Keresés

Részletes keresés

MrJones Creative Commons License 2004.03.31 0 0 26
"Viszont azt nem tudom honnan tudjak az oroszok, hogy ez atmegy az amcsi raketavedelmen... Teszteltek? Min? Mikor meg az USA se tudja milyen lesz a raketavedelme, mert eppen csak elkezdtek kifejleszteni?"

Hát az azért nem úgy megy, mint az ismerős ruszki viccben a babakocsialkatrészekkel, hogy bárhogy szerelem össze, mindig csak tank lesz belűle.

A dolog nyilván úgy kezdődik, hogy a védelmiek meghatároznak egy követelményszintet.
Teszem azt, ilyenésilyen típusú fenyegetés elhárítására alkalmas fegyverrendszert szeretnének.
Mondjuk (csak a példa kedvéért) egyidejűleg ezer, 20 Mach-hal közeledő interkontinentális ballisztikus robbanófej ellen szeretnének védelmet. Nno ebben a pillanatban némi sarokszám már ismert is lesz (persze néhány orosz james bond azért ehhez szükséges). Innentől kezdve, ha Iván kitalál egy olyan cuccot, ami mondjuk nem 20, hanem 25 Mach-hal repül a zűrben, illetve a becsapódáskor, akkor nyilvánvalóan rámondhatja, hogy neki biza olyan cucca van, ami átmegy ezen a védőernyőn. Ugyanez a verzió a másik saroxámmal: nem ezer robbanófejet tud 1 adott percben indítani, hanem ezerkétszázat. Ebben az esetben is mondhat ilyesmit.

Így (is) lehet ez.

Előzmény: rtsrulez (24)
MrJones Creative Commons License 2004.03.31 0 0 25
Nebasszatokmáfel.
Má' megint bővült ez a sz@r?
A pofám leszakad. Már lassan az egész nyavajás Föld egy nagy nátó lesz itten. De akkor ki a fene ellen lesz ez a nagy cöveccség?

No és kit vettünk be?
Zimbabwét?
Kínát?

rtsrulez Creative Commons License 2004.03.31 0 0 24
"Mikor vót má a nátó bővítés? "

A mult heten.... Nem amikor minket bevettek, hanem a mostani legujabb :-)))
Ugyhogy eppenseggel elkepzelheto hogy arra valaszoltak.

Viszont azt nem tudom honnan tudjak az oroszok, hogy ez atmegy az amcsi raketavedelmen... Teszteltek? Min? Mikor meg az USA se tudja milyen lesz a raketavedelme, mert eppen csak elkezdtek kifejleszteni?

Előzmény: MrJones (22)
edice petlice Creative Commons License 2004.03.31 0 0 23
"Mikor vót má a nátó bővítés?"
Tegnapelőtt.
Előzmény: MrJones (22)
MrJones Creative Commons License 2004.03.31 0 0 22
"A NATO bővítésre válaszoltak azok a drága illetékes towarisok."
Eriggy már Soltika.
Mikor vót má a nátó bővítés?

"Ha valami komoly cuccuk volna akkor már régen demonstráltak volna azzal a "csodafegyverrel" valahol."
Ivánék sosem volt az a kimondott demonstrálós fajta.

"De nem tudnak szegények csak nyomni a rizsát hogy otthon és a maradék csatlósoknál azért megmaradjon a tekintély."
Esetleg.

"Nézd meg hogy mekkora lezüllöttség és belső harc tapasztalható az egész ruszki hadseregben , erre talán a legjobb példa a Nagy Péter cirkálóval eljátszott cirkusz , de előtte a Kurszk vagy a "véletlenül" elsüllyedt szintén halálos ádozatokat követelő másik tengeralattjáró esetét is lehetne említeni."
Katasztrofális. Kérdés, hogy ez mennyiben érinti a fejlesztéseket?
Az egész hadseregből elfogyott a pénz, vagy csak koncentrálták a megmaradt tőkét a fejlesztésekre, a meglévő tömeghadseregüket meg beáldozták?

"Mielőtt beájulnál az orosz haditechnikától csak úgy mellesleg szólnák hogy én közelről is láttam MIG 21-et , de még szétkapottat is. A rádiós cuccokat láttam belülről is , valahogy mind elektroncsöves volt marha nehéz és bazi nagy , kivéve azok a cuccok amire az volt ráírva hogy Videoton vagy Orion. Hi:-)))"
Miért nem tud betörni az orosz mikroelektronik a világpiacra?
Mert nem fér ki a gyárkapun.

