Keresés

Részletes keresés

Elfér Creative Commons License 5 napja 0 0 229

Szevusz László5204!

 

Én is László 52.04-24! Sőt most 2024 márc.16-án sömöröm van az övön!

Nehezen bírkóuo az éjszakai fájdalommal.

Hogy haladsz a gyógyulással?

 

Laci.

Előzmény: László5204 (228)
László5204 Creative Commons License 2023.06.08 0 0 228

Sziasztok!

 

Sajnos nekem is előjött ez a szörnyű kór. Ráadásul az arcomon... Rettegek, hogy megvakulok, szedem a Telvirant és a neurogerlont. Lizin segített már valakinek? Érdekes, hogy a vérképen teljesen negatív. A legrosszabb érzés, hogy még az orvosok is megsajnálnak:-(

Györgyi Bakos Creative Commons License 2023.06.02 0 0 227

Egy honapja jott ki az övsömör az arcomon a szemem kornyeken.Mar elmultak a holyagok de a szemem es foleg a bőröm iszonyatosan viszket.Mar probaltam mindent de semmi nem hasznal.Mar aludni sem tudok tole .Allandoan vakarom es lassan ujra kisebesedik.Van otletetek hogy mit hasznalhatnek?Koszonom.

VandorEmber Creative Commons License 2023.04.14 0 0 226

Sziasztok,

Volt akinek arcán volt, esetleg szemhéjon? Sajnos nekem a felső szemhejjam már egy lapos lufi miatta. 

Arc tisztítasra kérnék tanácsot, félek bekerülve a szembe, megtámadja a szaruhártyát. Vagy ez nem így megy?

Hovirag78 Creative Commons License 2023.01.08 0 0 225

Sziasztok ! Régen voltam itt a fórumon. Sajnos októberben volt 2 éve, hogy övsömöröm volt. Nem kaptam gyors ellátás, annak ellenére sem , hogy már a jelző fájdalomnál / epe nyomása / látott a háziorvos.Két év óta még mindig szenvedek a fájdalomtól. Neurológushoz járok , napi 2x1 szem Pregabalin 150 es gyógyszert szedek.Azért mindig egy kicsivel könnyebb, de fájdalom még van.Igaz már 72 éves nő vagyok !

amigdala46 Creative Commons License 2022.11.15 0 0 224

Akkor még szerencsésen megúsztad. Mégiscsak kell az a gyógyszer a vírus ellen, bár sokakon az sem segített.

További javulást, gyógyulást!

Előzmény: Ferenc Ko (223)
Ferenc Ko Creative Commons License 2022.11.15 0 0 223

Valosginű övsömör volt. Csak mivel időben kiszúrta reumatológus így nem jöttek ki kiütések. Szerencsére mar kezd elmúlni ez a sugarzo fakdalom is, kiveve vádlimat ahol meg erzem kicsit. A telviran csak a 3. Napon kezdett hatni. Ha valaki hasonlo cipoben jarna par tipp. Lefekves elott egy algoflex, sok víz, es telviran utan 2 napig ejszaka még szenvedes lesz de napkozben lehet potolni alvast. Hajnalban nem hat fakdalomcsillapitas, legalabb is nalam nem mukodott. 

Előzmény: amigdala46 (221)
amigdala46 Creative Commons License 2022.11.12 0 0 222

Olvass vissza! Mama69 azt írja, az övsömör megtámadta az ülőideget. Lehet, nálad is erről van szó. Neurológust keress föl, talán tud segíteni.

Előzmény: amigdala46 (221)
amigdala46 Creative Commons License 2022.11.12 0 0 221

Biztos, hogy ez övsömör? A kiütések hólyagosak, vagy voltak azok? Bár mintha nem mindenkinél jelennének meg hólyagok. Mégis valahogy az az érzésem, hogy ez nem övsömör, és a bőrtünetek nem is függenek össze a fájdalmat okozó bajjal. Viszont ha két orvos is annak gondolja, talán nem kéne megkérdőjeleznem. A fájdalmat leíró soraid nem passzolnak az általam átéltekkel. Nem sugárzott ki más területekre, csak helyileg fájt, de piszkosul. A mozgás jót tett, de hogy megszüntette volna, azt nem mondhatom. A hideg vizes borogatás volt még a legjobb az égő, lángoló területre. Meg ráfeküdni. Még most is, 10 hónap után, ha elkezd fájni, égni, nyomom nagyon a kérdéses területet. Ha még viszketett volna is, már nem lennék épeszű.

