamenni dolgozni. 0-8 éves korig. Otthonomban "abszolút gyerekbarát" körülmények között (szobai mászóka-csuszda, trampolin, 44nm-es tágas nappali, több játszószoba, nagy terasz. . .stb.) Kérésre különfoglalkozások (kézműves, zene, torna, irodalom, természetismeret, matematika, angol, nagyobbaknak számítógépismeret) Kedvező áron, házhozszállítással is.
majdnemszőke Creative Commons License 2004.07.23 0 0 3

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni ovi ügyben. Melyik jogszabályban tudok utánanézni milyen jogaim vannak, ha a gyerek óvodás?

A helyzet: a körzeti oviba nem vették fel a lányomat, egy körzeten kívüli (más város) sikerült elhelyezni, de most kaptunk egy szóbeli fenyegetést az óvodavezetőtől, hogy "ki fogja rakni" a nem körzeti gyerekeket. Van ehhez joga? Mit lehet ilyenkor tenni, mert másik önkormányzati ovi helyet találni - ennyi idő alatt és elérhető közelben - szinte lehetetlen. Magánovi pedig sajnos nem fér bele a költségvetésünkbe. Előre is köszi.

Mentat Creative Commons License 2004.04.09 0 0 2
Ezt nem értem én sem, hogy bármelyik másik város ovijába felvennék a gyerekeket ( nekem tavaly a nagyot szerencsére felvették Érden ). Mivel 2 hónapos ikreim vannak akiket cerebralparézis miatt hetente többször gyógytornára kell vinni és itthon is tornáztatni kell nekem is fontos, hogy a 3 éves fiamat is felvegyék. Az önkormányzat szerint ilyen esetben KÖTELEZŐ felvenni. Értelemszerűen abba az oviba szeretném ahova a tesója is jár és 10 percre van tőlünk.
Mindenesetre megnyugtat, hogy az óvodavezetőkön kívül mindenki úgy látja, hogy egy 3 évesnek kell az ovi.
Arra pedig kíváncsi leszek, hogy az Érdi topikban írt 1-2-3 év alatt építendő ovi mikor lesz kész. Remélem mire az ikrek ovisok lesznek megszűnik ez a helyzet.
Előzmény: majdnemszőke (1)
majdnemszőke Creative Commons License 2004.04.09 0 0 1
Sajnálom a gyerekeket is. Amellett, hogy nekünk is pánikot okozott az óvodai helyhiány (muszáj volt dolgoznom, de az érdi körzeti és nem körzeti ovik elutasítottak) a kicsiknek sem jó így. A családi és baráti kör gyerekein kívül szükségük van a velük egykorúak társaságára. És nagyon rosszul esett az óvodavezető kioktató, flegma stílusa, azaz mit elégedetlenkedem, hozzam vissza 5 éves korában. Értem, hogy a helyhiányon nem tud változtatni, de némi empátia elvárható egy gyerekekkel foglalkozó intézmény vezetőjétől.

Mi egy másik város ovijában tudtuk elhelyezni. Így minden reggel autóznia kell és délután vagy hétvégén nem tud csakúgy "átszaladni" a barátnőihez. Így kimarad egy csomó spontán élményből - közös bicajozás, stb - is.

Házikó! A 8 hónapos babáidnak talán már könnyebb lesz. Az Érdiek klubjában olvastam, hogy Érd Önkormányzata tervez új óvodákat. Ha nagyon akarják, akkor 1/2-1 év alatt bőven felépülhet. Kérdés, hogy mikor és hol kezdenek hozzá.

Előzmény: házikó (0)
házikó Creative Commons License 2004.04.08 0 0 0
Én lányom is nyáron tölti be a 3 évet. Szerettem volna beiratni az oviba mondván egy ekkora gyereknek ott van a legjobb helye. Márcsak azért is mert a testvérei 8 hónapos ikrek és mióta másznak egész nap csak rájuk figyelek melyik milyen rosszaságba töri a fejét. Mellette a házimunka,külön fözés az ikreknek, séta stb. Szegénnyel igy már nem igen tudok foglalkozni. De az ovikba semmivel nem tudtak biztatni mondván én otthon vagyok kevés a hely. Szóval szinte azt mondták kár volt a beiratkozással tölteni az időt. No de könyörgök én a kicsikkel vagyok otthon nem a "nagy" miatt. Miért kell az én gyerekemnek szivni azért mert az érdi önkormányzat "hülyeségekre" pazarolja el a pénzét és nem épit ovodát. Ma láttam, hogy új vakolatot kap az önkormányzat!! Nekem igy is jó volt. Már csak arra leszek kiváncsi iskolába sem fogják felvenni majd mert akkor ott nem lesz elég hely!!!!
Előzmény: Mentat (-)
Mentat Creative Commons License 2004.04.08 0 0 topiknyitó
Azokat várom ebbe a topikba, akik Érden járatják - vagy szeretnék járatni - gyermeküket oviba. Az érinettek tudják, hogy ez nem egyszerű dolog, nagyon kevés az óvodai hely. Próbáljunk meg összefogni, tanácsokat adni egymásnak az óvodai elhelyezéssel kapcsolatban.
Mentatné

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!