"A giroszkóp cuccát mutathatta az a tanárod."
Most, hogy így mondod, beugrott a dolog: mintha az adagolót említette volna az öreg.

"Fenevad feljebb említi az alQeidát , ezt marhaságnak tartom."
Dettó. A titkos hi-tech fejlesztéseket szerintem azért egyrészt megbízhatóan őrzik, másrészt nem kétfillérért adnák oda. Valamiből nekik is fedezni kell a költségeiket. Nem tíz köbméter benzinről van szó, amit a raktáros elkótyavetyélt egy üveg vodkáért.

"Ha valami komoly cucc volna akkor azt már régen megszerezték volna az amik , azért ők jobban rá tudnak kínálni az értékes árura."
No, ezt meg én tartom marhaságnak. Majd a legászabb cuccot pont az ellenségnek eladni, hogy másnapra ízekre szedje, egy hét múlva meg legyen neki saját, amivel esetleg épp ivánékat fenyegetné... No persze.

"Ha az alqeidának lenne valamilye akkor már régen felhasználta volna , ehelyett sorra vadássszák le a nagyfejeiket."
Valószínű. Bár azt hozzá kell tenni, hogy amíg az embert ennyire kergetik, addig nem nagyon van lehetősége eksönt szervezni, hanem örül ha meghúzhatja a belét valahol.

Előzmény: soltika (21)
soltika Creative Commons License 2004.03.31 0 0 21
A NATO bővítésre válaszoltak azok a drága illetékes towarisok.
Kellett egy kis bátorítás a nacionalista orosz népléleknek.
"...Szergej Mironov a felsőház elnöke szerint Moszkvának rendelkezésre állanak a megfelelő eszközök a válaszlépések megtételére..."

Ha valami komoly cuccuk volna akkor már régen demonstráltak volna azzal a "csodafegyverrel" valahol.
De nem tudnak szegények csak nyomni a rizsát hogy otthon és a maradék csatlósoknál azért megmaradjon a tekintély.
Nézd meg hogy mekkora lezüllöttség és belső harc tapasztalható az egész ruszki hadseregben , erre talán a legjobb példa a Nagy Péter cirkálóval eljátszott cirkusz , de előtte a Kurszk vagy a "véletlenül" elsüllyedt szintén halálos ádozatokat követelő másik tengeralattjáró esetét is lehetne említeni.
Mielőtt beájulnál az orosz haditechnikától csak úgy mellesleg szólnák hogy én közelről is láttam MIG 21-et , de még szétkapottat is. A rádiós cuccokat láttam belülről is , valahogy mind elektroncsöves volt marha nehéz és bazi nagy , kivéve azok a cuccok amire az volt ráírva hogy Videoton vagy Orion. Hi:-)))
A giroszkóp cuccát mutathatta az a tanárod.

Fenevad feljebb említi az alQeidát , ezt marhaságnak tartom. Ha valami komoly cucc volna akkor azt már régen megszerezték volna az amik , azért ők jobban rá tudnak kínálni az értékes árura.
Ha az alqeidának lenne valamilye akkor már régen felhasználta volna , ehelyett sorra vadássszák le a nagyfejeiket.

Előzmény: MrJones (4)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.31 0 0 20
Ezt a topicot olvasva nem is értem, mirefel háborog egy magyar, ha az ő népét fikázzák valahol a világban.
fenevad Creative Commons License 2004.03.30 0 0 19

Lehet röhögni, kisapák. Csak a ruszkik új fegyvereit elöször az Al Qeda fogja majd felhasználni. Két és fél fillérért meg egy üveg vodkáért fogják megvenni valami féleszű ruszkitól.
H-turul Creative Commons License 2004.03.30 0 0 18
Nono!
Azért arrafelé sem csupa hülye vakarózik!

Nem is az a kérdés, hogy képesek-e valami érdekes, újszerű dolgot kitalálni, prototípust, esetleg nullszériát legyártani. A kérdés mindössze annyi, hogy képesek-e ÉS ANYAGILAG ELBÍRJÁK-E a sorozatgyártást megfelelő standard minőségben, ki tudnak-e képezni a kezeléshez kellő létszámú és színvonalú személyzetet és hány hónapig tudják fizetni őket?

