"2.a cigány egy népcsoport és nem egy pejoratív jelző."
Csakhogy te ezt nem jelentheted ki senkiről, no pláne nem egy topikcímben. Hogy ki milyen nemzetiség az magánügy. Most nem akarok utalni bizonyos - interneten keringő - listákra.
Na igen, a felmosórongy mellől nem jutott el Oxfordba nyelvleckéket venni.
Éppen ezért minden elismerésem neki, hogy több tucat dalt megtanult.... (nem érdekel hogy írták le neki, vagy honnan "puskázott" - a teljesítmény a lényeg. Szerintem.
„Gyurcsány kapja be a mikrofonom!” – fakadt ki Oláh Ibolya hétvégi, újpesti koncertjén. Ibolya mára megbánta meggondolatlan kijelentését, és bocsánatot kért Gyurcsány Ferenctől, illetve azoktól, akiket megbántott.
A 28 éves énekesnő eddig soha nem, még baráti társaságban sem politizált, ezért sokan meglepődtek kijelentésén. Megdöbbenésének Frankl Gábor menedzser is hangot adott, aki azzal mentegette Ibolyát, hogy nehéz időszakon ment keresztül: „kutyája elvesztése sokkal jobban megviselte, mint azt sokan gondolnák”.
- Eddig ebben a hangulatban is profi munkát végzett, így nem kellett lemondanunk egyetlen koncertet sem. Sajnos a kitartása akkor este felmondta a szolgálatot, így kerülhetett sor erre a kitörésre, ami témájában ugyan nehezen hozható párhuzamba a fájdalmával, de aki őt ismeri, az tudja, hogy a háttérben mi zajlik benne: ő most az egész világra haragszik. Ennek ellenére magam is nagyon meglepődtem a kijelentésén, ugyanis még baráti beszélgetések során sem szokott politizálni – nyilatkozta a menedzser.
- Igen feldúlt és rosszkedvű voltam, és ilyenkor sokszor csinálok olyat, amit nem kéne. Tudom, hogy erre nincs megfelelő magyarázat. A csapatommal mindig büszkék voltunk arra, hogy soha nem politizálunk, és erre a továbbiakban is oda fogunk figyelni. A koncert után leültünk beszélgetni, és akkor éreztem csak át, hogy milyen butaságot tettem. Ezt sajnos nem tudom meg nem történtté tenni, ezért csak elnézésüket tudom kérni – mondta Oláh Ibolya.
Ibolya lelki problémáit nem tekinti mentségnek az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház vezetője. Kerekes György felháborodva közölte: „mint szervező és mint magánember is elítélem”.
ölég öreg vagyok már,hogy ismerhessem Janis Joplint - egyszer hallottam az Ibolyát,akkor azt hittem ilyen nincs,hogy ennyire hasonlítson a két hang egymásra.
Tudod mikor van gáz? Amikor babfőzeléket eszek. Az Ibolya igenis jól énekel. Az angol dalokra nem tudok mit mondani, mert nem tudok angolul, de cigányul annál inkább. Tök jó a csaj vazzze!
Elképesztő, hogy egyesek mindenből képesek rasszista kérdést csinálni! Jó hogy nem írnak már egyenesen Strasbourgba vagy a francia köztársasági elnöknek (mint annak idején honi ballibsi értelmiségijeink legalja a zámolyi gyilkos romák érdekeinek védelme érdekében...)