Előzmény: Ferenc Ko (220)
Ferenc Ko Creative Commons License 2022.11.12 0 0 220

Sziasztok, tegnap diagnosztizalt egy reumatologus ovsomorrel aztan egyből megerosítette egy borgyogyasz. Kb 2 hete kezdődött, egyre jobban fajt a hátam, sugarzo fajdalom lab hatso reszebe, gerinc also reszen csipo felé be volt kicsit dagadva, pirosodva bőröm és az istenert sem akart elmúlni. Háziorvos először voltaren retardot irt fel ami hianycikk, de az algoflex forte jol levitte fajdalmat eleinte. Kesob. Mikor nem hasznalt mar movalis injekciokat kaptam csipombe. Csipomon jobbra van valami alig lathato par folt nem figyeltem en se mert nem feltuno. Telvirant felirta borgyogyasz milgammaval es seracrillal. Egyre kevesebbet tudok aludni mert a fajdalmat egyre kevesbe nyomjak el a gyogyszerek. Napkozben foleg mozgas kozben nincs fajdalom de ha ulok fekszek faj, foleg ejszaka. Jó lenne tudni hogy mokor fog hatni telviran mert egyaltalan nem erzem hogy hatna. Csinaltassak mr-t? keressek neurulogust vagy varjak vele? 1-2 orakat alszok.

feco700 Creative Commons License 2022.10.06 0 0 219

Csodaszerek tényleg nincsenek, de csodálkoznék azon ha az Asea nem segítene, vagy a Renu 28 krém, olyan hatása van,hogy leültem. Azért ide írom, hogy nincs semmi közöm hozzá, és nem is árulom

Ramm. Creative Commons License 2022.10.06 0 0 218

Sziasztok !

Két hete kezdődött,azóta Telviran,milgamma,C vitamin (most lizint is használom) A mellkason háton nyakon hamar lejjebb ment a gyulladás kiütés.A fájdalom brutális volt és még maradt is belőle.Infra szaunát próbálgatom fokozatosan és picit jót tesz a meleg de javasolni nem merem mert ez irányú tapasztalatot nem olvastam sehol.Ami nagyon hatásos az az oregáno tea illetve a orbáncfű tea.Csipke langyosan áztatva.Magunkat célszerű gyógyítani mivel az orvos protokol szerint orvosol.Ha infra szaunával kapcsolatban van tapasztalat szívesen fogadom.

Hovirag78 Creative Commons License 2022.09.10 0 1 217

Sziasztok! Már lassan egy éve nem jelentkeztem!Két éve lesz októberben, hogy övsömöröm volt. Sajnos még mindig fájdalmam van. Neurológushoz járok rendszeresen, Pregabalin 150 es gyógyszert szedek napi 2x1 szemet. Doktornő biztat, hogy lesz gyógyulás, csak hosszadalmas. Fontos nagyon a sok mozgás!

Megfigyeltem, hogy a nyári meleg nem jó. Most kezd a fájdalmam mérséklődni.Remélem következő jelentkezésemnél már jó hírekről számolok be. 

Előzmény: Hovirag78 (208)
amigdala46 Creative Commons License 2022.07.25 0 0 216
Előzmény: amigdala46 (215)
amigdala46 Creative Commons License 2022.07.25 0 0 215

Tegretol lehet az a gyógyszer. Az, hogy epilepsziára adják, nem jelenti azt, hogy ilyen esetben nem segít. Azt olvasom, övsömörre a legjobb gyógyszer, pár nap, egy hét alatt bekövetkező hatással.