Előzmény: Alhazred (16)
unnamed Creative Commons License 2004.03.30 0 0 17
Az oroszok tervet és prototípust mindig csodálatosat gyártanak. Csak ne lenne az a fránya sorozatgyártás, pláne a rendszeresítés... :)))))
Alhazred Creative Commons License 2004.03.30 0 0 16
az oroszok csináltak már azért ezt azt.

van közöttük sok érdekes is...

Moszkva légterét pl nukleáris töltettel felszerelt légvédelmi rakétákkal akarták védeni. Nemtudom, mi lett ebből, de érdekes lett volna, ha bevetik.

Ez az új cucc valószínüleg kamu, szerencsétleneknek a jelenlegi hadsereg fenntartása sem megy. az utóbbi tíz évben minimális uj repülőeszközt vett át a légierejük, ami azért a 80as években nem így volt...

MrJones Creative Commons License 2004.03.30 0 0 15
Nézd, és sokmindent kinézek ivánékból.

Egyszer, még a nolcvanas évek végén, a méréstanárunk (nagy repülősfan) mutatott egy MIG-ből származó fogaskereket. A szélessége valami 6mm volt, az átmérője meg vagy 250 mm. Mindezt orrbaszájba kikönnyítve, tehát a fogak alatt gyakorlatilag szinte lemezvékonyságúvá esztergálva, és ezen kívül jókora oldalirányú furatokkal.
Nno ez még ugye eddig nem nagy etvasz.
A trükk az egészben ott kezdődött, hogy ezt a cuccot ivánék utolsó műveletként fogták szépen, és leedzették.
Aki ért egy kicsit az acélokhoz, az tudja, hogy ilyenkor az acélból előjön az összes belevitt feszültség, amit az összes képlékenyalakítás, és forgácsolás belevisz. Ennek a "lemeznek" gyakorlatilag illett volna úgy elvetemednie, mint a sz@rnak.
No ehhez képest, a fogaskerék radiális és axiális ütése egész pontosan és kereken (a méréslaborban rendelkezésre álló műszerparkkal) mérve kérlexépen 0 mm volt!

Ami ezt a "teljesítményt" illeti, szerintem hasonlóra a magyar ipar ma, 15 évvel az eset után nem hiszem, hogy képes lenne.

Előzmény: Törölt nick (10)
geszthi Creative Commons License 2004.03.30 0 0 14
Igen a soderes otletukrol is ez jutott eszembe.
Igaz a MIR-en levok valoszinuleg nem orultek volna neki (no de azok ugyis csak evente egyszer jartak haza :-)), de ki tudja milyen palyan keringtek volna az usa urfegyverek...
Előzmény: Röné (13)
Röné Creative Commons License 2004.03.30 0 0 13
Volt már ilyen:
Az amcsik az űrutazások alatti írásra speciális tollat fejlesztettek ki 30millió dollárért.
A szupertoll specifikációi:
- -273C-tól +100C-ig hóálló
- írásnyomát hosszan megőrzi
- élettartama hosszú
- speciális szerkezetének és tintájának köszönhetően függőlegesen és minden irányban is lehet írni vele

Az oroszok pedig egyszerűen fogtak egy ceruzát...

;-)

geszthi Creative Commons License 2004.03.30 0 0 12
Ha jol emlekszem mar urfegyverkezesnel is mondtak olyat, hogy nekik van szuper olcso, forradalmi, athatol barmi urfegyveren elharito doguk.

Soder.

No nem a szoveg (bar lehet), hanem a kavics. Tormeleket kell szetszorni az adott teruleten aztan majd elintez ott mindent keringve. Az usa meg bizonyitsa be, hogy nem valodi meteorit volt :-)))

Mas kerdes, hogy ez is olyan otlet volt mint a valaha volt legnagyobb atombomba tervukkel, aminel szokoarat kartak kelteni, hogy azzal lemossak a ny8gati partot...csak arra nem gondoltak, hogy az az ar megy mindket iranyba. Igaz Vlagyivosztokban nem laknak annyian akiket nem lehetett volna felaldozniuk).

