Keresés

Részletes keresés

csupaszabo Creative Commons License 2004.04.13 0 0 6
Aussie.
Előzmény: gitana19 (2)
Mersegazdi Creative Commons License 2004.04.05 0 0 5
Nyolc év alatt már megszoktam, hogy a köv. reakciókat váltjuk ki az emberekből:
1.)-jaj de aranyos kis keverék!--Boldog mosoly részemről, esetleg megemlítem, hogy ez fajtatiszta kutya, mégpedig mudi -reakció: elnéző, szánakozó mosoly.
2:)-Ebben ugye van mudi?-Helyeslő bólogatás részemről.
3.) ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ EGY HIÉNA!!!!!!!!
Na most ezzel mit kezdjek?
A farokkal kapcsolatban én igazság szerint arra számítottam, hogy azon fajták tenyésztői ahol ez előfordul megszálják a topikomat és ádáz viták alakulnak ki....
Azért ha majd ráérsz várom a te eredményeidet is. Addig is ha ismersz tenyésztőket légyszi irányítsd ide Őket.Köszi!
Előzmény: gitana19 (4)
gitana19 Creative Commons License 2004.04.04 0 0 4
Nem fogsz megsértődni? Akkor elárulom, hogy szerintem a mudi (különösen a cifra) úgy néz ki, mint a legocsmányabb korcs. De annyira engedelmes, tanulékony, kezelhető és okos, hogy az fantasztikus! Nagyon szeretnék egyszer, 2-t, de nem valami flancos kiállítási dögséget, hanem igazi pásztorkutyát. Ami meg tud "nevelni" szürkéket, sőt bivalyokat is.
Amilyen fajta nálam szóba jöhet, az a német juhász (azom van), mudi(azt IS szeretnék), fehér / fekete német juhász, (hú, egyszer nagyon ki szeretném próbálni, milyen velük dolgozni) belga juhi (gordenael vagy tervu) és a hovawart.
Küllemre tetszik még az angol, a gordon és az ír szetter, meg az orosz agár. Mondjuk tudom, hogy soha nem lesz egyik fajta kutyám se, mert utálok futni, és ha ezek nincsenek rendesen megmozgatva, akkor elhíznak, és nagyon csúnyák.
Megnéztem, ausztrál juhász, és lengyel-alföldi pásztor, amit találtam, ez utóbbinál kurtítják, de GYAKRAN farok nélkül születik. Majd utánanézek, de most el vagyok maradva fordítással, meg van egy ápolás alatt álló egerészölyvünk - ill. ideiglenesen nálunk lakik.
Mersegazdi Creative Commons License 2004.04.02 0 0 3
Szia Gitana!
Valamikor tanultam egy minimális genetikát, de ennek a kvantitatívnak most utána kell járnom.
Úgy látom a mudik megfelelnek az izlésednek, nekem farokkal azért nem tetszenek mert valaki kitalálta,hogy nyugalomban lelógatják. Ha láttál már ilyen szabályos faroktartású kuttyot akkor láthattad milyen elnyúlt hosszú eb lett belőle. Pedig a mudiban pont a rovid hetyke állás ami engem megfog. Ami a többi fajtát illeti azt hiszem a lengyel pásztor is farkatlan. Én szeretnék egy két családfát látni, hogy jönnek ezek ki.Pl egyik ágona dédmama,másikon a nagypapa stb...
Előzmény: gitana19 (2)
gitana19 Creative Commons License 2004.04.01 0 0 2
1. Ízlések és pofonok. Nekem a kutya min. középtermet, félhosszú nem lágy ször (Langstockhaar), nem téveszthetö össze malaccal, birkával stb. és hosszú farka van.
2. Ausztrál pásztor. (ha jól tudom. Ha nem akkor az ausztrál juhász. Az egyik a kettö közül farkatlan)
Öröklödést majd vmikor megnézem...
De szerintem a hosszú farok dominál, és kvantitatív, tekintve, hogy van farkas, farkatlan meg kurtafarkú.
Előzmény: Mersegazdi (-)
Mersegazdi Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1
Fúúúúúúúúúúúj de gonosz! Én a genetikai részére gondoltam!!!!!!!!!
Előzmény: Lord Iffy (0)
Lord Iffy Creative Commons License 2004.04.01 0 0 0
baltával. vagy szikével. esetleg ollóval.;O)))
0
Előzmény: Mersegazdi (-)
Mersegazdi Creative Commons License 2004.04.01 0 0 topiknyitó
Tudom, tudom, 2X kromoszómával, de most nem erre gondoltam…
A hétvégén ismerősökkel épp arról beszéltünk, hogyan néz ki jobban a mudi:farokkal, vagy farok nélkül? Az EU-ban ugye tilos kurtítani, de a mudi ilyen szempontból szerencsés: születnek farkatlan, vagy kurtafarkú példányok és ez ráadásul nem is hiba. Kérdés milyen öröklődés menet szerint? Ha valaki tud esetleg más fajtán belul ilyet, esetleg egy egy vonalon levezetve az nagyon jó lenne.
És különben is: Hogy néz ki jobba a mudi: farokkal, vagy farok nélkül?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!