 

Előzmény: mama69 (214)
mama69 Creative Commons License 2022.07.25 0 0 214

Kedves Sorstársak! Írtam, hogy az övsömör megtámadta az ülőidegemet, azóta szúr, viszket, tép a fájdalom a bal lábam combrészén és a térd alatt. Elmentem neurológushoz aki Zadex-et írt fel nekem ami egyáltalán nem segített a fájdalmamon. Amikor visszamentem hozzá, persze vittem egy gerinc MR eredményt is azt mondta, hogy ő azt feltételezte, hogy porckorong sérvem van és arra írta fel a Zadexet. Az MR eredménye szerint szó sincs nálam sérvről, sőt a gerincem is a koromnak megfelelő állapotban van. Egyébként 2 doboz (1 dobozban 20 db van) 6000 ft-ba került. Ezután úgy döntött, hogy erre a tipikus övsömörös fájdalomra egy Terentol nevű tablettát ír fel amiről otthon kiderült, hogy epilepszia elleni gyógyszer. Szóval nem vettem be belőle egy darabot sem. Nagyon elegem van. Nagyon, nagyon.....

amigdala46 Creative Commons License 2022.07.13 0 0 213

Csodaszerek, azok nincsenek, bár a Borbély Zoltán ismert ügyvédet rövid idő alatt maradéktalanul kigyógyították, neki az arcidege, meg talán még másik agyideg is károsodott. Nekem január közepén azonnal kiütéssel kezdődött, de ezek aprók voltak. Az antivirális szert nem kértem, mondván, ez semmi. Na, aztán megtudtam, mi az övsömör, meg az idegfájdalom. Még látszik a nyoma, és talán örökre megmarad egy kis kellemetlenség, de ez már szóra sem érdemes az első három hónaphoz viszonyítva. 10 kg le is ment rólam a megelőző, karácsony körüli hatalmas gyomorfájásom miatti diétázás következtében is. Tartok tőle, hogy van valami rossz mögötte, de talán már panaszt okozna. Kínomban már a Pfizert is hibáztatom, hogy a gyomorfekélyt okozó baktérium, meg ez a vírus is aktivizálódott. Ahogy táplálkozom, amennyit mozgok, nincs indoka.

Mindenütt, ahol szó van az övsömörről, jóformán csak a türelmet emlegetik, meg a legvadabb fájdalomcsillapítókat.

Szinte mindent elolvastam a témában, de hogy még az ülőideget is megtámadhatja, ezzel nem találkoztam. Hú, te szegény, eleged lehet. Létezik kimondottan övsömörrel foglalkozó rendelés. Nem tudom, érdemes-e fölkeresni őket. A Borbély Zoltánnal történt valamelyik beszélgetés során elhangzott, hogy kiknek köszönheti a gyógyulását, de csak a Klubrádióban elhangzottat találom, ott nem említi, bár nem hallgattam végig                                                                                              Én érzelmileg involválva vagyok ebben az ügyben - Dr. Borbély Zoltán a Klubdélelőttben (2022.01.29.) - YouTube

 

 

Előzmény: mama69 (212)
mama69 Creative Commons License 2022.07.06 0 0 212

Februárban kezdődött az egész gyötrelem. Akkor még csak a bőrérzékenység jelentkezett a jobb oldalon mell alatt egészen a hasig. Millgammát szedtem, sokat vártam tőle. Aztán márciusban a baloldalon a gyomorszájtól, lefelé a hasig és körbe a hátközépig ronda, fájdalmas kiütések jelentkeztek. Két napon belül a nagy kiütéseken 5 forintos nagyságú hólyagok keletkeztek, melyek 1 nap alatt kifakadtak. Borzasztó lassan gyógyultak a hegek, még most is meglátszanak. A lényeg azonban, nagyon erős fájdalom jelentkezett, jellege olyan volt, van mintha megégett volna a bőröm, melltartótól, ruhától megőrültem. Aztán áprilisban jött a rémes viszketés, éjjel, nappal, recés késsel vakaróztam mert másként nem bírtam. A fájdalom jellege annyiban változott, hogy tépő, szúró, nyilalló volt. A hab a tortán, hogy megtámadta a vírus az ülőideget baloldalon. Most térdtől felfelé, de a térd is néha azt a kínt produkálja mint előtte a hasi rész. A lábam sajnos ettől az isiásztól gyenge, lépcsőre nem tudok fellépni. Ami a kezeléseket illeti, a millgamma negyedéves időtartama nem hozott eredményt. Pregabalint, zaldiart, most pedig a neurológus receptje szerint zadexet és izomlazítót szedek. A zaldiar (háziorvos írta fel) jobban enyhítette a fájdalmat mint a zadex. Jelenleg a produkált isiász miatt fizikoterápiára járok. Sajnos nincs semmi remény, hogy egyhamar megszabadulok a kíntól.Tényleg nem értem. Az orvostudomány annyira előrehaladott, hogy lassan nem csak a belső szerveket, de még az agyat is kicserélik. Na, ez erős túlzás volt. Sajnos azonban a mozgásszervi panaszokat és legfőképpen ezt a nyavalyás övsömört képtelenek meggyógyítani. El vagyok keseredve. Tud valaki, valamilyen csodaszert a türelmen és a reményen kívül?