Szvsz az bloff volt. Ez a mostani nem hiszem. MI celjuk lenne vele? Amcsikkal ha nem is puszipajtasok de semmi gondjuk egymassal. Masreszt van annyi felesleges robbanofejuk, hogy ha csak az elharito rendszer hibaszazaleke atjut az is boven eleg...

Előzmény: YaMo (-)
MrJones Creative Commons License 2004.03.30 0 0 11
"Es mi van akkor ha az amcsik valaszoltak ezzel mint az orosz hiper-szuperszonikus hordozot elharito fegyver?"

Öööö... bocsánat, akkor úgy látszik, felcserélődnek a szerepek.

Btw egy hiperszonikus cuccot elhárítani.... Annyi erővel megpróbálhatsz egy kilőtt pisztolygolyót is eltalálni oldalról egy másik pisztollyal.

Előzmény: sanyi (6)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.30 0 0 10
-A ruszki ketyere jóval hamarabb lett bejelentve,mint az ami scramjet.
-Az ami scramjet azért "A" , mert pár éve már megprobálták kilöni,csak akkor megnyakkant a hordozórakéta.
-A ruszkik már vagy 4 éve fejlesztik ezeket a cuccokat.Észlelték is őket az ami radarok.

Álítólag van is olyan ruszki ramjet,aminek a kamrasebesége hiperszónikus...(10 éves infó)

Előzmény: MrJones (4)
sanyi Creative Commons License 2004.03.30 0 0 9

http://ifp.uni-muenster.de/~sohl/solar/sovmars.htm
Előzmény: repülősgizi (7)
MarKolO Creative Commons License 2004.03.30 0 0 8
Az a II. vilaghaboruban volt, hogy az orosz hadero a legnagyobb es amcsik a legnagyobbak a gazdasagban.

Azota oroszok felelmetesen lemaradtak a gazdasaguk gyenge teljesitmenye miatt, mig az amcsik toretlenul fejlodtek kisebb kilengesekkel.

Az orosz csodaraketa akar hihetonek is tunhet, tekintve hogy putyin kisse rancbaszedte az orszagot.

Nem hiszem, hogy valodi katonai potencialt jelent az uj fegyveruk egyebkent. Valoszinunek tartom, hogy amilyen olcso es hatasos, ugyanolyan olcson es hatasosan vedheto/tamadhato.

=MKO

repülősgizi Creative Commons License 2004.03.30 0 0 7
A NASA most jelentette be, hogy a Marson látott UFO-ról készült fotók elemzése nem várt felfedezést hozott!
Az azonosítatlan repülő tárgy nagyított képein tisztán kivehető volt egy "szgyelano v CCCP" felirat.
A tudósok értetlenül állnak az eset előtt!! :)))
sanyi Creative Commons License 2004.03.30 0 0 6
Es mi van akkor ha az amcsik valaszoltak ezzel mint az orosz hiper-szuperszonikus hordozot elharito fegyver? A 70s evekben egyebkent az amcsik kiserleteztek pilotas hiperszonikus gepekkel. A hajtassal nem volt problema, inkabb azzal hogyan vedjek meg a gep burkolatat a nagy sebesseg miatt felhevult levegotol. Ha egyszerhasznalatos az eszkoz (elharito fegyver) akkor ez nem problema. Lehet hogy ezert elevenitettek fel ilyen iranyu tapasztalataikat. (Majd kiderul.)
Előzmény: MrJones (4)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2004.03.30 0 0 5
a, nem oroszlán hanem medve.
b, lehet, hogy fogatlan, de karma van.
c, végre lesz pénz az orosz űrprogramban, ez jó.
Előzmény: Punknown Terrorist (3)
MrJones Creative Commons License 2004.03.30 0 0 4
Tegyük fel, hogy ivánék hantáztak.
Ebben az esetben, valószínűleg a minapi amcsi 7 Mach-os tesztrepülésre "válaszoltak" vele.

A nagy igazsága viszont a hírnek, hogy tényleg szabadon közlekedik az atmoszféra és a világűr közt, és baromi olcsó. :)

Tegyük fel, hogy létezik ez a fegyver.
Ebben az esetben mindenki megnyugodhat (egy kissé), aki egyre aggódóbban szemlélte az USA világuralmi törekvéseit, erőszakos "érdekvédő" politikáját.

