Inkább vesszen a péz, minthogy lesitteljenek súlyos testi sértegetésért.
Még ilyen mismásolós, korlátolt parasztot nem sokat hordhat a föld a hátán.
Kitalálta, hogy az expanziós szelep lehet a rossz, és hogy az 40e ft.
(hozzáteszem, hogy fogalma sem volt, hol lehet ez a dolog)
Aztán elmentem egy másikhoz, aki adott egyet, ami belevaló, hogy tetessem be vele, és ha nem kell vigyem vissza neki. Mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. kb 1700 Ft-os tétel. Nem 40000.
Mondtam a gödöllői gilisztának, hogy tegyük bele, és ha jó, akkor kifizetem a munkadíját, de ha nem akkor sajna kompresszort kell javítani megint (merthogy azzal kezdte az egészet)
Elkezdett mindenféléről habarni, hogy jó volt-e mikor elvittem, meg ő csak kompresszort javított etc.
Sajnálom, hogy nem jött össze a dolog Neked. A leírtakból télleg az jön le hogy k-ra nem ért hozzá. Én nem vagyok egy autóguru, de amikor nem tudta megkülönböztetni a vectrát a kalibrától, kezdtem gyanakodni... de nekem megcsinélta, legközelebb már biztosan nem viszem oda. (ld hozzászolásod)
70e volt.
Kivette, szétszedte kompresszort, és kicserélt benne egy jó pár dolgot és feltöltötte.
Viszont van még mindig hangja bekapcsoláskor.
Ezzel szemben rendesnek tűnik a hűtése.
Álló helyzetben külső levegővel 12,5 fokot nyomott be a rostélyokon igen meleg napos időben.
Belső levegővel lenyomta 9,5 fokig.
Ez jó is lenne, csak a hang zavar.
Azt mondta az ember, hogy el fog csendesedni, és menjek nyugodtan, ha gondom van.
Majd meglátom.
LEhet, hogy dolgozni fog még rajta.
A helyzet ismerős: nekem felsorolta az összes kuncsaftot, akinek eddig dolgozott...pl:
"Á múlt héten volt itt egy Borá, egy Volszvágen, vagy nem is, egy Passzát. Áz ollyán szárul volt megcsinálva, hogy újra kellet az egésszet építeni. Én megmondta a tulajnak, hogy nem lesz ócsó, de ő ászonta, nem baj, meg kell csinálni, erre én montám, senkinek nincs a homlokára írva, hogy mennyije van neki, ingyen meg azé nem dógozok, igaz, Gyurika?"
Engem is rémített 50-100-150K-s számlákkal (azaz végösszeggel, mert számla persze sehol) de végül olcsóbban megúsztam. És műxik.
Szerintem csak vetít, de aztán megcsinálja.
Nem akarok boltot csinálni a klímásnak, de szerintem még most vigyétek el, még nincs annyira behavazva. Tavasz végétől nyár elejéig az utcán állnak neki a javításra váró autók. Talán most, mikor még nincs nagy forgalma alaposabban tud dolgozni.
A gödöllői Vectrások talán ideengednek egy helyi Omegást is... :o)
Az Isaszegi úti szakiról beszéltek? Valószínűleg nekem is meg kellene látogatnom, kicsit zajos a klímám (viszont még hűt)
Sziasztok,
Valaki árulja el nekem, hogy egy átlagos személyautóban hány wattos (vagy kilowatos) klímát szoktak szerelni. Tehát mennyi a hűtőteljesítménye ezeknek az autóklímáknak? köszi L
Bontókban nézelődj ! Ha találsz Twingóba való klímát, azt elvileg gond nélkül be lehet rakni, egy mezei szerelő is berakja, ha ismeri a működési elvét. Klímásműhelyeket ha lehet kerüld el szerintem.
Van egy 1.2-es Renault Twingo Expression-om. Szeretnék bele klímát tetetni, de állítólag a DIAVIA nem gyárt olyan klímát, amit ebbe az autóba bele lehetne szerelni.
Abban kérnék segítséget, hogy szerintetek milyen cégnél lehetne még klíma ügyben érdeklődnöm. A Renaultnál azt mondták, hogy nem foglalkoznak utólagos klímabeszereléssel.
Lehet, hogy maradnom kell az ablak letekerésnél? :)
Hát igen, szerintem is olcsó...Nem tudom...
Lényeg, hogy még hűt.
Nyáron néhány perc után lehűti az utasteret a klíma 3-as (max 4) fokozaton full lehúzott ablakokkal persze. Aztán 2-es fokozaton szépen hűt, úgy, hogy nem magamra/magunkra fújatjuk, hanem az ablakokra, amik egyébként nem színezettek, nem fóliázottak.
Hát ez elég olcsó.
Te mennyire érzed a klímát nyáron, amikor süt a nap ? Nálam, ha besüt a nap az autóba, magamra kell irányítanom a levegőáramot, hogy érezzem, különben semmi hideget nem érzek. Nem színezett az üvegem, most nézelődők, hol lehetne jó áron lefóliáztatni. A te üvegeid színezettek ?
Szintén Gödöllőről egy másik Vectrás :)
Kíváncsi leszek a tapasztalatodra pls. oszd meg velünk, hogy mennyire lett tökéletes a beavatkozás.
Mi volt a konkrét gond?
Nem hűtött rendesen vagy már be sem kapcsolt a klíma?
Tegnap elkészült. 12e volt: átvizsgálás, takarítás, nyomáspróba, javítás (tömítések), feltöltés. A próba +3C-t mutatott. Megmondom őszintén kicsit többre számítottam, ami az árat illeti.
Két lehetőség van. Vagy olcsó és jó szakember, vagy simán levett 12e forinttal, úgy, hogy mielőtt mentem egy kis gázt nyomott a rendszerbe, hogy a kipróbáláskor jól hűtsön. Majd meglátjuk...
Ja, én szegedi vagyok. Nekem egy Honda Civicem van, amibe utólag raktam klímát és az első feltöltés után elengedte a gázt, másnap már nem hűtött. Egy csatlakozás volt szar, megcsináltam, visszavittem a faszihoz,hogy töltse fel újra, aztán erősen gondolkodott hogy mi legyen, fizessek-e( 15 e volt az első töltés ) azt mondta, próbálgassam, használjam, aztán majd kifizetem csak a gázt. Mondanom sem kell, hogy azóta se fizettem ki:)
Ha a kompresszorod ki-be kapcsol, akkor elvileg jónak kell lennie a rendszernek, nem inkább arról van szó, hogy a levegő beáramlása gyenge ? Mert mondjuk tele van ganéval az elpárologtató, nehezen jut át rajta a levegő, és/vagy a klímahűtő. 13 év alatt összegyűlik ám egy kis anyag.
Értem :o)))Csak azért mertem ajánlani mert a honlapunkra csak is olyan címek kerülnek fel amelyekkel már volt dolga valakinek és pozitív a tapasztalata.
Én javasolnám neked,hogy gyere el a április 17.-ei talira,nyugodtan feliratkozhatsz a listára is.Jó csapat van és sokat tanulhat az ember ott :o))))