amigdala46 Creative Commons License 2022.02.02 0 0 211

Nem vigasztaltál meg picit se. Én az első időszakot most szenvedem el. már ez a 3. hét. Az antivírális gyógyszert nem fogadtam el, mert abszolút nem voltak fájdalmaim úgy a 3. napon, amikor orvoshoz fordultam. Megbántam piszkosul. Csak vitaminokat szedek. Tegnap azt hittem, javul, erre föl ma 5-kor olyan égető fájdalomra ébredtem, hogy azt hittem, eszemet vesztem. Nálad mennyi ideig tartott az első, szeptemberi megpróbáltatás?

Előzmény: Rozaly (210)
Rozaly Creative Commons License 2022.01.30 0 0 210

Szia! 

Szeptember 20-a körül mentem övsömör miatt maszek bōrgyógyászhoz... Erős fájdalom és hôlyagok kézen, könyökön és háton is vokt folt...🥵 Amit felírt a doktornő Telviran tabletta, B komplex vitamin 3x1 naponta és egy Siccaus nevű hűsítő folyadék (recept nélkül is kapható). Elmúlt, de kb 2 hete ismét erős "idegfájdalom" ott ahol a legnagyobb felületen volt korábban... Amit eüs ismerős javasolt az immunrendszer erősítse, B komplex vitamin, C vitamin, és  Lizin-C, ami vírusölő... És ez gyakran akár fél évig is tart 🥵🥵🥵🥵🥵 Ha lassan is de ez nálam bevált... Remélem tudtam segíteni..

Előzmény: Hovirag78 (202)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.19 0 0 209

Sziasztok sorstársak!

Jöttem olvasni, nekem is előjött valami kiütés, neten keresve övsömörre gyanakszom, holnap keresek orvost .

Hovirag78 Creative Commons License 2021.11.13 0 0 208

Szia! Mi van veled? Hogy vagy? 

Előzmény: newyorker28 (207)
newyorker28 Creative Commons License 2021.11.03 0 0 207

Sziasztok!

Volt valakinek övsömöre szemen? Mik a tapasztalatok? Nagyon megijedtem,mert azt olvastam hogy látáskárosodáshoz vezethet...

Vagy ilyen ritkán fordul elő?

kanurecoba Creative Commons License 2021.08.20 0 1 206

Voltam bőrgyógyásznál.

Azt mondta, hogy valami bakterium. Felirt rá egy kenőcsöt, ialuset a neve.

Napegesre jó, de azt mondja, hogy erre is.

Meglatjuk.

Neogranormon erre nem jó, azt mondta. 

Előzmény: Nahello (205)
Nahello Creative Commons License 2021.08.17 0 1 205

Ha barnás a folt, akkor az gomba is lehet. Canesten krém és Neogranormon felváltva talán jó lesz neki. Ha még nem gyógyult meg azóta.