Punknown Terrorist Creative Commons License 2004.03.30 0 0 3
Fogatlan oroszlán.
originalqszi Creative Commons License 2004.03.30 0 0 2
no, no:(((( Németek is blöffnek néztek minden, Oroszországból jövő dolgot:(((( Igaz, a meglepetések amerikából is származtak!!! De emlékeztethetnék Napoleonra!!! Egyszóval, az ellenfelet sose szabad lebecsülni!!!! Viszont hol az ellenfél és főleg kik számára????, hacsak valaki nem szűk körre vonatkoztatja a dolgokat:DDDDDDDDDD
Előzmény: stika (0)
sanyi Creative Commons License 2004.03.30 0 0 1
Tok mindegy hogy milyen ha 2 Mt robbanofej van a vegen...
Előzmény: YaMo (-)
stika Creative Commons License 2004.03.30 0 0 0
Szerintem blöff. Nincs ilyesmire pénzük, a meglévő technikájukat is csak a szentlélek tartja össze.
YaMo Creative Commons License 2004.03.30 0 0 topiknyitó

valeszeg ez is olyan lufi mint a legutóbbi
ruszki csoda repülö, amiről kiderült hogy
egy 70-es évekbeli prototipus ami még repülni se tud.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

http://index.hu/politika/kulfold/sw0330/

Az oroszok átjutnak az amerikai rakétavédelmen

Index
2004. március 30., kedd 10:25

Az új orosz fegyver a hétfői bejelentés szerint olcsó, forradalmi, és áthatol bármilyen rakétavédelmi ernyőn, például egy olyanon, mint amilyenbe az Egyesült Államok költi mostanában a pénzét. Putyin ugyan jelezte, hogy a fejlesztések nem az Egyesült Államok ellen irányulnak, a megfigyelők szerint a bejelentés mégis valamiféle válaszlépés az amerikai rakétavédelmi tervekre.

Oroszország olyan "forradalmi" fegyvert fejlesztett ki, amely értelmetlenné teszi az amerikai rakétavédelmi rendszert, jelentette hétfőn az Interfax és az ITAR-Taszsz orosz hírügynökség.

Az orosz védelmi minisztérium név nélkül nyilatkozó magas rangú tisztségviselője közölte: az elmúlt hónapban végrehajtott manőverek drámai hatással vannak orosz nukleáris fegyverfejlesztés filozófiájára. Hozzátette: az új fegyver ellen az Egyesült Államok rakétavédelmi rendszere semmit sem ér. A tisztségviselő elárulta: az új fegyver egyszerű és olcsó válasz a rendkívül költséges amerikai védelmi fegyverrrendszerre.

Oroszország a folytatódó fejlesztések nyomán rakétavédelem terén lépéselőnybe került más országokkal szemben - közölte a szakember.

Légkörből űrbe

A hétfőn közöltek egybeesnek Vlagyimir Putyin orosz elnök korábbi közléseivel, miszerint Oroszország hamarosan olyan stratégiai fegyvert állít elő, amely lyukat üt bármely rakétavédelmi rendszeren. Akkor az orosz hadsereg helyettes vezérkari főnöke Jurij Balujevszkij közölte, hogy olyan hiperszonikus repülő járművet teszteltek, amely szabadon közlekedik a Föld atmoszférája és a világűr között.

A katonai elemzők ebből arra következtetnek, hogy a szóban forgó fegyver egy manőverezhető ballisztikus robbanófej vagy hiperszonikus cirkálórakéta lehet.

Nemzeti ernyő

Putyin ugyan jelezte, hogy a fejlesztések nem az Egyesült Államok ellen irányulnak, a megfigyelők szerint a bejelentés mégis valamiféle válaszlépés az amerikai rakétavédelmi tervekre.

2002-ben Oroszország higgadtan fogadta, hogy Washington felmondja az elhárító rakétarendszerek telepítését korlátozó 1972-ben kötött ABM egyezményt, hogy nemzeti rakétavédelmi ernyő kiépítésére irányuló elképzeléseit megvalósítsa. Az orosz-amerikai kapcsolatok nemrég ismét feszültebbé váltak, amikor Moszkva jelezte, hogy ellenzi a taktikai atomfegyverek előállításával és bevetésével kapcsolatos terveket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!