Előzmény: kanurecoba (204)
kanurecoba Creative Commons License 2021.08.11 0 0 204
Előzmény: kanurecoba (203)
kanurecoba Creative Commons License 2021.08.11 0 0 203
Hovirag78 Creative Commons License 2021.08.04 0 1 202

Olvasom, hogy nálad villanásnyi fájdalom van. Sajnos nálam állandó a fájdalom.Fájdalommal alszom el, fájdalommal ébredek. Napközben állandó nyomást, szúrást, lüktetést, szorítást érzek. Sokszor a bőrömhöz nem érhet ruha. Mindig fáj, ha dolgozom, ha nem. Már 10. hónapja szenvedek. Nagyon várom a javulást. Szakorvosok annyit mondanak, sok türelem kell,mert ez hosszadalmas betegség. Már elegem van, nincs már türelmem! 

Előzmény: Nahello (201)
Nahello Creative Commons License 2021.07.25 0 0 201

Érdekes... szerintem már válaszoltam neked még a múltkor, eltűnt volna? :(

 

Én már gondolni sem merek orvosi vizsgálatokra, mert csak felmérgesítem magam már attól is. Az is okoz idegességet bőven, hogy a jó ég tudja meddig kell várakozni, főleg, hogy a telefonos időpont kérésnél még csak fel sem veszik a telefont. Nem tudom, hová fog ez vezetni...

 

Rendes volt a súgó doki, hogy egyáltalán mert súgni. Ki tudja azt még, hogy miket erősíthet fel az oltás...

 

Övsömör: egész szépen halványul a helye, de a héten éreztem 1-2 villanásnyi fájdalmat, ahogy frontosodott az időjárás.

 

(Most én érzem úgy, hogy lőttek ennek a nyárnak. El is szontyolódtam miatta.)

 

Az oltásokkal kapcsolatban: mese, aki nem volt alapvizsgálatokon az utóbbi években, mindenkinek kellett volna egy vérkép, stb, mielőtt megkapta az oltást. De hát hol élek én, ugye...

 

Neked meg úgy látszik, hogy kajak kajákat kell enned! :) Egyed is, ha az segít. :)

Előzmény: esőtánc (200)
esőtánc Creative Commons License 2021.07.17 0 1 200

Alapjában jó hangulatom van, de amikor jön a fájdalom, rossz kedvem lesz. Mondjuk kinek lesz jó kedve, amikor gyötri az idegi fájdalom? Úgyhogy ilyen értelemben az idegek érintettsége lehet, hogy okozhat depit. Bár depisnek nem érzem magam, csinálom a napi dolgokat, tervezünk, haladunk, csak elkenődtem, hogy ugrott a nyár, csúszik a tervezett projekt, és óriásit csalódtam az orvosokban, borzasztó naivan álltam eddig hozzájuk, és még mindig nem végezhetek rendes testmozgást, sportot. Szóval, igen, azért nagyon nyomasztó az idegi fájdalom.

 

Rokon kisgyereket nem volt hajlandó fogadni a bőrgyógyász, Lyme kór gyanúval a covid miatt, ha rajta múlt volna, meg a többi orvoson, sztk-n, akik 2 hétre akartak volna időpontot adni, nem is lett volna elkezdve időben a kezelés, szerencsére az anyuka, valami ismerős által elintézett egy szinte azonnali, de jó drága labort (aminek persze az eredménye így is1vagy 2 hét), illetve egy ismerős orvos felírta a gyógyszert, így már az eredmény megérkezte előtt elkezdődött a kezelés, és valóban Lyme-kór volt. És ez nem az egyetlen eset.

 

Sajnos a gyógyteákra az oltás óta olyan piszok allergiám lett, hogy többet ártanak, mint használnak. Igen, próbáltam mindet, eleinte jók is voltak, aztán az allergiás tünetek miatt többet rontottak a helyzeten. Nem véletlenül nem javasolják a szputnyikot az erősen allergiás vagy asztmás embereknek, mégis beadták nekem, holott ráírtam a lapra a pollen allergiát. Egy orvos súgta, hogy felerősíti az allergiát ez az oltás. A kávé és a kóla és a csípős csirkepaprikás viszont egész jót tett, úgyhogy ennyit a "diétázzon" baromságról.

Előzmény: Nahello (198)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!